עזרה בהגדרות כרטיס טלויזיה PVR150

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי HTPC עם כרטיס הטלויזיה Hauppauge winTV-PVR-150, ומערכת ויסטה.
יש לי גם את השלט, המקלט והמשדר שבאים בערכה.

אני לא מצליח לקלוט שידורים בצורה טובה. חיברתי את הכרטיס לממיר בעזרת חיבורי ה-composite, אבל כל סוג של PAL שאני בוחר מהרשימה המוצעת ב-winTV נראה שחור לבן או מטושטש.
וכנ"ל לגבי כל תוכנת MC...
מה אפשר לעשות?

בנוסף הייתי רוצה לדעת אם יש איזשהי דרך לגרום ל-IRblaster לעבוד ביחד עם הממיר?
אני משתגע עם זה ואני כבר באמת נואש מכל החיפושים בנוגע להגדרות של הכרטיס הזה.
יש לי ממיר NDS ושבוע הבא יהיה גם ממיר HD, אבל דיה לצרה בשעתה.

עוד שתי שאלות קצת פחות קשורות לכרטיס:
1. בטיפשותי רצתי להתקין את המערכת לפני שקראתי פה את כל הנעוצים אז הטעויות שעשיתי הם, קודם כל להתקין נרו ואחרי זה עוד להתקין CCCP.
מחקתי את ה-CCCP, עד כמה זה יכול להשפיע?
בהתקנה של ה-CCCP הוא שאל אותי אם לתקן את בעיית הקודקים הידועה של נרו. האם זה אומר שהנרו באמת לא יעשה לי בעיות? גם כשמחקתי את CCCP?

2. מדריך השידורים לא מכיל את ערוץ 3,4 ובטח עוד כמה, לא יצא לי לבדוק עדיין.
יש דרך להוסיף את הערוצים האלה?

תודה,
אור :)

עריכה:
עוד משהו קטנטן, אם יש לי כתוביות לא מסונכרנות ואני רוצה ככה לסדר את זה על המקום בלי להסתבך יותר מידי, כמו האופציה שיש ב-BSplayer, אפשר לעשות את זה עם פלאג כלשהו ל-vistaMCE?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

שידורי SD של הכבלים והלוויין הם לא איכותיים, וייתכן שאתה יושב קרוב מדי למסך ומתבאס מהגרעיניות והטשטוש בתמונה. חיבור יותר איכותי שיש, שלדעתי נותן שיפור לא רע באיכות התמונה הוא ה-S-Video, אותו צריך לקבל בעזרת מתאם SCART ל-S-Video, והגדרת ה-SCART בהגדרות התמונה של הממיר (הבנתי שאתה מחובר להוט) ל-SVHS.

אם ה-IR Blaster שקנית הוא מסוג MCE, כלומר המקלט מתחבר ב-USB למחשב וה-IR Blaster אל המקלט (ולא ישירות לכרטיס), אתה יכול לעבוד עם הויסטה מדיה סנטר שמגיע מותקן בתוך הויסטה (בהנחה שיש לך Home Premium או Ultimate). את ה-IR Blaster צריך להצמיד לממיר סמוך לעינית האינפרה אדום שלו.

1. אם התקנת נרו מלא, אז כנראה שאין לך ברירה אלא לפרמט את ההארד דיסק ולהתקין מחדש ויסטה. ייתכן שזו גם הסיבה לאיכות התמונה הגרועה שאתה רואה.

2. אני מניח שאתה כבר מנסה את המדיה סנטר. אני עובד עם MegaEPG במקום לוח השידורים המובנה שמגיע עם הויסטה מדיה סנטר, ויש לי את הערוצים האלה:
http://www.pvr.co.il

לגבי סינכרון תוך כדי צפייה, אין כזה פלאג אין לויסטה מדיה סנטר, הכי מומלץ זה לסנכרן את הכתוביות מראש עם Subtitle Workshop, או פשוט להוריד את הגירסה המתאימה...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

pixies כתב:שידורי SD של הכבלים והלוויין הם לא איכותיים, וייתכן שאתה יושב קרוב מדי למסך ומתבאס מהגרעיניות והטשטוש בתמונה. חיבור יותר איכותי שיש, שלדעתי נותן שיפור לא רע באיכות התמונה הוא ה-S-Video, אותו צריך לקבל בעזרת מתאם SCART ל-S-Video, והגדרת ה-SCART בהגדרות התמונה של הממיר (הבנתי שאתה מחובר להוט) ל-SVHS.
...
זה שהאיכות גרועה לצערי אני יודע ומרגישים את זה טוב ב-LCD גדולים.
אני לא מדבר על סתם איכות תמונה גרועה, רואים שחור לבן, לפעמים זה נראה כזה מרצד כמו בטלוויזיות ישנות כשאתה מכוון את הטיונר. זאת נראת בעיה של שיטת שידור.
pixies כתב:אם ה-IR Blaster שקנית הוא מסוג MCE, כלומר המקלט מתחבר ב-USB למחשב וה-IR Blaster אל המקלט (ולא ישירות לכרטיס), אתה יכול לעבוד עם הויסטה מדיה סנטר שמגיע מותקן בתוך הויסטה (בהנחה שיש לך Home Premium או Ultimate). את ה-IR Blaster צריך להצמיד לממיר סמוך לעינית האינפרה אדום שלו.
...
זה בדיוק מה שיש לי אבל אני לא מצליח להגדיר את זה. בשלב ההתקנה כשהוא מבקש להכניס ערוץ בשלט ה-MCE כדי לנסות להעביר הוא לא מצליח אף פעם. כבר חזרתי על התהליך המון פעמים. אני דיי בטוח ששמתי את המשדר על העינית, כי חיפשתי נקודה בממיר שאם מסתירים אותה אז השלט לא עובד. והמצחיק הוא שזה אפילו שיפור מאוד את הטווח של השלט הרגיל של HOT.
pixies כתב:1. אם התקנת נרו מלא, אז כנראה שאין לך ברירה אלא לפרמט את ההארד דיסק ולהתקין מחדש ויסטה. ייתכן שזו גם הסיבה לאיכות התמונה הגרועה שאתה רואה.
...
בסרטי HD דווקא איכות התמונה לא רעה בכלל, אני חושב שזה פשוט הגדרה של שיטת שידור.
יכול להיות ש-CCCP כן סידרו את הבעיה של נרו? יש דרך לבדוק את זה?

לגבי 2, תודה אני אנסה את זה :)
pixies כתב:לגבי סינכרון תוך כדי צפייה, אין כזה פלאג אין לויסטה מדיה סנטר, הכי מומלץ זה לסנכרן את הכתוביות מראש עם Subtitle Workshop, או פשוט להוריד את הגירסה המתאימה...
...
לסרטי HD לא תמיד אפשר למצוא תרגום מסונכרן ומה שבהתחלה נראה טוב לפעמים עושה בעיות באמצע הסרט. לערוך את הכתוביות זה הרבה עבודה, אז אני חושב שבסרטים כאלה אני אעבור ל-BS.

תודה :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

האם ה-IR Blaster (זה שמוצמד לממיר) מהבהב כשהמדיה סנטר מנסה להעביר ערוץ? לפעמים צריך פשוט להעביר אותו מחיבור 1 לחיבור 2 ביחידת ה-USB (או ההיפך).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Buffer פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

טוב אני מתיאש, בסופ"ש הבא אני אפרמט ואתקין את הויסטה כמו שצריך.
התחילו להיות לי בעיות שהמערכת לא מזהה את החומרה וכל מיני כאלה, ככה שלא יכולתי לבדוק שוב את המשדר. אבל הוא אכן היה מהבהב כשהמחשב ניסה להעביר ערוצים.

בנתיים אני אעבור ללינוקסMCE, נראה אם יש יותר מזל שם.

תודה :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”