שרת ביתי! מה לשים ואיך לתפעל הכי טוב?
היי לכולם,
סוף סוף היה לי קצת חופש וישבתי להכניס שקעי תקשורת לקיר ולחבר אותם לארון תקשורת המרכזי בבית (16 נק' מתוכם עשיתי רק 6 ורק 4 פעילות בגלל הראוטר - צריך לקנות סוויצ' ואז נמשיך) עכשיו אצלי ביחידת דיור במרתף יש 5 נק' תקשורת.
לקחתי את המחשב הראשי שלי עשיתי ניקיון יסודי (בקיצר פירמוט) התקנה נקייה של XP וחיברתי אליו את הארדיסקים החיצוניים שברשותי.
מטרה המחשב היא להוות שרת קבצים בגלל התיכנון העתידי של הזרמת הקבצים למזרימדיה שישב בסלון שלי ושל הבית וכנראה גם בעמדת מחשב בקומה העליונה (תהיה שם טלוויזיה) נכון לכרגע הבית חדש (חודש) ועדיין מנסים לעמוד ל הרגליים ולהביא קודם מה שצריך ולכן הטלוויזיות הינם טלוויזיות מהבית הקודם. כמו כן מוזרם נכון לעכשיו רק מוזיקה לסטרימר SB3 שיושב לי בסלון ועוד מחשב בפינת מחשב העליונה של שאר המשפחה.
איזה תוכונות לניטור, מעקב וכו' חובה שיהיו על מחשב מסוג זה?
אני יודע ששרת על מחשב ראשי זה לא טוב, אבל כיוון שאני מוצא את עצמי משתמש יותר ויותר בלפטופ הוחלט על הצעד הזה אפילו שהמחשב הוא טיפה overkiil לשרת להלן המפרט:
מעבד: Intel pentium D930
לוח אם: Asus P5wd2-E Premium
זכרונות: OCZ 2X1GB 667Mhz DDR2 Gold Edition
כ. מסך: G-force 6200 TC - כרטיס מסך הכי פשוט כי אני לא משחק.
ספק: hec 350W 12 CM fan
מארז: TT soprano - הסדרה הראשונה.
כונן קשיח: WD250GB Sata2
כונן קשיח חיצוני 1: Seagate Barracuda 250GB- בתוך מארז חיצוני.
כונן קשיח חיצוני 2: WD 250GB - בתוך מארז חיצוני.
כונן קשיח חיצוני 3: WD My book 500GB - מהסדרה הראשונה לפני ששינו לו את העיצוב. טפו טפו עובד מצויין ולא נתקלתי בקריסה שלו כמ שקראתי פה לא מעט פעמים על הגירסה השניה.
תודה על הקריאה ועל העצות!
המשך סופ"ש נעים,
איציק.
סוף סוף היה לי קצת חופש וישבתי להכניס שקעי תקשורת לקיר ולחבר אותם לארון תקשורת המרכזי בבית (16 נק' מתוכם עשיתי רק 6 ורק 4 פעילות בגלל הראוטר - צריך לקנות סוויצ' ואז נמשיך) עכשיו אצלי ביחידת דיור במרתף יש 5 נק' תקשורת.
לקחתי את המחשב הראשי שלי עשיתי ניקיון יסודי (בקיצר פירמוט) התקנה נקייה של XP וחיברתי אליו את הארדיסקים החיצוניים שברשותי.
מטרה המחשב היא להוות שרת קבצים בגלל התיכנון העתידי של הזרמת הקבצים למזרימדיה שישב בסלון שלי ושל הבית וכנראה גם בעמדת מחשב בקומה העליונה (תהיה שם טלוויזיה) נכון לכרגע הבית חדש (חודש) ועדיין מנסים לעמוד ל הרגליים ולהביא קודם מה שצריך ולכן הטלוויזיות הינם טלוויזיות מהבית הקודם. כמו כן מוזרם נכון לעכשיו רק מוזיקה לסטרימר SB3 שיושב לי בסלון ועוד מחשב בפינת מחשב העליונה של שאר המשפחה.
איזה תוכונות לניטור, מעקב וכו' חובה שיהיו על מחשב מסוג זה?
אני יודע ששרת על מחשב ראשי זה לא טוב, אבל כיוון שאני מוצא את עצמי משתמש יותר ויותר בלפטופ הוחלט על הצעד הזה אפילו שהמחשב הוא טיפה overkiil לשרת להלן המפרט:
מעבד: Intel pentium D930
לוח אם: Asus P5wd2-E Premium
זכרונות: OCZ 2X1GB 667Mhz DDR2 Gold Edition
כ. מסך: G-force 6200 TC - כרטיס מסך הכי פשוט כי אני לא משחק.
ספק: hec 350W 12 CM fan
מארז: TT soprano - הסדרה הראשונה.
כונן קשיח: WD250GB Sata2
כונן קשיח חיצוני 1: Seagate Barracuda 250GB- בתוך מארז חיצוני.
כונן קשיח חיצוני 2: WD 250GB - בתוך מארז חיצוני.
כונן קשיח חיצוני 3: WD My book 500GB - מהסדרה הראשונה לפני ששינו לו את העיצוב. טפו טפו עובד מצויין ולא נתקלתי בקריסה שלו כמ שקראתי פה לא מעט פעמים על הגירסה השניה.
תודה על הקריאה ועל העצות!
המשך סופ"ש נעים,
איציק.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
יקר ?
יש לך מחשב שזאת ההוצאה היחידה http://www.freenas.org/ חינם לגמרי ויכול לעשות הרבה יותר מאשר משתמש ביתי צריך
[left]FreeNAS is a free NAS (Network-Attached Storage) server, supporting: CIFS (samba), FTP, NFS, AFP, RSYNC, iSCSI protocols, S.M.A.R.T., local user authentication, Software RAID (0,1,5) with a Full WEB configuration interface. FreeNAS takes less than 32MB once installed on Compact Flash, hard drive or USB key.[/left]
יש לך מחשב שזאת ההוצאה היחידה http://www.freenas.org/ חינם לגמרי ויכול לעשות הרבה יותר מאשר משתמש ביתי צריך
[left]FreeNAS is a free NAS (Network-Attached Storage) server, supporting: CIFS (samba), FTP, NFS, AFP, RSYNC, iSCSI protocols, S.M.A.R.T., local user authentication, Software RAID (0,1,5) with a Full WEB configuration interface. FreeNAS takes less than 32MB once installed on Compact Flash, hard drive or USB key.[/left]
גיא
גיא,guyyug כתב:יקר ?
[left]FreeNAS is a free NAS (Network-Attached Storage) server, supporting: CIFS (samba), FTP, NFS, AFP, RSYNC, iSCSI protocols, S.M.A.R.T., local user authentication, Software RAID (0,1,5) with a Full WEB configuration interface. FreeNAS takes less than 32MB once installed on Compact Flash, hard drive or USB key.[/left]...
לגבי המצלתך על ה - FREENAS בדקתי את התוכנה בעבר וחקרתי עליה מעט אחד המגבלויות היחידות שיש לי איתה היא האופציה להתקין עליה סרברים של מזרימדיה שונים כגון SB3 והאפשרות של שרת מדפסות אחרת מזמן הייתי חוטף אותה
מה גם שהמחשב חזק מספיק וכבר החומרה נמצאת אז העדפתי להתקין עליו XP שכבר ידועה כמערכת די יציבה וזאת בגלל שהיא נותנת יותר גמישות עם תוכנות שיש כיום ושיבואו בעתיד בעת הצורך.