המלצה לכרטיס מסך
-
ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
שלום
אני יודע שהנושא נידון פה מספר פעמים בעבר, ואפילו די נטחן, אבל אני זקוק לעזרתכם.
יש לי כרטיס מסך GigaByte Geforce 7600 עם יציאת COMPONENT שמתחברת לרסיבר, ומשם מתפצל לפלזמה ולמקרן.
הכרטיס הזה שימש אותי נאמנה, עד לאחרונה. בכל פעם שמופעלת ה VMC ומציג סרט, אני מקבל ARTIFACTS ירוקים מוזרים באיזור הוידאו, פסים מוזרים שבאים ונעלמים בצורה רנדומלית.
תחילה חשבתי שהבעיה היא בעיית דרייברים,אבל אחרי הסרה מלאה של הדרייברים של NVIDIA ושימו בדרייברים המקוריים של VISTA, התופעה נעלמה כמעט לחלוטין אבל עדיין שם.
חשבתי שהגיע הזמן להחליף את החומרה ולקנות כרטיס חדש, מבוסס RADEON הפעם.
חשוב מאד שתהיה יציאת COMPONENT, מאחר וכל הציוד שלי מחובר כך.
אשמח לשמוע המלצות, הצעות לניסויים שונים לבדוק אם הבעיה היא בכלל בפילטרים של WINDOWS MEDIA PLAYER או FFDSHOW.
תודה
יש לי כרטיס מסך GigaByte Geforce 7600 עם יציאת COMPONENT שמתחברת לרסיבר, ומשם מתפצל לפלזמה ולמקרן.
הכרטיס הזה שימש אותי נאמנה, עד לאחרונה. בכל פעם שמופעלת ה VMC ומציג סרט, אני מקבל ARTIFACTS ירוקים מוזרים באיזור הוידאו, פסים מוזרים שבאים ונעלמים בצורה רנדומלית.
תחילה חשבתי שהבעיה היא בעיית דרייברים,אבל אחרי הסרה מלאה של הדרייברים של NVIDIA ושימו בדרייברים המקוריים של VISTA, התופעה נעלמה כמעט לחלוטין אבל עדיין שם.
חשבתי שהגיע הזמן להחליף את החומרה ולקנות כרטיס חדש, מבוסס RADEON הפעם.
חשוב מאד שתהיה יציאת COMPONENT, מאחר וכל הציוד שלי מחובר כך.
אשמח לשמוע המלצות, הצעות לניסויים שונים לבדוק אם הבעיה היא בכלל בפילטרים של WINDOWS MEDIA PLAYER או FFDSHOW.
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
רק כדי לבודד את הבעייה ולוודא שזה לא בגלל כרטיס המסך, נסה להתחבר ישירות למקרן ולפלזמה ללא הרסיבר.
קשה לי להצביע על דרך מדוייקת לבדוק לפני קניית כרטיס מסך חדש מלבד פירמוט המחשב והתקנה נקייה של FFDShow + Haali בלבד על פי המדריך לסדר ההתקנה המומלץ בשרשור המדריכים בראש הפורום.
ל-Sapphire HD3450/3650 (ל-3650 יש גירסת AGP) יש פענוח בחומרה של H.264 ויציאת קומפוננט.
קשה לי להצביע על דרך מדוייקת לבדוק לפני קניית כרטיס מסך חדש מלבד פירמוט המחשב והתקנה נקייה של FFDShow + Haali בלבד על פי המדריך לסדר ההתקנה המומלץ בשרשור המדריכים בראש הפורום.
ל-Sapphire HD3450/3650 (ל-3650 יש גירסת AGP) יש פענוח בחומרה של H.264 ויציאת קומפוננט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

pixies כתב:רק כדי לבודד את הבעייה ולוודא שזה לא בגלל כרטיס המסך, נסה להתחבר ישירות למקרן ולפלזמה ללא הרסיבר.
ל-Sapphire HD3450/3650 (ל-3650 יש גירסת AGP) יש פענוח בחומרה של H.264 ויציאת קומפוננט....
תודה
ראיתי את הכרטיס המדובר, אבל ברשת KSP מוכרים אותו בלי המתאם ל COMPONENT. יש לך המלצות למקום אחר בו אוכל לקנות את הכרטיס הנ"ל ?
יש גם את ה ASUS עם הצ'יפ הזה - האם גם הוא מומלץ ?
מה לגבי האפשרות שהבעיה היא הפילטר של FFDSHOW ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ה-ASUS גם מצויינים לצורך העניין. לך על כרטיס שבו אתה מקבל את כבל הקומפוננט.
לגבי האפשרות עם הפילטר - שוב, רק התקנה נקייה מחדש לבדיקת העניין...
לגבי האפשרות עם הפילטר - שוב, רק התקנה נקייה מחדש לבדיקת העניין...
-
ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

שוב, תודה.pixies כתב:ה-ASUS גם מצויינים לצורך העניין. לך על כרטיס שבו אתה מקבל את כבל הקומפוננט.
לגבי האפשרות עם הפילטר - שוב, רק התקנה נקייה מחדש לבדיקת העניין......
מה ההבדל בין ה3450 לבין ה3650? ה3450 זול במיוחד וניתן למצוא אותו בפחות מ200 שקלים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ל-3450 אין גירסה שתומכת בחריץ AGP. בדוק איזה סוג חריץ לכרטיס מסך יש לך בלוח האם (בישנים יש AGP ובחדשים יש PCI-Express).
-
ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

תודה. את ההבדל בין התקנים אני מכיר. שאלתי היתה מה ההבדל המרכזי בין שני ה GPU 3450 ו3650, פרט לצורת החיבור למחשב, אם בכלל קיים הבדל כזה ?pixies כתב:ל-3450 אין גירסה שתומכת בחריץ AGP. בדוק איזה סוג חריץ לכרטיס מסך יש לך בלוח האם (בישנים יש AGP ובחדשים יש PCI-Express)....
שאלה נוספת - האם מתאם COMPONENT של NVIDIA יעבוד עם כרטיס של ATI ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ל-3650 יש גם ל-AGP ול-PCI-E. ל-3450 רק ל-AGP.
ה-3450 חלש יותר מה-3650 בשביל משחקים, אבל לצורך שלך ה-3450 מספיק בהחלט.
אין לי מושג לגבי המתאם של nVidia. מניח שכן אבל לא יכול להבטיח את זה.
ה-3450 חלש יותר מה-3650 בשביל משחקים, אבל לצורך שלך ה-3450 מספיק בהחלט.
אין לי מושג לגבי המתאם של nVidia. מניח שכן אבל לא יכול להבטיח את זה.
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
חבל לך על הזמן. היה לי את זה...ChenGanir כתב:שלום
הכרטיס הזה שימש אותי נאמנה, עד לאחרונה. בכל פעם שמופעלת ה VMC ומציג סרט, אני מקבל ARTIFACTS ירוקים מוזרים באיזור הוידאו, פסים מוזרים שבאים ונעלמים בצורה רנדומלית....
הכרטיס שלך ישן וגם, כנראה שהתחמם יתר על המידה ולכן מופיעים לך ארטיפקטים.
לצערך אין אפשרות לסדר את זה , אלא רק להחליף כרטיס.
הנה כמה תוכנות שיאמצו לך את ה GPU ותוכל להבחין בארטיפקטים האלה
http://www.daionet.gr.jp/~masa/archives ... bl_1_2.zip
http://www.techpowerup.com/downloads/43 ... l_0.26.exe
את הראשונה תפתח על פול סקרין ותשחק קצת..
בתוכנה השנייה (כן אני יודע שקוראים לה ATI TOOL, אבל זה מתאים גם לנבידיה) תריץ בדיקת מאמץ ותסתכל אם יש ארטיפקטים.
ברמת העיקרון, אם בשתי הבדיקות האלה לא הבחנת בארטיפקטים, סימן שהכרטיס אחרי הכל בסדר, וכנראה באמת משהו בהגדרות הקודקים.
בהצלחה!
-
ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על המידע.staticx כתב:חבל לך על הזמן. היה לי את זה...ChenGanir כתב:שלום
הכרטיס הזה שימש אותי נאמנה, עד לאחרונה. בכל פעם שמופעלת ה VMC ומציג סרט, אני מקבל ARTIFACTS ירוקים מוזרים באיזור הוידאו, פסים מוזרים שבאים ונעלמים בצורה רנדומלית....
הכרטיס שלך ישן וגם, כנראה שהתחמם יתר על המידה ולכן מופיעים לך ארטיפקטים.
לצערך אין אפשרות לסדר את זה , אלא רק להחליף כרטיס.
הנה כמה תוכנות שיאמצו לך את ה GPU ותוכל להבחין בארטיפקטים האלה
http://www.daionet.gr.jp/~masa/archives ... bl_1_2.zip
http://www.techpowerup.com/downloads/43 ... l_0.26.exe
את הראשונה תפתח על פול סקרין ותשחק קצת..
בתוכנה השנייה (כן אני יודע שקוראים לה ATI TOOL, אבל זה מתאים גם לנבידיה) תריץ בדיקת מאמץ ותסתכל אם יש ארטיפקטים.
ברמת העיקרון, אם בשתי הבדיקות האלה לא הבחנת בארטיפקטים, סימן שהכרטיס אחרי הכל בסדר, וכנראה באמת משהו בהגדרות הקודקים.
בהצלחה!...
לא ממש הבנתי אם ככה איפה הבעיה ? אם הכרטיס מתחמם מדי, איך החלפה שלו תפתור את הבעיה ? כרטיס חדש גם יתחמם, לא ? האם כדאי לקנות כרטיס עם קירור פסיבי או אקטיבי ? מה הקשר לכרטיס ישן דרך אגב ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

סליחה, התבלבלתי. ל-3450 יש רק ל-PCI-E.
- staticx
- חבר מכור קשה

הכרטיס התחמם יותר מידי והנזק נעשה, ברגע שתחליף כרטיס, לא תהיה לך את הבעייה.
כמובן שתדאג שיהיה אוורור טוב במארז, ושהמאוורר שיש על הכרטיס (בד"כ) יסתובב טוב ולא יתקע מאבק.
לגבי אקטיבי או פסיבי, תלוי כמה מפריע לך הרעש, קירור פסיבי שקט יותר אבל תלוי מאוד באוורור שיש לך במארז, כרטיס עם מאוורר יוצר רעש ולפעמים המאוורר נתקע מעודף אבק.
הקשר לכרטיס ישן הוא בכך, שלכל רכיב אלקטרוני יש אורך חיים מסויים, נכון שאצלך זה מקרה חריג, יש לי במגרה כרטיס VOODOO 2 שעדיין עובד
אבל לעומת זאת, היה לי ATI X900XTI של ספיר ולאחר שימוש של שנה+- , היו לי ארטיפקטים בוידאו ובמשחקים.
חוצמזה לך תדע, יכול להיות שהבדיקות יעברו בהצלחה
כמובן שתדאג שיהיה אוורור טוב במארז, ושהמאוורר שיש על הכרטיס (בד"כ) יסתובב טוב ולא יתקע מאבק.
לגבי אקטיבי או פסיבי, תלוי כמה מפריע לך הרעש, קירור פסיבי שקט יותר אבל תלוי מאוד באוורור שיש לך במארז, כרטיס עם מאוורר יוצר רעש ולפעמים המאוורר נתקע מעודף אבק.
הקשר לכרטיס ישן הוא בכך, שלכל רכיב אלקטרוני יש אורך חיים מסויים, נכון שאצלך זה מקרה חריג, יש לי במגרה כרטיס VOODOO 2 שעדיין עובד
אבל לעומת זאת, היה לי ATI X900XTI של ספיר ולאחר שימוש של שנה+- , היו לי ארטיפקטים בוידאו ובמשחקים.
חוצמזה לך תדע, יכול להיות שהבדיקות יעברו בהצלחה
-
ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

אוקי, אחלה תודה רבהstaticx כתב:הכרטיס התחמם יותר מידי והנזק נעשה, ברגע שתחליף כרטיס, לא תהיה לך את הבעייה.
חוצמזה לך תדע, יכול להיות שהבדיקות יעברו בהצלחה...
סתם שאלה - בחיבור מחשב למסך פלזמה HD READY לצפיה ב720P, מה עדיף - HDMI, COMPONENT או VGA ?
תודה
- staticx
- חבר מכור קשה

מבחינת סדר האיכות מהגרוע לטוב
- קומפוננט (בכלל אנלוגי...)
- VGA (גם אנלוגי אבל טיפה יותר טוב)
- HDMI - הכי איכותי שקיים כיום, חיבור דיגיטלי רחב פס שמעביר גם סאונד HD (במידה ויש כרטיס תומך)
- קומפוננט (בכלל אנלוגי...)
- VGA (גם אנלוגי אבל טיפה יותר טוב)
- HDMI - הכי איכותי שקיים כיום, חיבור דיגיטלי רחב פס שמעביר גם סאונד HD (במידה ויש כרטיס תומך)
-
ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

האם יש כרטיס של NVIDIA שתומך באותן יכולות של הכרטיס המדובר (3450) ?pixies כתב:ל-3450 אין גירסה שתומכת בחריץ AGP. בדוק איזה סוג חריץ לכרטיס מסך יש לך בלוח האם (בישנים יש AGP ובחדשים יש PCI-Express)....
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אאל"ט, אז הדגמים של 8800 ומעלה.