חוטים לרמקולים
שלום חברים.
רציתי לשאול אותכם לגבי עובי של חוטים לרמקולים אחוריים.
המערכת מאוד בסיסית(3000 שח) .אורך החוטים שאני צריך עבור הרמקולים האחוריים הינו 15-20 מטר לכל רמקול ובגלל זה רציתי לדעת אם יש חשיבות לעובי החוטים.האם להסתפק ב 1.5 מ''מ או לקנות 2.5 מ''מ ?
רציתי לשאול אותכם לגבי עובי של חוטים לרמקולים אחוריים.
המערכת מאוד בסיסית(3000 שח) .אורך החוטים שאני צריך עבור הרמקולים האחוריים הינו 15-20 מטר לכל רמקול ובגלל זה רציתי לדעת אם יש חשיבות לעובי החוטים.האם להסתפק ב 1.5 מ''מ או לקנות 2.5 מ''מ ?
שלום,
אם קראת קצת בפורום על הנושא הזה אז אתה כבר יודע שאין תשובה אחת שטובה לכולם.
יש כאן עניין של איכות רכיבי המערכת, ובעיקר - רגישות האוזן.
תשובה מקובלת היא שהכי טוב היה אם יכולת לשמוע ולפי זה להחליט.
מניסיוני, מאוד קשה להבחין באיכות השמע בגלל עובי כבל כאשר מדובר ברמקולים אחוריים כי עיקר תפקידם הוא לאפקטים ולתחושת הסראונד.
לדעתי עובי 1.5 מ"מ יספיק אבל שזה יהיה של חברה סבירה (ולא חוטי כביסה...
),
ארז
אם קראת קצת בפורום על הנושא הזה אז אתה כבר יודע שאין תשובה אחת שטובה לכולם.
יש כאן עניין של איכות רכיבי המערכת, ובעיקר - רגישות האוזן.
תשובה מקובלת היא שהכי טוב היה אם יכולת לשמוע ולפי זה להחליט.
מניסיוני, מאוד קשה להבחין באיכות השמע בגלל עובי כבל כאשר מדובר ברמקולים אחוריים כי עיקר תפקידם הוא לאפקטים ולתחושת הסראונד.
לדעתי עובי 1.5 מ"מ יספיק אבל שזה יהיה של חברה סבירה (ולא חוטי כביסה...
ארז
תודה ארז
חנן אני עדיין לא בטוח לגבי הרכיבים אבל התקציב הנוכחי הוא 3000 שח+- עבור כל המערכת
מאחר והעברת החוטים כרוכה בעבודה רבה אני רוצה ליהיות רגוע מבחינת התאמה לשידרוגים שיבואו בעתיד כשאצטרך לחבר רכיבים איכותיים יותר (וקרוב לוודאי לדחוף הספק גבוה יותר)
אגב,כמה הספק הולך ל"הידחף" פה :
http://www.21.tv/Templates/ProductDetai ... onId=69990
למרות התקציב הנל אשמח לשמוע המלצות למערך אחר
תודה
חנן אני עדיין לא בטוח לגבי הרכיבים אבל התקציב הנוכחי הוא 3000 שח+- עבור כל המערכת
מאחר והעברת החוטים כרוכה בעבודה רבה אני רוצה ליהיות רגוע מבחינת התאמה לשידרוגים שיבואו בעתיד כשאצטרך לחבר רכיבים איכותיים יותר (וקרוב לוודאי לדחוף הספק גבוה יותר)
אגב,כמה הספק הולך ל"הידחף" פה :
http://www.21.tv/Templates/ProductDetai ... onId=69990
למרות התקציב הנל אשמח לשמוע המלצות למערך אחר
תודה
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני במערכת שלי בהספק דומה משתמש בחוטים 4מ"מ והאורך אפילו קצר יותר. אצלך האורך הוא כ-15 מטר ולכן לא הייתי חושב על חוטים יותר דקים מ-4מ"מ. האורך משפיע מאוד על הפסדי הספק וירידת ביצועים חלקית בתחום התדרים הגבוה ולכן נדרש פיצוי ע"י הגדלת עובי החוט. אם אתה חושב לשדרג בעתיד למערכת בהספק גבוה יותר אני ממליץ לך להשחיל שתי מערכות חוטים לכל רמקול בעובי 4מ"מ ותחבר אותם במקביל. העלויות ופשטות ההתקנה להרחבה הזאת לא גבוהות אם מבצעים אותן בהתחלה לעומת אם מבצעים זאת מאוחר יותר כשרוצים לשדרג.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!