אגרת הטלויזיה 2009 ישראל מדינת בננה ריפובליקה כבר אמרתי לכם

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
tiptip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #1 

ועדת הכלכלה של הכנסת החליטה להורות לרשות השידור
להפחית את אגרת הטלוויזיה ב-5 אחוזים בשנת 2009.
עם זאת, לנוכח העלייה במדד, לא תופחת האגרה בפועל ותמשיך
לעמוד על 360 שקלים בשנה. :roll:
אור שפע ואהבה

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #2 

מה יש להתרגז.
צריכים לממן את הפנסיה של חיים יבין ושאר האוכלי חינם שיש שם.
הוא הרי גר באיזה מגדל יוקרה בת"א שרק ועד בית שם זה 2500 שקל לחודש.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #3 

shraga007 כתב:מה יש להתרגז.
...
ואיפה הבעיה עם זה בדיוק?
אל תשכח שמדובר במישהו שעיצב את תרבות החדשות בארץ,יש מאחוריו רקורד מספיק גדול כדי להכפיש אותו,מה שגם אם תיקח דמויות מקבילות בארה"ב למשל אתה תמצא שגם במובן היחסי חיים יבין הוא דל אמצעים לעומתם.

בוא נפרגן למי שמגיע ,יש מספיק אנשים במידה הזאת שאני לא מבין את הצלחתם ועושרם,
והמקום הכי טוב להתחיל הוא פולטיקאים ,עובדים במגזר הציבורי ...שלא נדבר על ספרי צמרת ...
מדינת כלם (n)

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #4 

אנחנו מתלוננים על האגרה מצד אחד ומצד שני על תוכניות דלות התקציב של הערוץ הראשון.

במציאות שבה הערוצים המסחריים פונים למכנה משותף נמוך יותר ויותר דרוש ערוץ ציבורי חזק שלא מונהג על ידי האינטרס הכספי.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #5 

amiti,
הבעיה היא מה עושם עם הכסף מהמס הזה.
אם הוא משמש כדי לתחזק מנגנון מנופח, מיותר ועתיר עובדים קרובי משפחה במקום תוכן איכותי אז זו בעיה.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

צפיד כתב:
...
ואיפה הבעיה עם זה בדיוק?
אל תשכח שמדובר במישהו שעיצב את תרבות החדשות בארץ,יש מאחוריו רקורד מספיק גדול כדי להכפיש אותו,מה שגם אם תיקח דמויות מקבילות בארה"ב למשל אתה תמצא שגם במובן היחסי חיים יבין הוא דל אמצעים לעומתם.

והמקום הכי טוב להתחיל הוא פולטיקאים ,עובדים במגזר הציבורי ...שלא נדבר על ספרי צמרת ...
מדינת כלם (n)
...
הבעיה שלי שזה ממומן מכיסי הפרטי מבלי שיש לי אפשרות לא לקבל את השירות שלהם ולהימנע מהתשלום.
עם כל הכבוד לחיים יבין ויש כבוד, אני לא צריך לממן את טירוף השכר שמשתולל בערוץ הקיקיוני הזה, אתה לא מודע אולי לרמות השכר המטורפות שמשולמות שם.
קח לדוגמא את מיקי חיימוביץ', יעקב איילון דני רופ ושות' מקבלים משכורות עתק ואין לי בעיה עם זה, שיהיה להם לבריאות.
כל עוד זה בערוץ פרטי שמתחזק את עצמו ולא כופה את עצמו עליך אין ולא חצי טענה.

מה יש בערוץ 1 מה? אפילו את נבחרת ישראל הם לא משדרים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73269
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #7 

במצב הנוכחי (בהווה ובעבר) אין שום הצדקה לאגרה. אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה הייתה בערוץ הזה תוכנית שאפילו סיקרנה אותי ובטח ובטח לא תוכנית שגרמה לי לעבור אליו ולצפות.

איך אומרים - "אין תמורה בעד האגרה!"

שלא אובן לא נכון, אני נגד המצב הנוכחי כיום בו ערוצים מסחריים פונים למכנה המשותף הרחב (והנמוך ביותר) ומספקים לנו רק *** כגון ריאלטי ואופרות סבון, אני בעד ערוץ ממלכתי שיספק תוכן איכותי ללא קשר ישיר לרייטינג נטו, אבל כיום בין זה לבין מה שקורה בערוץ הראשון אין שום קשר ולו אפילו קלוש.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

shraga007 כתב:
צפיד כתב:
...
ואיפה הבעיה עם זה בדיוק?

מדינת כלם (n)
...
הבעיה שלי שזה ממומן מכיסי הפרטי מבלי שיש לי אפשרות לא לקבל את השירות שלהם ולהימנע מהתשלום.
...
זה לא קשור.
אגרה זה מס לכל דבר ועניין כמו מס הכנסה, מע"מ ביטוח לאומי
זה כמו שתגיד אני לא משתמש בשירותים של ביטוח לאומי ולכן אני מעוניין לא לשלם להם.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

guyezra - תיאורטית אתה צודק, בפועל אין שום קשר. ביטוח לאומי זה שירות שניתן לאוכלוסיה על בסיס חזק תומך חלש (כמו כל מס חברתי), אגרת הטלוויזיה כיום היא פשוט מס שפתיים ותו לא. אם הביטוח הלאומי היה במצב של הערוץ הראשון (אפס תמורה לחברה) תאמין שגם שם הייתה קמה קול צעקה.

כיום אין שום הצדקה לערוץ הראשון ולאגרה. מישהו חושב אחרת?

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

Huber כתב:guyezra - תיאורטית אתה צודק, בפועל אין שום קשר. ביטוח לאומי זה שירות שניתן לאוכלוסיה על בסיס חזק תומך חלש (כמו כל מס חברתי), אגרת הטלוויזיה כיום היא פשוט מס שפתיים ותו לא. אם הביטוח הלאומי היה במצב של הערוץ הראשון (אפס תמורה לחברה) תאמין שגם שם הייתה קמה קול צעקה.

...
(Y)
לא ניתן להשוות את הביטוח הלאומי לערוץ הראשון.
עם כל הכבוד הערוץ הראשון זה מותרות מיותרות. (n)
גוף מסואב ומסריח מהראש ומטה.

levikon
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 759
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #11 

כמו הרבה דברים בארץ, לקחו רעיון בריטי טוב (ה-BBC ממומן מאגרה וכולנו יודעים מה האיכות של התוכניות המשודרות בו) והרסו אותו עד היסוד. כרגיל. הבעיה עם הערוץ הוא שמידי פעם יש בו תוכניות באמת טובות. סרטים דוקמנטריים מעניינים או תוכניות העוסקות בנושאים שלא נמצאות במיינסטרים, אך אנשים לא מודעים לתוכניות הללו. אם אני לפעמים נתקע על הערוץ הראשון (פטיש מוזר, אני מודה) ושומע את הפרומואים התוכניות נשמעות לי מעניינות ביותר, אך ברגע שאתה מסתכל ורואה את איכות התמונה אתה חושב פעמיים שלוש אם לראות או לא לראות בו תוכנית. זה לא צריך להיות כך. מתי כבר יצא 1HD (בדומה ל-BBCHD)? :lol:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #12 

חבר'ה זה לא קשור. זה החוק. נקודה.
הכנסת יכולה לחוקק חוק שמי שלא בא לו שלא ישלם ביטוח לאומי, כנ"י לגבי אגרה.
עד שאין חוק שמבטל את האגרה, חובה לשלם גם אם חושבים שזה לא מוצדק.

ומה אתם חושבים? שאלפי (!!!) שקלים מס הכנסה שאתם משלמים בשנה הולכים למטרות מוצדקות (כמו למשל חשבון הוצאות של חכי"ם...)?

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #13 

כל עניין האגרה מובן פה לא נכון.
האגרה אינה סוג של מס על תוכן או שירות, האגרה היא תשלום עבור האפשרות לקלוט את הערוץ!
מה זאת אומרת?
לפי החוק, אם יש ברשותך מקלט (כשלצורך העניין וההרחבה של החוק, מקלט הוא לא רק מסך טלוויזיה, אלא כל מכשיר המסוגל לקלוט את השידור - גם אין לו אפשרות עצמאית להציג את תוכן השידור, ראו לדוגמא כרטיסי טלויזיה לסוגיהם).
אתה חייב בתשלום הקבוע בחוק בגין האפשרות שיש לך לקלוט את אותו שידור וזה ללא שום קשר לשימוש שאתה עושה ביכולת הזו, אם בכלל.

העניין שמועלה פה הוא נכון, אנחנו רוצים לדעת שהכסף הזה שאנו משלמים, ינותב למקומות נכונים כמו הפקות איכותיות, שידור איכותי (ולא כזה שאני יכול לקבל מקלטת VHS אחרי שצפיתי בה 20,000 פעם) ולא ילך ל"איבוד" בתוך מנגנון משומן ומסואב כמו רשות השידור כשחלקיק קטן ממנו אכן מופנה למקומות הנחוצים.

ה"איבוד" בכוונה בתוך מרכאות כי כולנו יודעים לאן "אובד" הכסף הזה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #14 

תחשבו על זה כאל מס גולגולת.

זה שזה לא פייר זה ברור ומוסכם, אבל בהתחשב שערוץ 10 וערוץ 2 במצב כלכלי גרוע, ולאור הפרסום היורד בהם (לטובת אינטרנט, ואולי אפילו הוט ויס) יש סיכוי שעוד נתגעגע לערוץ 1.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #15 

Huber כתב:guyezra -
...
אני חושב אחרת, אני חושב שאתה טועה מאוד.
הצורך בערוץ ציבורי הוא צורך ממדרגה ראשונה, מה גם שהאגרה היא עבור כל שידורי רשות השידור (רדיו וטלוויזיה) ולא רק עבור ערוץ 1.
אמנם אין לי טלוויזיה אבל כמעט בכל פעם שאני נמצא בחדר כושר, אני מוצא את עצמי צופה בערוץ 1 ומוותר על תכניות הריאליטי והאוכל בערוצים המסחריים.
כמעט בכל פעם רמת התוכניות והדיונים גבוהה מאות מונים מהרמה בערוצים המקבילים.

אני חושב שאחת הסיבות שהתרבות שלנו הגיעה לאן שהגיעה היא שאין ערוץ ציבורי שבו יש חינוך לערכים, סובלנות ושיקוף הקהלים באוכלוסיה.

אני בטוח שיש פה רבים כמוני שהתחנכו על תכניות הערוץ הראשון והטלוויזיה החינוכית ומתגעגעים לרמה שהייתה בתכניות האלו.
אני לא יודע איך זה בחיים שלך, אבל אני לא מתעסק כל היום בתככים בין אנשים, בבגידות, ברמאות, בגזענות, באלימות.

צא ולמד מה חשיבותו של הערוץ הציבורי בעולמנו, כולי ציפיה שתחזור ותקרא קריאה אחרת:
"חזקו את הערוץ הציבורי!"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #16 

Nissim,

אתה פשוט זוכר לטובה את איך שהוא היה לפני כמה שנים.

כיום לא נשאר בערוץ כמעט כלום. התוכנית היחידה חוץ מהחדשות (שלא תבינו אותי לא נכון, אני צופה בחדשות ערוץ 10...) ששווה צפיה זה "פוליטיקה" וגם שם יש המון באלגן (כמו הערוץ עצמו).

לדעתי אתה צודק במובן שזה צורך חשוב מאוד, אך במתכונת שזה היום זה פשוט ענק גדול שיושב ולא עושה כלום. צריך לפרק את האירגון הזה ולבנות אותו מהיסוד על בסיס ערוץ 4 הבריטי. צריך להכניס לו פרסומות בכדי להפחית את האגרה. צריך להפוך אותו תחרותי אך לא מובל פרסומת (המודל של ערוץ 4 שבו הוא מפיק תכנים, הערוצים המסחריים דואגים לו לפרסום ומתחלקים איתו בפרסום, כך שבפועל הוא לא מונע רייטינג) זה השיטה הטובה ביותר לקדם את הערוץ הזה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

Huber כתב: שלא אובן לא נכון, אני נגד המצב הנוכחי כיום בו ערוצים מסחריים פונים למכנה המשותף הרחב (והנמוך ביותר) ומספקים לנו רק *** כגון ריאלטי ואופרות סבון, אני בעד ערוץ ממלכתי שיספק תוכן איכותי ללא קשר ישיר לרייטינג נטו, אבל כיום בין זה לבין מה שקורה בערוץ הראשון אין שום קשר ולו אפילו קלוש.
...

Nissim - את זה קראת? אני מניח שלא לפי התגובה שלך.[/b]

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

עופר,
אני מסכים לגמרי שהערוץ במתכונתו היום לא דומה למתכונת לפני 20 שנה, איכות השידורים, המנחים והחדשות.
הערוץ אינו מזמין, זה די ברור.
אבל , וזה אבל גדול, אין לנו את הלוקסוס לוותר על הערוץ הזה, אנו רואים מה קורה שהכל מונע משיקולי רייטינג, האם ההסטוריה רואה באופן חיובי את השלטונות שסיפקו להמון לחם ושעשועים? הרי זה מה שההמון רצה ואהב.
אנחנו חייבים לרענן את הערוץ ואני יודע שיש נסיונות כבירים לעשות זאת באמצעות קיצוץ כח האדם, שיפורים טכנולוגיים ואז גם השיפורים האחרים יגיעו באמצעות ניצול מתאים של התקציב.
לאחרונה צפיתי במספר תוכניות של מבט שני שהן למעשה יבוא של כתבות מ 60 minutes, פשוט תענוג. (אפשרי, גם בלי בובליל)
עם תקציב ורצינות, גם אצלנו יש טלוויזיה טובה, רק צריך לתת צ'אנס לשינויים.

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

Huber כתב:
Huber כתב: שלא אובן לא נכון, אני נגד המצב הנוכחי כיום בו ערוצים מסחריים פונים למכנה המשותף הרחב (והנמוך ביותר) ומספקים לנו רק *** כגון ריאלטי ואופרות סבון, אני בעד ערוץ ממלכתי שיספק תוכן איכותי ללא קשר ישיר לרייטינג נטו, אבל כיום בין זה לבין מה שקורה בערוץ הראשון אין שום קשר ולו אפילו קלוש.
...

Nissim - את זה קראת? אני מניח שלא לפי התגובה שלך.[/b]
...
Huber,
קראתי, אבל אמרת שאתה לא צופה בערוץ ותוהה האם מישהו צופה, אז איך אפשר לבקר את הערוץ מבלי לצפות בו ולהגיד שאין מה לראות בו?
אני מבין שדי קשה לצפות בערוץ: התמונה באיכות נמוכה, קצב הגירויים נמוך, אין יציאה לפרסומות כל כמה דקות, אבל אם מתעמקים ומחפשים את התוכניות האיכותיות מגלים עולם לא רע בכלל.
אולי לא סקסי, לא נוצץ, לא ציני, לא מושחת, אבל בהחלט משכיל ומעניין.

אני חושב שיש לנו בחירה, אף אחד לא כופה עלינו לבהות בזבל המשודר בערוצים המסחריים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #20 

הבנתי. אז אני צריך "להתעמק ולחפש את התוכניות האיכותיות"? באמת? ערוץ שמצריך אותי לברור בפינצטה תכנים שווה דיון?

אני אוהב תכנים איכותיים, לא רואה כמעט ערוץ 10/2 בגלל זה - אבל כיום גם בערוץ 1 אין מה לראות כיום.

"אני חושב שיש לנו בחירה, אף אחד לא כופה עלינו לבהות בזבל המשודר בערוצים המסחריים."

אין ברירה. ו ערוצים מסחריים שמשדרים ***, או ערוץ 1 שלא משדר שום דבר רציני. מה שמוביל אותי אישית לחפש תכנים ברשת.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”