שלום לכולם.
לאחרונה נתקלתי בבעייה מוזרה ביותר...
אני מתנצל מראש על ההסבר הארוך, אבל לא יכולתי לתמצת יותר כדי להבהיר את הבעייה לפרטיה:)
יש ברשותי מסך LCD של שארפ, ואליו מחובר מכשיר DVD של פיוניר, העונה לדגם DV-575.
החיבור בין שני המכשירים הוא ע"ג כבל קומפוננט של Vivanco.
הציוד די חדש, ורק לאחרונה נתקלתי בבעיה משונה ביותר:
כאשר ה- DVD מכוון להוציא Progressive Scan החוצה, איכות התמונה משתפרת פלאים. אך, נוצרת "תופעת לוואי". כאשר אני מוסיף כתוביות לתוכן המשודר, לאחר מספר דקות של צפייה, ניתן להבחין בתופעה, שבכל פעם שנכתבות הכתוביות, התמונה מעין "קופאת" למשך פריים בודד. מדובר בקפיאה מינורית, אבל כאשר רואים שני אנשים הולכים על רקע נוף, או לדוגמא את ספינת החלל אנטרפרייז שטה לה במהירות וורפ, ניתן להבחין בקפיאון די בקלות. הדבר מורגש יותר בתכנים של 4:3 מאשר בתכנים שנועדו למסך רחב. (בכל מקרה התמונה מכוונת כדי למלא את כל שטח המסך).
כמו כן, בערך פעם - פעמיים בסרט באורך מלא, ממש אפשר לשים לב שהמסך מתמלא בפסים או קוביות לבנות במקומות אקראיים ברגע כתיבת הכתוביות (שוב, לפריים בודד).
הנקודה האחרונה גרמה לי לחשוב (או לחשוש?) שאולי מדובר בבעיית עיבוד התמונה של המסך עצמו. אז, לאחר ששיחקתי עם כל הגדרות סינון הרעש דיגיטלי וכו', והתופעה עדיין לא השתפרה, החלטתי לנסות דרך בדיקה שונה. השגתי סרט די וי די עתיק, כזה שבו עדיין לא היה ניתן לבחור בכתוביות, אלא הן היו "צרובות" על גבי הסרט עצמו.
ואכן, לרווחתי, הסרט התנגן כרגיל ללא כל בעייה.
כלומר, המסקנה היחידה שהועלתה בחכתי היא, שהבעייה היא במכשיר הדי וי די עצמו.
אגב, מדובר על סרטי די וי די מקוריים בלבד. (לא דיווקס, לאVCD...לא ניסיתי את כל השאר כי אני פשוט לא משתמש בהם..)
יש אולי למישהו רעיון?
אגב, היסטוריית המכשיר:
המכשיר הוא בן שלושה חודשים, אבל אחרי חודש הוא נתקע בעת ההדלקה, ולאחר פינגפונג עם פיוניר הוחלף כל "לוח האם" של המכשיר עם לוח חדש (מולי... ככה שאני משוכנע שמדובר בלוח מקורי וחדש). (אני לא אוכל לענות אם התופעה קרתה לפני התיקון מאחר ולפני התיקון המכשיר היה מחובר לCRT ללא פרוגרסיב...).
בעייה מוזרה עם כתוביות, Progressive Scan ו- DV-575...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים