ההבדלים במסכים למקרנים
אשמח אם תוכלו להסביר לי מה הם הפרמטרים העיקריים שאני צריך לקחת בחשבון בעת בחירת מסך למקרן.
לאחר שקראתי קצת הבנתי שיש מסכים שמוגדרים 1:1 או 1:1.2 וישנם מסכים עם גימור אפור או גימור לבן מט וכו'....
עופר/מרטין
זה יהיה מצויין אם יהיה מאמר/מדריך לבחירת מסך הקרנה.
לאחר שקראתי קצת הבנתי שיש מסכים שמוגדרים 1:1 או 1:1.2 וישנם מסכים עם גימור אפור או גימור לבן מט וכו'....
עופר/מרטין
זה יהיה מצויין אם יהיה מאמר/מדריך לבחירת מסך הקרנה.
הפרמטרים של המסך:
1. קונפיגורציה פיזית - קבוע, ידני, חשמלי, עם/בלי מתיחה, יורד מהתקרה/עולה מהרצפה, שקוף אקוסטית.
2. ייעוד - הקרנה קידמית/אחורית.
3. סוג גימור - מאט, pearlscent, glass beaded, כסף
4. Gain
5. צבע - לבן, אפור, כסף.
6. זווית צפיה.
7. סוג החזרה - diffused, retro-refletive, angular-reflective
הבחירה של הפרמטרים תלויה בסוג המקרן, גודל המסך, גודל החדר, רמת שליטת האור בחדר, סידור הישיבה, התאמה למקרנים עתידיים ועוד.
1. קונפיגורציה פיזית - קבוע, ידני, חשמלי, עם/בלי מתיחה, יורד מהתקרה/עולה מהרצפה, שקוף אקוסטית.
4. Gain
5. צבע - לבן, אפור, כסף.
6. זווית צפיה.
הבחירה של הפרמטרים תלויה בסוג המקרן, גודל המסך, גודל החדר, רמת שליטת האור בחדר, סידור הישיבה, התאמה למקרנים עתידיים ועוד.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
תודה על התשובה המפורטת שלך.zeev נשלח: ג' 13/12/2005 14:04 כותרת הודעה:
--------------------------------------------------------------------------------
הפרמטרים של המסך:
4. Gain
5. צבע - לבן, אפור, כסף.
6. זווית צפיה.
הבחירה של הפרמטרים תלויה בסוג המקרן, גודל המסך, גודל החדר, רמת שליטת האור בחדר, סידור הישיבה, התאמה למקרנים עתידיים ועוד....
אז במקרה שלי הנתונים הם:
1. Toshiba MT-200 - 1:2500 750ANSI 16:9 854X480
2. ניתן להחשיך את החדר לחלוטין
3. המרחק מהמקרן למסך העתידי הוא 4 מטר
מה אתה היית עושה במקומי, איזה סוג מסך היית מעדיף.
תודה מראש
1. צבע קירות אפרסק, ריצפה בהירה (גרניט חום בהיר מאוד), תיקרה לבנה
2. המקרן יותקן על התיקרה בגובה 2.70
3. לפי ה-review ב- www.projectorcentral.com לאחר כיול הוא נותן 580 Ansi
4. התקציב הוא בסביבות 2000 ש"ח למסך
מאוד מעניין אותי לדעת מה היית ממליץ
2. המקרן יותקן על התיקרה בגובה 2.70
3. לפי ה-review ב- www.projectorcentral.com לאחר כיול הוא נותן 580 Ansi
4. התקציב הוא בסביבות 2000 ש"ח למסך
מאוד מעניין אותי לדעת מה היית ממליץ
לפני קבלת המלצות אני מציע לך לנסות ולהקרין תמונה על הקיר בסלון.
לאחר מספר ימים תוכל לגבש דיעה אם התמונה היא בהירה או כהה, גדולה או קטנה, חדה או רכה ועוד.
רק אתה יכול לענות על אותן תשובות שהן מאד רלבנטיות לסוג המסך וגודלו הסופי ולכן זה לא כל כך חשוב אם אנשים מכירים את המקרן שלך או לא. בחירת מסך נשענת רבות על טעם אישי.
בשולי הדברים ראוי לציין כי התקציב הנוכחי לא יאפשר לך הרבה משחק אם בכלל.
רן
לאחר מספר ימים תוכל לגבש דיעה אם התמונה היא בהירה או כהה, גדולה או קטנה, חדה או רכה ועוד.
רק אתה יכול לענות על אותן תשובות שהן מאד רלבנטיות לסוג המסך וגודלו הסופי ולכן זה לא כל כך חשוב אם אנשים מכירים את המקרן שלך או לא. בחירת מסך נשענת רבות על טעם אישי.
בשולי הדברים ראוי לציין כי התקציב הנוכחי לא יאפשר לך הרבה משחק אם בכלל.
רן
ברור לי שבסופו של דבר אני אבחר את המסך על בסיס מה שנראה לי טוב, אבל אני מעוניין יותר לקבל קווים מנחים שיעזרו לי לבחור את המסך.
הבעיה העיקרית היא שאין לי כרגע את הידע אפילו להבין מה לא בסדר, לצורך העניין חיברתי את המקרן ואני מקרין על הקיר, לי זה נראה בסדר גמור, אני לא באמת מבין או יותר נכון, יכול לאמוד כמה תשתפר התמונה אם אני אוסיף מסך.
ולכן במקום לשמוע תשובות מסוחרים כמו "תסמוך אלי יהיה בסדר זה יראה מצויין" אני מעדיף לשמוע המלצות או יותר חשוב להבין מה הדברים העיקריים שמגדירים מסך
כמו לדוגמא מה היתרונות של מסך לבן או להפך של מסך אפור (ולאיזה סוגי תאורה/מקרן כל אחד מהם מתאים) או באותה מידה מה המשמעות של מסך עם 1:1 או 1:1.2 או מה המשמעות של סוג החזרה (diffused, retro-refletive, angular-reflective )
הבעיה העיקרית היא שאין לי כרגע את הידע אפילו להבין מה לא בסדר, לצורך העניין חיברתי את המקרן ואני מקרין על הקיר, לי זה נראה בסדר גמור, אני לא באמת מבין או יותר נכון, יכול לאמוד כמה תשתפר התמונה אם אני אוסיף מסך.
ולכן במקום לשמוע תשובות מסוחרים כמו "תסמוך אלי יהיה בסדר זה יראה מצויין" אני מעדיף לשמוע המלצות או יותר חשוב להבין מה הדברים העיקריים שמגדירים מסך
כמו לדוגמא מה היתרונות של מסך לבן או להפך של מסך אפור (ולאיזה סוגי תאורה/מקרן כל אחד מהם מתאים) או באותה מידה מה המשמעות של מסך עם 1:1 או 1:1.2 או מה המשמעות של סוג החזרה (diffused, retro-refletive, angular-reflective )
הנקודה של RanMoyal היא שלפני שנכנס לפרמטרים הספציפיים, נסה לצפות כמה ימים בתמונה המוקרנת על הקיר ולזהות בעיות או צדדים שהיית רוצה לחזק בתמונה, זה יעזור בבחירת המסך המתאים. מאד חשוב כאן הנסיון, עבדת אם מקרנים בעבר? אם לא, נסה למצוא מישהו עם נסיון שיוכל לראות את התמונה אצלך על הקיר.
וכאמור 2000 ש"ח לא מאפשרים המון משחק, וייתכן שהקרנה על הקיר תתן תוצאה מספקת שלא תשתפר ע"י מסך בטווח המחיר הזה.
וכאמור 2000 ש"ח לא מאפשרים המון משחק, וייתכן שהקרנה על הקיר תתן תוצאה מספקת שלא תשתפר ע"י מסך בטווח המחיר הזה.
A good plagiarized idea is better than a lousy original one
אני מבין.
צר לי , אך תשובה מעמיקה לשאלות שלך דורשת הכנה של מאמר מאד מקיף או לחילופין קצת מאמץ באופן של חיפוש חומר וקריאה על מסכים בכלל.
אתה יכול להכנס לאתרים של חברות ידועות כמו DA-LITE או DRAPER או STEWART ולקרוא קצת חומר.
לאחר מכן ניתן יהיה לענות על שאלות ספציפיות שיש לך.
בחירה של מסך נכון יכולה לשפר את ענין בהירות התמונה שמתקבלת אצלך היום, היא יכולה גם לנטרל ברמה מסוימת החזרים שיש לך מהקירות ומהתקרה, היא יכולה לשפר את רמת השחור הבסיסית של המקרן ועוד.
בנוסף היא יכולה גם לגרום לתופעות שליליות, כגון הורדת בהירות התמונה, קביעה של זוית צרה מדי (עבורך) של צפייה, בעיות של אי אחידות ברמת הבהירות ועוד.
ברמה האישית כבר החלפתי מספר מאד גדול של מסכים וכל אחד התאים לי למקרן הספציפי שהיה לי דאז ולא התאים למקרן שהיה לפניו. אותה "התאמה" היא דבר מאד סוביקטיבי הנמדדת בהתאם להעדפות **שלך** ולא של אף אחד אחר.
לדוגמא: יתכן וכיום רמת הבהירות של התמונה מספקת אותך, לכן אין צורך ללכת לכיוון של מסך עם GAIN חיובי שיגרום לכך שהבהירות תהיה גבוהה יותר מהקיר הנוכחי שלך.
לעומת זאת, משתמש אחר יתכן והיה חושב כי רמת הבהירות אינה מספקת אותו ולכן הכיוון להמלצה צריך להיות שונה.
אני עדיין עומד מאחורי ההמלצה הראשונית שלי, תתבונן על התמונה כאשר היא מוצגת על הקיר. נסה לקבוע מה מספק אותך ומה לא, לדוגמא:
רמת הבהירות, רמת השחור הבסיסי, גודל התמונה, זוית הצפייה הרצוי (האם רק אתה צופה במקרן או אתה "בונה" על אירוח של אנשים אחרים.
אחרי שתקרא קצת על מסכים ותענה על אותן שאלות אני אשמח להמשיך איתך את הדיון.
רן
צר לי , אך תשובה מעמיקה לשאלות שלך דורשת הכנה של מאמר מאד מקיף או לחילופין קצת מאמץ באופן של חיפוש חומר וקריאה על מסכים בכלל.
אתה יכול להכנס לאתרים של חברות ידועות כמו DA-LITE או DRAPER או STEWART ולקרוא קצת חומר.
לאחר מכן ניתן יהיה לענות על שאלות ספציפיות שיש לך.
בחירה של מסך נכון יכולה לשפר את ענין בהירות התמונה שמתקבלת אצלך היום, היא יכולה גם לנטרל ברמה מסוימת החזרים שיש לך מהקירות ומהתקרה, היא יכולה לשפר את רמת השחור הבסיסית של המקרן ועוד.
בנוסף היא יכולה גם לגרום לתופעות שליליות, כגון הורדת בהירות התמונה, קביעה של זוית צרה מדי (עבורך) של צפייה, בעיות של אי אחידות ברמת הבהירות ועוד.
ברמה האישית כבר החלפתי מספר מאד גדול של מסכים וכל אחד התאים לי למקרן הספציפי שהיה לי דאז ולא התאים למקרן שהיה לפניו. אותה "התאמה" היא דבר מאד סוביקטיבי הנמדדת בהתאם להעדפות **שלך** ולא של אף אחד אחר.
לדוגמא: יתכן וכיום רמת הבהירות של התמונה מספקת אותך, לכן אין צורך ללכת לכיוון של מסך עם GAIN חיובי שיגרום לכך שהבהירות תהיה גבוהה יותר מהקיר הנוכחי שלך.
לעומת זאת, משתמש אחר יתכן והיה חושב כי רמת הבהירות אינה מספקת אותו ולכן הכיוון להמלצה צריך להיות שונה.
אני עדיין עומד מאחורי ההמלצה הראשונית שלי, תתבונן על התמונה כאשר היא מוצגת על הקיר. נסה לקבוע מה מספק אותך ומה לא, לדוגמא:
רמת הבהירות, רמת השחור הבסיסי, גודל התמונה, זוית הצפייה הרצוי (האם רק אתה צופה במקרן או אתה "בונה" על אירוח של אנשים אחרים.
אחרי שתקרא קצת על מסכים ותענה על אותן שאלות אני אשמח להמשיך איתך את הדיון.
רן