VMC LiveTV always 4x3?
שלום,
אני מנסה להבין מדוע כאשר מחברים את הממיר של יס ישירות למסך הפלזמה המסך מסוגל "להבין" האם התמונה היא בפורמט רחב או בפורמט 4:3 והתאים את עצמו ואילו כאשר אני מחבר את הממיר לכרטיס ה- PVR3000 Deluxe של Leadtek היכולת הזו נעלמת ו- VMC מראה את התמונה תמיד בפורמט 4:3. כמובן שאפשר לבצע ZOOM ולמרוח את התמונה באופן מאולץ.
האם יש פתרון למצב? אחד הדברים שראיתי הוא שלמשל AverMedia טוענים שיש להם WideScreen Mode בכרטיסים בעוד חברות אחרות לא מציינות דבר בעניין זה.
רעיונות?
אני מנסה להבין מדוע כאשר מחברים את הממיר של יס ישירות למסך הפלזמה המסך מסוגל "להבין" האם התמונה היא בפורמט רחב או בפורמט 4:3 והתאים את עצמו ואילו כאשר אני מחבר את הממיר לכרטיס ה- PVR3000 Deluxe של Leadtek היכולת הזו נעלמת ו- VMC מראה את התמונה תמיד בפורמט 4:3. כמובן שאפשר לבצע ZOOM ולמרוח את התמונה באופן מאולץ.
האם יש פתרון למצב? אחד הדברים שראיתי הוא שלמשל AverMedia טוענים שיש להם WideScreen Mode בכרטיסים בעוד חברות אחרות לא מציינות דבר בעניין זה.
רעיונות?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
מדובר בסיגנל מיוחד שנמצא בחיבור ה-SCART ואומר למסך את היחס המתאים. מכיוון שלכרטיס הטלוויזיה מתחברים בקומפוזייט או S-Video, אין אפשרות לסגנל לו מהו היחס המשודר. לכן, אין ברירה אלא לכוון כל פעם ידנית עם כפתור i ובחירה בזום הרצוי.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא נראה לי שזה הפתרון. כרטיס שמקליט מקומפוננט עולה כ-1500 ש"ח, וזה כמו להרוג זבוב עם פיל. כמו כן, הממיר היחידי שיש לו יציאת קומפוננט זה ממיר ה-HD של יס.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עד כמה שהבנתי, זה לא קומפוננט אמיתי, אלא כזה שמומר ל-S-Video ומשם ל-MPEG2, אבל ייתכן שאני טועה. מה לגבי זה שרק לממיר יס HD יש יציאת קומפוננט? SCART לא מוציא קומפוננט אלא RGB.