הצעת חוק חדש לאתר

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
shraga007 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #1 

מזה זמן אני מתאפק ומגיב באיפוק להודעות בנוסח:

"חייב עזרה דחוף, הולך לקנות היום\מחר\אתמול".

עכשיו יבואו אנשים ויגידו לא להגיב ובכך לסגור את העניין.
אבל זה מציק לי בעין וגורם בתת מודע להרגשה כאילו מדובר בפיקוח נפש חס וחלילה.
הייתי חייב להציע את החוק הבא:
חבר שיציג את הודעתו בפורמט הנ"ל , תימחק הודעתו והוא יוזהר לבל יעשה זאת שוב.
ואם יחזור על זה..............מנהלי הפורום יחשבו כיצד לנהוג בו.

בשורה תחתונה, אפשר ורצוי לבקש עזרה אבל לא בצורה של "אתה עובד אצלי, תענה לי דחוף" :evil:

תרגישו חופשי להגיב. :)
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

amirn
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1067
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #2 

מסכים בהחלט. בהרבה פורומים אחרים סוגרים שרשורים בעלי כותרות לא ענייניות.

רק תשנה את הכותרת ל "כנסו דחוף"...

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

מסכים (Y) כותרות מהסוג הנ"ל ממש מרגיזות. אני אישית לעולם לא עונה לפוסט כזה

קרוקס44
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2073
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #4 

אני מסכים אתך לגמרי ובאחת מתגובותי הערתי לנרשם חדש שביקש עזרה בנושא כל שהוא ולאחר זמן קצר הוסיף עוד תגובה בסגנון " מה אין פה אף אחד? זה דחוף"
בהצלחה

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #5 

אני חושב שחלק גדול מאוד של החברים עליהם אנחנו מדברים בשרשור זה, הם כאלה שהם די חד פעמיים באתר, ז"א פותחים את השרשור לשם דבר ספציפי, ולאחר שמקבלים את התשובה שלהם, באים לידי מיצוי האתר -> לא קוראים/כותבים קבוע, לכן אני לא חושב שסנקציה כזו או אחרת תעזור למגר את התופעה....
כן יש מקום להעיר למשתמשים קבועים (שבדר"כ אצלהם לא רואים את התופעה) ו/או כאלה עם מספר הודעות נניח של יותר מ 30-50 הודעות, וגם אז להסתפק בהערה לפי דעתי לשינוי כותרת..
כמו כן, גם עם ההערה לדעתי צריך להזהר, כי מקרה בו למשל קבוע לך טכנאי מהיום למחר, או התחייבת לתת תשובה למוכר תוך 24 שעות נניח על עסקה מסויימת, או דברים דומים, אז כן קיימת הצדקה לגיטימית לדחיפות העניין.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #6 

אני לא רואה שום בעיה. אף אחד בפורום לא צריך להרגיש מחויב לשום דבר ומחויב להגיב לכל "גחמה" (בעיניו). אם מרגישים צורך להגיב - אהלן וסהלן ואם לא - אז לא.
לדעתי לא ניתן לסנן הודעות מסוג זה כי אין כאן שום עבירה חוקית (התבטאות מעליבה, פוגעת, אלימה מילולית, מאיימת וכו'). לחם חוקו של האתר הוא לתת ביטוי לכל אחד בין אם הוא מבקר מזדמן או חבר וותיק.
לא נראה לי שיש לנו ברירה אלא להמשיך לחיות במציאות הקיימת כל עוד היא חוקית.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

חנן, במקרה זה אני חולק על דעתך, ומסכים עם פותח השרשור.

כאשר גולש בא לפורום להתייעץ, גם אם זה באופן חד פעמי - הוא בא לבקש את עזרת התומכים.
כאשר אתה בא לבקש עזרה, במיוחד כאשר מדובר בעזרה ללא תמורה, נהוג לפנות בנימוס ובהתאם לנהלים המקובלים במקום.

גולש שכותב "דחוף" או "הצילו" או "חייב חייב חייב עזרה במיידי" וכו' - מנסה לתעדף עצמו על גבי הודעות של גולשים אחרים, להתבלט ובאופן כללי - מתייחס כאילו חייבים לו משהו.

אני מנהל פורום בפורטל אחר, ואצלנו בפורום נהוג כלל האוסר לכתוב הודעות שבכותרתן "דחוף" וכו', ולכותבי הודעות כאלו מעירים ומבקשים שינסחו מחדש.
מאז שהתחלנו עם החוק הזה - מס' הגולשים שפונים כך אכן יורד באופן מתמיד.

אולם, כדי שנוהל כזה יתקיים - גולש חייב לראותו לפני פרסום הודעה (ולא, רוב הגולשים לא קוראים את התקנון לא הם מסכימים בפתיחת חשבון).

אגב, גולש שפונה פעם אחת בכותרת ממין זה, ונענה בתשובה שהוא אוהב, יפנה שוב במידת הצורך - ולא ישנה את דרכיו כי אין לו סיבה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #8 

זה מזכיר לי את הדיונים על שרשורי התחדשתי, ללא קשר, שאלות שחוזרות וכו'

אשפר להעניש את מי ששואל שאלות כאלה, אך האם זה יוריד את תכיפות השאלות או רק ירחיק את הקוראים וימנע מהם אולי להפוך פרודוקטבים בעתיד?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

עופר, אני לא טוען שצריך להעניש - בסה"כ, גם אני הגעתי לכאן עם שאלה ובחרתי להישאר ולתרום כמה שאני יכול.

מה שכן אפשר, זה לפנות לגולשים הותיקים והעוזרים, ולבקש שבמידה ויש שאלה כזו - יוסיפו שורה בתשובתם בנוגע לסגנון שאלה ראוי.
אני בטוח שבמידה ותשובה כזו תנוסח באופן שאינו פוגע, הגולש ששאל את השאלה (ויקבל תשובה) יפנים את המסר :)

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5348
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #10 

מחיקת ההודעה זו לא הדרך הנכונה, צריך לדרוש מכותב ההודעה לתקן את הכותרת.
roypeles צודק, מדובר בד"כ במזדמנים.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #11 

הנה דוגמה קלסית:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 942#705942

זה המקסימום שאפשר לעשות לדעתי ואם יש מישהו מהצד השני שמפנים הרי בזה יצא שכרנו. אני לא חושב שיש מניעה מכל אחד ואחד בפורום להעיר תשומת לב עמית אחר בפורום על סגנון פניה כזה או אחר. רצוי אפילו בנימה מבודחת משהו והדברים יחלחלו בזמנם וישתפרו. אני לא חושב שצריך לערב בכך רמה ניהולית של האתר והמשימה יכולה לרבוץ לפתחו של כל אחד ואחד ובוודאי לפתחם של הוותיקים בינינו (אני לא כל כך ותיק).
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #12 

יש לי לקוחות שאומרים . "אים חס וחלילה תהייה תקלה " בצלחת . אני עונה חס וחלילה שלא יהיה פיגועה . אים תהייה תקלה אבו לתקן יש אחריות .
רק הטכנאי קרמר

StonedJunglist
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1190
שם מלא: StonedJunglist
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #13 

משאל עם או כלום !!

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #14 

משתמשים שנוהגים הם ברוב המקרים חדשים,לנהוג ביד קשה ולנזוף בהם היא דרך מצויינת להקטין את שיעורי גדילת חברי האתר.
אין מה לעשות אסור לנהוג בצורה כזו אלא להבהיר בצורה עניינית ועדינה שלא נהוג לפתוח הודעות בצורה כזו.
לדעתי לא צריך להיות מנהל כדי לצאת למתקפה לא פעם ראיתי אנשים שקיבלו פידבקים כמו "אם תשנה את כותרת ההודעה הסיכוי שתקבל מענה גבוה יותר " ולא ממנהל,אכן פותח השרשור כיפר על עוונתיו.
יחד עם זאת אני מוצא שקיימים מספיק משתמשים ותיקים שלא נוהגים בכבוד כלפי אחרים ואם כבר זו הצעה להתייעלות.
בהקשר לכותרת בסגנון SOS - לא רואה משהו רע בכך שמישהו מציין את תכיפות ההודעה ,הרבה פעמים יש עיתוי מסיבות כאלה או אחרות שמאלץ החלטה מהירה .
כמובן שהכל עניין של תכיפות וטעם-המנהלים צריכים להתערב כשמשתמש פותח כל הודעה שניה שלו בקריאת הצלה כזו או אחרת.
אם כבר אנחנו עוסקים בחוקי הפורום,
לדעתי, לפעמים ממש חסר את דיעת היבואנים,אני חושב שצריך למצוא את האיזון שכן נשמע דיעת היבואנים כי מרביתם בהחלט בעלי מקצוע עם ידע רב,סירוס הודעות שלהם לפעמים מפריע לי ואני חושב שהאצבע קלה על ההדק בהקשר שלהם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

לדעתי, לפעמים ממש חסר את דיעת היבואנים,אני חושב שצריך למצוא את האיזון שכן נשמע דיעת היבואנים כי מרביתם בהחלט בעלי מקצוע עם ידע רב,סירוס הודעות שלהם לפעמים מפריע לי ואני חושב שהאצבע קלה על ההדק בהקשר שלהם.
...
הנושא הזה נטחן עד דק.
לא ייקרה בעתיד הקרוב במיוחד כשיש פורומים אחרים שכן מאפשרים את זה ומה שקורה אצלם רק מוכיח למה אנחנו צודקים מהיום הראשון.....אם דעתם חשובה, אני בטוח שתמצא את הדרך להתדיין עימם בפרטי או על גבי פורומים שכן מאפשרים את זה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #16 

MartinHSabag כתב:
...
הנושא הזה נטחן עד דק.
לא ייקרה בעתיד הקרוב במיוחד כשיש פורומים אחרים שכן מאפשרים את זה ומה שקורה אצלם רק מוכיח למה אנחנו צודקים מהיום הראשון.....אם דעתם חשובה, אני בטוח שתמצא את הדרך להתדיין עימם בפרטי או על גבי פורומים שכן מאפשרים את זה.
...
זה הדבר המשני,את העיקר כתבתיי בנוגע לנושא השרשור.
במשני:אני לא מצפה לשינוי מדיניות מרטין,גם לא חושב שיש לזה מקום.
אני רק חושב שלפעמים כדאי להיות לגלות יותר אמפתיה כלפיהם ,אני בכל אופן מוצא שהם קבוצה חשובה בפורום.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

במקרה הזה, אלו ממש כמה סורחים שבגללם כל השאר "נדפקים".
אין לי ספק שמרביתם בסדר ויידעו לשים את הגבול, אבל מכיון שאי אפשר לנהוג באחד ככה ואחר לא, אז המכנה המשותף הנמוך הוא שקובע....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nadavck
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3328
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #18 

roypeles כתב:אני חושב שחלק גדול מאוד של החברים עליהם אנחנו מדברים בשרשור זה, הם כאלה שהם די חד פעמיים באתר, ז"א פותחים את השרשור לשם דבר ספציפי, ולאחר שמקבלים את התשובה שלהם, באים לידי מיצוי האתר -> לא קוראים/כותבים קבוע, לכן אני לא חושב שסנקציה כזו או אחרת תעזור למגר את התופעה....
כן יש מקום להעיר למשתמשים קבועים (שבדר"כ אצלהם לא רואים את התופעה) ו/או כאלה עם מספר הודעות נניח של יותר מ 30-50 הודעות, וגם אז להסתפק בהערה לפי דעתי לשינוי כותרת..
כמו כן, גם עם ההערה לדעתי צריך להזהר, כי מקרה בו למשל קבוע לך טכנאי מהיום למחר, או התחייבת לתת תשובה למוכר תוך 24 שעות נניח על עסקה מסויימת, או דברים דומים, אז כן קיימת הצדקה לגיטימית לדחיפות העניין.
...
מסכים (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78921
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #19 

העניין הוא אחר כשיש רק אחד שעונה לאנשים ומתייחס לסגנון הבקשה.

עניתי לדעתי למאות הודעות מהסוג הזה בבקשה שיתקנו את הנוסח, אבל התחלתי להרגיש שאני נלחם בודד כנגד תחנות רוח, כי מעטי מעטים עזרו לי בנושא.

הפיתרון הוא לא אלים אלא חינוכי. כך הם התחנכו לשאול שאלות בפורומים אחרים ולכן אנחנו צריכים לקחת על עצמנו את חינוכם מחדש.

אם אתם איתי, נוכל לעשות את זה כולנו יחד.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #20 

צפיד כתב: לדעתי, לפעמים ממש חסר את דיעת היבואנים,אני חושב שצריך למצוא את האיזון שכן נשמע דיעת היבואנים כי מרביתם בהחלט בעלי מקצוע עם ידע רב,סירוס הודעות שלהם לפעמים מפריע לי ואני חושב שהאצבע קלה על ההדק בהקשר שלהם.
...
תשמע - דעתם נשמעת - רק שדעתם לא יכולה להיות - אין מה לעשות פיוניר (לדוגמא) הכי טובים, ולהמציא לך תשובות
הם יכולים להגיד תשמע הנתונים היבשים הם למכשיר שלנו יש 180W לערוץ ולאחרים יש רק 160W, יש לנו מעבד בלה בלה ואצלם בלה בלה
אם הם נותנים נתונים ככה - אתה זה שמחליט מה יותר טוב ומה מתאים לך.

הם יכולים לחלוק ידע ומידע - לא לדחוף אותנו למוצרים שלהם - לא ראיתי אף מודעה בנוסח כזה שנמחקה. (כן יש פה איזה סתירה - אבל לא לשכוח שההודעות נמחקות אחרי כמה זמן ולא באופן אוטומטי.)

שלח תגובה

חזור אל “כללי”