תגובות לביקורת: חד וחלק - מעבד תמונה DVDO EDGE

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #1 

תגובות, הערות ושאלות לביקורת.
ביקורת מעבד תמונה DVDO EDGE

מרטין/עופר/זיו - רציתי כבר להגיב - ואני משער שגם אחרים - אז פתחתי את השרשור :)

Itay_Pollak פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

אחלה ביקורת כרגיל! (Y) תודה רבה!
איזה השקעה - חצי שנה!

מה שלדעתי חבל במעבד זה שהיציאה השנייה של הHDMI מוציאה רק אודיו - וחבל - זה היה יכול להיות פתרון נהדר לבעלי מקרן+מסך.

רציתי רק להבין מי בעצם צריך את זה? אם אני מבין נכון, זה בעיקר מסייע בצפייה ביס/ תכנים מ DVD? כלומר מי ש-90% התכנים הוא HD כזה או אחר - לא ממש צריך את המעבד?

מה שכן - באמת כל הכבוד לTOP AUDIO על התמחור הבהחלט סביר - הכי זול ב EBAY זה 700 דולר ועוד 70 דולר משלוחה - מה שלפי תוספת מס ומע"מ - יוצא קצת מעל 4000 ש"ח.
בשביל אחריות עוד רבע מחיר - זה סביר למדיי לטעמי.

ורק משהו קטן
בנוגע לזה:
"אפשרות חכמה נוספת (שהיתה צריכה תמיד להיות מופעלת) היא אפשרות הצמדת קצב הוידאו הנכנס לזה היוצא (GENLOCK). בשם 1:1 FRAME RATE. מצב זהבעצם אומר שמקור ב-50HZ יועבר למסך ב-50HZ ומקור אחר ב-60HZ יועבר אליו בקצב זה בדיוק. זו שיטה מעולה, אך לא ברור מדוע צריך היה לבחור במצב מיוחד לשם כך ומדוע לא מספיק פשוט לבחור 1080P (במקום 1080P50 או 1080P60) בכדי לגרום לזה לפעול."

הסיבה היא פשוטה - מן הסתם זה מיועד לשוק האמריקאי - שאצלם באופן לא ברור בכלל - המסכים הם לא MULTISYSTEM או איך שלא קוראים לזה היום - ועל כן הפונקציה הזו קבועה - לפחות זה ההגיון שלי אומר.

נ.ב.
לאחר שיטוט נוסף - באמזון יש חנות שמוכרת את המוצר חדש ב-639$ (להבנתי לא שולחת לארץ)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #3 

ביקורת מעולה ,תודה על הסקירה (Y)
יש לי מסך PS50A450 שמוגדר כ-HDR -768P ,האם בחיבור למסך זה ע"י בחירת רזולוציה של 1080i (ב-DVDO EDGE )
זה הבחירה העדיפה
(במקרה זה המסך יבצע down scale ל-768P )מאשר 720P (והמסך יעשה אפסקייל ל-768P )
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46385
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #4 

ביקורת מקצועית כתמיד (Y)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78886
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

lawpower,

תודה :)

יש לי מכשירים שלעיתים בבדיקה שנה לפני שאני משחרר ביקורת (המזרימדיה של NOWCOM לדוגמא הוא מקרה של מכשיר שאני בודק לאורך הרבה מאוד זמן).

אין ספק שהשלב הבא במעבדים הוא תמיכה ב-MULTIZONE או MULTI SCREEN. לשכפול וידאו לשני מסכים חבל להשקיע במכשיר כזה, יש HDMI SPLITTER זולים למדי.

אישית אני מסכים שחבל שהם לא מוציאים במקביל שני זרמים של HDMI אך טכנית משמעות הדבר הוספת צ'יפ נוסף ופרוטוקול HDCP נוסף, מה שבהחלט מסבך את העניינים וסביר להניח שהיה מייקר את המכשיר והם שמו להם למטרה להגיע למחיר זול ככל הניתן וגם הצליחו בכך.

מי שצריך את זה הוא מי שסובל מעיבוד תמונה של המסך שלו או שרוצה שיפור. מה שגיליתי בבדיקה היא שהשיפור מהותי מאוד עבור SDTV, אך עדין מאוד עבור HDTV. אני מעריך שמי שיש לו COMBING ובעיות ממקורות 1080i גם ירצה את זה עבור כך. ככל שגודל התצוגה גדל, כך מורגש יותר בעיות בעיבוד התמונה.

מצד שני, אי אפשר לפתור היום את בעיית ה-SDTV בלי לתת פיתרון כולל שמסוגל לפענח DTS HD MASTER ו- DOLBY TRUE HD, כך שעבור מקורות כאלה, היתרון הבולט העיקרי הוא בכך שהוא יודע לפצל אותם החוצה ולמנוע את הצורך לשרשר את הרסיבר בדרך. מי שיש לו כמה מקורות HD ומקור SD ירצה את המכשיר. מי שיש לו רק מקור אחד HDTV, סביר להניח שאין במכשיר צורך.

לגבי המיתוג לארה"ב. זה בהחלט היה נכון בהתחלה, אבל קח בחשבון שמשתמשים בארה"ב מעולם לא שמעו על 1080P60 או 1080P50. כל מה שהם מכירים זה 1080P. הורדת התוספת המיותרת הזו והשמת מצב זה BY DEFAULT בהתחלת הרשימה היה עוזר גם להבנה של המשתמשים הפשוטים שמכרו להם מסך או מקרן 1080P וזה כל מה שהם יודעים על המסך שלהם.

yuria,

בעייתי. למכשיר אין CUSTOM TIMING (אם כי הם כל הזמן משנים את הספציפיקציות ומוסיפים פיצ'רים למכשיר עד שהוא יגיע לרמת הפיצ'רים של ה-VP50, לא לגמרי ברור לי מדוע...). משמעות הדבר היא שאתה יכול לבחור מספר רזולוציות קבוע מראש או להשתמש ב-EDID של המסך (מרבית המסכים עם 1024x768 נמנעים מלציין רזולוציה NATIVE RATE ב-EDID שלהם).

אם תסמן 1080i זה ידרוש מהמסך לעשות עיבוד תמונה נוסף (גם DEINTERLACING וגם SCALE DOWN), כך שקשה לנבא עד כמה השיפור באיכות התמונה יהיה. לי היה הרבה מאוד שנים מסך 1024x768 והרגשתי בשיפור מהותי בזכות המעבד, אבל צריך לנסות ולראות. את המסך HD READY שלי לא חיברתי ל-EDGE.

tobenary
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

lawpower (Y)
עופר (Y) (Y)
תענוג לקרוא על ההברקות בתחום הוידאו.
מיותר לציין שבכל הפעלה של הפנסוניק 103 אינץ, אנו רואים את המעבד תמונה יושב לו בשקט בצד.....

לצערי אני עם מסך 1024X768, והייתי רוצה לראות סטרימרים/מעבדי תמונה שמתאימים בדיוק את התוכן בשבילי! ( ולא לבחור רק 1080I )
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

MULI
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שאלה לגבי מעבד

שליחה #7 

האים מי שעובד עם מקרן ומישתמש במחשב לניגון סירטי BLU-RAY יוכל להנות משיפור אים יקנה מעבד שכזה בתוספת נגן של BLU RAY ויבטל את השימוש במחשב

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

(Y) ביקורת מעולה!

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #9 

מקצועי ולעניין (Y)

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

עופר אמר:
יכול לבחור מספר רזולוציות קבוע מראש או להשתמש ב-EDID של המסך (מרבית המסכים עם 1024x768 נמנעים מלציין רזולוציה NATIVE RATE ב-EDID שלהם).
...
מה הכוונה ב-EDID (ב-EDID יהיה רשום הרזולוציות שהמסך תואם -כלומר אצלי 1366X768 -האם זה אומר
שבמקרה זה אין צורך באפסקייל או בדאונ-סקייל) :?:
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

MULI,

אם אתה עובד עם מקור שהוא 1080P והתצוגה 1080P ובמצב NR, בעצם אין שום צורך בעיבוד כלשהו (עדיף מינימום הפרעה).

yuria,

EDID הוא פרוטוקול ב-HDMI שמאפשר לתצוגה "לתאם ציפיות" מול המקור. המסך אמור לדווח באיזו רזולוציות ופורמטים הוא עובד והמקור (במקרה הזה ה-EDGE נחשב למקור התמונה) מחליט על אחד מהם, כאשר ההעדפה היא על NATIVE RATE אם קיים.

עבור מסכי HD READY יש לא מעט בעיות עם המנגנון הזה מכיוון שלרוב המסכים אין דיווח על 1024X768 כאל רזולוציה מועדפת.

ה-EDGE יודע לעבוד עם מספר רזולוציות שנבחרו מראש (סביר להניח ש-1024X768 ברשימה, אבל זה לא מולי כרגע ואני לא זוכר). אבל ה-EDGE תמיד מעדיף לעבוד ברזולוציה המועדפת של המסך.

במקרה שלך, המסך צריך לדווח על 1024X768 (או 1366 על 768 אם זה LCD), אם הוא מדווח עליו כשורה או שה-EDGE מצליח לתפוס את הרזולוציה המתאימה (לרוב הוא מצליח) אז אתה מסודר.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

עופר אמר
במקרה שלך, המסך צריך לדווח על 1024X768 (או 1366 על 768 אם זה LCD), אם הוא מדווח עליו כשורה או שה-EDGE מצליח לתפוס את הרזולוציה המתאימה (לרוב הוא מצליח) אז אתה מסודר.
...
אצלי במסך הרזולוציה האופטימלית היא 1366X768 האם ה-DVDO EDGE יזהה את זה באופציה של EDID :?:
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

yuria,

לדעתי לא צריכה להיות בעיה, אם כי אין לי דרך לבדוק את זה כאן.

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #14 

(Y)

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2080
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #15 

oferlaor כתב: yuria,

EDID הוא פרוטוקול ב-HDMI שמאפשר לתצוגה "לתאם ציפיות" מול המקור. המסך אמור לדווח באיזו רזולוציות ופורמטים הוא עובד והמקור (במקרה הזה ה-EDGE נחשב למקור התמונה) מחליט על אחד מהם, כאשר ההעדפה היא על NATIVE RATE אם קיים.
...
למיטב זכרוני EDID קיים גם בחיבורי VGA מודרניים מהשנים האחרונות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46385
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #16 

ה EDID במחברי VGA מעולם לא תוקנן והוא מוגבל בכמות הנתונים אשר הוא מספק.

Holograph
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76

שליחה #17 

lawpower כתב: מה שכן - באמת כל הכבוד לTOP AUDIO על התמחור הבהחלט סביר - הכי זול ב EBAY זה 700 דולר ועוד 70 דולר משלוחה - מה שלפי תוספת מס ומע"מ - יוצא קצת מעל 4000 ש"ח.
...
אני לא ממש יכול להסכים עם הטענה הזו. 700 דולר זה מחיר לצרכן, כלומר זה המחיר שאתה (כלקוח אמריקאי) משלם לחנות כדי לקבל את המוצר. האחריות כלולה.

25% תוספת זה הפרש מחיר פשוט עצום, לא משנה איך אתה מסתכל על זה. עלות המוצר ליבואן נמוכה משמעותית מעלותו לצרכן, עלות המשלוח כנ"ל (מחיר המשלוח הוא amortized על מספר רב של יחידות, נוסף על היכולת לצרף משלוחים של מספר מוצרים למשלוח אחד זול יותר). וכל זה אם תתעלם מהעובדה שאתה משלם 25% תוספת על מחיר שממילא כולל משלוח ומסים.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #18 

עפר

מבחינת הוידאו, באיזה פרמטרים EDGE יותר טוב מה-VP50 PRO עם גרסה 1.04?
אני יודע שבקרוב ABT צריכים להוציא עדכון ל-firmware של VP50PRO..

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #19 

Holograph כתב:
lawpower כתב: מה שכן - באמת כל הכבוד לTOP AUDIO על התמחור הבהחלט סביר - הכי זול ב EBAY זה 700 דולר ועוד 70 דולר משלוחה - מה שלפי תוספת מס ומע"מ - יוצא קצת מעל 4000 ש"ח.
...
אני לא ממש יכול להסכים עם הטענה הזו. 700 דולר זה מחיר לצרכן, כלומר זה המחיר שאתה (כלקוח אמריקאי) משלם לחנות כדי לקבל את המוצר. האחריות כלולה.

25% תוספת זה הפרש מחיר פשוט עצום, לא משנה איך אתה מסתכל על זה. עלות המוצר ליבואן נמוכה משמעותית מעלותו לצרכן, עלות המשלוח כנ"ל (מחיר המשלוח הוא amortized על מספר רב של יחידות, נוסף על היכולת לצרף משלוחים של מספר מוצרים למשלוח אחד זול יותר). וכל זה אם תתעלם מהעובדה שאתה משלם 25% תוספת על מחיר שממילא כולל משלוח ומסים.
...
במקרה זה אני מסכים עם lawpower שהמחיר הוגן.
- חייבים לקחת בחשבון את הכושר המיקוח, הרי ישראלי ממוצע יוריד את המחיר
- גם לא לקחת בחשבון את המע"מ. 700 דולר זה ללא TAX, ומחיר בארץ כולל 15.5% מע"מ

אני מופתע לטובה מהתמחור, חשבתי שזה יהיה באזור 6K

Holograph
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 76

שליחה #20 

michael123 כתב: במקרה זה אני מסכים עם lawpower שהמחיר הוגן.
- חייבים לקחת בחשבון את הכושר המיקוח, הרי ישראלי ממוצע יוריד את המחיר
- גם לא לקחת בחשבון את המע"מ. 700 דולר זה ללא TAX, ומחיר בארץ כולל 15.5% מע"מ

אני מופתע לטובה מהתמחור, חשבתי שזה יהיה באזור 6K
...
"כושר המיקוח"? זה לא נראה לך כמו טיעון חלש למדי? ואם אין לי כושר מיקוח, או שאני מעוניין לקנות את המכשיר אונליין?

והסתמכתי על החישוב של lawpower. בוא נראה: 700 דולר + 70 דולר = 770 דולר * 3.93 לפי שער יציג * 1.15 לטובת מע"מ = 3480 ש"ח. ייתכן שיש גם מס על רכיבים מסוג זה (אני לא מעודכן), אז נניח 1.3 במקום 1.15, הסכום הכולל הוא אכן קצת פחות מ-4000 ש"ח. כולל מסים, משלוח, כל התשלומים העקיפים (כמו מס על המשלוח) שהמדינה הנפלאה שלנו מכריחה אותנו לשלם. זה עדיין רחוק מאוד מ-5000 ש"ח.

אני לא יודע מה יהיה המחיר הריאלי בארץ, אבל אם לשפוט לפי המקובל בשוק הזה כנראה שהוא לא יהיה נמוך בהרבה מהמחיר הנקוב.

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”