מצב הכלכלה פוגע משמעותית בתעשיית האודיו
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
מתברר שאחת התעשיות שנפגעות הכי הרבה בתחום שלנו היא ספציפית תעשיית האודיו.
לפי מחקר של NPD, מדובר על ירידה דרמטית ברכישת מערכות אודיו כמעט בכל הקטגוריות, למעט DOCKING STATIONS עבור נגני MP3 (קרי: אייפוד) ששם דווקא נרשמה גדילה! הכוונה ב-DOCKING STATION זו מערכת אודיו שמשתמשת בנגן ה-MP3 כמקור האודיו שלה, שזו קטגוריה שמתפתחת בשנתיים האחרונות והופכת לתחום מאוד חם. לאנשים יש כבר את המוזיקה על הנגן, ומתעצלים להכניס דיסק לנגן, מה גם שמכשירים רבים מסוג זה משמשים גם כשעון מעורר או רדיו קומפקטי.
מדובר על ירידה של 8% במכירות (רבעון לרבעון מקביל בשנה הקודמת) של 8% עבור רסיברים, 17% ירידה במכירות רמקולים (!!), מערכות קולנוע ביתי בקופסא - 17%, מערכות מיני ומיקרו - 17% ירידה.
בנוסף, רק 1% מהמערכות האינטגרליות (קולנוע ביתי בקופסא) כללו תמיכה בבלוריי, שזה נמוך מאוד! אותה כמות גם כוללת רמקולים אלחוטיים מרמה כלשהי. לא פורסמו נתונים, אך ככל הנראה ה-BD100 של פנסוניק מוביל את התחום הזה.
בנוסף, 2% ממערכות האודיו שנמכרו לצרכנים בארה"ב היו בעצם מערכת SOUNDBAR (מקרן סאונד) מסוג כלשהו.
מקור: טוויס.
לפי מחקר של NPD, מדובר על ירידה דרמטית ברכישת מערכות אודיו כמעט בכל הקטגוריות, למעט DOCKING STATIONS עבור נגני MP3 (קרי: אייפוד) ששם דווקא נרשמה גדילה! הכוונה ב-DOCKING STATION זו מערכת אודיו שמשתמשת בנגן ה-MP3 כמקור האודיו שלה, שזו קטגוריה שמתפתחת בשנתיים האחרונות והופכת לתחום מאוד חם. לאנשים יש כבר את המוזיקה על הנגן, ומתעצלים להכניס דיסק לנגן, מה גם שמכשירים רבים מסוג זה משמשים גם כשעון מעורר או רדיו קומפקטי.
מדובר על ירידה של 8% במכירות (רבעון לרבעון מקביל בשנה הקודמת) של 8% עבור רסיברים, 17% ירידה במכירות רמקולים (!!), מערכות קולנוע ביתי בקופסא - 17%, מערכות מיני ומיקרו - 17% ירידה.
בנוסף, רק 1% מהמערכות האינטגרליות (קולנוע ביתי בקופסא) כללו תמיכה בבלוריי, שזה נמוך מאוד! אותה כמות גם כוללת רמקולים אלחוטיים מרמה כלשהי. לא פורסמו נתונים, אך ככל הנראה ה-BD100 של פנסוניק מוביל את התחום הזה.
בנוסף, 2% ממערכות האודיו שנמכרו לצרכנים בארה"ב היו בעצם מערכת SOUNDBAR (מקרן סאונד) מסוג כלשהו.
מקור: טוויס.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
קראתי משפט של מישהו מ-INTEL שאמר כי מהמשבר יוצאים עם מוצרים של מחר, ולא של אתמול..
מקווה שלא רק INTEL ימשיכו לחדש
מקווה שלא רק INTEL ימשיכו לחדש
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לא יודע לגבי בלו ריי ואייפוד, אבל אני נוטה להניח שחברות ה-High End המקובלות כגון Wilson, Krell, Mark Levinson ייפגעו הכי קשה, ובמקומן יצוצו חברות בוטיק קטנות, המאופיינות בתקורה נמוכה ובתמורה עדיפה לכסף - סתם תחושה שלי.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
yairf,
קשה לי להאמין, כי רכישות של HIGH END אמיתי באמת לרוב לא מושפע מהמצב הכלכלי.
מצד שני, דווקא MID ו-LOW END כבר סובלים מאוד.
קשה לי להאמין, כי רכישות של HIGH END אמיתי באמת לרוב לא מושפע מהמצב הכלכלי.
מצד שני, דווקא MID ו-LOW END כבר סובלים מאוד.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
עופר - גם אני חשבתי בהתחלה להגיב כמוך
אבל אז נזכרתי שיש לי קרוב משפחה בארה"ב שהוא נקרא לזה בעדינות מסודר מאוד
והבנתי שהוא הפסיד לא מעט כסף
אמנם אני משער שנשאר לו גם לא מעט - אבל אני מתקשה להאמין שמישהו שהפסיד - גם אם יש לו כסף - ילך לקנות איזו מערכת HI END.
בוא נגיד - גם עשירים לא יקנו יותר מידיי מוצרי LUXURY
אבל אז נזכרתי שיש לי קרוב משפחה בארה"ב שהוא נקרא לזה בעדינות מסודר מאוד
והבנתי שהוא הפסיד לא מעט כסף
אמנם אני משער שנשאר לו גם לא מעט - אבל אני מתקשה להאמין שמישהו שהפסיד - גם אם יש לו כסף - ילך לקנות איזו מערכת HI END.
בוא נגיד - גם עשירים לא יקנו יותר מידיי מוצרי LUXURY
- michael123
- חבר מכור קשה

בעולם?ילדיעפים כתב:אתם מדאיגים אותי-ישנה איזו בעיה בעולם?...
זה כבר יותר קרוב..
בארץ מפטרים אנשים כל יום בכל תחום אפשרי - ולא רק היי-טק
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אין ספק שחלה האטה משמעותית בתחום האודיו.
במוצרי יד שניה ההיצע מאוד מאוד קטן וברובו גם לא מעניין,כנראה אנשים לא משדרגים,לצערי הרב מה שמעניין ברוב המקרים נובע מהסיבה שאנשים פשוט לחוצים וצריכים כסף אבל אז אני כבר מפספס.
ומהצד השני-כמוכר אני יכול להגיד שמוצרים שנחשבו כמותגים סחירים וואטרקטיבים לא נמכרים בקלות ואת זה אני שומע מכיוון של הרבה מאוד אנשים.
כנראה שזה הזמן או להוזיל מחירים או פשוט לקוות שהגל יעבור מהר ולא לבצע רכישות/שידרוגים.
במוצרי יד שניה ההיצע מאוד מאוד קטן וברובו גם לא מעניין,כנראה אנשים לא משדרגים,לצערי הרב מה שמעניין ברוב המקרים נובע מהסיבה שאנשים פשוט לחוצים וצריכים כסף אבל אז אני כבר מפספס.
ומהצד השני-כמוכר אני יכול להגיד שמוצרים שנחשבו כמותגים סחירים וואטרקטיבים לא נמכרים בקלות ואת זה אני שומע מכיוון של הרבה מאוד אנשים.
כנראה שזה הזמן או להוזיל מחירים או פשוט לקוות שהגל יעבור מהר ולא לבצע רכישות/שידרוגים.
- michael123
- חבר מכור קשה

הוזלת מחירים ישנה כאשר יש הרבה קונים ויש תחרות מהצד של המוכרים גם..
במצב של מיתון אין קונים, ויצרנים פושטים את הרגל
לא נראה לי שתהיה הוזלה
במצב של מיתון אין קונים, ויצרנים פושטים את הרגל
לא נראה לי שתהיה הוזלה