התייעצות לגבי LCD סמסונג סדרה 6 - la40a650

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Johnny_Boy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן חבר'ה!
ברצוני לקנות בקרוב טלוויזית LCD לחדר קולנוע ביתי. התקציב המיועד הוא בסביבות 10,000 ש"ח.
לאחר צפייה במס' טלוויזיות שמתי עין על ה-40" החדשות של סמסונג סדרה 6, או בשמה המלא LA40A650. במיוחד התלהבתי מהתמונה החלקה והתנועה הזורמת שגרמו לסרט להיראות מציאותי לחלוטין...
היתרון הגדול של הטלוויזיה מבחינתי היה ה-100HZ, והמנגנון של הוספת הפריימים (אני לא זוכר את השם, מישהו מהמומחים?)

ורציתי לשאול:
1. מה דעתכם המקצועית על הטלוויזיה, והאם היא שווה את המחיר שלה?
2. האם באותו טווח מחירים יש טלוויזיה טובה יותר? ואיזו? (והם הם כוללות גם את הפיצ'ר של הוספת הפריימים ו-100HZ?)

תודה רבה!

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #2 

מה המרחק צפיה? לקולנוע ביתי הייתי הולך על פלזמה.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

אני בהתלבטות כמו שלך כאשר המרחק שלי הוא 3.7 מטר והטלויזיה תשומש 50/50% בין HTPC וYES. לאחרונה התחלתי יותר לשקול את המעבר ל 46A550 באותו המחיר.

בהצלחה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1494
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #4 

guy11 כתב:מה המרחק צפיה? לקולנוע ביתי הייתי הולך על פלזמה.
...
ממש מעייף כבר מה שקורה פה עם הסגידה הלא פרופוצינלית לפלזמה
כמעט כל שאלה על מסך LCD כזה או אחר, התשובה "למה לא פלזמה?"

הסמסונג A650 אחד המסכים הטובים היום בשוק, תקנה אותו ולא תצטער. אני כנראה יקנה אותו בקרוב.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #5 

ambar כתב:
...

הסמסונג A650 אחד המסכים הטובים היום בשוק, תקנה אותו ולא תצטער. אני כנראה יקנה אותו בקרוב.
...
(Y)

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

ambar כתב:
...

...
זה נכון שהסמסנוג A650 מסך טוב,אבל הוא עדיין לא יתן תמונה טובה כמו בפלזמה שתעלה אלפי שקלים פחות.לא בשחורים,לא במריחות,לא בעומק תמונה ולא בזוויתיות.
לי יש מסך LCD ואני מקלל את היום שקניתי אותו.

Rino
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5450
שם מלא: Reem
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #7 

ambar כתב:
...

...
(Y)

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #8 

guy11 כתב:זה נכון שהסמסנוג A650 מסך טוב,אבל הוא עדיין לא יתן תמונה טובה כמו בפלזמה שתעלה אלפי שקלים פחות.לא בשחורים,לא במריחות,לא בעומק תמונה ולא בזוויתיות.
...
(Y)
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #9 

טלוש כתב:אני בהתלבטות כמו שלך כאשר המרחק שלי הוא 3.7 מטר והטלויזיה תשומש 50/50% בין HTPC וYES. לאחרונה התחלתי יותר לשקול את המעבר ל 46A550 באותו המחיר.

בהצלחה.
...

פלאזמה או LCD זה לא באמת העניין במקרה הזה כי המרחק גדול מאוד בשביל מסך FHD בגודל 40 אינץ'. תקנה מסך כמה שיותר גדול (לפחות 46 אינץ' ל-LCD או פלאזמה 50 אינץ' - ביחס לתקציבך כמובן) ומספיק HDR. לא תוכל להבחין כלל בין תכני FHD ל-HDR מהמרחק הנ"ל גם במסך גדול בהרבה מ-40 אינץ'.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

nils3373 כתב:
טלוש כתב:אני בהתלבטות כמו שלך כאשר המרחק שלי הוא 3.7 מטר והטלויזיה תשומש 50/50% בין HTPC וYES. לאחרונה התחלתי יותר לשקול את המעבר ל 46A550 באותו המחיר.

בהצלחה.
...

פלאזמה או LCD זה לא באמת העניין במקרה הזה כי המרחק גדול מאוד בשביל מסך FHD בגודל 40 אינץ'. תקנה מסך כמה שיותר גדול (לפחות 46 אינץ' ל-LCD או פלאזמה 50 אינץ' - ביחס לתקציבך כמובן) ומספיק HDR. לא תוכל להבחין כלל בין תכני FHD ל-HDR מהמרחק הנ"ל גם במסך גדול בהרבה מ-40 אינץ'.
...
לאחרונה יצא לי לראות קצת טלויזיות ואת האמת ממרחק של אפילו 4מ ראיתי הבדל בין FHD ל-HDR ממסך של 40". כאשר הנתון היה BD איכותי ב-1080P.
אבל זה העיניים שלי.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #11 

טלוש כתב:
nils3373 כתב:

בהצלחה.
...

...
לאחרונה יצא לי לראות קצת טלויזיות ואת האמת ממרחק של אפילו 4מ ראיתי הבדל בין FHD ל-HDR ממסך של 40". כאשר הנתון היה BD איכותי ב-1080P.
אבל זה העיניים שלי.
...
"טלוש" מהמציאות... 8)

כנראה שירשת את הגנים של סטיב אוסטין ו/או ינשוף...

אין מצב להבחין בניהם גם במסך 50 אינץ' מהמרחק הנ"ל - זה עניין פזיולוגי ולא פסיכולוגי או רצוני...

אם מעבדות וסטנדרטים (THX וכו') מבוססים על העובדות הנ"ל אז כנראה שיש אמת מאחורי זה...

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

nils3373 כתב:
טלוש כתב:
nils3373 כתב:

בהצלחה.
...

...
אבל זה העיניים שלי.
...
"טלוש" מהמציאות... 8)

כנראה שירשת את הגנים של סטיב אוסטין ו/או ינשוף...

אין מצב להבחין בניהם גם במסך 50 אינץ' מהמרחק הנ"ל - זה עניין פזיולוגי ולא פסיכולוגי או רצוני...

אם מעבדות וסטנדרטים (THX וכו') מבוססים על העובדות הנ"ל אז כנראה שיש אמת מאחורי זה...
...
תודה רבה על המחמאות על הניק! :lol:
כפי שציינתי, אני כן רואה את ההבדלים בין המסכים השונים. ראיתי את המסכים עם אבא שלי והוא ממש לא ראה את ההבדלים בין FHD ו- HDR מהמרחק שציינתי.

אבל כל הפלזמות לא השתוו ב-FHD ל-650 חוץ מפלזמות של פיוניר. JUST MY 2 CENTS...

fadi
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 49

שליחה #13 

אחלה מסך.רציתי מאד לקנות אבל הוא יקר מדי(קניתי סדרה 4)

fadi
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 49

שליחה #14 

.אחלה מסך.רציתי מאד לקנות אבל הוא יקר מדי(קניתי סדרה 4)

Johnny_Boy פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #15 

תודה על התגובות דבר ראשון.

עכשיו, מרחק הצפייה מהטלוויזיה הוא קצת פחות מ-3 מטר. כאשר ייתלה ה-LCD (מה שייקרב אותו טיפה) המרחק יהיה כנראה 2.9 מטר או בסגנון.
מה שאומר שלפי דעתי במרחק כזה FHD יראה במלוא הדרו, כך שמבחינת הגודל אני מסודר.

ראיתי שהתגובות אוהדות ביחס לטלוויזיה הנ"ל. השאל היא האם אתם מכירים LCD-ים אחרים בטווח מחירים הנ"ל אשר הם יותר טובים לפי דעתכם? שמעתי ששוה לבדוק גם את הברוויה החדשות של סוני. האם גם הם 100HZ?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

Johnny_Boy כתב:תודה על התגובות דבר ראשון.

עכשיו, מרחק הצפייה מהטלוויזיה הוא קצת פחות מ-3 מטר. כאשר ייתלה ה-LCD (מה שייקרב אותו טיפה) המרחק יהיה כנראה 2.9 מטר או בסגנון.
מה שאומר שלפי דעתי במרחק כזה FHD יראה במלוא הדרו, כך שמבחינת הגודל אני מסודר.

ראיתי שהתגובות אוהדות ביחס לטלוויזיה הנ"ל. השאל היא האם אתם מכירים LCD-ים אחרים בטווח מחירים הנ"ל אשר הם יותר טובים לפי דעתכם? שמעתי ששוה לבדוק גם את הברוויה החדשות של סוני. האם גם הם 100HZ?
...
ה-W4500 כן.

habshush1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 103

שליחה #17 

לאחר קריאת ביקורות מהרבה מקורות, צפייה ממושכת וכדומה.. אני השתכנעתי ורכשתי את הטלוויזיה הנ"ל. לאחר כיול עדין אני יכול להגיד לך שאני ממש מרוצה מהתוצאה.
אם יש לך את הסבלנות, אני מאמין שתהיה לה ירידה משמעותית במחיר בזמן הקרוב..

djeuro
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 305
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #18 

אני רכשתי את הדגם 46A650 עבור מרחק צפיה של כ-3.4-3.5 מטר .
העיניין עם הטלויזיה הזו פשוט : עבור התכונות שלה , אין היום טלויזיה בשוק שנמכרת במחירים האלה , כלומר , הטלויזיה הזו מציעה את היחס איכות\עלות או תכונות\עלות , הטוב ביותר בשוק בנקודת הזמן הנוכחית .

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

djeuro כתב:אני רכשתי את הדגם 46A650 עבור מרחק צפיה של כ-3.4-3.5 מטר .
העיניין עם הטלויזיה הזו פשוט : עבור התכונות שלה , אין היום טלויזיה בשוק שנמכרת במחירים האלה , כלומר , הטלויזיה הזו מציעה את היחס איכות\עלות או תכונות\עלות , הטוב ביותר בשוק בנקודת הזמן הנוכחית .
...
האם יצא לך לעשות השוואה בינה לבין ה-A550?

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1494
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #20 

guy11 כתב:
ambar כתב:
...

...
זה נכון שהסמסנוג A650 מסך טוב,אבל הוא עדיין לא יתן תמונה טובה כמו בפלזמה שתעלה אלפי שקלים פחות.לא בשחורים,לא במריחות,לא בעומק תמונה ולא בזוויתיות.
...
איזה מסך פלזמה FHD אם 100hz יעלה פחות מ- A650
על איזה מריחות, עומק וזוויות אתה מדבר, יש לי מסך LCD טושיבה לא מהסדרות היוקרתיות ושום מריחות ושום בעיות... אתה מדבר ממש בסטגימות ישנות שכבר נדיר לראות היום ב- LCD

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”