רעשים סטטים ברמקול חדש

איך משהו עובד? למה זה ככה?
Titan777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 128

שליחה

אהלן,
בדיוק חיברתי את כל הכבלים מהרמקולים החדשים למגבר(גם חדש אבל יד שניה)
מדובר ברמקולים מיני101 של אומגה אודיו ומגבר הרמן קרדון 330C

ברמקול הימני הכל טוב ויפה ושומעים נהדר.
הבעיה ברמקול שמאל שכל הזמן נשמעים רעשים או הפרעות סטטיות למיניהן...(אם זה השם של זה)
אני מדליק את המגבר ולא מפעיל שום מוזיקה וכו' ואני שומע רעשים חלשים ברמקול שמאל ובימין הכל שקט.

איפה הבעיה?
:עצוב:

אגב, זה משנה בכבל אחרי שחשפתי אותו עם כמה מהחוטי נחושת נשברו?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

נתק הכל וחבר רק את הרמקולים.
תצליב בין הרמקולים? האם הרעש עובר צד או נשאר באותו רמקול?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Titan777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עכשיו שמתי לב שיש בשניהם :עצוב:

ועוד קטע מוזר,
כשאני נכנס עכשיו לדרייבר לבדוק רמקול ימין\רמקול שמאל
זה משמיע צליל רק משמאל ובימין כלום. אבל בשירים והכל - שומעים בשניהם!
ומה שגם מוזר זה שנגיד ואני שומע שיר ובמהלך השיר נכנס לדרייבר לבדוק רמקול ימין\רמקול שמאל, משמיע את שמאל במהלך השיר וכשמגיע לימין הכל משתתק כולל השיר ומיד לאחר מכן שומעים חזק יותר בשני הרמקולים כאילו הכל הוגבר ושומעים טוב יותר.

עריכה:
כרגע הרעשים נשמעים חזק במהלך שירים רק בצד שמאל. לנסות להחליף כבלים בין שמאל לימין?
וואי זה משגע אותי אני לא יכול לשמוע מוזיקה כמו בנאדם. הרעשים האלה מטריפים, מה זה הדבר הזה :עצוב:

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

קודם כל תחשוף היטב את החוטים שמתחברים למגבר ולצד של הרמקול. כדאי להקפיד על שלמות הגידים ולכן עבוד בזהירות ובתשומת לב. תקפיד על +/- של קוטביות החוטים. בדוק היטב שאין שאריות של גידי נחושת שמקצרים בין החוטים במקום החיבור.
שנית, מה זה הדרייבר הזה שאתה מדבר עליו? הקונפיגורציה של המגבר?
אם אתה יכול בצע RESET של המגבר למצב FACTORY SETTINGS (אם יש דבר כזה) והאזן למוזיקה ובדוק מה המצב.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

חנן, מדובר על מגבר אנאלוגי בן 20-30.
והדרייבר שהוא מדבר עליו הוא דרייבר של כרטיס הקול.

אגב, אני לא ממש הבנתי מה הבדיקות שהוא עשה (קצת הסתבכתי מהתיאור שלו), אבל לי זה נשמע כמו משהו שנובע מהמגבר ככל הנראה. אם יש בבית מגבר אחר שזרוק (אפילו ממערכת מיני כלשהי) אפשר לבדוק איתו.

Titan777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אני ינסה להסביר בדיוק את מה שעשיתי.

מדליק מגבר כאשבר הרמקולים מחוברים אליו והמגבר מחובר למחשב, הכל טוב ויפה.
שלב הבא כשהמגבר דלוק אך שום דבר אינו פועל ברקע(לא שיר ולא כלום) נשמעים רעשים סטטים כאלה(כאילו שופכים חול) מ2 הרמקולים. אתמול זה היה רק אצל השמאלי ועכשיו שמתי לב שזה בשניהם. במהלך שיר הרעשים מתגברים אך רק ברמקול השמאלי וזה ממש מציק ומחרפן אותי.
שלב הבא, מגבר דלוק, שיר כלשהו מתנגן ברקע ובזמן הזה אני נכנס לדרייבר של הכרטיס קול של המחשב ובודק רמקולים - צד ימין וצד שמאל. רמקול שמאל משמיע ניגון קצר מהדרייבר לבדיקה(כל זה במהלך השיר, הכל נשמע ביחד), הגיע בדיקת צד ימין ופתאום נהיה שקט, גם את השיר לא שומעים וגם את הבדיקה של הדרייבר.
אתמול הכל היה בסדר... לא מבין מה זה.
וחוץ מזה שבבדיקת הרמקולים - ימין\שמאל, בלי ששום דבר פועל ברקע - עדיין רק בשמאל שומעים צליל ובימין שקט אבל בשירים, סרטים וכל דבר אחר - נשמעים ב2 הרמקולים. מוזר..

מקווה שעכשיו זה קצת יותר ברור

אגב,
הבנתי מחבר שהרעשים האלה ברמקול זה בגלל החשמל(עכבה, משהו כזה..)

טוב אני לא יכול לשמוע את הצרידות הזאת ככה במוזיקה אני פשוט בא לי לפוצץ את הרמקולים עם פטיש(את השמאלי) :עצוב:
זה בדיוקקקקק כמו ברמקולים הלוויינים המסריחים שהיו לי לפני כן...
אני משתמש בכבל מהמגבר לכרטיס קול מה שהיה של הלווינים+הסאב(2.1).. למרות שלא נראה לי שזה קשור..

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331

שליחה

תנסה להפעיל את המגבר עם מקור אחר ולא עם המחשב. לדוגמה עם CD חיצוני או טיונר חיצוני. תראה אם הבעיה חוזרת על עצמה.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303

שליחה

כמו שחנן אמר, תנסה עם מקור אחר, ונסה לבדוק מגבר אחר. רמקולים זה דיי בטוח שלא אשמים.

Titan777 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אוקיי אני יגיד לכם מה ניסיתי עכשיו...

ניסיתי לחבר את הכבלים החשופים של הרמקולים שמתחברים למגבר - לכל החיבורים האפשריים, ימין לשמאל, שמאל לימין ובלה בלה בלה..... הפכתי את האמא של זה
עדיין רעשים רק ברמקול שמאל.

ניסיתי להחליף את הכבל RCA-PL (זה שמחובר מהמגבר למחשב) מצד ימין לצד שמאל, לשים רק את ימין על שמאל וכו' וכו' ועדיין יש את הצרידות רק ברמקול שמאל.

ניסיתי לחבר את הממיר עם RCA לחיבור אחר במגבר ועדיין יש רעשים רק ברמקול שמאל.

בקיצור, ניסיתי כל אפשרות קיימת בין ימין שמאל ועדיין הרעשים נשמעים רק ברמקול השמאלי אז אולי הבעיה ברמקול? אבל איך זה יכול להיות? זה חדש :עצוב:

אני על סף התפוצצות והדבר היחיד שעוצר אותי זה הכסף שהשקעתי בחרא הזה :evil: :עצוב:

הדבר היחיד שהסתדר זה שהצלחתי שהדרייבר יזהה רמקול ימין ורמקול שמאל כמו שצריך.

אני חייב לציין עוד פעם שהרעשים ברמקול שמאל פשוט לא נסבלים וכבר אי אפשר לשמוע מוזיקה פשוט אי אפשר!
אני חושב שזה בא מהטוויטר

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”