HTPC מזרימדיה ועוד כמה שאלות
שלום לחברי הפורום
מספר שאלות:
יש לי מסך פלזמה פאנאסוניק PS8 כלומר EDTV אני מעוניין לחבר אותו למזרימדיה או לבנות HTPC .
יש לי יס מקס כך שיכולת ההקלטה לא קריטית.
1. האם גלישה באינטרנט ברזולוציה כזו היא בכלל רללונטית (אם כן אז אולי בכל זאת HTPC זה אופציה עדיפה) או שאאלץ לחכות לLCD
2. בשתי האופציות מה אני צריך לעשות ע"מ לאפשר אות אודיו גם לטלוזיה וגם לרסיבר כך שיהיה ניתן בחור באיזה אמצעי לשמוע?
,תודה רבה
מספר שאלות:
יש לי מסך פלזמה פאנאסוניק PS8 כלומר EDTV אני מעוניין לחבר אותו למזרימדיה או לבנות HTPC .
יש לי יס מקס כך שיכולת ההקלטה לא קריטית.
1. האם גלישה באינטרנט ברזולוציה כזו היא בכלל רללונטית (אם כן אז אולי בכל זאת HTPC זה אופציה עדיפה) או שאאלץ לחכות לLCD
2. בשתי האופציות מה אני צריך לעשות ע"מ לאפשר אות אודיו גם לטלוזיה וגם לרסיבר כך שיהיה ניתן בחור באיזה אמצעי לשמוע?
,תודה רבה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. אין שום בעייה לגלוש ברזולוציה כזו. מומלץ כמובן להגדיר את ה-HTPC לרזולוציה הטבעית של המסך, וכך תראה הכי חד.
2. אם יש לך רסיבר ללא HDMI, חבר את יציאת האודיו של ה-HTPC/מזרימדיה אל הרסיבר (דיגיטלי או אנלוגי, מה שאתה מעדיף), ומהרסיבר חבר את ה-Line Out (נקרא לפעמים גם Monitor Out או Tape Out ברסיברים ישנים יותר) אל כניסת האודיו של הטלוויזיה.
אם יש לך רסיבר חדיש יותר עם HDMI, אז פשוט משרשרים כבלי HDMI דרך הרסיבר, וה-HDMI מעביר גם את האודיו.
אם תרצה לשמוע רק בטלוויזיה, פשוט הנמך את הווליום ברסיבר לאפס.
2. אם יש לך רסיבר ללא HDMI, חבר את יציאת האודיו של ה-HTPC/מזרימדיה אל הרסיבר (דיגיטלי או אנלוגי, מה שאתה מעדיף), ומהרסיבר חבר את ה-Line Out (נקרא לפעמים גם Monitor Out או Tape Out ברסיברים ישנים יותר) אל כניסת האודיו של הטלוויזיה.
אם יש לך רסיבר חדיש יותר עם HDMI, אז פשוט משרשרים כבלי HDMI דרך הרסיבר, וה-HDMI מעביר גם את האודיו.
אם תרצה לשמוע רק בטלוויזיה, פשוט הנמך את הווליום ברסיבר לאפס.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
מפרט HTPC מס 2
תודה על התשובה הזריזה
אין לי לא כניסת HDMI ולא DVI בטלויזיה איזה כרטיס TVOUT מומלץ למפרט השני?
כמוכן אין לי נקודת רשת קרובה אז אשמח להמלצה על כרטיס WIFII
אין לי לא כניסת HDMI ולא DVI בטלויזיה איזה כרטיס TVOUT מומלץ למפרט השני?
כמוכן אין לי נקודת רשת קרובה אז אשמח להמלצה על כרטיס WIFII
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי יש לך כניסת VGA. אין צורך ב-TVOUT.
כרטיס WIFI - מניח שאתה יכול לקנות את אחד הפשוטים שיש. אין לי המלצה ספציפית.
כרטיס WIFI - מניח שאתה יכול לקנות את אחד הפשוטים שיש. אין לי המלצה ספציפית.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

VGA וקומפוננט זהים באיכותם. הבעייה עם קומפוננט זה שסביר להניח שלא תוכל להגדיר איתו את הרזולוציה הטבעית של המסך, אלא רק רזולוציות צפייה כלליות כמו 576, 720 ו-1080 שורות. האופטימלי מבחינתך זה להתחבר ב-VGA ולהגדיר את המחשב על הרזולוציה הטבעית (מניח שאצלך זה 852 על 480 או משהו כזה, נכון?), כך שתהיה התאמת פיקסלים 1:1 מהמחשב למסך.