דילמה קשה - Samsung 46A650 או 52A650
אולי תוכלו לעזור לי עם הדילמה הבאה :
לפני שבועיים קיבלתי את הטלויזיה smasung LA46650 שממנה אני מאוד , מאוד מרוצה .
אני צופה בכ-80% תכני HD מ-YES-HD ודרך TVIX וכל השאר טלויזיה . מחר הקצפיה הוא בערך 3.5 מטר .
אם השידורים לא חלקים מאוד , כמו לדוגמה ב-YES-HD מתחילים לראות טוב בטלויזיה רק ממרחק של 3 מטר ויותר . בשידורי SD אין מה לדבר - ככל שאתה יותר רחוק ככה רואה טוב יותר אבל באופן כללי רואים על הטלויזיה הזו שידורי SD איבכות נמוכה מאוד ( אולי מדובר בתקלה אצלי בבמיר) .
בשידורי HD דרך TVIX רואים ממש טוב , פשוט מצויין עד כדי כך שחושבים שאולי 46 אינץ זה קצת קטן בשביל מרחק הצפיה של 3.5 מטר . ופה מתחילה הבעיה ...
יש באפשרותי להחליף את הדגם הזה עם 52A650 כלומר מסך של 52 אינץ בתוספת עלות של כ-2000 שח . ההתוספת הכספית לא בעיה אבל אני ממש חושש שטלויזיה בגודל של 52 אינץ אולי תתאים יותר לשידורי ה-HD או אולי לא אבל בשידורי ה-SD זה יגיע לאיכות בלתי אפשרית ממרחק צפיה שכזה .
מה דעתכם ? לשדרג ל-52 או להשאר עם 46 ?
לפני שבועיים קיבלתי את הטלויזיה smasung LA46650 שממנה אני מאוד , מאוד מרוצה .
אני צופה בכ-80% תכני HD מ-YES-HD ודרך TVIX וכל השאר טלויזיה . מחר הקצפיה הוא בערך 3.5 מטר .
אם השידורים לא חלקים מאוד , כמו לדוגמה ב-YES-HD מתחילים לראות טוב בטלויזיה רק ממרחק של 3 מטר ויותר . בשידורי SD אין מה לדבר - ככל שאתה יותר רחוק ככה רואה טוב יותר אבל באופן כללי רואים על הטלויזיה הזו שידורי SD איבכות נמוכה מאוד ( אולי מדובר בתקלה אצלי בבמיר) .
בשידורי HD דרך TVIX רואים ממש טוב , פשוט מצויין עד כדי כך שחושבים שאולי 46 אינץ זה קצת קטן בשביל מרחק הצפיה של 3.5 מטר . ופה מתחילה הבעיה ...
יש באפשרותי להחליף את הדגם הזה עם 52A650 כלומר מסך של 52 אינץ בתוספת עלות של כ-2000 שח . ההתוספת הכספית לא בעיה אבל אני ממש חושש שטלויזיה בגודל של 52 אינץ אולי תתאים יותר לשידורי ה-HD או אולי לא אבל בשידורי ה-SD זה יגיע לאיכות בלתי אפשרית ממרחק צפיה שכזה .
מה דעתכם ? לשדרג ל-52 או להשאר עם 46 ?
לגבי הרגלי הצפיה , 80% HD זה מה שאני רואה .
אשתי והילדים רואים גם הרבה SD אז מה שאולי ישפר את הצפיה ב-HD ידרדר ב-SD . לא ציפיתי שתכני SD של YES יראו כל כך גרוע דרך הממיר YES-HD .
לגבי מרחק הצפיה בדקתי שוב ומדובר על 3.35 מטר ממסך הטלויזיה ועד העיניים .
אשתי והילדים רואים גם הרבה SD אז מה שאולי ישפר את הצפיה ב-HD ידרדר ב-SD . לא ציפיתי שתכני SD של YES יראו כל כך גרוע דרך הממיר YES-HD .
לגבי מרחק הצפיה בדקתי שוב ומדובר על 3.35 מטר ממסך הטלויזיה ועד העיניים .
מזה אני בדיוק חושש . ששבועיים עם 52 אינץ יביאו אותי למסקנה שגם זה קטן מדיי . אין לזה סוף . ההבדל בין 46 אינץ ל-52 אינץ זה בסה"כ 10% תוספת . זה כזה משמעותי בצפיה בתכני HD ?
שידורי SD בממיר HD של YES הם באמת גרועים גם על ה-46 אינץ ואני מפחד שעם 52 אינץ זה יהפוך את הצפיה בערוצים הרגילים לבלתי נסבלת .
serge כתב:2000 ש"ח הפרש, רוץ מהר להחליף, עסקה מצוינת.
אני משתמש ב A650 52 מ3 מטרים לערך, האמת, לטעמי המסך קטן מדי![]()
לו אני במקומך, רץ להחליף.
אגב אני צופה בתכני SD באמצעות ממיר HOTHD - תמונה מצוינת לטעמי....
בינתיים ה-46A650 נשארה
העיניין הוא שמדיי פעם רואה גם קצת סרטי DVD דך מכשיר די.וי.די שעושה אפסקייל , OPPO . למרות האפסקייל ל-1080I עדיין רואים שזה SD מאופסקל ולא HD וככל שמתרחקים רואים את זה פחות עד שבערך במרחק 3.5 מטר רואים טוב מאוד .
עם מסך 52 , כנראה שבשביל זה היתי צריך מרחק של 4 מטר מהמסך ואת זה אין לי .
ועד משהו ששמתי לב אליו : בתכני 720P במרחק של 2.3 מטר מהמסך , שמים לב לשורות \ מידע שחסרה בהשואה לתוכן 1080P . הדבר הזה הופך לפחות בולט במרחק של 3 מטר ודיי נעלם באזור ה-3.5 מטר .
עם מסך 52 אינץ , יכול להיות שגם במקרה הזה היתי צריך מרחק צפיה גדול יותר מזה , בטח באזור 4 מטר גם .
אני משוכנע שבצפיה בסרטי BLURAY ב-1080P אחשוב שהמסך לא מספיק גדול אבל גם אתם , בעלי טלויזיות עם מסך 50 או 52 או אפילו מעבר לזה בטח חושבים שהמסכים לא מספיק גדולים בצפיה תכנים איכותיים כאלה , לא ?
עם מסך 52 , כנראה שבשביל זה היתי צריך מרחק של 4 מטר מהמסך ואת זה אין לי .
ועד משהו ששמתי לב אליו : בתכני 720P במרחק של 2.3 מטר מהמסך , שמים לב לשורות \ מידע שחסרה בהשואה לתוכן 1080P . הדבר הזה הופך לפחות בולט במרחק של 3 מטר ודיי נעלם באזור ה-3.5 מטר .
עם מסך 52 אינץ , יכול להיות שגם במקרה הזה היתי צריך מרחק צפיה גדול יותר מזה , בטח באזור 4 מטר גם .
אני משוכנע שבצפיה בסרטי BLURAY ב-1080P אחשוב שהמסך לא מספיק גדול אבל גם אתם , בעלי טלויזיות עם מסך 50 או 52 או אפילו מעבר לזה בטח חושבים שהמסכים לא מספיק גדולים בצפיה תכנים איכותיים כאלה , לא ?