עזרה בסידור החדר (מבחינה אקוסטית כמובן)
החדר מבטון (ממד)
רוחב - 2.45
אורך - 3.84
גובה - 2.80
יש לי שני רומקולים גדולים של jbl - L100t3
ורסיבר של
yamaha - RX - V596
אני בדרך כלל שומע בווליום יחסית חזק..
עכשיו לשאלה הראשונה.. איפה למקם את הרמקולים?
כרגע הם ממוקמים כ15 סנט מהקיר הקצר ובמרחק של מטר עשרים אחד מהשני..
האם המיקום אופטמלי?
שאלה 2:
אין לי ממש תקציב ללהפוך את החדר לאקוסטי, ואולי זאת שאלה שהרבה שואלים.. אבל האם כל העניין עם המגשי ביצים נכון? האם זה ישפר לי את האקוסטיקה בחדר? מה עדיף, לונגים על הקירות או מגשי ביצים.. ואולי אפילו לשים שטיח? או שטיח מקיר לקיר..
בתודה, נמרוד.
רוחב - 2.45
אורך - 3.84
גובה - 2.80
יש לי שני רומקולים גדולים של jbl - L100t3
ורסיבר של
yamaha - RX - V596
אני בדרך כלל שומע בווליום יחסית חזק..
עכשיו לשאלה הראשונה.. איפה למקם את הרמקולים?
כרגע הם ממוקמים כ15 סנט מהקיר הקצר ובמרחק של מטר עשרים אחד מהשני..
האם המיקום אופטמלי?
שאלה 2:
אין לי ממש תקציב ללהפוך את החדר לאקוסטי, ואולי זאת שאלה שהרבה שואלים.. אבל האם כל העניין עם המגשי ביצים נכון? האם זה ישפר לי את האקוסטיקה בחדר? מה עדיף, לונגים על הקירות או מגשי ביצים.. ואולי אפילו לשים שטיח? או שטיח מקיר לקיר..
בתודה, נמרוד.
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
תרחיק אותם כ-40 ס"מ מהקיר
תשחק עם המרחקים ותבדוק בנקודת ההאזנה איך נשמע.
ובקשר לשטיחים וכדומה , כל דבר שיסתיר את הקירות של הבטון ישפר לך את הסאונד (בטון נוראי עם סאונד).
אני הייתי מעדיף לרהט (אם אפשר) מאשר לצפות את החדר בספוג (חדר משוגעים).
תשחק עם המרחקים ותבדוק בנקודת ההאזנה איך נשמע.
ובקשר לשטיחים וכדומה , כל דבר שיסתיר את הקירות של הבטון ישפר לך את הסאונד (בטון נוראי עם סאונד).
אני הייתי מעדיף לרהט (אם אפשר) מאשר לצפות את החדר בספוג (חדר משוגעים).
- חיימון_גולד
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
חדר מבטון (ממד) הוא בד"כ מתכון קטסטרופלי מבחינה אקוסטית , הדבר גורם ברוב המקרים להידהודים רבים בחדר המשתלטים
על הסאונד. מה גם שכפי שאתה מתאר , אתה שומע בווליום חזק יחסית , דבר זה אף מעצים את תופעת הידהוד.
אני לא מכיר את הרמקול שלך אך, בד"כ JBL מהסידרה הזו מאופיינים כבעלי בס רב ודומיננטי , דבר שמגדיל אף הוא את תופעת הידהוד.
לאור זאת ולאור העובדה כי הם קרובים מאוד לקיר ( 15 ס"מ ) אני משאר שהחדר שלך המהדהד בטרוף .
אם תעלה תרשים של החדר על תכולתו זה יעזור לנסות למצוא את המיקום האידיאלי בתנאים האלה.
לגבי שאלתך השניה , מעבר לטיפול אקוסטי יסודי ומקיף לא תקבל תוצאה אופטימלית לחדר .
לאור העובדה שאתה נטול תקציב , נסה לתלות שטיחים כבדים על הקירות ( לונגים דקים לא יזיזו לחדר שלך ) .
נסה לשים כריות גדולות בפינות , דבר שיכול במעט להקל על הידהוד .
אפשרות נוספת לבנות קולט באסים DIY בעלות יחסית זולה .
בעיקרון ככול שתרפד את החדר כן ייטב .
על הסאונד. מה גם שכפי שאתה מתאר , אתה שומע בווליום חזק יחסית , דבר זה אף מעצים את תופעת הידהוד.
אני לא מכיר את הרמקול שלך אך, בד"כ JBL מהסידרה הזו מאופיינים כבעלי בס רב ודומיננטי , דבר שמגדיל אף הוא את תופעת הידהוד.
לאור זאת ולאור העובדה כי הם קרובים מאוד לקיר ( 15 ס"מ ) אני משאר שהחדר שלך המהדהד בטרוף .
אם תעלה תרשים של החדר על תכולתו זה יעזור לנסות למצוא את המיקום האידיאלי בתנאים האלה.
לגבי שאלתך השניה , מעבר לטיפול אקוסטי יסודי ומקיף לא תקבל תוצאה אופטימלית לחדר .
לאור העובדה שאתה נטול תקציב , נסה לתלות שטיחים כבדים על הקירות ( לונגים דקים לא יזיזו לחדר שלך ) .
נסה לשים כריות גדולות בפינות , דבר שיכול במעט להקל על הידהוד .
אפשרות נוספת לבנות קולט באסים DIY בעלות יחסית זולה .
בעיקרון ככול שתרפד את החדר כן ייטב .
ֹ\/__\/
( o_o )
| ^ |
| |__ֻO
/\ /\
( o_o )
| ^ |
| |__ֻO
/\ /\
- zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אם אתה יכול להרשות לעצמך
אז תקנה שני חתיכות של ספוג אקוסטי ותמקם מאחורי כל רמקול
זה לא אמור להיות יקר מדי
ואתה יכול לקנות שטיחים לפי מטר שזה די זול ולרפד את החדר,
תבחר צבע אחד וזה גם לא יראה רע מדי, וכמה שיותר מסיבי עדיף
לגבי קרטוני ביצים, לא יעזור יותר מדי, רק בתקרה, תדביק לתקרה של החדר, ואם אתה יכול אז תרפד גם אותה עם שטיח ורק אז תצמיד את הקרטונים
זה פתרון בסיסי שלא עולה יותר מדי
וכריות לפינות
זה לא אמור להיות יקר מדי
ואתה יכול לקנות שטיחים לפי מטר שזה די זול ולרפד את החדר,
תבחר צבע אחד וזה גם לא יראה רע מדי, וכמה שיותר מסיבי עדיף
לגבי קרטוני ביצים, לא יעזור יותר מדי, רק בתקרה, תדביק לתקרה של החדר, ואם אתה יכול אז תרפד גם אותה עם שטיח ורק אז תצמיד את הקרטונים
זה פתרון בסיסי שלא עולה יותר מדי
וכריות לפינות
- zeppelin85
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 471
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
המיקום סבבה
כמו שאמרתי קודם
שטיחים לרצפה ולקירות, מאוחרי כל רמקול שים חתיכה של ספוג אקוסטי (על הקיר...) וקרטוני ביצים לתקרה
דרך אגב אתה גם יכול לרפד את החדר עם סמיכות פוך תלויות בכל מקום שזה מעולה אבל לא נראה הכי טוב
וכריות גדולות לפינות
ותדביק שטיח גם לפלדלת ש הממד
שטיחים לרצפה ולקירות, מאוחרי כל רמקול שים חתיכה של ספוג אקוסטי (על הקיר...) וקרטוני ביצים לתקרה
דרך אגב אתה גם יכול לרפד את החדר עם סמיכות פוך תלויות בכל מקום שזה מעולה אבל לא נראה הכי טוב
וכריות גדולות לפינות
ותדביק שטיח גם לפלדלת ש הממד
- ofir-harlev
- חבר ותיק

- תגובות: 2716
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
מצטער על הקפצת הנושא חבר'ה, אבל בדיוק באתי לפתוח על זה נושא ושיערתי שעדיף להקפיץ ישן מלפתוח אחד חדש...
אז השאלה שלי היא גם על אקוסטיקת החדר שלי.
באמת, בשיא הרצינות אני רוצה לגרום לחדר שלי לבודד את הרעש. עכשיו שאלתי היא אם אני ארפד אזורים מסויימים של הקיר במשבצות (כמו לוח שחמט) האם האפקט שזה ייצור יהיה שווה משהו, או שאם כבר אני מרפד אז את הכל בשווה?
ואגב...מאחר והאחוריים שלי תלויים על הקיר אין באפשרותי לקחת מרחק של 40 סנטימטר מהקיר, ואני גם לא רואה את הסאב שלי יושב 40 ס"מ מהקיר, זה דיי רחוק לחדרי הקטן.
חוצמזה הקדמיים שלי הם סספננשן אז אני לא רואה סיבה בשבילם לשבת רחוק מהקיר.
אז השאלה שלי היא גם על אקוסטיקת החדר שלי.
באמת, בשיא הרצינות אני רוצה לגרום לחדר שלי לבודד את הרעש. עכשיו שאלתי היא אם אני ארפד אזורים מסויימים של הקיר במשבצות (כמו לוח שחמט) האם האפקט שזה ייצור יהיה שווה משהו, או שאם כבר אני מרפד אז את הכל בשווה?
ואגב...מאחר והאחוריים שלי תלויים על הקיר אין באפשרותי לקחת מרחק של 40 סנטימטר מהקיר, ואני גם לא רואה את הסאב שלי יושב 40 ס"מ מהקיר, זה דיי רחוק לחדרי הקטן.
חוצמזה הקדמיים שלי הם סספננשן אז אני לא רואה סיבה בשבילם לשבת רחוק מהקיר.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
קרטוני ביצים הם יותר מיתוס מאשר "תרופת פלא".
הרעיון מאחורי הקרטוני ביצים הוא שהם עובדים כדיפיוזר - כלומר, מפזרים את הצליל לכל מיני כיוונים ובכך מונעים כביכול גלים עומדים.
למה "כביכול", מכיון מימדי הבליטות בקרטון ביצים יעיל לתדרים מאוד גבוהים.
לתדרים הבעייתיים בד"כ - באסים - הם לא עושים כלום.
מעבר לזה, זה מכוער ולא בטיחותי בעליל (דליק ביותר).
ofirharlev,
לא הבנתי כ"כ מה אתה רוצה לעשות - שהחדר יהיה מבודד מהרעש מבחוץ או לבודד את החוץ מהרעש של המערכת או שאתה רוצה לשפר את האקוסטיקה בחדר?
אלו שני דברים שונים לגמרי.
הרעיון מאחורי הקרטוני ביצים הוא שהם עובדים כדיפיוזר - כלומר, מפזרים את הצליל לכל מיני כיוונים ובכך מונעים כביכול גלים עומדים.
למה "כביכול", מכיון מימדי הבליטות בקרטון ביצים יעיל לתדרים מאוד גבוהים.
לתדרים הבעייתיים בד"כ - באסים - הם לא עושים כלום.
מעבר לזה, זה מכוער ולא בטיחותי בעליל (דליק ביותר).
ofirharlev,
לא הבנתי כ"כ מה אתה רוצה לעשות - שהחדר יהיה מבודד מהרעש מבחוץ או לבודד את החוץ מהרעש של המערכת או שאתה רוצה לשפר את האקוסטיקה בחדר?
אלו שני דברים שונים לגמרי.