VDPAU - האצת חומרה של nvidia תחת לינוקס - יש על מה לשמוח!

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #1 

nvdia שיחררה לאחרונה דריבר חדש עבור כל הכרטיסים מבוססי צ'פ 8XXX וצפונה. הדריבר החדש מציג תמיכה במה שנקרא: Video Decode and Presentation API for Unix.

השם המפוצץ לא ממש מעניין, החלק המעניין הוא התמיכה והפיצ'רים החדשים:
1. VDPAU משתמש במעבד של כרטיס המסך על מנת לבציע קידוד בחומרה של Mpeg1,2, H.264 ו- VC-1.
2. תמיכה ב-post process algorithms: זה כולל deinterlacing (כולל תמיכה ב-bob weave) ו-OSD.
3. המשמעות של 2 - היא תמיכה בהצגת כתוביות וזה יתרון משמעותי!

מבחני ביצועים שנעשו עם הדריבר החדש הראו CPU utilization של 1-3 אחוז בניגון קובץ h.264. ללא שימוש בהאצת חומרה צריכת ה-CPU היתה 35-48 אחוז. מבחן נוסף שנעשה ניגן בהצלחה קובץ h.264 על מעבד atom של אינטל עם כרטיס NV8400.
הנה לינק לתוצאות מבחן ביצועים:
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a ... dpau&num=2

למרות שהדריבר שוחרר ממש לאחרונה, יש כבר תוספת ל-mythtv אשר מאפשר שימוש ביכולות החדשות שלו (התמיכה נכתבה על ידי לא פחות מאשר isaac אשר התחיל את mythtv בשנת 2002).

אני מתכוון להכניס את ה-patch הנ"ל למערכת שלי ולדווח בקרוב.
You are never fully dressed without a smile

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

מדהים! כל הכבוד ל-nVidia וקהילת הלינוקס. (Y)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #3 

אכן,

Nvidia (בניגוד גמור ל-ATI) תומכת בלינוקס, משתפת את הקהילה בקוד שלה ומרוויחה מכך גם היא. רק כדי לסבר את האוזן: הדריבר שוחרר לפני פחות משבועיים, התגלו בו מספר באגים, וכבר יש תיקון! חלקו נתרם על ידי nvidia חלקו על ידי הקהילה אשר עזרה לדבג, כתבה קוד תיקון ושלחה למהנדסי NV...

הדריבר הזה מסוגל לקחת את חומרה קיימת ולא יקרה ולנצל אותה עד תום. כרטיס המסך יבצע פענוח של הקידוד, ירנדר גם פילטרים שונים וגם OSD, כולל תמיכה ב-alpha blending ועוד שאר פיצ'רים שאני אפילו לא יודע איך מאייתים אותם...

היכולת הזו פותחת פתח ל-thin clients עם מעבדים מדורות קודמים, מעט זכרון (1G זה די והותר) ועוד. המשמעות היא גם מחיר זול יותר וגם פחות חימום וצריכת חשמל.

המקרה הזה גם מדגיש את החוזקה והיתרון העצום של קוד פתוח: לא עבר שבוע מאז שהוצגה יכולת חדשה וכבר יש תמיכה בה בתוכנות שונות (גם mythtv, גם mplayer).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

מצויין. לא לשכוח לנדנד בעניין תמיכה טבעית בעברית (פונט וגם Charset ללא צורך בהפיכה או המרה של קובץ הכתוביות).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #5 

pixies כתב:מצויין. לא לשכוח לנדנד בעניין תמיכה טבעית בעברית (פונט וגם Charset ללא צורך בהפיכה או המרה של קובץ הכתוביות).
...
זה כבר יש :-) לא צריך לנדנד לאף אחד על כלום.

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #6 

Shed כתב:אכן,

Nvidia (בניגוד גמור ל-ATI) תומכת בלינוקס, משתפת את הקהילה בקוד שלה ומרוויחה מכך גם היא. רק כדי לסבר את האוזן: הדריבר שוחרר לפני פחות משבועיים, התגלו בו מספר באגים, וכבר יש תיקון! חלקו נתרם על ידי nvidia חלקו על ידי הקהילה אשר עזרה לדבג, כתבה קוד תיקון ושלחה למהנדסי NV...
...
Nvidia? משתפת קוד??
ATI? קוד סגור?

אנחנו באותו היקום?

ביקום שלי Nvidia היא חברה שמשחררת דרייברים בינאריים עם מעטפת דקיקה של קוד מקור כדי להתחבר לקרנל, ושאפשר לשכוח מכל קוד מקור לפונקציות משמעותיות. אותם הדרייברים שמפתחי הקרנל מתעבים כי הם מרסקים את הקרנל וכוללים חורי אבטחה?
http://blogs.zdnet.com/open-source/?p=2588
http://news.cnet.com/2100-1002_3-6126846.html

ATI לעומת זאת היא החברה שפירסמה בצורה מלאה את התעוד המדויק לרכיבים שלה כך שניתן לכתוב דרייבר קוד פתוח אמיתי לכרטיסים שלה.
http://www.linux.com/feature/119049
http://developer.amd.com/documentation/ ... x#open_gpu

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #7 

אודי, אנחנו באותו יקום.

אמנם לאחר ש-AMD רכשו את ATI היה שינוי גישה שם, אבל עדיין התמיכה ש-ATI מציעה למשתמשי לינוקס נמוכה בהרבה מהמקבילה של NV.
ניסית פעם להפעיל all in wonder בלינוקס? להשתמש ביכולות האצת חומרה של המעבדים החדשים של ATI? הם אפילו לא מתקרבים להוציא שום דבר בכיוון.

נכון ש-NV לא משחררת את כל הקוד שלה, ובצדק. חברה צריכה גם לשמור על ה-IP שלה, וחשיפה מלאה של הדריבר תפגע ב-NV בצורה כזו או אחרת.

השורה התחתונה היא ש-NV עובדת ביחד עם הקהילה, מוציאה דריברים עם יכולות זהות (או טובות יותר) לביצועים בחלונות, והיא אפילו זריזה ביותר בתיקוני באגים (כמו שהיה עם הדריבר הנוכחי).

בקיצור: לא מעניין אותי האם כל הקוד שוחרר או רק חלקו. אני מתעניין בשורה התחתונה - האם אני יכול להשתמש בזה, ואיזה פיצ'רים אני מקבל. וכאן NV לוקחת בענק.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #8 

Shed, תודה על העדכון.
נשמע נהדר.

tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 495
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

האם עידכנת?

שליחה #9 

Shed, רציתי לדעת האם עידכנת את המערכת שלך לכזו שמשתמשת ב VDPAU ואם כן כיצד?
תודה.

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

Re: האם עידכנת?

שליחה #10 

tur כתב:Shed, רציתי לדעת האם עידכנת את המערכת שלך לכזו שמשתמשת ב VDPAU ואם כן כיצד?
תודה.
...
המערכת שלי עודכנה.mythfrontend משתמש אצלי ב-VDPAU (כנ"ל mplayer).
איך מעדכנים?
1. כדי לעדכן את mplayer צריך להוריד את הקוד המעודכן מהאתר שלהם או מהאתר של nvidia אשר כתבה את הקוד המתאים ב-mplayer אשר משתמש ב-vdpau.

2. העדכון של mythtv טיפה יותר טריקי. ברמת העקרון, הוכנסה תמיכה רשמית ב-VDPAU רק בגרסא הבאה. אולם היה איזה בחור נחמד (מאוד) שביצע backport של השינויים המתאימים והתאים את התמיכה ב-VDPAU גם לגרסא הנוכחית. אני לא חושב שבוצעה אריזה להפצות נפוצות ולכן צריך לקמפל את הקוד.

חם לי מידי (ואני קצר בזמן) לחפש לינקים ישירים, אני בטוח שתוכל למצוא אותם בקלות.

liorkr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

הכי קל להתקין זה דרך האתר הזה

שליחה #11 

http://www.avenard.org/media/Home.html

להוסיף אותו ל sources
apt-get up-date upgrade
ליצר פרופיל VDPAU ב TV Settings -> Playback
זהו..

הבעיה היחידה שאני נתקלתי בה זה ישור לימין של תפריט OSD בנגן הפנימי
אולי אחד התותחים כאן יוכל לסדר את זה

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #12 

באתר הקוד של mythtv תוכל למצוא ticket עם פאטץ' שאני כתבתי, ועוד אחד שטוני כתב, ואשר בסופו של דבר הכניס גם את התיקון שלי אל הקוד שלו. התיקונים הנ"ל מתקנים את כל בעיות ה-OSD, ומוסיפים יכולות נוספות של זרימת GUן מימין לשמאל.
http://www.hometheater.co.il/vt72380.My ... nnel-icons
http://www.hometheater.co.il/vt71693.My ... D7%9D-OSD-

liorkr
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

איך אני מתקין את הticket ? זה מוריד לי קובץ osd.xml.rtl.v4.patch
ניסיתי patch -p0 osd.xml.rtl.v4.patch ולא עבד
אפשר הסבר בבקשה
שאלה נוספת יש דרך לגרום לנגן הפנימי לנגן כתוביות בעברית בפורמט srt ?
עם mplayer הצלחתי
תודה רבה על העזרה

Shed פותח השרשור
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #14 

על מנת לעבוד עם הפאטץ' אתה צריך להוריד את כל קוד המקור, לפצ'פץ' אותו ואז לקמפל. טוני רשם הסבר לא רע איך עושים את זה, ובנוסף, הוא פתח אתר שבו אפשר להוריד את התוכנה מקומפלת כבר. תעיין בלינקים לשרשורים שהבאתי קודם.

יש תמיכה מובנית אוטומטית בקבצי SRT, אתה צריך לשים לב שהם יהיו בפורמט UTF8 ולא ISO8859-8. אפשר להשתמש בפקודה ICONV על מנת להמיר בין פורמטים (גיגול קצר יתן לך אינספור דוגמאות לאיך משתמשים בה).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”