אני כרגע מריץ מחשב מדיה סנטר עם מעבד של אינטל P4 2.4, זכרון 2G וכרטיס מסך GF 7600GS.
כל עוד מדובר בהרצת תכנים רגילים המערכת עובדת יפה, אך בהרצת HD המערכת "עייפה".
בנוסף גם המאווררים הקיימים רועשים מדי.
בהנחה שהמחשב משמש להרצת VMC בלבד ללא כל משחקים, מהו השדרוג הזול ביותר שעדיין יאפשר הרצה חלקה לגמרי של כל תכניי FHD ללא קרטועים על VMC?
חשבתי על מעבד של AMD 5600 או אינטל Q2D E7xxx וכרטיס מסך של ATI מסדרת ה-HD3xxx (או יותר) עם קירור פסיבי לכל המערכת.
חשוב לי שלכרטיס המסך יהיה קירור פסיבי ויציאת HDMI ורצוי מאד פענוח HD באמצעות חומרה (למרות שברוב הסרטים אותם אני רואה צריך גם הצגת כתוביות).
כמובן שצריך גם לוח אם תואם כלשהו. אולי לוח אם עם כרטיס מסך משולב שייעשה את העבודה?
דעתכם? עצות?
עצות בנוגע לשדרוג מחשב מדיה סנטר קיים - בניית מפרט
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
יש סיכוי די גבוה שתוכל עם המפרט הנוכחי שלך להריץ קבצי MKV ברזולוציית 720P ללא שום שדרוג אלא רק התקנה של CoreAVC, שהוא קודק יעיל יותר מ-FFDShow. אם יש לך מסך שהוא HD Ready ולא FHD, אז ממש אין טעם להוריד קבצים ברזולוציית 1080P.
אם בכל זאת אתה הולך על שדרוג, אתה יכול ללכת על מפרט מספר 2 בשרשור המפרטים המומלצים בתור בסיס, שבו גם יש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה חזק הכולל פענוח H.264 בחומרה, ואז גם אין צורך לקנות כרטיס מסך בנוסף. כמו כן, המעבד 5600 של AMD מספיק חזק כדי לפענח את התכנים בתוכנה.
אם בכל זאת אתה הולך על שדרוג, אתה יכול ללכת על מפרט מספר 2 בשרשור המפרטים המומלצים בתור בסיס, שבו גם יש לוח אם עם כרטיס מסך מובנה חזק הכולל פענוח H.264 בחומרה, ואז גם אין צורך לקנות כרטיס מסך בנוסף. כמו כן, המעבד 5600 של AMD מספיק חזק כדי לפענח את התכנים בתוכנה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
במפרט הנוכחי, המחשב אכן מריץ קבצי mkv ברזולצייה של 720p אך ממש על הקצה. כלומר בקטעים מהירים ממש בסרט המחשב מאבד סנכרון בין הקול לתמונה ו/או מראה תמונה מעט מטושטשת. ה-codec שמותקן הוא כמובן CoreAVC.
תודה על דעתך.
תודה על דעתך.