איך מבודדים רעש של שכנים מעליך ורעש גדול מחדר מדרגות

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3055
נתן תודות: 560 פעמים
קיבל תודות: 269 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם :מבולבל:
יש לכם עצה זולה ונוחה ובניה קלה :idea:
יש לי חדר 4.2*4.6 מטר שהוא הסלון מלמעלה שכנים עם ילד קטן (6) (6) (6) שרץ כל הזמן מזזים רהיטים וכו אתם יודעים מה זה :evil: :evil: :evil: אין שקט בפרט שהם בבית 8O

מצד ימין מטבח צד שמאל מרפסת ודלת דגולה :!: ומרווח שבנהם די מבודד בחורף מרעשי חוץ שכנים אלא מה :@

מאחרי שאר חדרי הבית כך שיש לי בעיה של בידוד של תיקרה ןהקיר הפונה לחדר מדרגות והדלת :!: :!:
איזה חומרים הכי טוב לבודד מרעש של השכנים מלמעלה משהוא גם לריצפה למנוע רעש מהשכנים שלי למטה. :|

וכמובן בעיית הקיר השלם יחד עם הדלת ואין לי בעיה להקטין את הסלון בערך עשרה או יותר סמ
אני מצרף תמונה של מה שיש היום אולם זה יהפוף לחדר המוזיקה העיקרי שלי ביום מן הימים.

יש לי חדר נוסף שבו ההי אנד שלי נוא די מבודד אך קטן יותר 3.2*2.9 שבו השמנת 8)
אחרי שאסיים לבודד את השכנים :@ :@ :@

אני רוצה להפוך את הסלון לחדר מוסיקה עם ציוד טופ קלאס כך שגם אחרי שאשמע את הכרמינה בוראנה של אורף :lol: :lol: :lol:
ו1812 של ציקובסקי :lol: :lol: :lol:
את האופרה טרנדוט :lol: :lol: :lol:

לא היה טענות שכנים שלי :twisted:

איך מבצעים את כל זה מבלי להוציא אלפי שקלים (i)

תודה ובברכה

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

עוד תמונה

שליחה #2 

הסלון קצת מזוית אחרת

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #3 

אוזניות

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

אתה צריך לגשת לשכנים האלה ולהבהיר להם שאתה לא מוכן לסבול את זה יותר, לא תצטרך להשקיע אפילו שקל. איזה ציוד יש לך?

ramkol
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3075
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #5 

זול זה לא יהיה.
הכי הגיוני לדעתי זה לפנות לבעל מקצוע. אם אתה רוצה לבנות חדר רק למוזיקה אין הצדקה לחסוך דווקא בתחום הבידוד והאקוסטיקה. להפך. ניתן לבנות בידוד מסיבי לקירות תיקרה וריצפה כך שגם אתה לא תפריע לשכנים וגם הם לא יפריעו לך...
בעלי מקצוע יתנו לך פתרונות. על זה משלמים להם.

.

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

תודה

שליחה #6 

שלום לכם

טוב אוזניות לא טוב כי לא מבודדות ואי אפשר לשמוע הכל לאורך שעות ובעיקר לא מבודדות HD-600 סינהזיר זה טוב ישיש שקט מוחלט בלילה בשעות שכולם נוחרים אז גם אני רוצה לנחור :lol:

לדבר עם השכנים ממש לא תמיד עוזר מה שגם ניסיתי,

יש לי חדר נוסף שבו יחסי די מבודד חוץ מתקרה מסביב רק הבית שלי בלבד אבל קטן יחסית
3.3 מטר על 2.9 מטר .

קראתי רק מעט את מה שכתוב כאן ובאתרים של בעלי מקצוע אני ממש לא יודע מה לבחור איזה הכי טוב :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

אשמח לפירוט ממי שכבר עשה את זה אצלו בבית מבלי שהוציא אלפי שקלים אני יודע להתקין לבד רק היכן קונים את החומרים הטובים לבידוד התיקרה והקיר הגובל בחדר מדרגות???
שאר הקירות הן של הבית שלי כך שממש אולי לא אבודד אותם אלא רק ישים משהו איקוסטי לניעת החזר מהקירות מבלי להרוד את הצליל קצת החזר מחיה את הצליל לא ממש להרוג אותו,
בברכה

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #7 

עוברים לדו משפחתי..
נכון, זה קצת יותר יקר, ועדיין יש רעש אבל רק מצד אחד ומשכן אחד.
היתרון הוא שאתה לא צריך להתמודד עם 20+ דיירים. לפעמים אתה גם נופל על שכן נורמלי ואז החיים שלך דבש..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #8 

SONYES,

שבת שלום.
תנסה לפנות בפרטי לחבר הפורום Sync העוסק בתחום. יש לו ניסיון רב מאוד בפתרונות אקוסטיים כולל אולפני הקלטות. אין לי מושג לגבי המחיר, אבל שווה לבדוק אתו.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

SONYES פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

תודה לכם

יש לי בעיה עם שכן מלמעלה ומהצד של חדר מדרגות אבל בחדר הפנמי יש לי רק למעלה השאר יחסית שקט מוחלט רק מוסיקה אך קטן החד 3.3/*2.9 מטר

בברכה

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

מיליונים...

שליחה #10 

איך מבצעים את כל זה מבלי להוציא אלפי שקלים
...
החלק היקר יותר באקוסטיקה הוא הבידוד. ובידוד שווה ערך להרבה מסה בחומר ובלבנים. חומרי הבידוד אינם חומרים מיוחדים אלא חומרי בניה גנריים כמו בלוקים, גבס, חומרי שיכוך מינרליים, גומי להצפת רצפה, דבק אקוסטי לחריצים, מסגרות מעץ או אלומניום וכן הלאה וכך הלאה. בהינתן מצב שבו בעל הבית הוא בעל ידיים נכונות אפשרית בניה עצמית. במצב זה עלות הפרוייקט היא למעשה מחיר התכנון פלוס חומרים - שהרי מחיר העבודה אינו מחושב. שורש ההצלחה טמון תמיד בניתוח נכון של המצב הקיים, הבנת הצורך, תכנון פתרון הולם וביצוע מדוייק.
למרבה הצער אני נתקל בישראל במקרים רבים מידי שבהם אף אחד מהתנאים אינו מתקיים!

מעבר לכך כל בדיקה מינמלית בחנות חומרי הבניין הסמוכה תניב שלל מידע על מחירי החומרים המוזכרים ותחשוף כי הסכומים לא ישארו בתחום מאות השקלים ותחרוג אל תוך אלפי שקלים. 4 או 5 ספרות בקלות גם לחדר לא גדול. שלא לדבר על עלות ההובלה לאתר הבית.
בנקודה זו רצוי להזכיר כי אין לבלבל בין אקוסטיקה פנימית ובין בידוד. במקרים רבים אנשים מבלבלים בין תקרה אקוסטית המיועד לשיכוח הדהוד במשרדים ובכיתות לימוד ובין בידוד. לא אותו הדבר.
אם אתה חושב ברצינות על בידוד אני מציע להעריך מחדש את הצורך והתקציב. יכול להיות שאוזנית הן פתרון "בת יענה" מענין...
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

ariane
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #11 

Sync, מה דעתך על המוצר הבא :
http://www.greengluecompany.com/
האם הוא יכול להוות פתרון פשוט ומוצלח?

המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #12 

הכי פשוט הכי זול ויפתור חלקית את הבעיה זה לשים צמר סלעים על התקרה הספציפית ולשים אריחי תקרה אקוסטית.
לגבי הקירות צמר סלעים ומעליהם קיר גבס.
שוב קח בחשבון שזה הפתרון הכי זול ולא בטוח יחסל את הבעיה לגמרי. :roll:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #13 

אני נוטה להצטרף להמלצה לגבי דו-משפחתי. אני עם שני הגודזילות שלי (הכוונה לרמקולים כמובן) לא רואה אפילו אפשרות שאני אוכל אי פעם להסתדר איתם בבית דירות עם שכנים בעיתיים...

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #14 

שתי תשובות לשתי שאלות או הצעות.
צמר סלעים מעל או מתחת לתקרה אקוסטית משרדית לא יפתור את הבעיה. תרשו לי לשים כאן נקודה. גדולה. בידוד מחייב מסה נכונה ולא שיכוח תנועת אוויר. רצוי להשיג את הבידוד קרוב למקור = ריצפה צפה אצל השכנים למעלה. היות וזה בלתי ישים הפתרון הבא יהיה תקרה מונמכת בעלת מספר שכבות שתי וערב, מרוחקת מהתקרה המקורית וצפה ומבודדת בעזרת resiliant chanel. צמר מינרלי בין השכבות אינו הבידוד אלא השיכוך. הבידוד מושג בעזרת השכבות.
Green Glue הוא מוצר ויסקו אלסטי טוב ונועד להשיג ניתוק בין שכבות. הקשר שלו לשרשרת זו קלוש.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #15 

Sync,

תרשה לי להחמיא להסברים שלך. הם ממש מעולים ומועילים לפחות להבנה והבחנה בין בעיות הרעש מגורמים מגוונים כאשר לכל אחד יש את הפתרון הייחודי שלו. שאלת הבהרה לגבי ה-resilient channel שהזכרת. האם הכוונה כאן לתווך (channel) שחייב להיות גמיש כי הוא זה שימיר את אנרגיית הרעש כתוצאה מרעידות התקרה/רצפה/קירות לתנועה של החומר הגמיש הנמצא בתווך וע"י כך להנחית את עוצמת הרעש? לפי הבנתי יש כאן בעצם שתי ממברנות עם תווך סופג אנרגיה. הממברנה העליונה היא הרצפה של השכן מעל, התווך הסופג אנרגיה והממברנה התחתונה היא הנמכת התקרה. האם זה בעצם גורם ל"הצפה" של הנמכת התקרה מרצפת השכן מעל?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

בדיוק כך. אנו יוצרים מערכת קלאסית של מסה-קפיץ-מסה עם תווך משכך.
על הנמכת התקרה להיות מנותקת לחלוטין מהתקרה המבנית כדי לא לגרום ל"קצר" בבידוד שיעביר את רעידות התקרה המבנית אל התקרה המונמכת.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”