מעוניין לצפות בשעה טובה ב- HD [עדכון ]

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
רועיכ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

התחדשתי עם טלויזיה Philipis 3312, תענוג, תמונה נקייה ( שידורי טלויזיה ) ובמחשב הכל נתקע שאני רק מנסה להריץ סרט באיכות HD. ( 1080P).
כן כנראה שזה באמת המחשב כי הוא פשוט ישן ( מעבד 2.4 זיכרון 1 גיגה ולוח משנות הטרנטה ).
אין לי הרבה מושג ושמעתי הרבה דברים בנוגע ל- HD ואיך בכלל ניתן לצפות בזה במידה ואני מעוניין להוריד סרטים מהאינטרנט בכוחות עצמי ולהפעילם.
הבנתי שאפשר לקנות נגן BlueRay או נגן מדיה ומשום מה הבנתי בנוגע לנגן שהשמועות הולכות לכיוון של Western digital.
התקציב שלי אחרי רכישת הטלויזיה עומד על 1000 שקל לצערי מקסימום ואני מחפש משהו טוב אם זה אפשרי כמובן.

ראיתי שזה באמת הפורום הנכון לשאול את השאלה ואני בטוח שאוכל לקבל כאן תשובה מקצועית :) .

תודה
נערך לאחרונה על ידי רועיכ ב 25/12/2008 9:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

תעבור על המכשירים שבדביק.

ב-1000 ש"ח (בערך) תוכל לרכוש את מכשירי ISTAR או פופקורן ביבוא אישי.
נגני בלוריי ייעודיים יקרים בהרבה מהתקציב שלך.

רועיכ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על התשובה המהירה.

בהמשך לשאלתי מכאן, בנוגע לנגני המדיה שנמצאים בשוק ראיתי שבאמת ה- ISTARHD עונה לדרישות שלי.
השאלה היא האם בזמן הרצת סרט HD (x264) 1080P, יהיו תקיעות במהלך הצפייה? בנוסף האם ניתן לצפות גם בקבצי BluRay ?

ממה שהבנתי הנגן הנ"ל מתחבר ברשת הביתית שלי לשאר המחשבים וניתן דרך תפריט מכוון דרך הטלויזיה לשלוט בנגן ולהכנס לתיקיות ברשת, ואם כך הדבר נהדר.
כמוכן הבנתי שניתן להתחבר לחלופין עם התקן USB שמכיל את סרט ה- HD ולחבר לנגן ולצפות.

ישנן טלויזיות LCD עם חיבור USB, האם החיבור שיש לטלויזיה הוא יודע לעשות את אותה העבודה במקרה של הנגן? או ששמה הדבר מיועד אך ורק לצפיית תמונות וכדומה?

תודה רבה לכם.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

רועיכ כתב:תודה רבה על התשובה המהירה.

בהמשך לשאלתי מכאן, בנוגע לנגני המדיה שנמצאים בשוק ראיתי שבאמת ה- ISTARHD עונה לדרישות שלי.
השאלה היא האם בזמן הרצת סרט HD (x264) 1080P, יהיו תקיעות במהלך הצפייה? בנוסף האם ניתן לצפות גם בקבצי BluRay ?

ממה שהבנתי הנגן הנ"ל מתחבר ברשת הביתית שלי לשאר המחשבים וניתן דרך תפריט מכוון דרך הטלויזיה לשלוט בנגן ולהכנס לתיקיות ברשת, ואם כך הדבר נהדר.
כמוכן הבנתי שניתן להתחבר לחלופין עם התקן USB שמכיל את סרט ה- HD ולחבר לנגן ולצפות.

ישנן טלויזיות LCD עם חיבור USB, האם החיבור שיש לטלויזיה הוא יודע לעשות את אותה העבודה במקרה של הנגן? או ששמה הדבר מיועד אך ורק לצפיית תמונות וכדומה?

תודה רבה לכם.
...
לא אמורות להיות תקיעות, ינגן גם בלוריי
אפשר ברשת - אבל רק בקווית(חוטית) זה יעבוד חלק.
אפשר לחבר HDD חיצוני (או פנימי לחלק מהדגמים - אבל אז עלולות להיות בעיות התחממות).

למיטב ידיעתי - אין אף טלויזיה כיום שיכולה לנגן את הפורמטים האלה. - יש כאלו שתומכות בוידאו - אבל לא בפורמטים שאתה מעוניין.

תשומת הלב - שאם אין לך רסיבר חדיש = עם הפורמטים החדשים גם פופקורן 100 מתאים. ואפשר למצוא כאלה גם ביד שנייה (לא הרבה אבל אפשר)
כמו כן, אמורה להתפרסם ביקורת בקרוב על הISTAR H5 שאמור להיות זול יחסית...

אבל אם יש לך מחשב קרוב - תנסה להריץ VLC - זו כנראה התוכנה הכי טובה שיש - ולא צריך להתעסק עם הגדרות
שאלה קטנה - הטלויזיה שלך היא FHD?

רועיכ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שוב תודה.

בנוגע ל- 32 אינץ היא Hd Ready (חדר שינה ), האמנם הייעוד הוא גם ל- 32 ול-37 FHD שבסלון.
אני לא חזק בענייני סראונד וכדומה כך שאני עובד עם רמקולים בסיסיים לחלוטין של Sony שכאלה ( הבומבות ) :) .

ממה שהבנתי אני יכול להזמין את ה- Istar, קצת התבלבלתי אם ככה בין ה- H5, כי באתר הרשמי בדף הראשי מופיע המכשיר וחשבתי שעל ה- H5 מדובר בכל הזמן הזה.
מהחיפושים שעשיתי בפורום ובגוגל לא מצאתי גם יבואן רשמי בארץ או חנות שמוכרת את המכשיר ומייבאת בעצמה וחוסכת מעט מאוד כאב ראש, אבל כנראה שאני אעשה את זה הפעם בכוחות עצמי ואעדכן כאן.

אשמח לדעת אם יש מישהו שכבר רכש את המכשיר H5 של Istar ויכול לתת איזו חוות דעת שכזו מנקודת מבטו על המכשיר וכנראה שזה יקרה כשיצא ביקורת מוערכת, אז אני אחכה לזה למרות שזה נראה ממש מבטיח ופותר את הבעיה ב- 188 דולר + 50 דולר משלוח, ולדעתי יהיה גם מכס אז זה יוכל להגיע קרוב ל- 1250 שקל וחרגתי מהתקציב שהצבתי לעצמי בתחילה.

האם ה- Popcorn עושה את אותה העבודה מבחינת אותה הרמה של התמונה ( אין חובה בסאונד מפוצץ שאפשר לשמוע כל גרעפס של שחקן ) ?
דרך אגב בנוגע ל- 32 אינץ שהיא לא FHD האם יש איזשהו גורם שלא יוכל לעבוד יחד עם נגן המדיה או שחוץ מהרזולוציה היותר נמוכה שאני אקבל איתה אין משהו נוסף ?

הרבה תודה לכם, הצלחתם לשפוך הרבה אור חיובי על כל הנושא הזה עבורי (Y)

* לבינתיים ניסיתי עם המחשב לעבוד עם Bsplayer , Mediaplayer ובלינוקס עם ה-VLC, המחשב לא מוכן להראות סימנים חיוביים, בסרט HD 1080P הוא ממש רוצה להתקע ובסרט של 720P הוא טיפה מוכן לזוז אבל עדיין זה לא זה :). אבדוק את ה- VLC בווינדוס.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

במחשב שלך אתה חייב כרטיס עם האצת חומרה על מנת לנגן תכני HD

coronalover
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 56

שליחה #7 

לפהע שאתה מוציא כספים, תנסה להשתמש ב CoreAVC אולי זה יספיק.

רועיכ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

לאחר שניסיתי לבדוק את רב האפשרויות הקיימות בשוק כולל חיבור מחשב טיפה יותר חזק שברשותי ( מעבד כפול ליבה , כרטיס מסך 7600GT , זיכרון 1 גיגה ) גם כן לא קיבלתי מענה מספק ולכן החלטתי לבצע את הרכישה בעבור המכשיר Istar H5.

האמנם הייתי מאוד קרוב לביצוע ההזמנה ואז מצאתי מספר דברים לא ברורים:

1. הדבר הראשון הוא הנושא של חיבור לרשת אלחוטית, עוד בהתחלה הדבר לא היה ממש ברור בצורה חד משמעית אבל ממה שהבנתי כנראה שבנגני NMT ישנו איזשהו צ'יפסט ייחודי בעבור הכרטיס רשת האלחוטי ואחרת אם אין תאימות בין השניים הדבר לא יעבוד, אז השאלה היא באמת עד כמה הדבר נכון ואם אין פיתרון כבר היום שניתן לרכוש בארץ והוא יהיה מספק? במידה ולא מהיכן ניתן להזמין אחד כזה במחיר סביר...

2. הדבר השני הוא הכונן הקשיח, זה מיותר לציין ונראה לעין כי המכשירים האיכותיים במחיר סביר כבר לא יכילו את הכונן הקשיח בצורה מובנית האמנם ישנה הכנה, אז השאלה שלי היא איזה כונן ניתן לקנות בארץ כדי שיתאים לשיטת החיבור ב- ISTAR H5 במחיר הכי זול שניתן למצוא בארץ?

3. שאלה כללית בעבור המזרימדיה Istar H5 , האם הוא מסוגל להעביר סרט ( x264 1080P ) באיכות תמונה ברמה של HD אמיתי כך שיוכל להשתוות ברמה של שידורים בחו"ל או משהו כזה?

4. הבנתי שניתן לחבר גם את המזרימדיה בין הממיר של Yes לטלויזיה ובכך להרוויח פעמיים, עד כמה הדבר מבוסס ?
תודה רבה על העזרה והייעוץ.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

1. יש דונגל באתר POPCORNHOUR.
2. WESTERN DIGITAL WD10EACS אמור להיות ירוק - פחות מתחמם.
3. כל ה- NMT החדשים מעבירים 1080P בצורה טובה - זה כל המטרה שלהם הרי.
4. ????

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”