רמקול מדפי קטן עם באס ריפלקס אחורי צמוד לקיר - בעייה ?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #1 

עד כמה העובדה ש לרמקול מדפי עם באס ריפלקס אחורי ואני מצמידו לקיר (כמעט צמוד) יוצרת בעייה ויכולה לגרום לי לבטל את הבחירה שלו מול רמקול אחר עם באס ריפלקס קידמי ?

כמובן שבחדר קטן עד קטן מאוד (10-15 מ"ר). ולדוגמה רמקול כמו ה SYSTEM AUDIO SA505 שהוא ממש קטן אבל עם פורט אחורי, לעומת למשל רמקול כמו טריאנגל טיטוס שלו יש פורט קידמי (אבל הוא יותר גדול ועמוק).

וכשאני אומר צמוד אז זה 3 עד 5 סנטימטר מהקיר.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

כן, טיפה בעייתי, אתה בעצם חונק לו את הפורט. אם יש אפשרות לקחת 15-20ס"מ מהקיר זה יכול לעזור. אגב - יופי של רמקול!

ice2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #3 

תודה. לצערי אין לי אפשרות לקחת אותו עוד קדימה, הוא חייב להיות די קרוב עד כמעט צמוד לקיר. אני מאזין במה שנקרא NEAR FIELD כשהרמקולים הם משני צידי שולחן עבודה (עם מרווח נאה מהצדדים של השולחן).

מה שעדיין מכניס אותי לבעייה. האם זה עד כדי כך קריטי שאני אמור לשלול אותו אל מול למשל הטיראנגל טיטוס ? (שיש לי קצת בעיות עם הממדים שלו).
האם זה מה שנקרא "שובר עיסקה" ?

אולי אתן עוד פרטים: החדר קטן, אני נוהג להאזין בווליומים נמוכים עד מאוד נמוכים ולא אוהב שהרמקול "ממלא יותר מדי את החדר" (כמו רמקול ריצפתי) או אולי אפילו הכינוי "רמקול עם סאונד אינטימי ונעים" יתאר זאת (אך מצד שני אני לא אסבול רמקול רזה בסאונד).

יש את הטריאנגל טיטוס שגם כן יש לו סאונד פתוח ומפורט והוא עם פורט קידמי (וגם כן יהיה די צמוד לקיר). הבעיה איתו היא העומק הפיזי וגם הגובה. מבחינת הסאונד הוא קצת גדול לטעמי לעומת הSA505 אך יש לו סאונד מצויין.

אולי בעצם תוכל לפרט מה החסרונות המוזיקלים שיבואו לידי ביטוי בפועל מבחינת הסאונד כשאתה אומר "חונק את הפורט"

ובנושא אחר - תוכל קצת לפרט יותר לגבי דעתך על הSA505 שקסם לי בעיקר בגלל מימדיו.
בעיקר אל מול הטיטוס ES. ההתלבטות שלי בינהם בשבוע האחרון ממש מדירה שינה מעיני, אני לא מצליח להתרכז בשום דבר אחר :)

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

5 ס"מ זה לא נוראי, אבל עדיף כפול מזה.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

אין לי היכרות אינטימית עם הטיטוס, אבל ה-505 מאד נעים לאוזן בהאזנה ממושכת, ואינו מעייף, אמרת אינטימי - הגדרה פוגעת.
לגבי הפורט - סגירתו תפגע משמעותית ביכולות הבאס של הרמקול (מידבאס בעצם :wink: ), אבל בטווח קרוב כמו שאתה מתאר זה פחות נורא.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

בזמנו הייתה לי התלבטות דומה. תארת את ההבדלים בצורה טובה. היות והמטרה הייתה חדר גדול הלכתי על הטיטוס (202) שהסאונד שלו כפי שאמרת גדול יותר. שניהם רמקולים מעולים, הטיטוס בתחום הפירוט והדינמיות הוא לטעמי חסר מתחרים ביחס למחירו, אבל אולי בהאזנה של שעות ה-505 יהיה פחות מעייף. לגבי הקרבה לקיר - הייתי מאד חושש ואני מציע שתנסה את הרמקולים בחדר לפני ההחלטה. היום אני עם SA1730 גם הוא בעל פורט אחורי ואם הוא קרוב מדי לקיר יש השפעה שלילית של החזרים - במקרה שלך זה עשוי בהחלט להטות את הכף לטובת הטיטוס.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”