מנסה להרכיב מערכת HC , תקציב 8-9K לאודיו בלבד- עזרה בבקשה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

חברי הפורום במלומדים שלום ,
אני וזוגתי שתחיה לקראת שיפוץ הסלון , בין היתר אנו מתכוונים לזרוק את הטלוויזיה הישנה ולרכוש בשעה טובה LCD ככל הנראה פיליפס . למרות המיתון שנחת עלינו.
בכל אופן בדובר בסלון בגודל 6X6 מ' מרחק ישיבה של כ 3.4-4 מהקיר בו תהייה הטלוויזיה והרמקולים .
כעת אני מקשיב במערכת ישנה אך טובה 2.1 המשלבת בין PRE + POWER של HAFLER (מי מכיר ) עם שעטנז שהרכבתי המשלב רמקולים של GOODMANS + סט סב+2 סטליטים של INFINITY , בצורה זו שומע מוזיקה כלל לא רע אך לקלנוע ביתי זה לא יספיק .
לטובת האודיו : רמקולים + רסיבר אני מקציב כ 8-9K , טרם החלטתי אם אני מעוניין בסט 5.1 או במערכת רמקולים שלמה (קדמיים + סנטר + אחוריים) , האישה כמובן מעדיפה סטליטים בשל האסתטיקה של הסלון החדש . :מבולבל:
האם בתקציב שאני מציע ניתן כלל לחשוב על מערכת רמקולים? ואיזו?
האם מצד שני סט של סטליטים , טוב! יוכל לספק סלון בגודל זה? האם מישהו מכיר וממליץ על MOREL , המפעל קרוב לביתי?
אני בעיקר אוהב לשמוע מוזיקה , ואישתי יותר לכיוון של סרטים . והילדים כמובן טלויזיה וסרטים.
האם אוכל לנצל חלק מהרכיבים של המערכת הקיימת במערכת החדשה ? המגבר של HAFLER לדוגמה להאזנה בסטראו ?
תודה מראש על עזרתכם האדיבה[/eng] :)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #2 

חברת הפלר הייתה בזמנו אחלה חברה עם מוצרים מעולים ולדעתי חבל לוותר עליהם.

האם יש לך בפאור כניסות XLR שניתן לברור בניהן לבין כניסות ה- RCA הרגילות?
האם יש לך בפרה יציאות XLR בנוסף ליציאות RCA רגילות?

במידה וכן אתה תוכל לרכוש רסיבר בסיסי שכולל את כל מעבדי הסאונד החדשים ולהשתמש בו כפרה פרוססור וכמגבר עבור רמקול הסנטר ,סראונד והסאב. את הקידמיים תדחוף עם ההפלר.
ברגע שתרצה לשמוע סטריאו עם הפרה שלך פשוט תבחר בפאור את כניסות ה-XLR.

ככה אתה נהנה משני העולמות מבלי לותר על האיכות.

מחירו של רסיבר כזה עומד על כ- 3000 ש"ח והמומלץ שלי הוא ההרמן קארדון AVR255.

נשארו לך כ- 6000 ש"ח עבור רמקול סנטר+סראונד שזה אמור להספיק בהחלט.

אפשרות נוספת , במידה ואין לך את החיבורים הדרושים, היא למכור את ההפלר ולרכוש את ההרמן המדובר או את האונקיו 606 ולהשתמש בו כרסיבר לכל דבר.

בהצלחה

camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

איסטרמיני תודה
אני כעת לא בביתי , אני אבדוק את עניין החיבורים XLR , מדובר במערכת ישנה יחסית לפחות 12 שנים ואני לא בטוח שאז היו חיבורים כאלו .
לגבי הרמקולים הקידמיים מדובר בזוג GOODMANS RS50 בני כ 20 שנה עוד מתקופת שרותי הצבאי שמאז עברו כבר שיפוץ פעם אחת .
אני חושב שהיגיע הזמן להפרד מהם .
האם בנתונים שננתי לגבי התקציב יש המלצה לגבי זוג רמקולים תחליפיים או לגבי מוניטורים שעלותם פחותה אני משער , לא היתה לי בעבר אפשרות להקשיב לרמקולים מסוג זה. האם ניתן להגיע לאיכויות של רמקולים קדמיים ?
תודה שוב

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17927
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #4 

camir1 כתב:איסטרמיני תודה
אני כעת לא בביתי , אני אבדוק את עניין החיבורים XLR , מדובר במערכת ישנה יחסית לפחות 12 שנים ואני לא בטוח שאז היו חיבורים כאלו .
לגבי הרמקולים הקידמיים מדובר בזוג GOODMANS RS50 בני כ 20 שנה עוד מתקופת שרותי הצבאי שמאז עברו כבר שיפוץ פעם אחת .
אני חושב שהיגיע הזמן להפרד מהם .
האם בנתונים שננתי לגבי התקציב יש המלצה לגבי זוג רמקולים תחליפיים או לגבי מוניטורים שעלותם פחותה אני משער , לא היתה לי בעבר אפשרות להקשיב לרמקולים מסוג זה. האם ניתן להגיע לאיכויות של רמקולים קדמיים ?
תודה שוב
...
היו חיבורים כאלו גם לפני 12 שנה אז תהיה אופטימי. :wink:

לגבי הרמקולים אני לא מכיר את הדגם של הגודמנס אבל במידה והם לא ריצפתיים תוכל לעשות איתם שימוש כסראונד.
נשאר לך לקנות זוג קידמיים וסנטר. מומלץ ששלושתם יהיו מאותה החברה ואפילו מאותה הסידרה על מנת לשמור על גוון סאונד אחיד מקדימה. ישנן המון חברות, שלכל אחת דגמים שונים החל מזולים ועד ליקרים ביותר.
חברות מומלצות הן: KEF ,TANNOY,MISSION ,B&W , פארדיים(אחלה עלות תועלת)
FOCAL ועוד רבים וטובים. אין מנוס מלהתחיל להסתובב בחנויות, עם תקציב מוגדר, לשמוע ולבחור את מה שמתאים לך.

לגבי הסנטר במידה ולא נשאר תקציב ניתן בשלב ראשוני לותר עליו ולהגדיר ברסיבר שהוא לא קיים. במצב זה הרסיבר יפנה את המיידע שלו לקידמיים ותקבל תחושה , טובה יותר או פחות, כאילו שהוא קיים. תמיד ניתן להוסיף בהמשך.

לגבי מוניטורים לטעמי הם לא יספקו את הסחורה בקולנוע ביתי, בטח לא הזולים שבהם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”