מצב הספאם בעברית?
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
ובכן, לדעתי החוק החדש של הספאם הוא כשלון צורב.
לא רק שלא פחת באופן מהותי הספאם אצלי אלא התווסף השבוע סנונית חדשה ומרגיזה שהופכת לסמן חדש לעתיד הספאם בעיני.
קיבלתי דואל על אתר חדש בעברית בינונית עד קלוקלת, אך לחלוטין קריאה. האתר, שמקומו בסין כמובן, מתברר שהחל שולח דואל מקומי עם תרגום אוטומטי לרשימות הקישור. כמובן שזה עובר את כל המסננים...
אז נכון שתיבת ה-SPAM שלי יחסית ריקה בשבוע האחרון מדואל בעברית, אך הדואל שכן חודר את תיבת הספאם ומגיע ל-INBOX, לא השתנה.
מאז כניסת החוק קיבלתי דואל *** מהאנדי, מאורנג', מטופ-סל. קיבלתי כמעט דואל אחד ליום מהארץ ומעכבר העיר, ומאוד חברה אחת או שתיים שאני לא זוכר את שמן.
כנראה שכמוני, הם מבינים שהחוק הזה נולד אות מתה כי אין שום דרך לממש אותו.
כשבתי המשפט מלאים במשפטים בני חמש ושש שנים, וכשהמשטרה צריכה לשמור על קבוצות של גנגסטרים כדי שלא יפוצצו זה לזה את המח (ובעיקר לאזרחים התמימים שיושבים במקרה לידם בבית הקפה) שום דבר לא יצא מזה.
מה שיקרה לדעתי הוא שתוך שבועות מספר נראה את רמת ההעזה גוברת, ולא רק הארץ יפיצו דואל *** אלא כל העולם ואשתו וכמובן שהמפרסמים הקטנים לא יחששו כי כשהם רואים שהם אחד מתוך אלף זה כבר לא יעשה על אף אחד רושם (למה דווקא שיתבעו אותם, סביר יותר להניח שיתבעו מישהו עם כיסים עמוקים כמו שוקן).
לא רק שלא פחת באופן מהותי הספאם אצלי אלא התווסף השבוע סנונית חדשה ומרגיזה שהופכת לסמן חדש לעתיד הספאם בעיני.
קיבלתי דואל על אתר חדש בעברית בינונית עד קלוקלת, אך לחלוטין קריאה. האתר, שמקומו בסין כמובן, מתברר שהחל שולח דואל מקומי עם תרגום אוטומטי לרשימות הקישור. כמובן שזה עובר את כל המסננים...
אז נכון שתיבת ה-SPAM שלי יחסית ריקה בשבוע האחרון מדואל בעברית, אך הדואל שכן חודר את תיבת הספאם ומגיע ל-INBOX, לא השתנה.
מאז כניסת החוק קיבלתי דואל *** מהאנדי, מאורנג', מטופ-סל. קיבלתי כמעט דואל אחד ליום מהארץ ומעכבר העיר, ומאוד חברה אחת או שתיים שאני לא זוכר את שמן.
כנראה שכמוני, הם מבינים שהחוק הזה נולד אות מתה כי אין שום דרך לממש אותו.
כשבתי המשפט מלאים במשפטים בני חמש ושש שנים, וכשהמשטרה צריכה לשמור על קבוצות של גנגסטרים כדי שלא יפוצצו זה לזה את המח (ובעיקר לאזרחים התמימים שיושבים במקרה לידם בבית הקפה) שום דבר לא יצא מזה.
מה שיקרה לדעתי הוא שתוך שבועות מספר נראה את רמת ההעזה גוברת, ולא רק הארץ יפיצו דואל *** אלא כל העולם ואשתו וכמובן שהמפרסמים הקטנים לא יחששו כי כשהם רואים שהם אחד מתוך אלף זה כבר לא יעשה על אף אחד רושם (למה דווקא שיתבעו אותם, סביר יותר להניח שיתבעו מישהו עם כיסים עמוקים כמו שוקן).
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
דווקא אצלי המצב נראה טוב, נראה לי שיש לי פחות ***, אם בכלל.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73268
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
כמות הספאם בעיברית פחתה אצלי משמעותית, אבל הכמות מלכתחילה הייתה מזערית - 95 אחוז מהספאם שמגיע אליי הוא מחו"ל (אנגלית ורוסית).
עופר - לחוק יש שיניים כי את התביעה מגישים בבית דין לתביעות קטנות, שם לרב דברים זזים הרבה יותר מהר ויש נטייה של השופטים לפסוק לטובת הצרכן (בייחוד שיש חוק ברור והוכחה חד משמעית כמו במיקרה הזה). כל מה שצריך זה מספיק אנשים שיגשו למשפט זה ויממשו את זכותם לתבוע ותאמין לי שהחברות יבינו את הרמז.
עופר - לחוק יש שיניים כי את התביעה מגישים בבית דין לתביעות קטנות, שם לרב דברים זזים הרבה יותר מהר ויש נטייה של השופטים לפסוק לטובת הצרכן (בייחוד שיש חוק ברור והוכחה חד משמעית כמו במיקרה הזה). כל מה שצריך זה מספיק אנשים שיגשו למשפט זה ויממשו את זכותם לתבוע ותאמין לי שהחברות יבינו את הרמז.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אצלי יש שיפור של 100%.
אני מתייחס רק לספאם שמגיע לinbox. זה שמסונן על ידי ג'מייל כספאם נשאר כמובן אך לא מטריד אותי.
לא היה לי הרבה כזה ספאם, אז ה100% זה לא המון במונחים מוחלטים אבל זה גם שיפור.
עופר, אל תהיה כל כך פסימי.
דבריך מזכירים את דבריהם של רבים כשיצא החוק שאוסר עישון באוטובוסים. קל היה אז להיות סקפטי וכולם הופתעו איך זה התקבל בסופו של דבר בציבור בלי הרבה בעיות.
החוקים כמובן לא דומים בשום דבר, זה היה רק משהו בעד האופטימיות
בכל מקרה, אין מה להתלונן על החוק. הוא בטח לא יכול להזיק, ובמינימום מהווה צעד קטן בכיוון הנכון.
אני חושב שזה שהצליחו לחוקק חוק של OPT-IN, בניגוד לארה"ב, זה בעצמו הישג לטובת האזרח.
אני מתייחס רק לספאם שמגיע לinbox. זה שמסונן על ידי ג'מייל כספאם נשאר כמובן אך לא מטריד אותי.
לא היה לי הרבה כזה ספאם, אז ה100% זה לא המון במונחים מוחלטים אבל זה גם שיפור.
דבריך מזכירים את דבריהם של רבים כשיצא החוק שאוסר עישון באוטובוסים. קל היה אז להיות סקפטי וכולם הופתעו איך זה התקבל בסופו של דבר בציבור בלי הרבה בעיות.
החוקים כמובן לא דומים בשום דבר, זה היה רק משהו בעד האופטימיות
בכל מקרה, אין מה להתלונן על החוק. הוא בטח לא יכול להזיק, ובמינימום מהווה צעד קטן בכיוון הנכון.
אני חושב שזה שהצליחו לחוקק חוק של OPT-IN, בניגוד לארה"ב, זה בעצמו הישג לטובת האזרח.
משה
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
אני יכול לציין ע"פ ידיעה אישית שיש מספר אתרים שמפחדים פחד מוות מהחוק הזה.
תחשבו על אתר גדול, ששולח להרבה מאוד לקוחות מייל ספאם, מספיק ש 100 איש תובעים וזוכים, זה עולה 100 אלף ש"ח... שלא לדבר על "חובבי התביעות הייצוגיות" שיכולים להפיל עסק גדול מהרגליים.
כמובן שתמיד יהיו את אלה שיזרקו <נערך ע"י ועדת קישוט> על החוק.
תחשבו על אתר גדול, ששולח להרבה מאוד לקוחות מייל ספאם, מספיק ש 100 איש תובעים וזוכים, זה עולה 100 אלף ש"ח... שלא לדבר על "חובבי התביעות הייצוגיות" שיכולים להפיל עסק גדול מהרגליים.
כמובן שתמיד יהיו את אלה שיזרקו <נערך ע"י ועדת קישוט> על החוק.
נערך לאחרונה על ידי keyser ב 09/12/2008 0:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
טוב מאודkeyser כתב:אני יכול לציין ע"פ ידיעה אישית שיש מספר אתרים שמפחדים פחד מוות מהחוק הזה.
כמובן שתמיד יהיו את אלה שיזרקו זזז על החוק....
משה
moco, מתי היית לאחרונה בבית קפה או בר?moco כתב:
דבריך מזכירים את דבריהם של רבים כשיצא החוק שאוסר עישון באוטובוסים. קל היה אז להיות סקפטי וכולם הופתעו איך זה התקבל בסופו של דבר בציבור בלי הרבה בעיות....
מגבילים שם את העישון?
ללא ספק ירידה משמעותית בדואר *** בעברית. השאלה כמה זמן זה יחזיק 
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
yshneider,
לא הבנתי את השאלה. אתה מדבר על זה שבמקום הודעות של אנשים יש הודעות פרסומיות?
על איזה אתר מדובר?
לא הבנתי את השאלה. אתה מדבר על זה שבמקום הודעות של אנשים יש הודעות פרסומיות?
על איזה אתר מדובר?