שלום לכולם!
זוהי ההודעה הראשונה שלי בפורום , מקווה שיהיו לי עוד הרבה.
ועכשיו לעניין עצמו: אחי מחפש מסך LCD 37 אינץ' בתקציב של עד 7000 ש"ח.
מרחק הישיבה הוא 3 מטר בערך.
הצפיה תתחלק בערך כך: 70% שידורי YES ו30% דיוידי.
אשמח לשמוע המלצות.
תודה מראש!
איינשטיין,
תודה על העזרה, מבחינת הגודל הבעיה היא ברוחב של המזנון ולא בגובה, ז"א שמבחינת גובה אין בעיה להכניס גם 50 אינץ' והבעיה היא ברוחב שמספיק באופן גבולי (מאוד) ל37 אינץ' כמובן ללא רמקולים צדדיים.
הוא גם תיקן אותי מבחינת מרחק הישיבה וטוען שהוא עומד על 2.5 מטר ולא 3.
אגב גם פלאזמה בגודל הזה תתקבל בברכה בתנאי שהיא תהיה מתאימה יותר לצרכים שצוינו בהודעה הראשונה.
אני אחדד:
אין אפשרות של תליה על הקיר.
מדובר במזנון עם 2 ויטרינות גבוהות שמסך 42 פשוט לא נכנס בין שתיהן (ברוחב), הבעיה היא לא במעמד אלא ברוחב המסך עצמו.
גיסתי לא מוכנה להוריד אף אחת מהויטרינות ובטח שלא להחליף את המזנון לכן אחי "'אולץ" להסתפק במסך קטן יותר.
אני מכיר את התגובות של ,איינשטיין" ידידי והוא רגיש מאוד לשני המילים האלה "שלוש מטר" . ברגע שהוא רואה כתוב הרצף הזה מיד משתמש במשפט המחץ "לחווית ה-HD אתה תצטרך מסך של 50 אינץ למרחק כזה " .
בגדול הוא צודק בזה שלוקח את הדברים קדימה ומתאר לעצמו שבשלב כזה או אחר אתה תצפה בתכני HD בקרוב . מה שהוא לא לוקח כנראה בחשבון זה ש-95% מהתכנים שרוב הציבור נגיש אליהם הם SD באיכות הגרועה ביותר שיש .לצפות תוכן SD על טלויזיה גדולה (מדיי) יכולה להיות בעיה גדולה מאוד .
אני ממליץ לך שאם אתה סגור על 37 אינץ ואה בודאות יודע שבתקופה הקרובה תצפה רק בתכני SD ביחס שציינת , אין שום הצדקה להשקיע בטלויזיה יקרה בעלת תכונות מיוחדות כמו FHD או 100 הרץ . מספיקת טלויזיה זולה , פשוטה , 37 אינץ , כזו שעולה עד 5000 שח . תחסוך את ה-2000 שח לתקציב עתידי עבור רכישת טלויזיה איכותית יותר כשתתחיל לצפות בתכני HD .
djeuro כתב:אני מכיר את התגובות של ,איינשטיין" ידידי והוא רגיש מאוד לשני המילים האלה "שלוש מטר" . ברגע שהוא רואה כתוב הרצף הזה מיד משתמש במשפט המחץ "לחווית ה-HD אתה תצטרך מסך של 50 אינץ למרחק כזה " .
...
תתפלא, אני רגיש לדברים אחרים, לא לזה. ותודה על האבחנה הפסיכולוגית. בעצם - תודה אבל לא תודה
ואם תקרא היטב תגלה שניסיתי להתאים לו מסך "42 ולא "50...
djeuro כתב: מספיקת טלויזיה זולה , פשוטה , 37 אינץ , כזו שעולה עד 5000 שח . תחסוך את ה-2000 שח לתקציב עתידי עבור רכישת טלויזיה איכותית יותר כשתתחיל לצפות בתכני HD .