Vista Media Center מתחרבש כשמדליקים את הטלוויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
hundreAd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אם VMC מראה טלוויזיה או וידאו ומדליקים את הטלוויזיה, המדיה סנטר כמעט תמיד נתקע. (כנראה בעיה שהטלוויזיה מנסה לעשות סינכרון עם המחשב או משהו כזה?)

עזרה תתקבל בברכה...

Vista Ultimate x86
לוח אם GIGABYTE GA-MA78GM-S2H (עם Radeon 3200 מובנה)
חיבור HDMI בין המחשב לטלוויזיה
טלוויזיה Philips 42PFL7403D

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

יש לך בכלל כרטיס טלוויזיה? לא ציינת את זה במפרט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

hundreAd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

pixies כתב:יש לך בכלל כרטיס טלוויזיה? לא ציינת את זה במפרט.
...
צודק. Hauppauge 150

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

תסביר בדיוק מה קורה: האם רק המדיה סנטר נתקע, או שכל מערכת ההפעלה נתקעת? כלומר, האם אתה יכול פשוט להריץ מדיה סנטר מחדש או שצריך לעשות ריסט חומרה לכל המחשב? האם מחוברים למחשב מסך אחד או שני מסכים?

hundreAd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

רק המדיה סנטר נתקע
למרות שכל מערכת ההפעלה די מתחרבשת כי מדיה סנטר הרי משתלט על העכבר והמקלדת. אבל עם קצת מאמצים מצליחים (בדרך כלל) להגיע ל-task manager ולהרוג את ehshell.exe

קורה גם כשרק הטלוויזיה מחוברת וגם כשטלוויזיה + מוניטור. כאמור רק בהדלקת הטלוויזיה זה קורה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

התקנת SP1? עדכונים ממיקרוסופט?

hundreAd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

pixies כתב:התקנת SP1? עדכונים ממיקרוסופט?
...
התקנת ויסטה באה כבר עם SP1. מדובר בגירסה: Microsoft.Windows.Vista.ULTIMATE.x86.SP1.Integrated.November.2008.OEM
לגבי עידכונים מעבר לזה: לא, כי המחשב בכלל לא מחובר לאינטרנט. בכל מקרה זה נראה כמו בעיית handshake בין טלוויזיה לכרטיס מסך (זאת לפחות ההשערה שלי), והן לטלוויזיה והן לכרטיס המסך הותקנו ה-firmware או הדרייברים האחרונים.

אציין שבהדלקת הטלוויזיה כאשר יש וידאו/טלוויזיה ב-VMC כל המסך משחיר, חוזרת התמונה, שוב משחיר וככה כמה פעמים. ובדרך כלל גם נשאר שחור, ובכל מקרה המדיה סנטר תקוע (כשהורגים את היישום המחשב חוזר לפעילות תקינה).

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

סתם טיפ נחמד - לחיצה על Alt-F4 סוגרת כל אפליקציה, כולל המדיה סנטר, מבלי הצורך בעכבר או Task Manager. כמובן שזה לא יעבוד אם המדיה סנטר תקוע לגמרי.
אצלי קורה לפעמים שהמדיה סנטר תקוע במסך שחור, אבל יחסית לעיתים רחוקות. אצלך המצב יותר מורכב כי אתה מחבר שני מסכים (אצלי רק אחד). כנראה שאין פתרון אלא לחכות לעדכונים של מיקרוסופט או פשוט להשתמש ב-Alt-F4 ולהריץ מחדש.

hundreAd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

pixies כתב:סתם טיפ נחמד - לחיצה על Alt-F4 סוגרת כל אפליקציה, כולל המדיה סנטר, מבלי הצורך בעכבר או Task Manager. כמובן שזה לא יעבוד אם המדיה סנטר תקוע לגמרי.
אצלי קורה לפעמים שהמדיה סנטר תקוע במסך שחור, אבל יחסית לעיתים רחוקות. אצלך המצב יותר מורכב כי אתה מחבר שני מסכים (אצלי רק אחד). כנראה שאין פתרון אלא לחכות לעדכונים של מיקרוסופט או פשוט להשתמש ב-Alt-F4 ולהריץ מחדש.
...
טוב Alt+F4 כמובן לא עובד, וגם כשיש מסך אחד (רק טלוויזיה) זה לא מציל את המצב... אבל! מצאתי את הבעייה :D: יש עם הדרייבר של ATI תוכנה בשם Ati2evxx.exe שאם מפסיקים את ה-service שלה זה פותר את הבעייה 8O :evil:. כמובן שאולי זה יוצר בעיות חדשות אבל...

נו טוב, נקווה שאולי זה יעזור למישהו בעתיד...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

מצויין. תודה על העדכון, הוא חשוב מאוד כי הרבה קנו כזה לוח. שמח שנפתרה לך הבעייה, ודווח אם יש בעיות בגלל ה-Service הזה שלא רץ. (Y)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”