שאלה לגבי רעש לוואי ברמקולים.
שלום.
ברשותי רמקולים רצפתיים שמחוברים לרסיבר .
כאשר הרסיבר עובד, בכל יציאה(כבלים DVD ) ללא סאונד שומעים רעש רקע חלש אבל מעצבן מהרמקולים(כמו זמזום זזזזזזז) יתכן רעש של מתח חשמלי .
ניסיתי לבדוק חיבורים והכל מחובר היטב ניסיתי לנתק מכשירי חשמל שעל יד הרסיבר
וגם לא עזר.
חשוב לציין שהתופעה החלה בחודשיים שלוש האחרונים ועד אז במשך שנתיים שלוש הכל היה בסדר.
אם יש למישהו רעיון או פתרון אשמח לשמוע...
תודה!
ברשותי רמקולים רצפתיים שמחוברים לרסיבר .
כאשר הרסיבר עובד, בכל יציאה(כבלים DVD ) ללא סאונד שומעים רעש רקע חלש אבל מעצבן מהרמקולים(כמו זמזום זזזזזזז) יתכן רעש של מתח חשמלי .
ניסיתי לבדוק חיבורים והכל מחובר היטב ניסיתי לנתק מכשירי חשמל שעל יד הרסיבר
וגם לא עזר.
חשוב לציין שהתופעה החלה בחודשיים שלוש האחרונים ועד אז במשך שנתיים שלוש הכל היה בסדר.
אם יש למישהו רעיון או פתרון אשמח לשמוע...
תודה!
שלום,
יתכן ומדובר ב"לולאת אדמה".
קרא את המאמר בקישור . אולי זה יענה לבעיה שלך.
ארז
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=16
ארז
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=16
תודה על התגובה!
בדיוק ניגשתי לבדוק אם זו הבעיה ופתאום אין רעש!! מוזר...
אם הבעיה תחזור אני אבדוק את זה.
תודה בכל אופן!!
אם הבעיה תחזור אני אבדוק את זה.
תודה בכל אופן!!
או קיי.ארז_וחני כתב:שלום,
ארז
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... cle&sid=16...
חזר הרעש...הזמנתי טכנאי יס התקין מבודד לפרק זמן מסויים לא היה רעש
ואחרי כמה שעות שוב חזר הרעש....
הבנתי שיכול להיות שזה רעש מרמקול שמוציא הרבה בס?
הצעות?
כשניתקתי את הממיר מהחשמל היה נראה שהפסיק הרעש...DannyZ כתב:למה אתה מזמין טכנאי יס אם יש לך בעיה ברסיבר?
הרי בעצמך אתה אומר שזה קורה גם ב-DVD...
עכשיו שניסיתי לנתק הרעש נמשך...
אחרי שהעלת את הרסיבר בדקתי במצב סטריאו ויש רעש גם מהסנטר למרות
שהרסיבר מוציא רק ל2 קדמיים.
בעיה ברסיבר?כמו מה?
תודה.
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
אתה אומר שהרעש קורה גם בכבלים וגם ב-DVD (דרך אגב, יס זה לווין, לא כבלים) כלומר זה לא קשור דווקא בממיר, אז כנראה שיש לך בעיה ברסיבר או בחשמל של הרסיבר או בחיבור של הרמקולים לרסיבר. אבל כנראה לא שייך לממיר ולכן לא שייך ליס.Rookie כתב:כאשר הרסיבר עובד, בכל יציאה(כבלים DVD ) ללא סאונד שומעים רעש רקע חלש אבל מעצבן מהרמקולים(כמו זמזום זזזזזזז) יתכן רעש של מתח חשמלי ....
כנראה שזה הרסיבר ....יש לציין שהכל עבד כך כמה שנים ללא הפרעות ולא נגעתי בחיבורים.
יכול להיות כמו שאמרתי קודם שהבעיה ברמקולים (עודף בס)?
תכלס הרעש מעצבן אך סביל וכשזה לא על ווליום נמוך לא שומעים את האוםם.
יש מצב שזה יגרום נזק לרסיבר\רמקולים?
האם כדאי לקחת את הרסיבר לבדיקה?
יכול להיות כמו שאמרתי קודם שהבעיה ברמקולים (עודף בס)?
תכלס הרעש מעצבן אך סביל וכשזה לא על ווליום נמוך לא שומעים את האוםם.
יש מצב שזה יגרום נזק לרסיבר\רמקולים?
האם כדאי לקחת את הרסיבר לבדיקה?
תצטרך לפעול צעד צעד על מנת לאתר את מקור הבעיה.
אני מציע לך לנתק את כל הכבלים ולהתחיל מהתחלה:
- חבר רק את הרמקולים הקדמיים לרסיבר, תנסה לשמוע רדיו - האם יש רעש?
אם כן, תעביר את הרסיבר לכניסה שלא עובר בה אות (כניסה לא מחוברת) - יש רעש?
אם כן, תנסה לחבר רמקולים אחרים או כבלים אחרים - אם יש רעש - זה כנראה בעיה ברסיבר.
אם אין רעש - צריך לבדוק את החיבורים/כבלים וגם תנסה לחבר את הרמקולים לרסיבר אחר (אצל חבר למשל) על מנת לוודא שהזמזום לא עבר איתם....
- אם חיברת רק את הרסיבר לרמקולים, שמעת רדיו ויש רעש וכאשר העברת את הרסיבר לכניסה שלא מחובר בה כלום ואין רעש, זה כנראה אומר שהבעיה קשורה למעבר של אות בהגברה (אני לא טכנאי אלקטרוניקה ולכן אני מסייג את דברי).
אם תנסה לחבר עכשיו DVD או קומפקט והרעש נשמע כאשר ה DVD או הקומפקט מנגנים, אז להערכתי זה תומך במסקנה הנ"ל.
יש נושא של השראות/הפרעות חשמליות - כמו פעולה של נורת פלורוסנט שגורמת לזמזום.
אולי חשמלאי בפורום יוכל להתיחס לזה (אשלח לך בפרטי שם של מישהו שייתכן יכול לסייע).
בהצלחה,
ארז
אני מציע לך לנתק את כל הכבלים ולהתחיל מהתחלה:
- חבר רק את הרמקולים הקדמיים לרסיבר, תנסה לשמוע רדיו - האם יש רעש?
אם כן, תעביר את הרסיבר לכניסה שלא עובר בה אות (כניסה לא מחוברת) - יש רעש?
אם כן, תנסה לחבר רמקולים אחרים או כבלים אחרים - אם יש רעש - זה כנראה בעיה ברסיבר.
אם אין רעש - צריך לבדוק את החיבורים/כבלים וגם תנסה לחבר את הרמקולים לרסיבר אחר (אצל חבר למשל) על מנת לוודא שהזמזום לא עבר איתם....
- אם חיברת רק את הרסיבר לרמקולים, שמעת רדיו ויש רעש וכאשר העברת את הרסיבר לכניסה שלא מחובר בה כלום ואין רעש, זה כנראה אומר שהבעיה קשורה למעבר של אות בהגברה (אני לא טכנאי אלקטרוניקה ולכן אני מסייג את דברי).
אם תנסה לחבר עכשיו DVD או קומפקט והרעש נשמע כאשר ה DVD או הקומפקט מנגנים, אז להערכתי זה תומך במסקנה הנ"ל.
יש נושא של השראות/הפרעות חשמליות - כמו פעולה של נורת פלורוסנט שגורמת לזמזום.
אולי חשמלאי בפורום יוכל להתיחס לזה (אשלח לך בפרטי שם של מישהו שייתכן יכול לסייע).
בהצלחה,
ארז
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אתה טועה.DannyZ כתב:אתה אומר שהרעש קורה גם בכבלים וגם ב-DVD (דרך אגב, יס זה לווין, לא כבלים) כלומר זה לא קשור דווקא בממיר, אז כנראה שיש לך בעיה ברסיבר או בחשמל של הרסיבר או בחיבור של הרמקולים לרסיבר. אבל כנראה לא שייך לממיר ולכן לא שייך ליס.Rookie כתב:כאשר הרסיבר עובד, בכל יציאה(כבלים DVD ) ללא סאונד שומעים רעש רקע חלש אבל מעצבן מהרמקולים(כמו זמזום זזזזזזז) יתכן רעש של מתח חשמלי .......
בעית לולאת אדמה מיס או הוט תשפיע על כלל המערכת כי היא מכניסה את ה-HUM לתוך המגבר בכלל.
נכון ואת זה קל לבדוק - מנתקים את הממיר מהחשמל ומהרסיבר. אם הרעש נפסק - אז זה לולאת אדמה.MartinHSabag כתב:אתה טועה.DannyZ כתב:אתה אומר שהרעש קורה גם בכבלים וגם ב-DVD (דרך אגב, יס זה לווין, לא כבלים) כלומר זה לא קשור דווקא בממיר, אז כנראה שיש לך בעיה ברסיבר או בחשמל של הרסיבר או בחיבור של הרמקולים לרסיבר. אבל כנראה לא שייך לממיר ולכן לא שייך ליס.Rookie כתב:כאשר הרסיבר עובד, בכל יציאה(כבלים DVD ) ללא סאונד שומעים רעש רקע חלש אבל מעצבן מהרמקולים(כמו זמזום זזזזזזז) יתכן רעש של מתח חשמלי .......
בעית לולאת אדמה מיס או הוט תשפיע על כלל המערכת כי היא מכניסה את ה-HUM לתוך המגבר בכלל....
ארז
אז זהו שלפני כמה זמן ניתקתי את הממיר ולא היה רעש לכן הזמנתי את הטכנאי של יס שהתקין לי איזולטור.
אחרי כמה שעות שחשבתי שזה הפתרון חזר הרעש...
אני אתחיל לבדוק מה שאמרת אנתק הכל ואחזיר חלק חלק.
ד"א האיזולטור אמור להיות בצד של הממיר או בצד של החיבור בקיר?
תודה רבה על העזרה!
אחרי כמה שעות שחשבתי שזה הפתרון חזר הרעש...
אני אתחיל לבדוק מה שאמרת אנתק הכל ואחזיר חלק חלק.
ד"א האיזולטור אמור להיות בצד של הממיר או בצד של החיבור בקיר?
תודה רבה על העזרה!