שאלה על איכות התמונה של פלזמה
ידוע שבטלויזיית פלזמה הרזולוציה שווה לטלויזיה רגילה ופחותה בהרבה מLCD והיא משדרת ב wide screen על ידי פיקסלים מלבניים
האם המעבר של הפיקסלים למלבניים פוגע באיכות התמונה?
(האם יש הבדל בין DVD (שמשדר במסך רחב) לבין שידור HD בנושא זה?)
עוד שאלה.. אני רואה בעיקר טלויזיה ומשחקי ספורט וקצת סדרות בDVD.
בעתיד אני מתכוון לעבור לHD בטלויזיה, האם האיכות של אחד מהדברים האלה לא תפגע בפלזמה ביחס לLCD?
תודה..
בעתיד אני מתכוון לעבור לHD בטלויזיה, האם האיכות של אחד מהדברים האלה לא תפגע בפלזמה ביחס לLCD?
תודה..
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מה שלך ידוע אינו מדוייקharelfar2 כתב:ידוע שבטלויזיית פלזמה הרזולוציה שווה לטלויזיה רגילה ופחותה בהרבה מLCD והיא משדרת ב wide screen על ידי פיקסלים מלבניים
תודה.....
קודם כל ישנן פלזמות ברזולוציה 1920x1080 המתאימה לתכני HD-READY 1080P (נקרא גם FHD). מדובר בפיקסלים ריבועיים.
לגבי פלזמות HD-READY 768P, יש חלוקה בין "42 ל-"50:
ב-"50 הרזולוציה היא כמו ב-LCD HDR, כלומר 1366x768 - פיקסלים ריבועיים.
ב-"42 הרזולוציה היא (עפ"ר) 1024x768 - וכאן אכן מדובר בפיקסלים מלבניים (במסך רחב).
בכל מקרה, הרזולוציה ממש לא שווה לרזולוציה של טלוויזיה רגילה.
משמעות הפיקסלים המלבניים בפלזמה "42 היא שתמונת מחשב (דסקטופ) ב-Native Rate (כלומר מיפוי 1:1 של הפיקסלים) ברזולוציה 1024x768 (שהיא ביחס 4:3) תימתח לרוחב המסך, ולכן עיגול יראה כמו אליפסה, וכד'.
אין שום בעיה לגבי איכות התמונה. נהפוך הוא, איכות התמונה הוא אחד מיתרונות הפלזמה על ה-LCD.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
אני גם מתלבט באותה סוגייה ואני מבין שהמומחים פה ממליצים על פלאזמות בעיקר,
אבל עדיין קצת קשה לי עם העובדה שהפלזמות האלו באות ברזולוציה של 1024X768 בעוד שסרט HD באיכות 720P מהסוג שאני רוצה לצפות בו בא ברזולוציה של 1280x720 למשל (אני יודע שזה משתנה מסרט לסרט אבל הנקודה היא שבכולם זה יותר מ-1024.
בשורה התחתונה, האם אני מפסיד תמונה או איכות בגלל 200-300 פיקסלים? תוכלו בבקשה להבהיר לי את הנקודה הזאת? (אני מדבר רק על פלאזמות שבאות ברזולוציה של 1024 אני יודע שיש יותר חדות אבל הם לא בתקציב..)
אבל עדיין קצת קשה לי עם העובדה שהפלזמות האלו באות ברזולוציה של 1024X768 בעוד שסרט HD באיכות 720P מהסוג שאני רוצה לצפות בו בא ברזולוציה של 1280x720 למשל (אני יודע שזה משתנה מסרט לסרט אבל הנקודה היא שבכולם זה יותר מ-1024.
בשורה התחתונה, האם אני מפסיד תמונה או איכות בגלל 200-300 פיקסלים? תוכלו בבקשה להבהיר לי את הנקודה הזאת? (אני מדבר רק על פלאזמות שבאות ברזולוציה של 1024 אני יודע שיש יותר חדות אבל הם לא בתקציב..)
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לכמות הפיקסלים יש השפעה משנית על איכות התמונה.
אתן דוגמה אמיתית:
לי יש שי מסכי פנסוניק - 42PHD8 פלזמה "עתיקה" בת 3 שנים, ו 37LX80 LCD חדשה, שתיהו HDR, שתיהן מחוברות בדיוק באותה צורה לממירים זהים. ההבדלים - אך ורק המסכים.
תיאורטית, ה LCD לא רק עם יותר פיקסלים, אלא שהם "מצטופפים" על פחות שטח, (והיא משלושה דורות קדימה) כלומר הייתם מצפים לאיכות יותר טובה.
בפועל, התמונה בפלזמה העתיקה עולה על זו של ה LCD החדשה עד כדי שאי אפשר בכלל להשוות. בקושי אפשר להנות מהתמונה של ה LCD.
חשוב להפנים, המפרטים לא מספרים כמעט כלום. רק מראה עיניים.
אתן דוגמה אמיתית:
לי יש שי מסכי פנסוניק - 42PHD8 פלזמה "עתיקה" בת 3 שנים, ו 37LX80 LCD חדשה, שתיהו HDR, שתיהן מחוברות בדיוק באותה צורה לממירים זהים. ההבדלים - אך ורק המסכים.
תיאורטית, ה LCD לא רק עם יותר פיקסלים, אלא שהם "מצטופפים" על פחות שטח, (והיא משלושה דורות קדימה) כלומר הייתם מצפים לאיכות יותר טובה.
בפועל, התמונה בפלזמה העתיקה עולה על זו של ה LCD החדשה עד כדי שאי אפשר בכלל להשוות. בקושי אפשר להנות מהתמונה של ה LCD.
חשוב להפנים, המפרטים לא מספרים כמעט כלום. רק מראה עיניים.
ערן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78804
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
לא יודע מי המומחים שממליצים בעיקר על פלזמה, אבל זה מאוד משתנה כפונקציה של תמהיל הצפיה (כמה אחוזים טלויזיה, DVD, סרטים, ספורט, HDTV, בלוריי, מחשב, משחקי מחשב), תאורה סביבתית, תקציב (יש תקציבים שבהם רק LCD בא בחשבון, יש כאלה שבהם פלזמה עדיף וכו'), מרחק צפיה, ודרישות נוספות.
שלום גם אני מצטרף לדיון בעקבות כוונה לקנות טלויזיית פלאזמה.
מה שאני לא מבין זה, האם אין במסכי הפלזמה עם הפיקסלים המלבניים חסרון גדול בצפייה בסרטי DVD שמשודרים בwidescreen? הרי חייבת להתבצע איזושהי מניפולציה על התוכן שמועבר במקור ברזולוציה רחבה ואמור להיות מוצג על מסך ברזולוציה ריבועית (למרות שהוא בפועל רחב) לא ברור לי איך מתבצע המעבר הזה.
כמו כן, השאלה מתגברת כשמסתכלים על העתיד (בשאיפה הקרוב) בו נשתמש בממירי HD שישדרו במקור בwidescreen הרי גם פה תהיה בעייתיות עם המסכים האלה.
מה שאני לא מבין הוא שבפורום הזה (לאחר חיפושים ארוכים בנושא) מוזכרת בעיקר הבעייתיות בחיבור מסכי פלאזמה מהסוג הזה למחשב בגלל בעיית הNR, אבל כמו שאני מבין את זה הבעייתיות תהיה קיימת בכל מקור שמשדר בפורמט רחב, סרטי DVD וממירי HD לדוגמא.
יכול להיות אני מפספס פה משהו? האם זה חכם לקנות היום מסך כזה?
תודה מראש לעונים.
מה שאני לא מבין זה, האם אין במסכי הפלזמה עם הפיקסלים המלבניים חסרון גדול בצפייה בסרטי DVD שמשודרים בwidescreen? הרי חייבת להתבצע איזושהי מניפולציה על התוכן שמועבר במקור ברזולוציה רחבה ואמור להיות מוצג על מסך ברזולוציה ריבועית (למרות שהוא בפועל רחב) לא ברור לי איך מתבצע המעבר הזה.
כמו כן, השאלה מתגברת כשמסתכלים על העתיד (בשאיפה הקרוב) בו נשתמש בממירי HD שישדרו במקור בwidescreen הרי גם פה תהיה בעייתיות עם המסכים האלה.
מה שאני לא מבין הוא שבפורום הזה (לאחר חיפושים ארוכים בנושא) מוזכרת בעיקר הבעייתיות בחיבור מסכי פלאזמה מהסוג הזה למחשב בגלל בעיית הNR, אבל כמו שאני מבין את זה הבעייתיות תהיה קיימת בכל מקור שמשדר בפורמט רחב, סרטי DVD וממירי HD לדוגמא.
תודה מראש לעונים.
- BreezeNET
- חבר ותיק

- תגובות: 1757
- שם מלא: אבי כהן
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 111 פעמים
לגבי כמות הפיקסלים במסכים, אפשר להשוות את זה למצלמות -- כמות הפיקסלים לא קובעת את איכות התמונה!
אני קניתי פלאזמה "42לפני שבועיים בעיקר לצפייה תוכן 720P (ומעלה) דרך המחשב
בצפיה בסרטים/סדרות אין שום בעייה והתמונה פנטסטית,
הבעייה היא בדסקטופ(אינטרנט, מסמכים וכדו') עדיין לא התנסתי בזה
לגבי סרט ברזולוציה 720*1280 הצפיה היא כמו במסך רגיל - או שתראה שני פסים שחורים(בחלק העליון והתחתון שלהמסך) והאופצייה השניה והמועדפת עלי זה להרחיב התמונה לכל המסך ואז מפסידים קצת חלק מהתמונה מהצדדים
כיום אני מצטער שלא קניתי "50
אני קניתי פלאזמה "42לפני שבועיים בעיקר לצפייה תוכן 720P (ומעלה) דרך המחשב
בצפיה בסרטים/סדרות אין שום בעייה והתמונה פנטסטית,
הבעייה היא בדסקטופ(אינטרנט, מסמכים וכדו') עדיין לא התנסתי בזה
לגבי סרט ברזולוציה 720*1280 הצפיה היא כמו במסך רגיל - או שתראה שני פסים שחורים(בחלק העליון והתחתון שלהמסך) והאופצייה השניה והמועדפת עלי זה להרחיב התמונה לכל המסך ואז מפסידים קצת חלק מהתמונה מהצדדים
כיום אני מצטער שלא קניתי "50
זו לא השואה טובה . זה שבחרת לרכוש טלויזיה LCD לא איכותית שיכולה לתת רק HDR זה לא אומר שטלויזיה LCD שהיא FHD בעלת תדר ריענון של 100HZ לא תבייש את הפלסמה פנסוניק .
ל-LCD יש יותר פיקסלים מאשר לפלסמות וזה אומר שטלויזיות LCD באופן כללי רגישות יותר מפלסמה במובן שיכולות לשדר יותר מידע מאשר פלסמות .
המומחים שממליצים על פלסמה כאן כנראה רואים יותר שידורי טלויזיה ושם יש יתרון לפלסמה כי בשידורים גרועים כמו שיש בטלויזיה היום מציגים פחות מידע\הפרעות .
אם תשווה בין LCD 100HZ FHD לבין פלסמה ממקור BLU-RAY , ה-LCD יקח בגדול כי תראה בה הרבה יותר פרטים מאשר בפלסמה .
ל-LCD יש יותר פיקסלים מאשר לפלסמות וזה אומר שטלויזיות LCD באופן כללי רגישות יותר מפלסמה במובן שיכולות לשדר יותר מידע מאשר פלסמות .
המומחים שממליצים על פלסמה כאן כנראה רואים יותר שידורי טלויזיה ושם יש יתרון לפלסמה כי בשידורים גרועים כמו שיש בטלויזיה היום מציגים פחות מידע\הפרעות .
אם תשווה בין LCD 100HZ FHD לבין פלסמה ממקור BLU-RAY , ה-LCD יקח בגדול כי תראה בה הרבה יותר פרטים מאשר בפלסמה .
eg99 כתב:לכמות הפיקסלים יש השפעה משנית על איכות התמונה.
אתן דוגמה אמיתית:
חשוב להפנים, המפרטים לא מספרים כמעט כלום. רק מראה עיניים....
ממרחק נורמלי אתה לא תראה הבדל בין HDR ל FHD, ואז בכל אופן יראו טוב יותר בפלזמה, במיוחד בחדר חשוך שבה התלת מימדיות של הפלזמה הרבה יותר בולטת, יחד עם השחור העדיף בהרבה.djeuro כתב:זו לא השואה טובה . זה שבחרת לרכוש טלויזיה LCD לא איכותית שיכולה לתת רק HDR זה לא אומר שטלויזיה LCD שהיא FHD בעלת תדר ריענון של 100HZ לא תבייש את הפלסמה פנסוניק .
eg99 כתב:לכמות הפיקסלים יש השפעה משנית על איכות התמונה.
אתן דוגמה אמיתית:
חשוב להפנים, המפרטים לא מספרים כמעט כלום. רק מראה עיניים.......
אפילו LCD של LOEWE שעולה 14000 ש"ח, במרחק של 3 מ' ובחדר חשוך ה PV80 תיקח אותו בקלות, והיא עולה חצי מחיר.
roei_s ,
באמת שלא מבין מה זה השטויות האלה . מה זה כל ההכללות האלה ?
אם החדר חשוך , אם אין שום אור דלוק , אם אתה שוכב בזוית של 45 מעלות בלבוש מינימלי ואם אתה יושב במרחק שלא עולה על מטר אז הפלזמה עדיפה ?
מאיפה זה בא לכם ? תגשו לחנות ותעשו השואה בין טלויזיה 100 הרץ איכותית עם FHD לבין פלזמה איכותית דרך מקור בלו ריי ואז תשפטו .
ניראה לי שיש כאן כמה בעלי חנויות שנתקעו עם מלאי גדול של פלזמות ורוצים בכל דרך למכור אותן , אחרת קשה לי להסביר את חוסר האוביקטיביות בשירשורים האלה .
באמת שלא מבין מה זה השטויות האלה . מה זה כל ההכללות האלה ?
אם החדר חשוך , אם אין שום אור דלוק , אם אתה שוכב בזוית של 45 מעלות בלבוש מינימלי ואם אתה יושב במרחק שלא עולה על מטר אז הפלזמה עדיפה ?
מאיפה זה בא לכם ? תגשו לחנות ותעשו השואה בין טלויזיה 100 הרץ איכותית עם FHD לבין פלזמה איכותית דרך מקור בלו ריי ואז תשפטו .
ניראה לי שיש כאן כמה בעלי חנויות שנתקעו עם מלאי גדול של פלזמות ורוצים בכל דרך למכור אותן , אחרת קשה לי להסביר את חוסר האוביקטיביות בשירשורים האלה .
- oferlaor
- מנהל

הפיקסלים המלבניים לא רלוונטיים. איזה צורה החיישנים בעין ? (רמז: הם לא ריבועיים).ידוע שבטלויזיית פלזמה הרזולוציה שווה לטלויזיה רגילה ופחותה בהרבה מLCD והיא משדרת ב wide screen על ידי פיקסלים מלבניים...
הרזולוציות של פלזמה משתנות, יש EDTV, יש HD READY (וגם כאן יש כמה רזולוציות לפי גודל המסך) ויש FULL HD
מבחינת איכות של LCD מול פלזמה, זה ויכוח ישן ועתיק וחסר כל ערך. צריך לשאול איזה מסך עדיף מודל X מול מודל Y. בעבר היו יתרונות בולטים ל-LCD (רזולוציה, חדות, הספקים, צבע ותנועה) מול יתרונות אחרים של פלזמה (ניגודיות, עומק תמונה וגודל מסך). גם חסרונות לא חסר היה לשתי הטכנולוגיות, ל-LCD (מריחות, גווני עור פלסטיים, חדות מוגזמת, הדגשה של MPEG ARTIFACTS) מול פלזמה (רגישות לצריבה, בזבוז אנרגיה גבוה).
כיום יש LCD שיש להם את כל היכולות של פלזמה (מבחינת עומק, ניגודיות וכו') ויש פלזמות שיש להם את כל היתרונות של LCD (רזולוציה + יכולת לעשות תנועה חלקה יותר).
ולכן, צריך להשוות מודל למודל ולדבר על מסכים דקים ככלל ופחות על טכנולוגיות.
קחו את המסכים האחרונים של סוני למשל, יש להם ניגודיות שמשתווה לפלזמה. קחו את המסכים האחרונים של פנסוניק, יש להם כמעט אפס רגישות לצריבה ותנועה חלקה כמו LCD... וכן הלאה וכן הלאה.
יש פלזמות מצויינות ויש פלזמות גרועות למדי.
יש LCD מצויינות ויש LCD גרועות במיוחד.
אז מה הוכחנו בזה? שצריך לדבר על מודלים של מסכים דקים ולא על שום דבר אחר.
djeuro,
האשמות שווא על זה שאנשים כאן הם סוחרים סמויים ללא שום ביסוס זה גם שטויות וגם הכללה...
מה שאתה בעצם אומר זה שאם לא מסכימים עם הדיעה שלך, סימן שמדובר בסוחר סמוי...
בקיצור - תרגיע.
farber כתב:שלום גם אני מצטרף לדיון בעקבות כוונה לקנות טלויזיית פלאזמה.
תודה מראש לעונים....
שלום שוב,BreezeNET כתב: לגבי סרט ברזולוציה 720*1280 הצפיה היא כמו במסך רגיל - או שתראה שני פסים שחורים(בחלק העליון והתחתון שלהמסך) והאופצייה השניה והמועדפת עלי זה להרחיב התמונה לכל המסך ואז מפסידים קצת חלק מהתמונה מהצדדים...
לא רציתי לעורר פה (שוב) את הויכוח הנושן של פלאזמה מול LCD אבל אשמח אם מישהו יוכל הסביר לי חלק מהנקודות שהעליתי פה.
BreezeNET כשאתה אומר שרואים שני פסים שחורים בסרט ברזולוציה 720*1280 זה בנוסף לעיוות (מתיחה) של התמונה לא? אז אם אני מבין נכון אין אפשרות לראות תוכן שמשודר בWIDE על גבי מסך מהסוג הזה בלי איזשהו עיוות או שחותכים בצדדים או שרואים בצורה מתוחה. וזה לא חייב להיות סרט ברזולוציה 720*1280 גם סתם סרט DVD שמשודר בWIDE יקבל עיוות כלשהוא כדי להתאימו למסך. האם אני צודק או שפיספסתי פה משהו.
תודה ושבוע טוב
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
היום ראיתי את הסרט בן חור בטלויזיה שלי מזכוכית 16:9 הייתה תמונה מעולה . ראיתי הדגמה של הסוני . עים בלו ריי הייתה תמונה מעולה עים דיסק הדגמה . הבאתי לחנות דיסק של חוליו ואייל גולן . ליראות איך רואים בסוני 40' התמונה הייתה על הפנים גרוע מאוד , עים DVD פיוניר . קיבלתי הסבר מבעל החנות כי יש פיססקלים הסבר . אבל כאשר חזרתי הבייתה ראיתי בטלויזיה שלי מעולה את הדיסקים שלי . אז עד שהכול לא יהייה HD לא אקנה LCD HD . ז.א. הסרטים ,השידורים של ערוץ 2 10 1 . לא בHD לא ניראה לי שאקנה מסך דק
רק הטכנאי קרמר
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
נראה לי שההשוואה שעשית לא באמת יכולה להוות דוגמא,
אני בטוח שהופעה של אייל גולן נראית הרבה יותר גרוע מערוץ 10 או 2 ומכל סרט DIVX רגיל
אני בטוח שהופעה של אייל גולן נראית הרבה יותר גרוע מערוץ 10 או 2 ומכל סרט DIVX רגיל
- oferlaor
- מנהל

טלויזיה רגילה סלחנית מאוד לגבי תכנים גרועים.
מצד שני בחדות, עומק ודיוק, מסך דק טוב קורע לטלויזית CRT את הצורה.
צריך גם להשוות תפוחים לתפוחים, אין crtCRT בגודל 40" רחב, וההיפך. ככל שמסך גדול יותר כך הבעיות בו בולטות יותר.
מסך ה CRT האחרון שלי בסלון מלפני כמעט עשור. המסך, מיטב תומרת grundig הגרמנית בגודל 34", היתה מטושטשת בפינות, היו לה בעיות גאומטריה ועוותה את התמונה באיזורים בהירים, היה לה offset בין הצבעים ועומק התמונה שלה היה בינוני. היום אני אומר את זה למרות שעלתה הון בזמנו ובצדק כי היתה המיטב שטכנולוגיית CRT ידעה להפיק... המסך עדיין בשימוש אצל הורי שנשבעים שהתמונה בה מעולה. אלא שכשאני צופה בה היא מחביאה את חוסר הרזולוציה שבשידורים בישראל והבעיות הללו מציקים לי הרבה יותר משינויים בעוצמת האור האחורי או החשש מצריבה.
המסכים מהדורות האחרונים של הטופ של טכנולוגיות LCD ופלזמה הם טובים יותר מכל תצוגה שראינו בעבר, לא כולל טכנולוגיות שנזנחו או עדיין לא יצאו רשמית.
מצד שני בחדות, עומק ודיוק, מסך דק טוב קורע לטלויזית CRT את הצורה.
צריך גם להשוות תפוחים לתפוחים, אין crtCRT בגודל 40" רחב, וההיפך. ככל שמסך גדול יותר כך הבעיות בו בולטות יותר.
מסך ה CRT האחרון שלי בסלון מלפני כמעט עשור. המסך, מיטב תומרת grundig הגרמנית בגודל 34", היתה מטושטשת בפינות, היו לה בעיות גאומטריה ועוותה את התמונה באיזורים בהירים, היה לה offset בין הצבעים ועומק התמונה שלה היה בינוני. היום אני אומר את זה למרות שעלתה הון בזמנו ובצדק כי היתה המיטב שטכנולוגיית CRT ידעה להפיק... המסך עדיין בשימוש אצל הורי שנשבעים שהתמונה בה מעולה. אלא שכשאני צופה בה היא מחביאה את חוסר הרזולוציה שבשידורים בישראל והבעיות הללו מציקים לי הרבה יותר משינויים בעוצמת האור האחורי או החשש מצריבה.
המסכים מהדורות האחרונים של הטופ של טכנולוגיות LCD ופלזמה הם טובים יותר מכל תצוגה שראינו בעבר, לא כולל טכנולוגיות שנזנחו או עדיין לא יצאו רשמית.
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

אז כך .
כאשר הייתי בהדגמת הטלויזיות סוני אצל לגאסי . הייתה תמונה מעולה בהדגמה . נידלקתי על טלוזיה 40' מספיק לחדרי הפראטי . אמרתי ניקח את "מה שאני אוהב" ליבדוק . בעל העסק הדגים עים DVD רגיל פיוניר . היו מלא עיוותים על התמונה מיוחד הפנים זזו בעיוות .
חזרתי הבייתה לטלויזיה שלי ניקנתה ליפני 4 שנים יחס מסך 16:9 . וניתן לשינוי ל3:4 ועוד שני מצבים . אולי הבעייה הייתה בDVD . . אני כרגע צופה בתקליטור שרית חדד תמונה מעולה ללא עיוותים צבעים טבעיים גם במצב חושך . בLCD היסביר שבחוסך . זה פייסקלים לא עובדים . מעניין בהדגמה הסרט צולם בחוץ באור השמש . אים לפחות התמונה הייתה כמו בזכוכית . הייתי לוקח את הסוני . כי אתר אולסייל מציעה אותה ב36 תשלומים . כימעט היזמנתי .
חזרתי הבייתה לטלויזיה שלי ניקנתה ליפני 4 שנים יחס מסך 16:9 . וניתן לשינוי ל3:4 ועוד שני מצבים . אולי הבעייה הייתה בDVD . . אני כרגע צופה בתקליטור שרית חדד תמונה מעולה ללא עיוותים צבעים טבעיים גם במצב חושך . בLCD היסביר שבחוסך . זה פייסקלים לא עובדים . מעניין בהדגמה הסרט צולם בחוץ באור השמש . אים לפחות התמונה הייתה כמו בזכוכית . הייתי לוקח את הסוני . כי אתר אולסייל מציעה אותה ב36 תשלומים . כימעט היזמנתי .
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

הטלויזיה גודלה 32'. והיא במרחק 2.5 מטר
רק הטכנאי קרמר