פתרון בעיות שונות בהכנסת HTPC לבית
-
tamiral
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1171
- שם מלא: תמיר אלוש
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
ככה או ככה הייתי צריך לשדרג את המחשב שלי, אז לא מזמן החלטתי כבר להפוך אותו ל-HTPC.
אין לי תקציב כרגע בשביל מחשב HTPC ייעודי בסלון. המחשב יישב בחדר השינה, וזה מה שמסבך לי את החיים:
נכון להיום, מועברים בין המחשב למערכת בסלון (דרך תעלות החצובות בקיר) - כבל COAX וכבל S-VIDEO. למרות שדאגתי להניח בתוך הקיר תעלות יחסית רחבות, הרעיון הוא להעביר כמה שפחות כבלים למערכת (עוברים שם כבר עוד כמה זוגות כבלים), ובנושא הזה אני צריך עזרה;
התקציב ל-HTPC עומד בסביבות ה-1000$ (ללא מסך). זה מה שחשבתי עד עכשיו:
לוח אם - אחד מדגמי ה-ASUS או ה-DFI LANPARTY שדיברו עליהם בכמה שירשורים הכוללים יציאת COAX דיגיטלית, ומספיק סלוטים לכרטיסים (מאחר וכבר יש לי מארז ענק של שרת- אין בעיה של לוח גדול).
מעבד - AMD 64 +3200
כרטיס מסך - לא ברור לי מה מומלץ. האם ה-Readon 9250 של HIS מספיק? מהם הכרטיסים המומלצים (לא יוצג חומר HD)?
זכרון - יותקן 1.5G ב-DDR.
בנושא ה-PVR, כמובן שאלך על ה-150, במסגרת המבצע לחברי האתר. הבעיה שלי היא החיבור שלו לממיר של YES. מאחר והמחשב בחדר אחר, וכל כבל שעובר בין המחשב למערכת צריך להיות באורך 10מ', מהי הדרך לחיבור ה-PVR עם כמה שפחות כבליאדה ביניהם?
לא ברור לי איך ה-PVR מתחבר ל-YES, גם מבחינת קליטת הערוצים (איזה חיבור זה, S-VIDEO? האם אפשר לחבר לממיר 3100 אחד גם SCART לטלויזיה וגם S-VIDEO ל-PVR? אני לא רוצה לראות טלויזיה ברגיל דרך המחשב). גם הדבקת כבל ה-IR של ה-PVR לממיר בשביל העברת ערוצים לא ברור לי. איזה כבל זה? האם אני אוכל למשוך אותו ע"ג 10 מ'?
כמו כן, אני מתכנן לקנות את ה-iMon VFD בשביל להשיג יכולות שלט רחוק,
העניין הוא שאותו אניח בסביבות המערכת ואמשוך כבל USB עד לחדר שינה שם הוא יתחבר ל-HTPC. האם יש איזושהי בעיה עם זה?
בנושא התוכנות, נראה שאלך על ה-SAGE, היא בהחלט הכי מומלצת באתר.
אין לי נסיון איתה או עם שאר התוכנות שצריך להתקין מסביבה (XMLTV, EPG וכו') אבל כשיגיע הזמן אעקוב אחרי המדריך של doron_amedi.
האם אני צריך לדעת משהו בשלב זה (של רכישת החומרה) לגבי תאימות וכו' ל-SAGE?
מה אתם אומרים? משהו חסר? יש מקום לשיפור בתקציב שהצגתי? יש צורך בעוד חומרה?
בקשר לשאלות ששאלתי בנושא ה-PVR, האם זה באמת ריאלי לעבוד בצורה כזו
(מערכת בחדר אחד וה-HTPC בחדר השני)??
כמובן שקראתי את כל החומר באתר והשאלות שלי מתבססות עליו.
אין לי תקציב כרגע בשביל מחשב HTPC ייעודי בסלון. המחשב יישב בחדר השינה, וזה מה שמסבך לי את החיים:
נכון להיום, מועברים בין המחשב למערכת בסלון (דרך תעלות החצובות בקיר) - כבל COAX וכבל S-VIDEO. למרות שדאגתי להניח בתוך הקיר תעלות יחסית רחבות, הרעיון הוא להעביר כמה שפחות כבלים למערכת (עוברים שם כבר עוד כמה זוגות כבלים), ובנושא הזה אני צריך עזרה;
התקציב ל-HTPC עומד בסביבות ה-1000$ (ללא מסך). זה מה שחשבתי עד עכשיו:
לוח אם - אחד מדגמי ה-ASUS או ה-DFI LANPARTY שדיברו עליהם בכמה שירשורים הכוללים יציאת COAX דיגיטלית, ומספיק סלוטים לכרטיסים (מאחר וכבר יש לי מארז ענק של שרת- אין בעיה של לוח גדול).
מעבד - AMD 64 +3200
כרטיס מסך - לא ברור לי מה מומלץ. האם ה-Readon 9250 של HIS מספיק? מהם הכרטיסים המומלצים (לא יוצג חומר HD)?
זכרון - יותקן 1.5G ב-DDR.
בנושא ה-PVR, כמובן שאלך על ה-150, במסגרת המבצע לחברי האתר. הבעיה שלי היא החיבור שלו לממיר של YES. מאחר והמחשב בחדר אחר, וכל כבל שעובר בין המחשב למערכת צריך להיות באורך 10מ', מהי הדרך לחיבור ה-PVR עם כמה שפחות כבליאדה ביניהם?
לא ברור לי איך ה-PVR מתחבר ל-YES, גם מבחינת קליטת הערוצים (איזה חיבור זה, S-VIDEO? האם אפשר לחבר לממיר 3100 אחד גם SCART לטלויזיה וגם S-VIDEO ל-PVR? אני לא רוצה לראות טלויזיה ברגיל דרך המחשב). גם הדבקת כבל ה-IR של ה-PVR לממיר בשביל העברת ערוצים לא ברור לי. איזה כבל זה? האם אני אוכל למשוך אותו ע"ג 10 מ'?
כמו כן, אני מתכנן לקנות את ה-iMon VFD בשביל להשיג יכולות שלט רחוק,
העניין הוא שאותו אניח בסביבות המערכת ואמשוך כבל USB עד לחדר שינה שם הוא יתחבר ל-HTPC. האם יש איזושהי בעיה עם זה?
בנושא התוכנות, נראה שאלך על ה-SAGE, היא בהחלט הכי מומלצת באתר.
אין לי נסיון איתה או עם שאר התוכנות שצריך להתקין מסביבה (XMLTV, EPG וכו') אבל כשיגיע הזמן אעקוב אחרי המדריך של doron_amedi.
האם אני צריך לדעת משהו בשלב זה (של רכישת החומרה) לגבי תאימות וכו' ל-SAGE?
מה אתם אומרים? משהו חסר? יש מקום לשיפור בתקציב שהצגתי? יש צורך בעוד חומרה?
בקשר לשאלות ששאלתי בנושא ה-PVR, האם זה באמת ריאלי לעבוד בצורה כזו
(מערכת בחדר אחד וה-HTPC בחדר השני)??
כמובן שקראתי את כל החומר באתר והשאלות שלי מתבססות עליו.
נקודה למחשבה - אם כבר יש לך מחשב ישן שאתה רוצה לשדרג בעלות של כ-5000 ש"ח - למה לא להשתמש בו כ-HTPC ולרכוש מחשב חדש לח. השינה - אני מניח לעבודה/משחקים וכיו"ב?
הנתונים הנדרשים למחשב HTPC ללא HD מאד!!!! נמוכים - אני משתמש ב-סלרון 2400 המחובר ל-3 כרטיסי PVR המקליטים בו זמנית, משרת 2-3 קליינטים בבית ומקליט דרך הרשת הביתית ע"ג דיסק במחשב אחר...
בקיצור, המלצתי החמה! מאד חמה! לך על מחשב יעודי בסלון (המחשב הישן) כולל הוספת כרטיס PVR 150 ושלט MCE 2005 (לדעתי חבל על הכסף על ה-VFD).
לא רק שתפשט את המערכת ותהפוך אותה ליציבה יותר, תחסוך הרבה כסף על כבלים כאלו ואחרים. בנוסף, תוכל לצפות בטלויזיה (חי וחומר מוקלט) בח. שינה - עם SAGETV CLIENT - בונוס!
לדעתי!
אורן.
הנתונים הנדרשים למחשב HTPC ללא HD מאד!!!! נמוכים - אני משתמש ב-סלרון 2400 המחובר ל-3 כרטיסי PVR המקליטים בו זמנית, משרת 2-3 קליינטים בבית ומקליט דרך הרשת הביתית ע"ג דיסק במחשב אחר...
בקיצור, המלצתי החמה! מאד חמה! לך על מחשב יעודי בסלון (המחשב הישן) כולל הוספת כרטיס PVR 150 ושלט MCE 2005 (לדעתי חבל על הכסף על ה-VFD).
לא רק שתפשט את המערכת ותהפוך אותה ליציבה יותר, תחסוך הרבה כסף על כבלים כאלו ואחרים. בנוסף, תוכל לצפות בטלויזיה (חי וחומר מוקלט) בח. שינה - עם SAGETV CLIENT - בונוס!
לדעתי!
אורן.
-
tamiral
-
- חבר ותיק

את המחשב הנוכחי שלי אני לא יכול להפוך ל-HTPC כי הוא עובר בירושה למשפחה...
יש לי לעומת זאת מחשב PIII עם 1G RAM שמריץ היום LINUX שאני יכול לתרום לטובת הפרויקט.
האמת שחשבתי על זה - יכולות PVR חשובות לי מאוד וקשה לי לפתור בעיות שקשורות בכבלים בין ה-PVR ל-YES ולמערכת מכיוון שכל כבל יהיה צריך להיות בן 10 מ' ולעבור בתוך הקיר (לכן גם צריך להיות יחסית דק).
אם אני שם HTPC ייעודי בסלון זה פותר לי את כל הבעיות האלה.
א-ב-ל
העניין הוא שמארזים בצורות של חלקים של מערכת די יקרים (לא ראיתי בפחות מ-1500),
ואם אני שם אותו בסלון אין לי אפשרות אחרת - רק בצורת מארז של מערכת.
חוצמזה, אין לי הרבה מקום בין החלקים. כל המערכת יושבת בתוך נישה מעץ שחפורה בתוך הקיר. העומק המקס' הוא 40ס"מ
(אני אעלה תמונה בערב כדי שתוכלו לראות).
בנוסף - במקרה של HTPC בסלון צריך להשקיע על מערכת אוורור שקטה.
בקיצור - אני לא בטוח בכלל שבתקציב של 1000$ (בוא נגיד 1200$ בשביל הגמישות...) אפשר לקנות מחשב חדש (לח. שינה) + להסב מחשב ישן ל-HTPC.
אם כן - אשמח לעשות זאת!
יש לי לעומת זאת מחשב PIII עם 1G RAM שמריץ היום LINUX שאני יכול לתרום לטובת הפרויקט.
האמת שחשבתי על זה - יכולות PVR חשובות לי מאוד וקשה לי לפתור בעיות שקשורות בכבלים בין ה-PVR ל-YES ולמערכת מכיוון שכל כבל יהיה צריך להיות בן 10 מ' ולעבור בתוך הקיר (לכן גם צריך להיות יחסית דק).
אם אני שם HTPC ייעודי בסלון זה פותר לי את כל הבעיות האלה.
א-ב-ל
העניין הוא שמארזים בצורות של חלקים של מערכת די יקרים (לא ראיתי בפחות מ-1500),
ואם אני שם אותו בסלון אין לי אפשרות אחרת - רק בצורת מארז של מערכת.
חוצמזה, אין לי הרבה מקום בין החלקים. כל המערכת יושבת בתוך נישה מעץ שחפורה בתוך הקיר. העומק המקס' הוא 40ס"מ
(אני אעלה תמונה בערב כדי שתוכלו לראות).
בנוסף - במקרה של HTPC בסלון צריך להשקיע על מערכת אוורור שקטה.
בקיצור - אני לא בטוח בכלל שבתקציב של 1000$ (בוא נגיד 1200$ בשביל הגמישות...) אפשר לקנות מחשב חדש (לח. שינה) + להסב מחשב ישן ל-HTPC.
אם כן - אשמח לעשות זאת!
אז צריך את השלט של MCE2005 או לא? יש לי פרונטו, האם זה יכול לחסוך בהשקעה בשלט? יש קודים מוכנים למכשירים האלה?oshapir כתב:בנוסף:
אתה לא צריך שלט - היות וה-PVR 150 מגיע עם שלט מצויין.
החיבור בין המחשבים - כבל רשת בלבד....
Good advise $5, me shut up $10
-
tamiral
-
- חבר ותיק

הנה התמונות שאמרתי שאני אעלה.
השאלה האם עדיף מארז HTPC שיישב בין חלקי המערכת, כמו של SILVERSTONE,
או שנמקם את ה-HTPC בחדר שינה הסמוך.
האם יהיה לו מספיק מקום גם לאוורור וכאלה (עומק 40 ס"מ) ??
השאלה האם עדיף מארז HTPC שיישב בין חלקי המערכת, כמו של SILVERSTONE,
או שנמקם את ה-HTPC בחדר שינה הסמוך.
האם יהיה לו מספיק מקום גם לאוורור וכאלה (עומק 40 ס"מ) ??
-
-
- יש מקום להכניס מארז HTPC?
-
tamiral
-
- חבר ותיק

ממש לא זה פשוט ציוד של לפני השדרוג.
יש שמה DENON 1200 (אפילו לא DOLBY DIGITAL אלא PROLOGIC בלבד) - ממנו אני מנסה להפטר.
חוצמזה נגן NAD + אקו' ROTEL שגם הם לא מחוברים ואני מנסה להפטר מהם.
נשאר לי לשדרג DVD ואני מבסוט. לא מתכוון להחליף כבר שום דבר.
כמובן שאם המארז של SILVERSTONE ייכנס, לא יהיה מנוס מלמצוא לחלקים מקום אכסון...
יש שמה DENON 1200 (אפילו לא DOLBY DIGITAL אלא PROLOGIC בלבד) - ממנו אני מנסה להפטר.
חוצמזה נגן NAD + אקו' ROTEL שגם הם לא מחוברים ואני מנסה להפטר מהם.
נשאר לי לשדרג DVD ואני מבסוט. לא מתכוון להחליף כבר שום דבר.
כמובן שאם המארז של SILVERSTONE ייכנס, לא יהיה מנוס מלמצוא לחלקים מקום אכסון...
Good advise $5, me shut up $10
40 ס"מ עומק זה קטן מדי,
כל המארזים שאני בדקתי יותר עמוקים מ-40 ס"מ ויש להשאיר מקום גם לכבלים ולקונקטורים.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 415 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=3820tamiral כתב: העניין הוא שמארזים בצורות של חלקים של מערכת די יקרים (לא ראיתי בפחות מ-1500),...
כולל ספק איכותי של אנרמקס
http://www.anandtech.com/casecooling/sh ... i=2309&p=8