רמקול מדפי קטן עם באס ריפלקס אחורי צמוד לקיר - בעייה ?
-
ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
עד כמה העובדה ש לרמקול מדפי עם באס ריפלקס אחורי ואני מצמידו לקיר (כמעט צמוד) יוצרת בעייה ויכולה לגרום לי לבטל את הבחירה שלו מול רמקול אחר עם באס ריפלקס קידמי ?
כמובן שבחדר קטן עד קטן מאוד (10-15 מ"ר). ולדוגמה רמקול כמו ה SYSTEM AUDIO SA505 שהוא ממש קטן אבל עם פורט אחורי, לעומת למשל רמקול כמו טריאנגל טיטוס שלו יש פורט קידמי (אבל הוא יותר גדול ועמוק).
וכשאני אומר צמוד אז זה 3 עד 5 סנטימטר מהקיר.
כמובן שבחדר קטן עד קטן מאוד (10-15 מ"ר). ולדוגמה רמקול כמו ה SYSTEM AUDIO SA505 שהוא ממש קטן אבל עם פורט אחורי, לעומת למשל רמקול כמו טריאנגל טיטוס שלו יש פורט קידמי (אבל הוא יותר גדול ועמוק).
וכשאני אומר צמוד אז זה 3 עד 5 סנטימטר מהקיר.
-
ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
תודה. לצערי אין לי אפשרות לקחת אותו עוד קדימה, הוא חייב להיות די קרוב עד כמעט צמוד לקיר. אני מאזין במה שנקרא NEAR FIELD כשהרמקולים הם משני צידי שולחן עבודה (עם מרווח נאה מהצדדים של השולחן).
מה שעדיין מכניס אותי לבעייה. האם זה עד כדי כך קריטי שאני אמור לשלול אותו אל מול למשל הטיראנגל טיטוס ? (שיש לי קצת בעיות עם הממדים שלו).
האם זה מה שנקרא "שובר עיסקה" ?
אולי אתן עוד פרטים: החדר קטן, אני נוהג להאזין בווליומים נמוכים עד מאוד נמוכים ולא אוהב שהרמקול "ממלא יותר מדי את החדר" (כמו רמקול ריצפתי) או אולי אפילו הכינוי "רמקול עם סאונד אינטימי ונעים" יתאר זאת (אך מצד שני אני לא אסבול רמקול רזה בסאונד).
יש את הטריאנגל טיטוס שגם כן יש לו סאונד פתוח ומפורט והוא עם פורט קידמי (וגם כן יהיה די צמוד לקיר). הבעיה איתו היא העומק הפיזי וגם הגובה. מבחינת הסאונד הוא קצת גדול לטעמי לעומת הSA505 אך יש לו סאונד מצויין.
אולי בעצם תוכל לפרט מה החסרונות המוזיקלים שיבואו לידי ביטוי בפועל מבחינת הסאונד כשאתה אומר "חונק את הפורט"
ובנושא אחר - תוכל קצת לפרט יותר לגבי דעתך על הSA505 שקסם לי בעיקר בגלל מימדיו.
בעיקר אל מול הטיטוס ES. ההתלבטות שלי בינהם בשבוע האחרון ממש מדירה שינה מעיני, אני לא מצליח להתרכז בשום דבר אחר
מה שעדיין מכניס אותי לבעייה. האם זה עד כדי כך קריטי שאני אמור לשלול אותו אל מול למשל הטיראנגל טיטוס ? (שיש לי קצת בעיות עם הממדים שלו).
האם זה מה שנקרא "שובר עיסקה" ?
אולי אתן עוד פרטים: החדר קטן, אני נוהג להאזין בווליומים נמוכים עד מאוד נמוכים ולא אוהב שהרמקול "ממלא יותר מדי את החדר" (כמו רמקול ריצפתי) או אולי אפילו הכינוי "רמקול עם סאונד אינטימי ונעים" יתאר זאת (אך מצד שני אני לא אסבול רמקול רזה בסאונד).
יש את הטריאנגל טיטוס שגם כן יש לו סאונד פתוח ומפורט והוא עם פורט קידמי (וגם כן יהיה די צמוד לקיר). הבעיה איתו היא העומק הפיזי וגם הגובה. מבחינת הסאונד הוא קצת גדול לטעמי לעומת הSA505 אך יש לו סאונד מצויין.
אולי בעצם תוכל לפרט מה החסרונות המוזיקלים שיבואו לידי ביטוי בפועל מבחינת הסאונד כשאתה אומר "חונק את הפורט"
ובנושא אחר - תוכל קצת לפרט יותר לגבי דעתך על הSA505 שקסם לי בעיקר בגלל מימדיו.
בעיקר אל מול הטיטוס ES. ההתלבטות שלי בינהם בשבוע האחרון ממש מדירה שינה מעיני, אני לא מצליח להתרכז בשום דבר אחר
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אין לי היכרות אינטימית עם הטיטוס, אבל ה-505 מאד נעים לאוזן בהאזנה ממושכת, ואינו מעייף, אמרת אינטימי - הגדרה פוגעת.
לגבי הפורט - סגירתו תפגע משמעותית ביכולות הבאס של הרמקול (מידבאס בעצם
), אבל בטווח קרוב כמו שאתה מתאר זה פחות נורא.
לגבי הפורט - סגירתו תפגע משמעותית ביכולות הבאס של הרמקול (מידבאס בעצם
בזמנו הייתה לי התלבטות דומה. תארת את ההבדלים בצורה טובה. היות והמטרה הייתה חדר גדול הלכתי על הטיטוס (202) שהסאונד שלו כפי שאמרת גדול יותר. שניהם רמקולים מעולים, הטיטוס בתחום הפירוט והדינמיות הוא לטעמי חסר מתחרים ביחס למחירו, אבל אולי בהאזנה של שעות ה-505 יהיה פחות מעייף. לגבי הקרבה לקיר - הייתי מאד חושש ואני מציע שתנסה את הרמקולים בחדר לפני ההחלטה. היום אני עם SA1730 גם הוא בעל פורט אחורי ואם הוא קרוב מדי לקיר יש השפעה שלילית של החזרים - במקרה שלך זה עשוי בהחלט להטות את הכף לטובת הטיטוס.