הפחת קופץ בעת הדלקת פלזמה 42"
שלום,
יש לי פלזמה בבית, כבר מעל לשנה וכל כמה הדלקות, בצורה אקראית לחלוטין, בעת ההדלקה שלה, הפחת קופץ...
ומישומה החלטתי לערוך חיפוש והגעתי לפה....
הטלוויזיה מחוברת לפחת אחד עם נגן DVD, ומגבר של יאמהה וממיר של HOT.
הפלזמה היא של FujiCom 42 אינטש מדגם PEB61HD.
עזרה................
יש לי פלזמה בבית, כבר מעל לשנה וכל כמה הדלקות, בצורה אקראית לחלוטין, בעת ההדלקה שלה, הפחת קופץ...
ומישומה החלטתי לערוך חיפוש והגעתי לפה....
הטלוויזיה מחוברת לפחת אחד עם נגן DVD, ומגבר של יאמהה וממיר של HOT.
הפלזמה היא של FujiCom 42 אינטש מדגם PEB61HD.
עזרה................
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
השאלה אם זה הפחת או הפיוז המרכזי.
אם זה הפחת אז יתכן שיש בעיה חשמלית במסך וצריך לתקן. אם זה פקק רגיל, יתכן שצריך שחשמלאי יבדוק את לוח החשמל.
אם זה הפחת אז יתכן שיש בעיה חשמלית במסך וצריך לתקן. אם זה פקק רגיל, יתכן שצריך שחשמלאי יבדוק את לוח החשמל.
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אתה צריך להביא חשמלאי שיגדיל לך את האמפר בלוח חשמל
לבית 'סטנדטי' יש רק פחת אחד! (יכול להיות חד או תלת פאזי אבל רק אחד), אתה מדבר על חצי אוטומט כנראה
"חצי אוטומט" קופץ בעומס יתר....מדוע ולמה נוצר עומס יתר על הקו שגורם לקפיצה, צריך לבודד מכשירים ולבדוק....
אולי על אותו קו חשמל שאליו מחוברת הפלזמה מחוברים גם- תנור, דוד חימום, קומקום חשמלי, מכונת כביסה...... וכמישהו מהם פועל ואתה מוסיף את הדלקת הפלזמה נוצר עומס יתר.
"חצי אוטומט" קופץ בעומס יתר....מדוע ולמה נוצר עומס יתר על הקו שגורם לקפיצה, צריך לבודד מכשירים ולבדוק....
אולי על אותו קו חשמל שאליו מחוברת הפלזמה מחוברים גם- תנור, דוד חימום, קומקום חשמלי, מכונת כביסה...... וכמישהו מהם פועל ואתה מוסיף את הדלקת הפלזמה נוצר עומס יתר.
javascript:emoticon('
') javascript:emoticon('
')
')- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

לחבר היה את זה חשמלאי בא התקין אמפר יותר גבוה וזה הפסיק,
לי יש את זה עדיין לפעמים בא חשמלאי של בעל הדירה (הדירה שלנו בשכירות) וקבע גם שצריך להשים אמפר יותר גבוה, עדיין לא בוצע
לי יש את זה עדיין לפעמים בא חשמלאי של בעל הדירה (הדירה שלנו בשכירות) וקבע גם שצריך להשים אמפר יותר גבוה, עדיין לא בוצע
אכן המזגן יכול להיות החשוד המרכזי
חצי אוטומט בעל אמפר גבוה יותר, יכול לפתור את הבעיה אך מותנה בכך שקו החשמל (חוטים,חיבורים..) תומך בהגדלה (אחרת העניין משול להתקנת מנעול רב בריח על דלת מקש
אך במקה דנן עלול להיות גם מסוכן!!)
אם קו החשמל לא משהו (לכל הדרים בבתים ישנים), ניתן לשקול החלפת חצי האוטומט הקיים לאחר באמפרז' זהה רק עם 'השהייה'- Type C לדוגמא.
חצי אוטומט בעל אמפר גבוה יותר, יכול לפתור את הבעיה אך מותנה בכך שקו החשמל (חוטים,חיבורים..) תומך בהגדלה (אחרת העניין משול להתקנת מנעול רב בריח על דלת מקש
אם קו החשמל לא משהו (לכל הדרים בבתים ישנים), ניתן לשקול החלפת חצי האוטומט הקיים לאחר באמפרז' זהה רק עם 'השהייה'- Type C לדוגמא.
javascript:emoticon('
')
')- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

בוא נסכם לו את זה ככה שהטלויזיה זה לא הבעיה אלא החשמל בבית,
אני מאמין שכל חשמלאי שתזמין יבין את הבעיה וידע לטפל בה בדרכים המתאימות
אני מאמין שכל חשמלאי שתזמין יבין את הבעיה וידע לטפל בה בדרכים המתאימות
- oferlaor
- מנהל

בגלל זה שאלתי - פחת יש רק אחד והוא מבטיח שאין מגע או דליפה בין הפאזות (קרי: מגן נגד התחשמלות וכו').
10A יכול להיות קטן מדי במידה ומחובר במקביל למסך עוד משהו גדול (קרי: מזגן או תנור חימום).
10A יכול להיות קטן מדי במידה ומחובר במקביל למסך עוד משהו גדול (קרי: מזגן או תנור חימום).
- oferlaor
- מנהל

מאוד יתכן שלשניה המסך מושך בעת ההדלקה מעט יותר מ-10A.
בכל מקרה, הייתי מתחיל דווקא מחשמלאי ולא יוצא מהנחה שהבעיה במסך עצמו.
בכל מקרה, הייתי מתחיל דווקא מחשמלאי ולא יוצא מהנחה שהבעיה במסך עצמו.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
10A מקובל היום רק למאור (תאורה). לשקעים "רגילים" מקובל 16A.
עם זאת, הפלזמה לבדה לא אמורה לצרוך כ"כ הרבה זרם (למעט אולי ברגע ההפעלה). אם היא מחוברת לשקע חשמל המחובר במקביל לצרכנים נוספים זוללי חשמל (מזגן, תנור, וכד') - אז זו בעיה תכנונית של רשת החשמל בדירה.
בכל מקרה, לא מחליפים את הממט סתם. החלפה מ-10A ל-16A דורשת (ככל הנראה) החלפת חוטי החשמל לחוטים עבים יותר. רק חשמלאי!
עם זאת, הפלזמה לבדה לא אמורה לצרוך כ"כ הרבה זרם (למעט אולי ברגע ההפעלה). אם היא מחוברת לשקע חשמל המחובר במקביל לצרכנים נוספים זוללי חשמל (מזגן, תנור, וכד') - אז זו בעיה תכנונית של רשת החשמל בדירה.
בכל מקרה, לא מחליפים את הממט סתם. החלפה מ-10A ל-16A דורשת (ככל הנראה) החלפת חוטי החשמל לחוטים עבים יותר. רק חשמלאי!
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
כבה את כול המכשירים . ואת כול התאורה הדלק את הטלויזיה אים הנתיךך קופץ . זה מקראה שהטלויזיה מקצרת . או כך חשמל עים מאריך מחדר אחר . בדוק אים זה על נתיך של 15A .
אים זה עומס יתר ניתן להעביר את הקו של השקע לנתיך של 15A הנימצא בלוח
אים זה עומס יתר ניתן להעביר את הקו של השקע לנתיך של 15A הנימצא בלוח
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
גג 300W זה לא הרבה . זה כלום . 10A זה 2200W על הנתיך . אים תגליק תנור חימום על הקו ותוסיף את האלויזיה זה ביחד 2500W . אז יקפוץ הנתיך . אים לא דלוק כלום . בבית אאולי תאורה שזה כלום . אז הספק של הטלויזיה מקצר . מקפיץ את הנתיך
רק הטכנאי קרמר