מתאם גרוע מ Scart לS-video. האם שווה להתאמץ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
OmriS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #1 

רציתי לחבר את הממיר של הוט למקרן בחיבור S-video, גם בגלל שזה החיבור הכי איכותי שאפשר להוציא מהממיר (לפי מה שאנשים כתבו בפורום) ובעיקר בגלל שכבר יש לי כבל s-video טוב של 10 מטר.
קניתי מתאם פשוט (כנראה כאן נעוצה הבעיה) שמצידו האחד יש scart ובצד השני 2 חיבורי אודיו, אחד קומפוזיט ואחד של s-video. אני בטוח שכולם מכירים את המתאם הזה.
בכל מקרה, כשחיברתי את הכל עם הכבל של ה-s-video המקרן כתב בתמונה "S-video monochrome 60hz" שאני לא כ'כ בטוח מה זה אומר והתמונה הייתה נוראית והיה נראה שהמקרן לא 'מסתדר' כ'כ עם החיבור כי הצבעים בתמונה עברו כל הזמן משחור-לבן לצבעוני גרוע במיוחד.
כדי לבדוק שזו לא בעיה של המקרן חיברתי את טלויזיה לממיר באותו חיבור בדיוק וגם בטלויזיה התמונה הייתה גרועה.
השתמשתי בחיבור קומפוזיט שיש למתאם וקיבלתי תמונה טובה אבל זה לא ממש עוזר לי כי גם לממיר יש יציאה כזו אז אני לא צריך את המתאם.

השאלה שלי היא, שווה בכלל לחפש מתאם כזה יותר איכותי (בהנחה שאני לא מתכוון להוציא עליו יותר מ40 שקל) או שגם ככה חיבור s-video עם מתאם נותן את אותה איכות כמו חיבור ישיר של קומפוזיט?

אם התשובה היא כן, איפה אני מוצא מתאם כזה איכותי?

תודה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

המקרן לא מכוון נכון או שהממיר לא באמת מוציא SVIDEO.

בכל מקרה, המתאם הוא הדבר האחרון שהייתי חושד בו, קודם רצוי לבחון את האופציות במקרן ובממיר.

SVIDEO הוא לא המצב האיכותי ביותר של הממירים הללו, אלא SCART/RGBcvS, אשר לעיתים דורש TRANSCODER בכדי להמיר לקומפוננט עבור מקרנים או תצוגות שבהן יש רק כניסת קומפוננט.

OmriS פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #3 

תודה.

צדקת, זו הייתה בעיה של הגדרות. לא ידעתי שאפשר בכלל לבחור אופציות שונות בתצוגה של הממיר.
לממיר יש שתי יציאות scart ולפי האופציות לאחת מהן (TV) ניתן לבחור בין PAL,s-video,RGB ולשנייה (VCR) אפשר רק PAL,s-video.
את המקרן אני אחבר ליציאת VCR כשהיא מכוונת על s-video, ניסיתי את זה עם הטלויזיה וזה עבד טוב.
את הטלויזיה ניסיתי 'לשדרג' לחיבור RGB כשהיא מחוברת בכבל scart-scart לממיר אבל התמונה הייתה פחות טובה מהרגיל.
זה אומר שהכניסת scart שלי בטלויזיה לא מסוגלת לקבל RGB?

למקרן יש כניסת קומפוננט אבל אני לא חושב שאשקיע כסף בטראנסקודר ובכבל קומפוננט ארוך בשביל האיכות של טלויזיה.
מה דעתכם?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”