אני יודע שהדיון קצת יותר מתאים לפורום סטריאו, אבל בכל זאת אני חושב שכאן לאנשים יהיו דברים מאוד מעניינים להגיד. וגם אתם נראים לי יותר נחמדים
הזדמן לי לשדרג את רסיבר ה-Yamaha rx396 שלי.
אני מעוניין במשהו שיהיה כמובן איכותי יותר מהקודם וכמובן שביחס איכות למחיר גבוה ככל הניתן.
התקציב העומד לרשותי הוא עד 2500 ש"ח, ללא חריגות בכלל.
התלבטתי האם עדיף לקנות רסיבר/מגבר מודרני (הדגמים שבהם התעניינתי בינתיים: XINDAK A06 ב-2500 ש"ח, ADVANCE ACOUSTIC EZY 7 ב-2400 ש"ח,Yamaha rx397 ב-1600 ש"ח, Yamaha rx497 ב-2200 ש"ח, Marantz SR4021 ב-2150 ש"ח) או מגבר וינטאג', מהדגמים והמחירים המוצעים ברדיו הכוכב (http://www.phono.co.il/moshe/test.asp?category=2) או חנות דומה, אם אתם מכירים (אני לא).
איפה לדעתכם כדאי להשקיע את הכסף, על מנת לקבל סאונד הכי טוב?
אני יודע ש"סאונד הכי טוב" הוא ביטוי קצת ילדותי ויש פה הרבה עניין של טעם, בכל זאת אשמח לשמוע מה טעמכם.
האם תוכלו לכוון אותי למה עדיף - וינטאג'ים או מודרנים, ואיזו חברה / לאילו ספציפיקציות כדאי לשים לב? גם ברמת המפרט הטכני וגם בעת האזנה למגבר על מנת לבדוק אותו.
חשוב לציין שמה שמעניין אותי הוא איכות צליל, ואם אבחר בוינטאג' אז רק משיקולים כאלה, ולא משיקולי נוסטלגיה או אספנות וכו'.
(בשביל לחדד את הדרישות: אני שומע המון סגנונות, אבל בעיקר רוק על כל סוגיו ופולק, והנגנים בהם אני משתמש הם פטיפון של טכניקס, לפטופ, נגן סידי וסינתסייזר. הרמקולים הם wharfedale diamond 8.3, floorstanding)
תודה רבה,
אבישי.