המלצה על מערכת קולנוע ביתי 5k - 6k

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
carpedm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אין לי שום רקע במערכות קולנוע ביתי, ריסברים או רמקולים ולכן אני פונה למומחים לעזרה.
מחיר 5k - 6k (אני מוכן לעלות עד ל 7k אם יש סיבה טובה).
הסלון שלי ממוצע (קצת יותר גדול מ 4 על 4)
חשוב לי מאוד אסטטיקה ולכן אני הולך לכיוון של רמקולים סאטאליטיים ולא רצפתיים.
מערכת בכיוון של 5.1.

ראיתי כבר המלצות על מקרני קול אבל לדעתי זה לא יתאים לי בעיקר כי הסלון שלי נפתח למטבח וקצת יותר גדול ממה שאופטימלי למערכות כאלא וגם כי למיטב הבנתי הוא נחות למערכות קונבנציונאליות.
לעומת זאת ראיתי מערכת פנסוניק SC-BT100 שנורא הרשימה אותי (אם כי קצת יקרה ומכילה פיטצ'רים שאני כנראה לא צריך וכמו כן כנראה לא תומכת בפורמט divx).
הדבר שהכי עניין אותי בה זה רמקוליים אחוריים אלחוטיים שיפתרו לי את בעיית החיווט ולכן הייתי נורא לשמוע על מערכות מהסוג הזה או כל דבר דומה שיפתור לי את בעיית החיווט.

גם הצעות של מערכות אחרות, ללא רמקולים אלחוטיים יתקבלו בברכה חישבו לכיוון של אסטטיקה האישה לא תשמח אם אני יכניס מפלצות ענק לסלון שיתפסו את רוב הנפח אני מעדיף כמובן דברים שאפשר לתלות על הקיר ושישתלבו בסלון (כמובן שהתפשרות זאת לא צריכה לבוא יותר מידי על חשבון איכות צליל).

בנתיים קיבלתי את ההצעה הבאה:
DVD - פיוניר DV410 עולה בערך 600 שקל
מגבר: ימאהה RXV463 כ 2300 שקלים.
רמקולים: canton MOVIE CX 80 עוד בערך 2500 ש"ח.

הצעות נוספות וחוות דעת יתקבלו בברכה.

kobil
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 631
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

סט 6 רמקולים Klipsch Quintet II - עולה 2900 ש''ח
רסיבר HARMAN\KARDON AVR255 - עלה 3000 שייח בערך
DVD - פיוניר DV410 עולה בערך -500-600 שייח

carpedm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היות שאני לא מבין יותר מידי בדברים האלא אני אשמח לשמוע על ההבדלים בין מה שאתה כבר מציע למה שהציעו לי,
יתרונות חסרונות וכיו"צ אחרת יהיה לי קשה לתעדף.

אגב הבנתי שיש כאן באתר קישורים לחנויות מתמחות אני אשמח לקבל המלצות או קישורים לחנויות כאלא בעיקר למשהו באזר ראשל"צ בפרט והמרכז ככלל.

Johnny_Boy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6

שליחה #4 

kobil כתב:סט 6 רמקולים Klipsch Quintet II - עולה 2900 ש''ח
רסיבר HARMAN\KARDON AVR255 - עלה 3000 שייח בערך
DVD - פיוניר DV410 עולה בערך -500-600 שייח
...
הייתי גם שמח אם היית מרחיב על המוצרים הנ"ל, אני מתכנן גם לקנות רמקולים ורסיבר בערך בסכומים הנ"ל. מה היתרונות והמפרט הבסיסי של המוצאים הנ"ל?
האם כדאי לחבר רסיבר כזה ל-HTPC? האם הוא עושה Upscalling לתמונה? האם הוא תומך באות HD?

kobil
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

הרמן קרדון AVR255 תומך בכל הפורמטים החדשים ,יש לו 3 כניסות HDMI , יכולות Upscale Faroudja שלו ברמה גבוהה מאוד (תומך עד 1080P) ונותן תמורה פשוט אדירה לכסף יחסית למחירו . סאונד מאוד עשיר בסטראו וגם בק''ב , כיול רמקולים אוטומטי EzSet/EQ , לטעמי עיצוב מדהים
לגבי רמקולים...אני אישית לא אוהב סאטאליטיים אבל למי שחשוב לו יותר לשמור על אסתטיקה ואין לו מקום בסלון לרמקולים גדולים , סביר להניח שהוא יבחר ברמקולים הללו.Klipsch יחסית לגודלם הפיזי מסוגלים יותר מדויק להעביר את הנפח הצליל .

kobil
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

carpedm
Johnny_Boy

שלחתי לכם לפרטי קישור לביקורת על HARMAN AVR255

carpedm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

קודם כל תודה על התגובות,
די התלהבתי מהריסבר.

לגבי הרמקולים האם ידוע אם הם יותר טובים או פחות ממה שהציעו לי (לפרט כמובן).
האם יש בכל זאת איזשהו פיתרון לגבי חיווט רמקולים האחוריים (גם פתרונות מחוץ לתקציב שלי)?

בכל מקרה אני אשמח לקבל רשימה של חנויות מתמחות.

אגב מה דעתכם על: פנסוניק SC-BT100
http://www.dtown.co.il/index.php?news=602

ואיך המערכת הזאת ביחס למה שהציעו לי עד כה ?

Falcon1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 527
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #8 

היא משולבת עם Blur Ray, נראה לי שזה מעל התקציב שלך.
וגם קליפטש יותר איכותיים, תלוי בדגמים כן?!, אני שמעתי הרבה קליפטש, והם מאד איכותיים.
Panasonic הם נחמדים, לך תשמע בעצמך בחנויות ותיווכח שקליפטש נשמעים הכי טוב בתקציב שאתה מדבר עליו.

ב 7000 מערכת הפנסוניק, ההימור שלי שתצטרך להתפשר על אודיו לטובת הבלוריי שהיא מציעה. - שזה גם שיקול.

carpedm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

ההתפשרות כאן היא בכיוון האסטטי בעוד שבמערכת רגילה אני אצתרך או לחצוב בקירות כדי להעביר את הכבל (משהו שבכל מקרה יעלה לי כסף) או להעביר את הכבל על הפאנלים (מה שלא יהיה הכי אסטטי בעולם) להבדיל מהמערכת הזאת שאמנם היא מחוץ לתקציב שלי אבל רמקולים אחוריים אלחוטיים שזה בונוס רציני.

הייתי שמח אם הייתי יכול לקחת את הריסבר שהוצא לי ולקנות רמקולים איכותיים שיש להם איזשהו פיתרון לרמקולים האחוריים שיפתור לי את בעיית החיווט בדומה לרמקולים אלחוטיים (ה blue ray פחות מעניין אותי כאן), אבל בנתיים לא שמעתי על פיתרון כזה ככה שזה או פיתרון קונבנציונאלי ואיכותי אבל בעייתי מבחינת אסטטיקה או פיתרון אסטטי אבל פחות איכותי וכנראה גם יותר יקר.

במידה ויש לי בחירה רק בין הפיתרונות האלא (ואין פיתרון נוסף) אז השאלות הם מה הבדלי איכות השמע בין הרמקוליים וכמה בהערכה גסה יעלה לי איש מקצוע שיעביר לי את הכבלים בקירות.
אם הבדל איכות שמע לא משמעותי והבדל המחיר לא משמעותי כשמוסיפים את עלות איש המקצוע) הרי שהפיתרון האסטטי משתלם יותר אבל אם ההבדל במחיר או בשמע משמעותיים אני בבעייה היות שלא הייתי רוצה להתפשר יותר מידי לכיוון אסטטיקה.

מה גם שאני לא בטוח שהריסבר שקיים במערכת האססטי איכותי כמו הריסבר שהוצע לי שזה עוד גורם בדילמה... :(

kobil
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אם אתה מוכן להתפשר על איכות הסאונד אז לך על פנסוניק ואני מקווה שגם תהנה ממנו , יכול להיות גם הפוך .אבל, לדעתי , מי שכבר
ניסה מערכת טובה , בחיים לא יהיה מרוצה מהמערכות המשולבות

carpedm פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

בו נניח שאני לא מתפשר בנתיים הייתי מעוניין לקבל עוד הצעות לרסיברים ורמקולים כדי שאני אדע במה להתעניין כשאני יגיע לחנויות,
מה שמחזיר אותי שוב ל: אם אתם מכירים חנויות מתמחות שאתם ממליצים עליהם באזור המרכז אני אשמח לשמוע.

בסופו של דבר אני יעשה החלטה (אני מקווה) מושכלת אחרי שיהיה לי כמה שיותר אינפורמציה בתקווה שאני לא אתחרט עליה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #12 

אני מציע שתלך לחנויות ותשמע קצת
כל השיחות התיאורטיות נחמדות - אבל יכול להיות כשתשמע תגיד לנו - תשמעו שמעתי X ו Y, מ X לא התלהבתי, הראו לי גם בכלל Z וכו'...

לך לכמה חנויות אפילו תשמע תרגיש תחשוב, תשמע הצעות ותגיד לנו באיזה כיוון אתה.

קודם כל - לחץ התחל כאן>> קישורים - ושם יש חנויות בישראל - תמצא מה במרכז

יש לא מעט מן הסתם
סטריאו סטאר/ארמגדון/העולם הדיגיטלי/פיוז ועוד ועוד

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”