לוח שידורים לשידורי לווין ועוד כמה שאלות בנושא

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
pioneer-kenwood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם

האם זה אפשרי לקבל לוח שידורים של שידורי לווין?
הכוונה -
נניח שמותקנת צלחת לווין שקולטת ערוצים שונים מכמה לווינים שונים, הערוצים מוגדרים בממיר - האם מופיעים שם השידורים?
אם כן - זה אפשרי לקבל אותם גם במחשב?

ז"א שבעצם השאלה היא האם ניתן לקבל לוח שידורים של כל ערוץ בשידורי לווין (לא יס, פרטי) ל-HTPC?

כמו כן - האם יש איזשהו כרטיס שמונע ממני את הצורך בממיר? או שתמיד יש צורך בו?

אם מישהו יוכל להרחיב גם בנושא של לווין פרטי ושילובו ב-HTPC אני אשמח,
תודה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

כן, כל חברה המספקת שירותי תוכן בלווין, כמו יס, מספקת לוח משדרים באחד מהתדרים שלה. ניתן לקלוט ולהשתמש בלוח המשדרים באמצעות כרטיס קליטה לווייני (DVB-S) ותוכנה מתאימה.
לגבי קליטת לוויינים, יש את פורום הלוויינים הישראלי שאוגר בתוכו הרבה מידע. מומלץ להירשם (בחינם) כדי לקבל גישה לכל פורומי המשנה באתר, לרבות פורום כרטיסי קליטה לווייניים:
http://www.sat-israel.com/Forums/index.php?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #3 

ניתן להשתמש בכרטיס DVB-S או DVB-S2 במחשב HTPC ולמשוך מהשידורים באוויר גם את ה-EPG וגם לראות תכנים לא מוצפנים/ תכנים מוצפנים שיש עליהם מנוי חוקי (יש עם videoguard של NDS כמה בעיות אמנם, אבל אחרים עובדים מצויין).

נוסף על כך, ניתן לחבר את כרטיס ה-DVB-S לאנטנה מתכווננת ולשלוט על כיוון הצלחת באופן דינאמי בהתאם לערוץ בו צופים (diseq).
You are never fully dressed without a smile

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

קודם כל, תודה רבה על התשובות האינפורמטיביות והמהירות!

תודה על ההפניה לפורום המדובר, אני אקרא שם עוד.

אז בעצם הייתי מעוניין להבין -
במידה ולדוגמא מתקינים צלחת שמכוונת לכמה לווינים מסויימים לצורך קליטת ערוצים לא מוצפנים - נניח עמוס לערוצים הישראליים הפתוחים והוט בירד או משהו בסגנון לדוגמא לצורך קליטה מאירופה - האם לוח המשדרים לכל ערוץ וערוץ שמשודר בלווין ניתן לקליטה באופן עצמי על ידי הממיר? כך גם לגבי ה-HTPC?

נניח ואני משתמש בVMC או MCE של מיקרוסופט - זה ניתן להתאמה?

אנטנה מתכוונת נשמע לי כמו משהו קצת מתקדם מדי :lol: אני צודק? הכוונה לצלחת ממונעת? שמעתי על כך אבל נראה לי שהמחירים בהתאם :D

יש אולי אפשרות להסביר איך בדיוק כל הדבר הזה יכול לעבוד ומאיפה מתחילים? ז"א מה דרוש כדי לגרום לדבר כזה לעבוד באופן מסודר? יש אפשרות לציין כרטיסים מומלצים? מה ההבדל בין DVB-S ל- DVB-S2?

וגם - איזו קונפיגורציה נחשבת עדיפה? חיבור לווין לממיר וחיבור הממיר למחשב HTPC או פשוט חיבור של הלווין לכרטיס ומשם למחשב? וגם2 - האם הגדרת הערוצים במחשב נעשית בעצם כמו סריקת ערוצים אנלוגית? בודקים אילו ערוצים נקלטים ופשוט מגדירים אותם?

המון תודה לעוזרים וסליחה על ריבוי השאלות :oops:

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #5 

1. לוח המשדרים משודר "באוויר" לכל ערוץ. עם תוכנה מתאימה ניתן לקלוט אותו ולהשתמש בו.

2. לא נראה לי ש-VMC או XP +MCE תומכים ב-DVB-S כלל. תצטרך תוכנה אחרת (sage או mythtv שרצה על לינוקס בכלל).

3. dvb-s2 תקן חדש יותר, המאפשר לשדר יותר ביטים על אותם מגה הרצים. משמש בעיקר לשידורי HDTV, ותואם לאחור (כלומר: כרטיס DVB-S2 יודע לקרוא תכני DVB-S).

4. כיוון הערוצים נעשה על ידי פעולה שדומה לסריקה. לפני כן יש סריקה לטרנספונדרים, ואז סורקים כל טרנספונדר בנפרד למציאת הערוצים עליו. אני מזהיר מראש: הפעולה רחוקה (מאוד) מלהיות פשוטה וטרוויאלית.
You are never fully dressed without a smile

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

שוב תודה.

1) מה זו תוכנה מתאימה בעצם? תוכנה שרצה ברקע או שהכוונה לתוכנת מדיה של ממש?

2) אכן חיפשתי מעט וגיליתי שזה כמעט ולא נתמך, קיימים אי אילו תוספים אבל זה לא נשמע לי ממש עם פוטנציאל ליציבות מושלמת.

אז בעצם אם אני מעוניין לשלב ערוצים שנקלטים ע"י לווין, מה השיטה הפשוטה והסבירה לזה?
האם יש אפשרות לשלב את לוח המשדרים בVMC אחרי חיבור של הממיר פשוט אל כרטיס לכידה רגיל (חיבור וידאו רגיל, סתם לדוגמא קופוננט כך שהתמונה עוברת ישירות)? אז אם יש תמונה - איך אפשר לגרום רק ללוח המשדרים של אותם ערוצים לעבור? או שזה לא אפשרי...?

כל הנושא הזה קצת נראה לי מבולבל. אם יש לך אפשרות קצת להבהיר אותו - אשמח.

שוב המון תודה.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אולי בכל זאת?

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

מישהו? :(

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

אענה בקצרה, וכדי לקבל יותר פירוט תוכל לחפש בפורום ובגוגל:
1. בגלל כל הבעייתיות עם עברית, בד"כ זו תוכנה קטנה נפרדת שמכינה קובץ XML עבור תוכנת המדיה סנטר. למשל, זאת:
http://www.pvr.co.il
2. לא קיים כיום פתרון ל-MERGE בין לוחות משדרים של כמה ספקים בבת אחת.
המדיה סנטר מעביר ערוצים בממיר ע"י משדר אינפרה אדום שנקרא IR Blaster, ומוצמד לעינית האינפרה אדום של הממיר. עוד פתרון, יותר אלגנטי - קליטה באמצעות כרטיס לוויין DVB-S.
פתרון נוסף אלגנטי - ממיר דרימבוקס, שאפשר להתקין עליו פלאג אין שמזרים תוכניות אל המחשב דרך הרשת הביתית, וגם מאפשר להעביר ערוצים בצורה הרבה יותר אלגנטית (גם דרך הרשת). פרטים נוספים על הפתרון האחרון תוכל למצוא בפורום דרימבוקס באתר הלוויינים הישראלי.

סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

פיקסיס - תודה.

בנוגע ללוח השידורים - MEGAEPG לדוגמא נותן פתרון ללוח השידורים הישראלי, האם יש פתרון (שהוא לא דרך האוויר בעצם) ללוח שידורים לערוצים השונים שנקלטים בלווין?

אם לא - אז בעצם איך אני יכול לשלב בצורה הטובה והנוחה ביותר בין צלחת לווין לHTPC?
רכישת ממיר וחיבורו לHTPC? איך ניתן בצורה כזו לקבל EPG?
רכישת כרטיס לוויני למחשב וחיבורו לHTPC - גם בצורה הזו, כיצד ניתן לקבל EPG?

לגבי הדרים בוקס - הוא משדר את הכל (כולל לוח משדרים) או רק את השידור עצמו?

תודה רבה על העזרה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #11 

ממש אין לי נסיון עם התחברות לכמה ספקים בבת אחת. נסה לשאול ב-AVSForum, הם יודעים קצת יותר בעניין. אני יודע שממירים כמו דרימבוקס יודעים להציג EPG של כל ערוץ וערוץ, בתנאי שהוא אכן משדר את זה באופן סטנדרטי. לא כל הערוצים משדרים את זה. מאוד ממליץ לך לשאול את אותן שאלות בפורום הלוויינים הישראלי, החבר'ה שם הרבה יותר מבינים מזה מאשר אני.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”