עזרה במפרט למחשב HTPC בתקציב של 4800+

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
roninak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

המחשב בכללי ישב בסלון אני מעוניין במארז HTPC, חשבתי על : Thermaltake Mozart VC4000SNS, אבל אשמח אם תציעו משהו (רק שיהיה שוכב והגובה שלו לא יעבור 17 ס"מ(כי זאת השידה שלי, לא חשוב לי הרוחב או אורך שלה, רק הגובה))
אני מעוניין שהמחשב יוכל להריץ משחקים ובמיוחד אם אפשר את הGTA IV (מה שיצא אתמול) ומשחקים החדשים, והכי חשוב סרטי HD. המערכת תהיה מחוברת לטלוויזיה TOSHIBA 32" REGZA 32AV500(באופן קבוע מן הסתם), ולסטריאו.
אני צריך רק את המחשב נטו בלי רמקולים, או מסך(בגלל הטלויזיה), רק אני צריך סט אל-חוטי(מקלדת, עכבר), ומארז HTPC, וגם כרטיס לחידת וידאו אני מעוניין שיהיה ערקת MCE(אני משער שתציעו PVR 150(אין לי בעיה)).(יש לי ויסטה אולטימייט, ככה שלא לדאוג גם למערכת הפעלה), ולבסוף אבל לא הכי חשוב זה כרטיס DVB-S בשביל הEPG אבל באמת לא דחוף אם צריך לוותר אני אוותר.
בכללי אני דיי מתמצא במחשבים פשוט לתקציב שלי ולדרישות צריך באמת הצעות, אין לי בעיה להרכיב את המחשב או כל דבר אחר להגדיר ומה שלא יהיה.
בסיכומו של דבר המחיר שאני מסוגל הוא 4800, עם חריגה קלה.
רציתי לבקש תודה מראש ולאמר שאתם עושים עבודה נפלאה. (ודבר נוסף רציתי לשאול בהזדמנות זו, יש אפשרות כלשהי על מאדים, לעשות שיהיה אפשר במערכת כמו יס מקס, שגם אני יוכל להקליט וגם לראות, או שלהקליט 2 שידורים ואחד מהם אני יהיה חייב לראות אבל לא בקומבינה, זאת אומרת שאני לא יצטרך לחבר ממיר אחד לטלוויזיה ואחד למחשב ופשוט להלקליט דרך המחשב ולראות דרך הטלוויזיה מה שאני רוצה. אבל אם צריך אין לי בעיה להביא 2 ממירים אבל שיהיו באינטרקציה כמו ביס מקס דרך המחשב) . שוב תודה :)

נ.ב
שכחתי להדגיש שאני באמת מעדיף NVidia על ATI, וגם אני כנראה משלם במזומן, ודבר אחרון זה שאני מעדיף Intel על AMD, אלא אם כן יש באמת סיבה רצינית לבחור בAMD או ATI אין לי בעיה להתפשר. תודה 8)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

אני הייתי מציע לך להתחיל עם PVR150, ובעתיד, כש"תתרגל", תוסיף כרטיס DVB-S ותשחק איתו. מארז המוצארט לא מומלץ, הוא קצת רועש. שקול את המארזים של Antec.

מה דעתך על מפרט מספר 4 בשרשור המפרטים המומלצים? אפשר כמובן לקחת כרטיס מסך של nVidia במקום ATI, ולבחור מארז אחר. אני מציע לך להתחיל איתו בתור בסיס שעליו תעשה שינויים כראות עיניך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

roninak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ראשית אני רוצה לאמר תודה על תגובתך.
תראה המפרט ה-4 אני מ-א-ו-ד אהבתי אותו אבל הוא חורג לי, ולא בקצת - אלא מאוד. היה לי עניין במארז של ANTEC FUSION אבל לצערי הוא בא עם ספק 430 וואט, מה שלא מספיק בשביל המערכת :( . אני מוכן להתפשר על הקטע של ה1TB(ולהתפשר על 750GB) וגם על המארז, אבל הייתי מעוניין ב4GB זכרון. לגבי כרטיס מסך. מה עדיך 8800 או 9800? או שמשהו אחר? כי באמת אני כבר לא יודע מה לעשות. אני מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט, ולא אכפת לי שיהיה הכי גדול בעולם רק לא עובר את הגובה של 17 ס"מ.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

זאת בעייה. אתה צריך מארז גדול כי אתה רוצה מחשב לגיימרים, וכרטיסי מסך חזקים פולטים הרבה חום ולכן הם צריכים מארז גדול ומאוורר. ה-Antec NSK2480 וה-Antec Fusion כוללים ספק משלהם שהוא גם קטן יותר מספק המתאים למארז ATX מלא, ולכן גם יהיה לך קשה למצוא ספק חלופי חזק.
נסה לחפש מארזים של Silverstone. עוד אפשרות זה להתייעץ עם Xionite, שמייבאים כמה מארזים טובים מאוד (אני לא מת על העיצוב שלהם, אבל יכול להיות שאתה כן תאהב), או עם פנדה מחשבים, שהם גם מאוד מקצועיים בעניין התאמת מארזים לצרכים מיוחדים כמו שלך. לא לשכוח לוודא שהמארז שתבחר יכלול מקום לספק בגודל ATX סטנדרטי.

amirn
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1067
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #5 

במפרט #4 יש בעייה טכנית שהכרטיס מסך לא נכנס במארז... (וגם אף כרטיס משחקים אחר)

מארזי סילברסטון הינם בגובה 17ס"מ בדיוק - אם זה מתאים לך תוכל לנסות מפרט כגון:
סילברסטון LC17
E8400 - טוב למשחקים וכמובן לכל סרט HD - זול יותר מה QUAD - מצויין ל OC. ה QUAD כמובן עדיף לקידוד וידאו וMULTI TASKING - אבל DUAL יספיק לכל משימת HTPC או GAMING כיום.
קירור למעבד DUAL יספיק AC ALPINE PRO שהוא שקט לחלוטין גם במהירות מקסימלית ועולה 60 ש"ח. (יספיק גם ל OC קטן - אבל לא למשהו רציני מדי )
לוח אם: אפשר להשאיר את הלוח ממפרט 4 - אני הייתי ממליץ על GIGABYTE EP45-DS3R - שכולל DD LIVE
ספק: אפשר את הספק ממפרט #4 - או להחליף בספק שקט אחר כמו : PCPOWER&COOLING PPCS500 Silencer 500W או ENERMAX MODU 82
זכרון: יש 4GB בפחות מ-400 שח" כמו: G.SKILL DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12

דיסק קשיח כונן DVD וכרטיס TV: מה שהוצע ב #4 - לא הייתי יורד בנפח של דיסק קשיח.

כרטיס מסך: מה שהוצע ב#4 מצויין. 8800/9800 פחות טובים. אם אתה רוצה NVIDIA, תוציא יותר ותקח את הסדרה החדשה: GTX260 או 280
(ניתן להשיג HD4850 בכ- 800 שח)

תוכל למצוא את המפרט בכ-5000 ש"ח במחירים היום, בייחוד אם אתה מפצל את הקנייה ומרכיב לבד.

roninak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

שמעתי לך וגם אני לא אוהב מה שיש לXIONITE להציע. מה שכן בפנדה מחשבים מצאתי שאני באמת מעדיף להשען על מוצרט :
http://www.pandas.co.il/product_info.ph ... s_id=11947
כי באמת אני לא מוצא משהו יותר יפה עם מסך VFD. בעצם אתם יודעים מה, לא צריך מארז עם VFD. אבל לפחות שיהיה כזה KNOB בשביל לכוון את הווליום? מארז טוב עם קירור טוב? :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

amirn, תודה על ההערה, תיקנתי את המארז במפרט מספר 4. אגב, עכשיו מחיר המפרט ירד לכ-5000 ש"ח, כי ה-LC17 זול יותר מה-LC16.

roninak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

אימרם אני מאוד מודה לך, רק רציתי לשאול. הדואל קור 8400 יספיק למשחקים החדשים? כולל GTA IV?
ובכללי מה שהצעת לא יתחמם מדי? דווקא ראיתי כמה סילברסטון נחמדים נראה לי שאני אלך להצעה של ושל פיקסיס. תודה.

amirn
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

E8400 ללא OC לא יתחמם עם ALPINE PRO
אם אתה רוצה OC קטן ל 3.6MHZ תיקח AC FREEZER PRO ששקט ועולה כ-110 ש"ח (ישנו כמובן קירורים עדיפים, אבל יותר יקרים)
E8400 + HD4850 יתן לך להריץ כל משחק כולל CRYSIS ברזולוצייה של HD READY
GTA 4 אמור להיות המשחק הראשון שבאמת ינצל QUAD CORE (מה שאמרו גם על CRYSIS והסתבר כלא נכון...)
http://www.pcgameshardware.com/aid,6695 ... 595&page=2
לפי הלינק הנ"ל E8400 מעט איטי (FPS בודד) מ Q6600 (שהוא יותר מהיר בקצת מה-Q8200)

roninak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

אוקי, גם עכשיו שמתי לב שהפרש המחירים בין הE8400 לE8500 הוא 130 ש"ח. לא כדאי שאני יקח כבר E8500?
כי זה מחשב HTPC אני לא חושב שמומלץ יהיה לעשות לו OC. ואגב במקום הHD4850, מה אני יכול לקחת של NVIDIA? :wink:
כי אני באמת לא בקטע של ATI היה לי עבר לא נכבד :), המתאים אצלו בNVIDIA זה הפ9800GTX לא?

ranran80
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16

ספק כח ?

שליחה #11 

מישהו מכיר את הספק כח LED 12CMF400W REAL EZCOOL ? האם הוא שקט ? איך הוא בהשוואה ל HEC?

amirn
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

9800GTX יעשה את העבודה.
הספק הוא ירידה רצינית מהספקים שהוצעו לך. 400W לא יספיק למערכת כזו. (וLED נראה לי די מעצבן בסלון)
אם יש לך כסף, E8500 לא יזיק... למרות שאני לא רואה בעייה לעשות OC קטן ל E8400 ולקבל ביצועים עדיפים על E8500 בחינם. (אני עשיתי...)

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #13 

בעזרת OC יחסית בסיסי ניתן להגיע עם ה-E8400 לכ-3.6GHZ ללא עליית מתחים. כמובן שעבודה לאורך זמן דורשת קירור מתאים אשר מותאם למארז ולמאווררים שתווצר תנועת אוויר נדרשת לקירור הכללי של המערכת ושל המעבד.

כרטיס מסך 9800/8800 (אותו כרטיס תחת שם אחר) יתנו מענה לרוב המשחקים כיום תחת רזולוציה של HDREADY, כאשר רוב ההגדרות יהיו על MAX. כמובן ש4850 יתן מענה טוב יותר אבל תווצר בעיה בנוגע לרעש של המערכת. בגלל שכרטיס מסך הוא הרכיב הכי רועש במחשב יש לקחת רצינות רבה לגוף הקירור שלו. ישנו רק כרטיס מסך 1 ספציפי שמגיע עם גוף קירור פאסיבי והוא 8800GT של GIGABYTE אשר לא משווק לארץ ולכן יש צורך בהתאמת גוף קירור מתאים והתקנתו (תהליך לא פשוט) בכרטיס מסך הנבחר. יש לקחת בחשבון של-4850/4870 לא קיימים אלטרנטיבות לגופי קירור, עדיין. כמובן שגוף קירור זה לא מספיק ויש להתאים את המאווררים היושבים עליו לפי העומס של המעבד (עומס כללי של המחשב), מכיוון שהחשמל המתקבל מן הכרטיס עובד כל הזמן על המקסימום והדבר לא מתאים כלל ל-HTPC, בגלל שהדבר יוצר המון רעש, אפילו למאוורר איכותי.

העוצמה של הספק כוח שמוצגת בספקים מחברות זולות אינה בדיוק נכונה. יש לראות ולבדוק תמיד מה ה-AMPERAGE המוצג בכל ספק כוח ובאיזה מהירות מסתובב המאוורר הפנימי לכל AMPER שהוא משתמש בו.
ספק כוח זול, לא יתן את נצילותו המקסימלית מכיוון שבדרך כלל הם עובדים על כ-15AMPS, הדבר אינו מספיק לעבודה רציפה של מחשב משחקים. מה שיקרה הוא שהמחשב יעבוד לפי צוואר הבקבוק של הספק.
יש לבדוק ספקים עם לפחות 40AMPS. אשר יתנו מענה רציף ברמת רעש נמוכה יחסית אף בעומס מירבי. לא משנה כמה WATT הם.

בקשר למארז יהיה קשה למצוא מארז שהוא שקט וגם יתאים לכרטיס מסך רציני מבחינת גובה ואורך וגם 17ס"מ.. ישנו פתרון נוח של ZALMAN אבל הוא מאוד יקר. יש לבדוק את גודל המאווררים במארזים ואת כמות הרעש שהם מספקים על מנת לדעת אם ישנה אפשרות להחליף אותם למאווררים שקטים יותר או לעשות התאמות מיוחדות במארז.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

יש לציין שהמאוורר של כרטיסי ה-4850/70 (לפחות אלה שמיוצרים ע"י Sapphire) הוא בעל מהירות משתנה, כלומר כל עוד לא משחקים במשחק הוא יחסית שקט. רק כשמתחילים "לקרוע לו את הצורה" עם משחק כמו Crysis המאוורר מגיע למהירויות גבוהות ומתחיל להרעיש.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

קח בחשבון שבעוד כחודשיים צפוי להגיע כרטיס מסך חדש, המחיר שלו לא יהיה זול כלל!!

http://www.matbe.com/actualites/45551/g ... 485mc-1gh/

amirn
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אני לא הייתי קונה את זה. HD4850 הם רותחים, קירור פסיבי אמנם יגרום לכרטיס לא לקרוס מעודף חום, אבל מאווררי המארז יעבדו קשה לפנות את החום, והוא יחמם את כל שאר רכיבי המחשב ולדעתי יגרום בעקיפין לרעש יותר גדול מהקירור המקורי של ה HD4850 (שהינו *שקט* ב IDLE)... וכנראה שאין אפשרות ל OC.
ישנם היום מספר פתרונות קירור שקטים וחזקים ל HD4850, כולל קירור DUAL SLOT שמוציא את האוויר החם מהמארז.

היה לי קירור פסיבי של GB על כרטיס מסך ישן בזמנו, ובסוף התקנתי מאוורר נוסף שיסלק את החום, הכרטיס הגיע ל 100C ב STRESS (והוא עוד היה פחות חם מ 4850.)

בכל אופן... פותח השרשור לא מעוניין ב ATI...

roninak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

אוקי אז בסדר אני יקח כנראה מארז של סילברסטון, עם כרטיס מסך של 9800GTX, עם מעבד או E8400 או E8500, אבל איזה קירור לקחת לכרטיס מסך ומעבד?

roninak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

מה אתם אומרים על הקירור הזה בשביל ה9800GTX :
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=161
?

roninak פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #19 

מישהו?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

לא הכי מומלץ כי זה 3 מאווררים של 80ממ. איכות ההתקנה מאוד חשובה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”