מדיה סנטר לא מעביר ערוצים Hauppauge PVR 150

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
effyl01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 25
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,
עשיתי חיפוש על הבעיה שלי ומצאתי אותה בכמה threadים אחורה אבל אף אחת לא בדיוק קלעה לבעיה או שלא הציגה פיתרון.
הבעיה: יש לי ויסטה ultimate עם MCE. קניתי כרטיס Hauppauge PVR 150 עם שלט מותאם לויסטה (שחור).
חיברתי את הממיר של יס בכבל RCA לכרטיס הטלוויזיה. הדבקתי את העינית של השלט ממש על העינית בממיר של יס.
ועדיין MCE לא מעביר ערוצים. אפילו אם אני לא מנסה מהשלט, אלא מעביר ערוצים בלחיצה על הכפתורים למעלה למטה של העברת ערוצים (במצב של מסל מלא) או רושם את מספר הערוץ שאליו אני רוצה להעביר במקלדת בזמן ה wizard זה גם לא עובר.

מאיפה להתחיל?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

האם בשלב שבו אשף ההגדרות מבקש ממך ללחוץ על כפתורים בשלט המקורי של יס הוא אכן מודיע לך שהוא זיהה לך אותו? האם אתה רואה שהעינית עצמה מהבהבת לאחר שהקשת את מספר הערוץ? נסה גם להחליף את חיבור העינית בין חיבורים 1 ו-2 של מקלט ה-IR.
את העינית יש לשים קצת מעל הריבוע הקטן של הממיר של יס ולא ממש עליו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

effyl01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה הסתדרתי. להלן הפתרון

שליחה #3 

מאחר וחיפשתי את הבעיה הזו כמה פעמים ובכל הפרומים שפורסמה השאלה נותרה ללא מענה אנסה לזרוק לכאן את שני הסנטים שלי בתקווה שזה יחסוך שבוע להדיוטים כמוני.

הבעיה שלי הייתה שאני אדיוט. היה לי קושי בהבנה הבסיסית של איך עובד כל העסק הזה. אני כל הזמן הנחתי שהשלט צריך להיות מופנה לעינית הקטנה, זה היה נראה לי מאד הגיוני, בעוד שבדיעבד השלט צריך להיות מופנה לקופסה המלבנית שמחוברת ב usb למחשב. הטעות שלי הייתה אפילו בסיסית עוד יותר בכך שבמשך שבוע ראשון של ניסיונות החיבור של המערכת לא האמנתי שבאמת העסק של להדביק את העינית שעל הממיר אכן כזה חשוב. חשבתי לעצמי - או.קיי נשים אותו ממש קרוב. הבנתי שזה קריטי אז שמתי אותו ממש ממש ליד הממיר. אחרי שבוע של קריאות בפורומים שונים הגעתי להחלטה שאם לא יועיל לא יזיק ובוא ננסה להדביק את העינית ממש על הממיר. זה לא עזר. כי
שבוע שלם אח"כ העסק לא עבד כי לא כיוונתי את השלט של המדיה סנטר לקופסת ה usb המלבנית (שמגיעה בחבילה של הכרטיס מסך) אלא לעינית שבדיוק הודבקה על הממיר.

במשך כל השבועיים של הניסיונות גם לא הצלחתי להסביר את העובדה שהכפתורים במדיה סנטר (לא על השלט אלא בתוכנת המדיה סנטר על המסך) לא החליפו ערוצים. גם כשלחצתי על הכפתורים עם העכבר, בלי קשר לשלט, לא עברו הערוצים של יס.

הסבר סכמתי: השלט מדיה סנטר שקיבלתם עם הכרטיס טלוויזיה צריך להיות מכוון לקופסת ה USB המלבנית. (ולא לעינית)
הקופסא הזו מצד אחד מעבירה את ההוראות שהיא מקבלת מהשלט שבידכם פעמיים, לשני
מקורות שונים:
למחשב (היא מחוברת אליו ב USB) - שמעביר ערוץ במדיה סנטר
לעינית (מחוברת לעינית בכבל הדקיק ) - שמעביר ערוץ פיסית בממיר

העינית הקטנה הזו מודבקת על הממיר של יס בצורה כזו שהיא תכסה את העינית של הממיר של יס. מהשלט שבידכם ההוראות מעוברת בכבל (!!!) ולא באינפרה אדום עד לעינית שמודבקת על הממיר. העינית הזו מעבירה את הוראות שקיבלה בכבל אל העינית שבתוך הממיר של יס, שמאחורה. התוצאה על המסך.
הכפתורים של העברת ערוצים שנמצאים במדיה סנטר לא יעבדו עד שכל העסק עם השלט לא יעבוד לכם לפחות פעם אחת.
בפעם הראשונה שהמדיה סנטר יזהה את העברת הרצף של הפקודה להעברת ערוץ הוא גם יזהה את הממיר שלכם. ורק אז הכפתורים של מדיה סנטר בחלון עצמו יעבדו כראוי.

מחשב PC רגיל
מערכת הפעלה ויסטה אולטימייט
יס רגיל
כרטיס טלווזיה Hauppauge PVR 150 עם שלט שחור.
נערך לאחרונה על ידי effyl01 ב 10/12/2008 17:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

תודה על ההסבר, ושמח שהסתדר לך. ההודעה שלך הייתה רמז לזה שדרוש מדריך מסודר בעניין עם תמונות...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

effyl01 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

צריך צריך.

שליחה #5 

באמת שבזבזתי שבועיים על משהו מאד בסיסי כמו לאן לכוון את השלט.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”