מהי תוכנת ה"מדיה סנטר" המושלמת ?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'

מהי תוכנת ה"מדיה סנטר" המושלמת ?

Windows Media Center
10
22%
SageTV
5
11%
MythTV
7
15%
Boxee
5
11%
XBMC
10
22%
אחר (פרט ונמק)
9
20%

סך הכול הצבעות: 46

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4287
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #1 

זה הזמן לבחור !
(b)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

אתה עושה סקר בפורום הלא נכון... ;)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Mad-Dog פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4287
נתן תודות: 87 פעמים
קיבל תודות: 475 פעמים

שליחה #3 

וואלה, טעות - תעבירו אותי...

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #4 

אין תכנה מושלמת, זאת הבעיה.

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #5 

הלו?... איפה mediaportal?

moshelog
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 315
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #6 

אין מושלמת עדיין , יש טובה יחסית לאחרים בשוק .

והבחירה שלי היא XBMC

ולגבי BOXEE היא עדיין בגרסת אלפא אז אני לא יכול לתת תגובה .

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #7 

ה"סקר" הזה מנוסח בצורה מאוד בעייתית. כמו שנאמר כאן קודם - עדיין אין תוכנה מושלמת, אבל מעבר לכך, יש לי שאלה פשוטה: מה זה "תוכנת מדיה סנטר"?
אם דרישה בסיסית מתוכנת מדיה סנטר היא יכולות PVR, הרי ש-boxee ו-xbmc בכלל לא רלוונטיות. אם הדרישה המרכזית מתוכנת מדיה סנטר היא לנגן תכנים ב-stream - הרי ש-boxee בראש. אם כל מה שאנחנו רוצים מתוכנת מדיה סנטר זה לנגן כמו שצריך את מה שירד מהניוז, ולנהל רשימות השמעה של שירים ותמונות זה משנה שוב את התמונה.

לעניות דעתי, חשיבות הפיצ'רים של תוכנת מדיה סנטר היא כזו:
1. PVR כולל time shift + place shift.
2. ניגון תכנים שירדו מהאינטרנט (ניוז, טורנט וכו'), כולל תמיכה בכתוביות, מידע מ-imdb וכו'.
3. השמעה וניהול קבצי מוזיקה לוקאלים ברשת הביתית (שיתוף רשימות השמעה, האזנה ברקע, place shift של תוכן וכו'). כנ" ל לגבי תמונות.
4. התממשקות והצגת תכני online (כגון youtube, hulu, apple movie trailers וכו').
5. יכולות נוספות (התממשקות למצלמות אבטחה, טלפוניית אינטרנט, אמולטור משחקים וכו').
You are never fully dressed without a smile

eyal71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 117
שם מלא: אייל סעדון
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

media portal !!!!

שליחה #8 

media portal !!!!

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #9 

המצב כרגע הוא ש SAGETV קיבל 0 קולות
לדעתי הוא התוכנת מדיה סנטר המושלם ל PVR
אבל לשאר הוא גרוע.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

ההגדרה כמובן תיאורטית בלבד! אין תוכנה מושלמת! ובעיקר למדיה סנטר. לכל תוכנה הבעיות שלה.
יש תוכנה שהכי שמתאימה לזה או אחר...ולי SAGETV כי נושא ההקלטת - PVR - הוא הנושא העיקרי אצלי בבית ואין על SAGETV בתחום.

אורן.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #11 

oshapir כתב:ההגדרה כמובן תיאורטית בלבד! אין תוכנה מושלמת! ובעיקר למדיה סנטר. לכל תוכנה הבעיות שלה.
יש תוכנה שהכי שמתאימה לזה או אחר...ולי SAGETV כי נושא ההקלטת - PVR - הוא הנושא העיקרי אצלי בבית ואין על SAGETV בתחום.

אורן.
...
לא רוצה לפתוח flame war אבל יש... mythtv. לדעתי שתי התוכנות (sage ו-myth) נותנות סט פיצ'רים דומה מאוד בתחום ה-PVR. ל-myth יש תמיכה מובנית ב-dvb (כולל dvb-s,dvb-c ו-dvb-t) אבל היתרון הזה לא בא לידי ביטוי בארץ בגלל השימוש בממירים.

היתרון הגדול של myth, לדעתי, על פני sage, זה היכולות הנוספות (טיפול בקבצי וידאו, מוזיקה, תמונות, אמולטור משחקים, הזרמת תכנים מהרשת, תמיכה ב-netflix, התממשקות למערכת אבטחת וידאו וכו').

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

Shed כתב:
oshapir כתב:ההגדרה כמובן תיאורטית בלבד! אין תוכנה מושלמת! ובעיקר למדיה סנטר. לכל תוכנה הבעיות שלה.

אורן.
...
לא רוצה לפתוח flame war אבל יש... mythtv. לדעתי שתי התוכנות (sage ו-myth) נותנות סט פיצ'רים דומה מאוד בתחום ה-PVR. ל-myth יש תמיכה מובנית ב-dvb (כולל dvb-s,dvb-c ו-dvb-t) אבל היתרון הזה לא בא לידי ביטוי בארץ בגלל השימוש בממירים.

היתרון הגדול של myth, לדעתי, על פני sage, זה היכולות הנוספות (טיפול בקבצי וידאו, מוזיקה, תמונות, אמולטור משחקים, הזרמת תכנים מהרשת, תמיכה ב-netflix, התממשקות למערכת אבטחת וידאו וכו').
...
SHED, ביננו לעולם לא תהיה מלחמת השמצות :wink:
אמנם ל-SAGETV יש את רוב הפיצ'רים שמנית (כולל תמיכה ב-NETFLIX, DVB ועוד) אבל חרב הפיפיות של MYTH היא מערכת ההפעלה - הן לחיוב והן לשלילה ואני מדבר בעיקר על הקשיים הטכניים וה"נפשיים" לעבור למערכת הפעלה אחרת מ-WINDOWS למיניהם. אם MYTH היה רץ כתוכנה חופשית ופתוחה על פלטפורמה כלשהי על מערכת WINDOWS - אני היתי הראשון שבודק אפשרות לעבור אליה...
לכן, אם אני מסכם את היתרונות והחסרונות, אני מגיע בסופו של דבר ל-תיקו בין SAGETV ל-MYTHTV. וזו דעתי האישית בלבד כמובן.

אורן.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #13 

אורן, חס וחלילה השמצות, אני על פחות מהטחת עלבונות ישירה וקללות הורים לא מוכן להתפשר :-)

לא ידעתי שיש ל-sage תמיכה ב-dvb להיפך, קיבלתי את הרושם שאין לה תמיכה כזו ולכן מיכאל כתב את התוכנה שלו שמשתמשת בכרטיס DVB-S ומתחפשת ל-network encoder מול sage.

יפה אמרת, הנקודה החזקה של Myth היא גם עקב אכילס שלה: מערכת ההפעלה. אין ספק שלינוקס מציבה רף כניסה גבוה, ו"מחיר" שמעטים מוכנים לשלם. לעומת זאת, היא מאפשרת עבודה כ-אפליינס מלא, יציב, שלא דורש תחזוק. לא סתם זו מערכת ההפעלה בתוך היס מקסים וה-tivoים למיניהם.

רק לידע כללי - ישנה עבודה על קליינט myth לחלונות.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #14 

יש תמיכה פנימית מובנית ב-DVB-S ו-DVB-T - אני משתמש בה כבר הרבה זמן...
מיכאל כתב תוכנה שמאפשרת שימוש בכרטיס החכם של הממיר ולקבל את כל ערוצי חבילת המנוי ולא רק את הערוצים הפתוחים.
Shed כתב:רק לידע כללי - ישנה עבודה על קליינט myth לחלונות.
...
מעולה! אתה יכול לצרף לינק לאתר...או משהו בסגנון... (Y)
כמו שאני מבין, עדיין השרת יהיה שרת מבוסס לינוקס...ושם לדעתי הקושי הרב (הגדרת הכרטיסים,ממירים,בלאסטר,כרטיסי DVB ועוד...)

אורן.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #15 

אכן, הקליינט יהיה חלונות והשרת יהיה לינוקס. אין טעם בלינק לאתר (כי עוד אין אתר, יש רשימת דיוור של מפתחים ו-SVN).
אני דווקא מצאתי את מירב בעיות ההגדרה בצד הלקוח ולא בצד השרת. דווקא הגדרת השרת היא פעולה פשוטה יחסית, אשר ניתנת לאוטומציה על ידי גיבוי ושיחזור של DB (כלומר, אחד מגדיר שרת בארץ שמותאם ליס, וכל השאר "שופכים" את ה-DB שלו).

בכל מקרה - הנה למדנו דבר חדש.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”