ייעוץ אחרון לפני חציבה בקירות

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
OG1990 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים.

אני לפני חציבה בחדר והסתרת הכבלים של הרמקולים, קניתי כבלים איכותיים ואני לא רואה שום כוונה להחליף אותם בעתיד. האם יש עוד סיבה להכנסת תעלות פלסטיק לקירות? או שאני פשוט יכול להכניס רק את הכבלים ולסגור עליהם [ בשביל לחסוך בעומק החציבה]?

למישהו יש עוד טיפים אחרונים לפני החציבה? איך לא עולים על נקודת חשמל למשל?

מבטיח לעלות תמונות של סוף הפרוייקט

שוב תודה ושבוע טוב,
עומר.

adamshimon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

לא מומלץ להכניס רק כבלים בלי תעלה גם אני לא חשבתי שאשדרג אבל אם אתה נמצא באתר הזה רוב הסיכויים שזה יתקוף אותך מתישהוא בלי שתשים לב , על כל מקרה אם אתה מעוניין בעבודה קלה תכניס צינורי טפטפות שהם קטנים יחסית ותשחיל את הכבלים בפנים .
אם מדובר על מטרים רבים יכול להיות שרק כבל בלי שום צינור יחסוך זמן ועבודה רבה .
לגבי החשמל שים לב שהעברת הכבלים עוברת מתחת לשקעים ולא מעליהם בדר"כ החשמל עולה כלפי מעלה מהשקעים לכיוון התקרה .
בהצלחה :)

OG1990 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה רבה!

שליחה #3 

ועוד שאלה לפני שאני מתחיל בחציבה , מהצד השני של הקיר יש אמבטיה.
מה יכול להיות הנזק של חציבה בקיר הזה? אני עומד לחצוב שם לעומק של תעלה להעברת כבלים בין הLCD לרסיבר. יכול להיות שאני יפגע בצינור מים? יכול להיות שהקיר יתפורר לי?

אם למישהו יש ניסיון או השערות זה יעזור לי מאוד.

ושוב מבטיח לעלות תמונות אחרי ההתקנה.

תודה,
עומר

adamshimon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 168
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

המים בד"כ יורדים כלפי מטה אבל לא אצל כולם מה עובי הבלוק ?
אם יש קרמיקה יש מצב שהם ישברו מהחציבה או יפלו כך בחשבון על כל מקרה זאת צריכה להיות עבודה זהירה ולהתקדם לאט תלוי בנתונים אצלך בשטח אולי כדאי אפילו לא להתחיל עם זה

OG1990 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אין לי מושג מה גודל הבלוק..

שליחה #5 

בכל מקרה אני לא צריך תעלה עמוקה רק כבל HDMI אחד וכבל חשמל מקווה שעם עבודה זהירה ותעלות כמה שיותר קטנות אני לא יפגע בשום דבר באמבטיה.

אני כבר מתחיל לחשוב על לקחת שיפוצניק שיעשה זאת במקומי ,מה אתה ממליץ?

yoavidor
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 558
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

כאשר אתה חוצב בקיר פנימי (שעוביו בד"כ 10 ס"מ) ועוד נוסף לזה הוא קיר משותף לאמבטיה שזה אומר שיש סיכוי לצנרת מיים, וכן גם קרמיקה מודבקת בצד השני, אתה צריך להיות מאוד זהיר.
בד"כ בקיר כזה רצוי להכין חריצים עים דיסק, כדי שהמכות של הפטישון שיבואו אחר כך לא יהיו יותר מדי חזקות והשבר בסביבות התעלה החצובה יהיה מינימלי. אבל בגלל החשש לצנרת מיים לא הייתי עובד שם עם דיסק אלא אם כן בוודאות אין צנרת מיים באזור. (יש מכשיר שיודע לתת אבחנה ברמת סבירות גבוהה אם יש משהו בקיר מתכת/חשמל).
מכאן אני מגיע למסקנה שאתה צריך להיות מאוד זהיר ובטוח במה שאתה עושה ולחליפין להזמין בעל מקצוע עם המלצות.
בהצלחה,
יואב.

OG1990 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה רבה יואב

שליחה #7 

עוד לא החלטתי מה אני יעשה בכל מקרה המבצע יוצא לדרך בחנוכה.

מקווה שהמיטה שלי לא תהפוך למיטת מים...=/

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #8 

לדעתי אתה יכול בכיף לעשות את כל המבצע הזה לבד, אם יש לך ידיים טובות וקצת ידע.
אני כבר כמה חודשים בונה\משדרג יחידת דיור לבד לחלוטין וזה כולל הכל אינסטלציה, חשמל, קירות גבס, הכנה לפלזמות, רמקולים וטמ"ס.

אין לך שום טעם להתעצל או להימנע מלהשחיל צינורות בקירות זה יהיה לך אפילו יותר קל. ברגע שאתה חוצב בקיר אתה לא חוצב טיפה לעומק ולאורך הבלוק אלא שובר נקודות בבלוק ופשוט מעביר את הצינור בפנים. הקירות הפנימיים בבית בנויים מבלוק 7 בד"כ ואולי בקיר של המקלחת מדובר בבלוק 10 בשביל הצנרת, אורך הבלוק הוא בערך 40 ס"מ ובאמצע יש מעין מחיצה שמחלקת את הבלוק לשני חדרים. אתה צריך לשבור מעט את המחיצה הזו ואת שני "הקירות הצדדים" של הבלוק (שצמודים לבלוק הבא אחריו). ברגע ששברת אתה מעביר צינור שרשורי (11מ"מ מספיק) לכל אחת מהנקודות של הרמקולים ועם סטלבנד משחיל את כבלי הרמקולים בקלות.
לגבי הקיר עם התעלה שבגבו מקלחת. אם תעבוד עם דיסק קח בחשבון שיהיה לך אבק בכמויות שלא הכרת (מנסיון) אבל ביצוע חריצים עם דיסק ואח"כ לעבור עליהם עם פטישון באמת יצמצם באופן משמעותי את העוצמה שתצטרך לדפוק עם הפטישון ואתה יכול גם פשוט לחתוך את כל הבלוקים לאורך התעלה עם דיסק (אבל זה "קצת" מייגע ומלכלך).
התחשב בזה שאתה מעביר רק כבל HDMI וכבל חשמל אני הייתי מציע לך משהו אחר, אבל הוא לאו-דווקא טוב יותר. בד"כ המסך נמצא לא יותר ממטר מעל המערכת וכל המטרה היא להעביר את הכבלים כמה עשרות סנטימטרים בקו ישר בתוך הקיר. אתה יכול לשבור חור לא גדול במיוחד (לצורך העניין בגודל קופסא 3 מודול של גוויס) מאחורי המסך איפה שתרצה שהכבלים ייצאו ועוד חור זהה מתחתיו איפה שתרצה שהכבלים ייכנסו ולהשחיל צינור שרשורי 11מ"מ לחשמל וצינור שרשורי בעל קוטר גדול יותר (באזור 20מ"מ אפילו פחות**) בתוך הקיר, בד"כ הבלוקים מונחים בצורה כזו שזה אפשרי. אני עשיתי את זה בחמש נקודות ובאחת השחלתי בערך 8(!) צינורות שרשוריים מבלי לשבור את הבלוק לכל גובה הקיר (משהו כמו 1.8 מטר).

**החסרון של זה הוא שבניגוד לתעלה רחבה ועמוקה שהרבה פעמים שמים בקיר לא תוכל להשחיל בעתיד ראש סקארט, אבל תלוי בקוטר הצינור שתשים תוכל להשחיל component.
אגב, כל עוד תחצוב בעדינות (יחסית) אין לך מה לחשוש מצינורות חשמל\מים.
מקווה שעזרתי, אם יש משהו ספציפי אשמח לעזור.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

OG1990 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

וואו איזה תגובה!!

שליחה #9 

רואים שיש לך המון ניסיון , בהצלחה ביחידת דיור שלך

עזרת לי מאוד!!!

תודה!