לכל חברה יש כמה סוגי קלטות באיכות שונה, איזה דגם אתה קונה?
עוד דבר שאני לא מבין - איך אפשר לגמור קלטת ווידאו ב-3 חודשים under any possible circumstamces???
vladik,
כמה אתה טוחן אותן שהן מתות? יכול להיות שזה סביר אם אתה משתמש כבד ביותר. אולי הVCR שלך לא תקין.
אני קונה בדיוק את אותו דגם באותה חנות.
עופר,
עבר זמנם? אני (ורבים ממכרי) משתמשים בהן להקלטת שידורי טלויזיה. יש תחליף? יש, אבל עולה כמה אלפים ולא מוצדק עבור שימוש לא כבד. DVD מקליט וPVRים עוד רחוקים מלהיות ברורים מאליהם. האם אתה לוקה בקצת "Video snobism" ?
ואגב, מה עם כל הקלטות שהצטברו כשהגדולים היו קטנים?
נערך לאחרונה על ידי moco ב 13/12/2005 21:11, נערך פעם 1 בסך הכל.
vladik,
2-3 פעמים ביום על אותה קלטת זה באמת המון. איני יודע להמליץ על קלטות איכותיות אך אני מנחש שגם קלטות יקרות יותר לא יחזיקו מעמד הרבה יותר. קלטת VHS כיום זה קומודיטי לגמרי. אני מנחש גם שאם תמצא משהו שמחזיק מעמד זמן משמעותית רב יותר זה לא בהכרח יצא לך זול יותר פֶּר הקלטה. בקיצור, אני ממליץ שתמשיך לקנות בACE.
hasamas,
אני משוכנע שבאוכלוסיה הכללית (אני לוקח את הקוליגות שלי בעבודה כמדגם - אנשים לא בלי מודעות לחידושים טכנולוגיים ובדרך כלל עם כסף פנוי) התפוצה של DVD מקליט ו PVR היא עדיין מאוד נמוכה.
אני מנחש (לגמרי מנחש) שגם בין חברי אתר זה התפוצה של מכשירים אלה היא נמוכה. אין לזה בהכרח קשר לציוד אחר שקיים בבית. אני בעל מקרן. השימוש בVHS הוא לא קשור , יש לי גם טלויזיה פשוטה.
oferlaor,
הסנוביזם נכתב כמובן עם סמיילי ואני מקווה שכך הובן.
כל מה שכתבת (לגבי איכויות ומחירים) זה עובדתית נכון. המסקנה שעבר זמנו של VHS, היא לגמרי לא נכונה ולא נגזרת מהעובדות שהצגת. כפי שציינתי יש עוד עובדות: הVCR כבר קיים, קלטות ישנות כבר קיימות, DVD מקליט אולי לא כל כך יקר אך עדיין יקר מVCR.
אגב, איכות התמונה של הVHS לגמרי לא רלוונטית לי (והאיכות אצלי בגלל המכשיר הישן גרועה במיוחד). חוץ מקלטות ילדים ישנות, זה משמש רק להקליט פה ושם תוכניות שלא רוצים לפספס - לא מדובר בסרטים.
vladik
לפי מה שאני זוכר, קלטת וידאו מחזיקה מעמד כ- 300 מחזורים של הקלטה מחדש.
אם אתה מקליט 3 פעמים ביום את כל הטייפ, אזי הקלטת תחזיק מעמד רק קצת יותר מ-3 חודשים (ובמקרה שלך כנראה גם פחות בגלל שהשימוש מואץ).
אי אפשר לעשות עם זה כלום.
אם לבחון את כמות ההקלטות שלי זה יכל לנוע בין 2-3 ביום ל 3-4 בשבוע
ובכל זאת משהו פה לא נראה לי בסדר להחליף קלטות לעיתים כה תחופות
לדעתי יש לזה שני הסברים :
1.איכות ירודה של הקלטת
2.הדגם המסוים שנמכר ברשתות הגדולות פשוט לא אותו דגם שאפשר למצוא בחנויות יעודיות
יש קלטות וידיאו מקצועיות באיכות גבוהה אשר מתבטאת באיכות תמונה משופרת (באופן משמעותי) ובמנגנון מכאני מדויק, אבל הן אינן זולות. עד לפני כשנתיים (לפני שעברתי ל-DVR) השתמשתי בקלטות TDK HD-X Pro אשר רכשתי בחנות Camera בתל אביב (יש להם גם סניף בירושלים). מחיר הקלטת היה כ- 23-25 ש"ח (כבר לא זוכר כמה בדיוק). אם אתה מעניין – מס' הטלפונים של החנות:
03-5178885, 02-6234545