חסרונות/התרונות פיוניר 5090 לעומת מסכי LCD מקבילים

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 628
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ההתרונות של הפיוניר 5090 והאיכויות שלה ברורים לי גם מצפייה וגם מביקורות שהללו אותה ואכן מדובר במסך מדהים, אך למרות זאת לא ממש ברור לי מה קורה כאשר משווים אותה למסך LCD איכותי שנמצא באותו טווח מחירים וכולל את כל החידושים האחרונים שיצאו ל LCD כמו 100HZ או שמעתי שיש כבר 200HZ, מסכי LED וכו'...

אני כמעט בטוח כל מה שקשור בשחורים ובאיכות הצבעים הפיוניר לוקחת כל LCD, אך השימוש שלי די מגוון וכולל תכני HD, YES, PS3, ואפילו קצת מחשב והכל יעבור דרך רסיבר שימתג את הכניסות ויעבד את התמונה.

לפני שאני הולך להוציא סכום לא מבוטל חשוב לי לדעת עד כמה החידושים האלו במסכי LCD יתנו לי היתרון על ה 5090 בתחומם? (אם בכלל...?)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הכל עיניין של צרכים והעדפות.
אין מסך מושלם ולכן השאלה היא מה הפשרה שאתה אישית מוכן לעשות.
למשל, אם אתה אוהב את הפונקציה של INTERMEDIATE FRAMES ומוכן לשלם על כך, נגיד, ברמת השחורים, אזי יהיו מסכים טובים יותר מה-5090 (פשוט כי ל-5090 אין אופציה כזו), לעומת זאת יש כאלו שלא סובלים את זה....
אם אתה מוכן להתפשר על שחורים או איכות התמונה ב-HD אל מול עיבוד תמונה טוב יותר ב-SD, אזי יכול להיות שתבחר מסך אחר...

אני מציע להגדיר את הצרכים במדיוק כמה שניתן, להגדיר את התקציב ואז לחזור לשאול ולצפות במסכים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 974
נתן תודות: 4 פעמים

לצפות במסכים,אמירה בעייתית

שליחה #3 

MartinHSabag כתב:הכל עיניין של צרכים והעדפות.
אין מסך מושלם ולכן השאלה היא מה הפשרה שאתה אישית מוכן לעשות.
למשל, אם אתה אוהב את הפונקציה של INTERMEDIATE FRAMES ומוכן לשלם על כך, נגיד, ברמת השחורים, אזי יהיו מסכים טובים יותר מה-5090 (פשוט כי ל-5090 אין אופציה כזו), לעומת זאת יש כאלו שלא סובלים את זה....
אם אתה מוכן להתפשר על שחורים או איכות התמונה ב-HD אל מול עיבוד תמונה טוב יותר ב-SD, אזי יכול להיות שתבחר מסך אחר...

אני מציע להגדיר את הצרכים במדיוק כמה שניתן, להגדיר את התקציב ואז לחזור לשאול ולצפות במסכים.
...
האמירה "לצפות במסכים" היא אמירה בעייתית בעיני.אם הקונה יכול לבוא לחנות
מקצועית שדואגת לכיול הולם של המסכים,לשימוש במקורות וידאו וכבלים איכותיים
וזהים,צפייה בתנאי תאורה שונים ותכנים מכל הסוגים וגם הקונה יוכל לראות זו ליד
זו טלביזיות מכל יצרן שירצה להשוות,אז בסדר.
אבל למרבה הצער חלק ולפעמים כל התנאים שציינתי הם בלתי ישימים ולכן השוואה
כזאת תהיה חסרת נפקות.
עדיף לדעתי להסתמך על חוות דעת של אתרים וירחונים מקצועיים בהתאם לתכנים
שהקונה מעריך שיצפה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78899
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #4 

המהנדס,

זו הסיבה שאנחנו סוקרים כאן מסכים...

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

טוב מאד

שליחה #5 

oferlaor כתב:המהנדס,

זו הסיבה שאנחנו סוקרים כאן מסכים...
...
בסדר גמור,אז שיפסיקו לשלוח אנשים לקבל החלטות שגויות בחנויות.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

מרטין, אתה צודק כי זו בידיוק הסיבה שפתחתי את השרשור הזה, אני פשוט רוצה לדעת מהם הפשרות בכל מסך ואז יהיה לי יותר קל לקבל החלטה לפי הצרכים שלי והעדפות האישיות שלי, ואנסה להסביר אותם.

אני יכול להגיד בבטחון ששחורים ברמה של ה 5090 הם בהחלט משהו שנוגע לי כי תמיד הפריע לי שהשחור במסכים הוא לא בדיוק שחור.
בנוסף, עיבוד תמונה טוב של תכני SD וכד' נראה לי שפחות רלוונטי כי אני מתכוון לרכוש את הימהה 3900 שעל פי הנייר נכון לעכשיו הוא אמור להיות טוב בעיבוד תמונה, ז רני חושב שמסך עם עיבוד טוב פחות רלוונטי לי.

דבר נוסף שאני אוהב זה צבעים חיים ולא אנמים, שנאמנים למקור וכמובן חדות.

מה שמפריע לי לפעמים (לא ממש קריטי אבל עדיין) זה הגמגום שיש בסרט במיוחד כאשר מדובר בסצנה בה המצלמה זזה בצורה אופקית (PANNING),השאלה היא האם הגמגום הזה יהיה ב 5090 בצורה בולטת כמו במסכי פלזמה זולים או שיש שיפור למרות שאין לה INTERMEDIATE FRAMES?

מה לגבי מסכיי LED ברמה שפותרת את בעייה הניגודיות? האם יש כבר מסכי LCD כאלו?

השימושים שלי כמו שציינתי הם מגוונים שבעיקר הוא צפייה בתכני HD, שידורי YES, מחשב (בעיקר משחקים) ו- PS3.

עכשיו אחרי שלמדתם קצת על אופי השימוש והעדפות שלי מה עדיף לי?, פיוניר 5080 או איזה LCD ברמות הגבוהות?

לגבי שימושים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

המהנדס,

אם מישהו לא רואה את ההבדל בין המסכים, למה שישלם על מוצר יקר יותר שאין בו צורך? אני דווקא בעד שאנשים יגיעו לחנויות ויהיו אח"כ בטוחים שהחליטו את ההחלטה הנכונה. לרכוש מהאינטרנט על בסיס המלצות זה נחמד, אבל לא תמיד עובד במבחן המציאות.

kfirkb,

לגבי נושא ה-JUDDER, יש כאלה שהמקור (ככה זה משודר, מה לעשות...) מטריד אותם ובגלל זה הם מרגישים את הצורך ב-100HZ או 120HZ. אם אתה לא סגור על הנושא הזה, תלך ותראה איך 100HZ או 120HZ נראים על גבי מסך טוב שתומך בהם (פיליפס, סמסונג, פנסוניק, סוני, ועוד רבים אחרים - היריעה קצרה מלהכיל) ואז תחליט אם זה פיצ'ר שחשוב לך או לא.

לגבי מסכי LED, יש כמה מסכים, אך קח בחשבון שהמחירים הם לרוב לא זולים בכלל (40K פלוס מינוס על מסכים של 45-55 אינץ').

המהנדס
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

לא ירדת לסוף דעתי עופר

שליחה #8 

oferlaor כתב:המהנדס,

אם מישהו לא רואה את ההבדל בין המסכים, למה שישלם על מוצר יקר יותר שאין בו צורך? אני דווקא בעד שאנשים יגיעו לחנויות ויהיו אח"כ בטוחים שהחליטו את ההחלטה הנכונה. לרכוש מהאינטרנט על בסיס המלצות זה נחמד, אבל לא תמיד עובד במבחן המציאות.

kfirkb,

לגבי נושא ה-JUDDER, יש כאלה שהמקור (ככה זה משודר, מה לעשות...) מטריד אותם ובגלל זה הם מרגישים את הצורך ב-100HZ או 120HZ. אם אתה לא סגור על הנושא הזה, תלך ותראה איך 100HZ או 120HZ נראים על גבי מסך טוב שתומך בהם (פיליפס, סמסונג, פנסוניק, סוני, ועוד רבים אחרים - היריעה קצרה מלהכיל) ואז תחליט אם זה פיצ'ר שחשוב לך או לא.

לגבי מסכי LED, יש כמה מסכים, אך קח בחשבון שהמחירים הם לרוב לא זולים בכלל (40K פלוס מינוס על מסכים של 45-55 אינץ').
...
כל מה שאמרתי שאי אפשר להסיק מסקנות נכונות מהסתכלות בחנות אקראית.לפני
כשנה ראיתי בהרודס בלונדון מסך קורו ליד מסך 96 עם תאורת led והקורו נראה עלוב
לעומת הסמסונג.המוכר התנצל והתחיל להסביר שהנגן ישן,שהכבל לא משהו,פשוט
היתה תמונה עם שלג בקורו.זה רק ממחיש מה שהתכוונתי.
נדמה לי ש 100hz מיועד לפתור בעיית מריחות ולא judder שנפתר ע"י טכניקות של
pull down 5:5 למשל.

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

מה לגבי פלזמה עם INTERMEDIATE FRAMES? כבר יש כאלו בשוק או רק ב LCD?

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1499
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 104 פעמים

שליחה #10 

kfirkb כתב:מה לגבי פלזמה עם INTERMEDIATE FRAMES? כבר יש כאלו בשוק או רק ב LCD?
...
יש לפנסוניק, אפילו כבר ניתן להשיג בארץ
יש סקירה באתר

kfirkb פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

האם ה- INTERMEDIATE FRAMES זה משהו שחייב להגיע חומרתית במסך הוא שזה פונקצייה בתוכנה שמבצעת את השיטה על הסיגנל שמתקבל במסך?
אני מתכוון האם אפשרי שיהיה INTERMEDIATE FRAMES ברסיבר שממתג את הכניסות למסך ומסוגל לעשות INTERMEDIATE FRAMES לכל התוכן שעובר דרכו למסך?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

המהנדס,
כתבתי כמה מאמרים עם הסבר לגבי מה זה 100hz ומדוע זה כבר לא רק מיועד להפחית מריחה כפי שזה תוכנן במקור.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”