יש לי רעיון לשפר אולי את ה crossover , פירקתי אותו ויש לי את הסכמה החשמלית שלו כולל כל הערכים של הסלילים והקבלים, רציתי להתיעץ עם מבינים בנושא על מה ואיך ואם בכלל כדי לשנות בכדי שהרמקולים יפיקו יותר טרבל.
בברכה

ליצרן יכולים להיות לא מעט שיקולים שבגללם הוא מרכיב רשת נגדים כמו בדוגמא. לנו בתור אאוטסיידר, קשה מאוד לרדת לשיקולים אלה. בכל מקרה אם נחשב את ההשפעה של שני הנגדים על העוצמה, נקבל הרבה פחות מ- 3 ד"ב, כפי שגיל כבר גילה בעצמו.gil5 כתב:יש לי סט רמקולים והקדמיים מורכבים מ 3 אלמנטים (1'+6'+12') . אני לא מרוצה מהטרבל הוא חלש מידי לטעמי (וזה לא שהמגבר מוציא חלש).
יש לי רעיון לשפר אולי את ה crossover , פירקתי אותו ויש לי את הסכמה החשמלית שלו כולל כל הערכים של הסלילים והקבלים, רציתי להתיעץ עם מבינים בנושא על מה ואיך ואם בכלל כדי לשנות בכדי שהרמקולים יפיקו יותר טרבל.
בברכה
...

לדרך.chalmh כתב:yosihary,
אני סבור שאתה מתפרץ לדלת פתוחה. אכן יש מן הצדק הרב בדבריך. לעניות דעתי gil5 פשוט רוצה גבוהים מעבר למקובל במחוזותינו. לכן, בהתבסס על הנתונים ולאחר שהוא כבר "מצץ" את מלוא פוטנציאל ה-TREBLE מהמערכת האקטיבית לא נותר אלא לנסות ול"קלקל" את עקום היענות הרמקול. נכון שהיצרן בחר בערכים עפ"י התוצאות ההנדסיות והמדידות שעשה במעבדה, אלא שכאן עומד לפנינו מקרה פרטי. אני לא רואה שום פסול בהטמעת שינוי, חובבני ככל שיהיה אם הוא מביא לפתרון המיוחל בתנאים הקיימים. עלולה גם להיות אפשרות שאין פתרון לבעיה אלא לעשות שינוי דרסטי כפי שציינת.
כמי שעוסק כמעט כל חייו בפיתוח, "אין דבר כזה שאין דבר כזה" הכל שווה בדיקה. לא אחת מגלים שיצרנים טועים הנדסית. כבר רשמתי בחיים שלי 2 פטנטים המבוססים על "איסורי יצרן" והוכחתי שאפשר גם אחרת.
גם אם לא יצליח הניסוי, עדיין השיעור הנלמד בעל ערך.
...