שלום לכולם ובוקר טוב זקוק לעזרה בנושא lcdעם מחשב נייד

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
metlon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

רכשתי לא מזמן מחשב נייד חזק במיוחד עם יציאה של hdmi וכבל מיוחד שיחבר בינו לlcd 37'' של lg שלי וכל זאת בשביל הקרנת סרטים באיכות של hd ובכן נתקלתי בבעייה ואני מקווה שכאן יהיה הפתרון ... כאשר אני מקרין סרט בתוכנת המדיה פלייר אני רואה את הסרט באיכות מדהימה אך לצערי בכל מעבר מסצינה לסצינה או מתמונה בסרט לתמונה ישנה מעין קפיצה קלה הסרט מוקרן על מסך המחשב באיכות גבוהה ואין שום תקלות אך על הlcd הבעייה חוזרת ונשנית בנוסף כאשר יש תזוזה מהירה של אנשים כמו בסצינה של מכות או מכוניות מהירות יש קו ששמים לב אליו במיוחד שהוא מתחיל מתחתית המסך ועולה עד למעלה ונעלם למבוגרים שביננו אם תזכרו בימים ההם של הוידאו אתם תדעו על מה אני מדבר הקו חוזר על עצמו בכל סצינה מהירה חבר ציין בפניי כי יש מצב שכרטיס המסך "מהיר" מידי לטלויזיה היות והיא 5ms והמחשב הוא 2ms ההאם יש דרך כלשהי אולי לתקן זאת דרך כרטיס המסך? בהגדרות אולי?
אני משתמש ברזולוציה 1366x768 וכרטיס המסך הוא nvidia geeforce 8200 כמובן האיכות של התמונה מדהימה אך העניין הזה של הקו שעולה מלמטה למעלה משגע אותי.
אנא עיזרו לי
תודה metlon

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1014
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

חברי פורום יקרים אולי הבחור זקוק לקודקים מסויימים שגורמים לקפיצות הקלות
הדבר משתחזר גם במחשב של אחי

מה הפתרון האפשרי :מבולבל:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

חסרים הרבה נתונים. איזה קודקים (או חבילות קודקים רחמנא ליצלן) הותקנו? איזו מערכת הפעלה? ויסטה או XP? של 32 או 64 ביט?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

metlon פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 127
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 0

תודה על ההעינות להלן פרטי המערכת

שליחה #4 

המערכת היא ווינדוס ויסטה 32 ביט וחבילת הקודקים המותקנת הינה k-lite codec pack 4.2.5 basic אודה לתשובתך בהקדם היות והמצב משגע אותי...
תודה
metlon

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

ה-K-Lite הוא ככל הנראה הטעות הגדולה שעשית. תעשה Uninstall ל-K-Lite, ואז תתקין רק FFDShow + Haali (לינקים במדריך הראשון בשרשור המדריכים בראש הפורום).
אם זה לא עוזר ואתה מנסה לנגן תכנים של 1080P, אז אפשר להתקין קודק יעיל יותר שנקרא CoreAVC. אחרי שאתה מתקין אותו, נטרל את פענוח ה-H.264 בתפריט ה-Codecs של
ה-FFDShow video decoder configuration כדי שה-CoreAVC ייכנס לפעולה.
אם זה עדיין יקרטע, אז ייתכן שה-K-Lite השאיר עקבות שעשו בלגן במערכת ההפעלה למרות הסרתו, ואז אין ברירה אלא להתקין מערכת הפעלה מחדש.

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

pixies
אם אני מעוניין לצפות בלי שום בעייה בכל הפורמטים של קבצי הוידאו והאודיו כגון: AVI, MPEG, ASF, MKV, WMV ועוד...

האם שני הקודקים שציינת FFDShow + Haali יספיקו?
או שעליי להתקין קודקים נוספים?
עד היום התקנתי את חבילת KLITE CODEC PACK אבל לעיתים נוצר מצב שחלק מהסרטים שצפיתי בהם היו ללא קול או שחלקם היו עם ווליום ממש נמוך :oops:

כמ כן פיצ'ר חשוב שיש בחבילת ה- KLITE שכחתי איך הוא נקרא אבל הוא מאפשר להציג את הכתוביות עם הסרט במידה ושם הסרט והכתוביות זהות (חץ ירוק שמופיע בסרגל ההפעלה המהירה)
האם אני צריך להוריד את הפיצ'ר הזה בנפרד? ואם כן מאיפה אני מוריד אותו?
או שהוא מגיע עם FFDShow + Haali

בתודה ובהערכה :)
איציק

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

התשובה היא כן לכל הפורמטים שציינת. תכנים שאולי לא יתנגנו אלה קבצים ממש איזוטריים כמו סרטונים שהורדו מטלפונים ניידים. במקרה כזה, מומלץ לחפש את הקודק הספציפי ולא להתקין חבילת קודקים.

נגינה של כתוביות מתבצעת בקלות באמצעות ה-FFDShow. צריך רק לאפשר Subtitles ב-FFDShow video decoder configuration, ולבחור שם Charset שיהיה על Hebrew.

itzik_vip
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

חזק וברוך!
תודה רבה pixies

metlon פותח השרשור