אי אפשר להתקין דיסק SATA 2 1TB
הוספתי דיסק קשיח של 1TB למחשב עם מעבד CORE DUO 6300 ולוח אם INTEL 946SI, במטרה לאחסן סרטים. הדיסק הוא SEAGATE SATA2 32MB . יש שני דיסקים IDE קודמים.
משום מה אי אפשר להתקין את הדיסק. PARTITION MAGIC או ARAGON לא מצליחות להתקין את הדיסק, ו WINDOWS XP לא מזהה אותו.
הניסיון להתקנה נעשתה ע"י טכנאי שלא מצא פיתרון. חשבתי אולי הגורם יכול להיות ספק כח שפתאום צריך לטפל בדיסק 1TB? הטכנאי כמובן ניסה כל ההגדרות להתקנה וזה לא עזר.
מה זה יכול להיות?
משום מה אי אפשר להתקין את הדיסק. PARTITION MAGIC או ARAGON לא מצליחות להתקין את הדיסק, ו WINDOWS XP לא מזהה אותו.
הניסיון להתקנה נעשתה ע"י טכנאי שלא מצא פיתרון. חשבתי אולי הגורם יכול להיות ספק כח שפתאום צריך לטפל בדיסק 1TB? הטכנאי כמובן ניסה כל ההגדרות להתקנה וזה לא עזר.
מה זה יכול להיות?
תבדוק במנהל ההתקנים שאין סימני שאלה צהובים (מחסור בדרייברים )
אם אין מחסור , תכבה את המחשב .
תבדוק שהכבל סאטא מותקן כראוי , ואם יש לך לשים כבל סאטא אחר מה טוב .
תבדוק שהרדיסק מחובר לחשמל כמו שצריך .
אחרי זה תדליק את המחשב , תכנס לביוס תלחץ על load optimized תשמור ותצא .
אחרי זה תיכנס לביוס עוד פעם ותראה אם ההרדיסק מזוהה .
אם אין מחסור , תכבה את המחשב .
תבדוק שהכבל סאטא מותקן כראוי , ואם יש לך לשים כבל סאטא אחר מה טוב .
תבדוק שהרדיסק מחובר לחשמל כמו שצריך .
אחרי זה תדליק את המחשב , תכנס לביוס תלחץ על load optimized תשמור ותצא .
אחרי זה תיכנס לביוס עוד פעם ותראה אם ההרדיסק מזוהה .
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
האם הדיסק חובר חיצונית (קופסא) או ישירות ללוח ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
כל הבעיה שיש לך היא שאין לך דרייברים לSATA controller שלך
דבר ראשון תכנס לBIOS תבדוק שהcontroller הוא ENABLED בלוח אם.
יכול להיות שהוא בכלל מכובה ואז בית דין לא יעזור ווינדווס לא יראה אותו.
אחרי שתצליח לראות אתה יכול להיכנס לווינדווס ולהתקין את הדרייבר שלו שסביר להניח בא בדיסק עם הלוח אם שלך.
אם הוא לא מזוהה בBIOS אין לך בכלל מה להיכנס לווינדווס.
עוד כמה אופציות אפשריות: הcontroller enabled אבל הוא על MODE של RAID או AHCI ואז גם ווינדווס לא יזהה אותו
עם הדרייבר לא מותקן.
תבדוק מה המצב שלו בBIOS תדווח ונפתור את הבעייה מהר
דבר ראשון תכנס לBIOS תבדוק שהcontroller הוא ENABLED בלוח אם.
יכול להיות שהוא בכלל מכובה ואז בית דין לא יעזור ווינדווס לא יראה אותו.
אחרי שתצליח לראות אתה יכול להיכנס לווינדווס ולהתקין את הדרייבר שלו שסביר להניח בא בדיסק עם הלוח אם שלך.
אם הוא לא מזוהה בBIOS אין לך בכלל מה להיכנס לווינדווס.
עוד כמה אופציות אפשריות: הcontroller enabled אבל הוא על MODE של RAID או AHCI ואז גם ווינדווס לא יזהה אותו
עם הדרייבר לא מותקן.
תבדוק מה המצב שלו בBIOS תדווח ונפתור את הבעייה מהר
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים
כדי להשלים את התמונה, לפעמים כאשר המחשב עושה REBOOT מופיע הסימן של NEW HARDWARE FOUND אבל הדיסק לא מופיע דרך ה WIZZARD ולא ב DISK MANAGEMENT. גם כאשר המחשב נדלק הרבה לפעמים הוא נכנס למסך תכלת ובודק CONSISTENCY של DISK F למרות שאין דיסק מהקודמים שקיבל אות זה לזיהוי (ז.א. WINDOWS בודק את הדיסק החדש וגם אות הזיהוי של הכונן USB החיצוני שונה ל F במקום G.
בתחילה שאלתי גם האם המצב של אי זיהוי הדיסק יכול לנבוע מספק כח שעכשיו צריך לטפל דיסק חדש של 1TB בנוסף לשני דיסקין הישנים שבסך הכל הם בנפח כולל של 115 GB.
בתחילה שאלתי גם האם המצב של אי זיהוי הדיסק יכול לנבוע מספק כח שעכשיו צריך לטפל דיסק חדש של 1TB בנוסף לשני דיסקין הישנים שבסך הכל הם בנפח כולל של 115 GB.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אני לא יודע איזה לוח יש לך, כי חיפוש של INTEL 946SI מוציא בגוגל הודעה אחת בלבד (את זו!).lito כתב:הוספתי דיסק קשיח של 1TB למחשב עם מעבד CORE DUO 6300 ולוח אם INTEL 946SI, במטרה לאחסן סרטים. הדיסק הוא SEAGATE SATA2 32MB . יש שני דיסקים IDE קודמים.
מה זה יכול להיות?...
בכל מקרה, ישנם לוחות ישנים (כמו שלי) שלא מכירים SATA2 ואז יש צורך לג'מפר את הדיסק למצב של SATA1. בדיסקים של סיגייט יש 4 פינים לייד הקונקטור של ה- SATA, ויש לקצר את ה-2 הרחוקים (שרטוט מדויק מופיע על הכונן עצמו).
בלוח שלי למשל (בן 4 שנים) הכונן לא מזוהה עד שאני עושה את זה.
טוב, בבעיה נפתרה. לקחתי את המחשב למקום בו קניתי את ה HD (אייבורי) ומצאו את הפיתרון. אחרי הרבה נסיונות וכפיתרון אחרון לפני להתקין את WINDOWS מחדש ניסו את HD במחשב אחר והוא זיהה את הדיסק. עשו פירמוט מחדש עכשיו הדיסק מזוהה ועובד במחשב שלי.
לציין שלא גבו דבר עבור השרות שהיה מעולה.
!
לציין שלא גבו דבר עבור השרות שהיה מעולה.