רמקולים שקועים בקיר גבס
שלום,
אני מתכנן קיר גבס אשר יכיל את ה-LCD וכן רמקולים שקועים.
כרגע עוד לא רכשתי רמקולים מתאימים.
1. האם צריך לעשות איזו שהיא הכנה מראש לרמקולים ? או שלאחר הרכישה פשוט לחתוך פתח מתאים בגבס ואז לשתול את הרמקולים.
2. האם יש המלצות על רמקולים (קדמיים + סנטר) במחיר סביר (+-1000 ש"ח) ?
תודה
עפר
אני מתכנן קיר גבס אשר יכיל את ה-LCD וכן רמקולים שקועים.
כרגע עוד לא רכשתי רמקולים מתאימים.
1. האם צריך לעשות איזו שהיא הכנה מראש לרמקולים ? או שלאחר הרכישה פשוט לחתוך פתח מתאים בגבס ואז לשתול את הרמקולים.
2. האם יש המלצות על רמקולים (קדמיים + סנטר) במחיר סביר (+-1000 ש"ח) ?
תודה
עפר
תודה על התשובה, אני אנסה לחדד את השאלות,
1. האם יש צורך בהכנה של קונסטרוקציה, קופסה בידוד וכיו"ב. מה שמצריך בנייה שמתאימה לרמקול מסויים ולא אחר.
2. מה סדר הגודל המחיר של רמקולים סבירים, אני לא אודיופיל (אפילו לא קרוב) אבל הייתי רוצה איכות שמע סבירה.
תודה
עפר
1. האם יש צורך בהכנה של קונסטרוקציה, קופסה בידוד וכיו"ב. מה שמצריך בנייה שמתאימה לרמקול מסויים ולא אחר.
2. מה סדר הגודל המחיר של רמקולים סבירים, אני לא אודיופיל (אפילו לא קרוב) אבל הייתי רוצה איכות שמע סבירה.
תודה
עפר
1. לא מצריך בנייה, אלא רק חיתוך בגודל המתאים לרמקול. מן הסתם, תחתוך רק כשיש לך את רמקול ביד.
לא נדרשת הכנת קופסה או מסגרת, כי החלל בין הקירות משמש כקופסת תהודה עצמאית.
2. תבקר בכמה חנויות שמתמחות בקולנוע ביתי, תסקור ותבדוק. אני ראיתי ושמעתי רק שקועים של מורל.
לא נדרשת הכנת קופסה או מסגרת, כי החלל בין הקירות משמש כקופסת תהודה עצמאית.
2. תבקר בכמה חנויות שמתמחות בקולנוע ביתי, תסקור ותבדוק. אני ראיתי ושמעתי רק שקועים של מורל.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
זה לא התחום שלי, אך שמעתי בעבר שלא מומלץ להכניס רמקולים לקיר גבס.
אם אני לא טועה (או מטעה), זה פוגע באיכות השמע.
נדמה לי שחלק מתהודת הקול היא מגוף הרמקול. צלילים אלו נספגים בקיר הגבס.
אם אני לא טועה (או מטעה), זה פוגע באיכות השמע.
נדמה לי שחלק מתהודת הקול היא מגוף הרמקול. צלילים אלו נספגים בקיר הגבס.
לא יודע לגבי פגיעה בסאונד, אבל רוב מוחץ של הרמקולים השקועים הם בתוך קירות גבס והם גם בנויים לזה (נראה לי, שהתכוונת לרמקול רגיל עם תיבת עץ בתוך קיר גבס).
קירות בטון - לפני היציקה מקבעים קופסת ביטון המתאימה לרמקול מבחינת פרמטרים אקוסטיים.
קירות בטון - לפני היציקה מקבעים קופסת ביטון המתאימה לרמקול מבחינת פרמטרים אקוסטיים.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר