פיוניר מכריזה על התקדמות בייצור דיסקי בלו ריי של 400GB
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78897
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
כבר הרבה זמן שפיוניר וחברות נוספות מדברות על דיסקים בעלי שכבות רבות (כל שכבה של בלוריי עומדת על בערך 25GB). בינתיים, עם זאת, אנחנו מכירים רק דיסקים עם שכבה אחת או שתי שכבות (25GB או 50GB בהתאם).
למרות זאת, ידוע שהטכנולוגיה של בלוריי מותאמת למספר רב מאוד של שכבות - כאשר היעד של פיוניר הוא להגיע לסביבות 40-50 שכבות שכאלה.
כל שכבה כזו שקופה למי שאינו קורא אותה מזוית אופטית מאוד מסויימת. משמעות הדבר הוא שהראש האופטי של בלוריי יאלץ לשנות את הזוית שלו באופן הרבה יותר מדוייק מכיום.
הדיסקים עצמם צריכים להיות כמעט שקופים (ולא אטומים כפי שאנחנו רגילים) וככל הנראה יהיו רגישים הרבה יותר ללכלוך ושריטות (יתכן שנחזור לתקופת המארז המכאני).
בגלל שבעצם מדובר בטכנולוגיה זהה לבלוריי הנוכחי העלויות של קריאת הדיסקים יהיו נמוכות מאוד וניתן יהיה בקלות להתאים קוראים לדיסקים הללו. יותר מזה, שכבות מסויימות יכולות להיות קריאות על ידי נגן בלוריי קיים - משמע שניתן יהיה למשל להחזיק נתונים על שכבות מסויימות ואת הסרט על שכבות אחרות (או אולי להוסיף את השכבות של הסרט בגרסא התלת מימדית שלו בשכבות שאינן נגישות לנגן שלא יודע לנגן בתלת מימד).
בתור "הפורמט הפיזי האחרון" יש השקעות לא קטנות בלשפר אותו, הייתי אומר.
עוד מידע כאן
למרות זאת, ידוע שהטכנולוגיה של בלוריי מותאמת למספר רב מאוד של שכבות - כאשר היעד של פיוניר הוא להגיע לסביבות 40-50 שכבות שכאלה.
כל שכבה כזו שקופה למי שאינו קורא אותה מזוית אופטית מאוד מסויימת. משמעות הדבר הוא שהראש האופטי של בלוריי יאלץ לשנות את הזוית שלו באופן הרבה יותר מדוייק מכיום.
הדיסקים עצמם צריכים להיות כמעט שקופים (ולא אטומים כפי שאנחנו רגילים) וככל הנראה יהיו רגישים הרבה יותר ללכלוך ושריטות (יתכן שנחזור לתקופת המארז המכאני).
בגלל שבעצם מדובר בטכנולוגיה זהה לבלוריי הנוכחי העלויות של קריאת הדיסקים יהיו נמוכות מאוד וניתן יהיה בקלות להתאים קוראים לדיסקים הללו. יותר מזה, שכבות מסויימות יכולות להיות קריאות על ידי נגן בלוריי קיים - משמע שניתן יהיה למשל להחזיק נתונים על שכבות מסויימות ואת הסרט על שכבות אחרות (או אולי להוסיף את השכבות של הסרט בגרסא התלת מימדית שלו בשכבות שאינן נגישות לנגן שלא יודע לנגן בתלת מימד).
בתור "הפורמט הפיזי האחרון" יש השקעות לא קטנות בלשפר אותו, הייתי אומר.
עוד מידע כאן
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
פעם ב 4-5 חודשים מופיע באתרי ה News השונים דוגמנית יפנית שמחזיקה דיסק וכותרת הידיעה הינה הבטחה לכמה מאות ג'יגה\טרה ממש בקרוב. אני מקווה שהפעם הדבר ימומש, נמאס לי לקרוא ידיעות כאלו והאמת שאני זקוק לפתרון כזה בדחיפות (כמו כולנו, לא?).
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73329
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
זיו - מה רע בדיסק קשיח חיצוני של טרה או שתיים? למה לחכות כשיש כבר פתרון?
גם אני שבע מההבטחות, כבר כמה שנים אני מתעניין באמת אך ורק בחדשות על השקת מוצר בפועל ולא על "טכנולוגיה עתידית בפיתוח". חדשות מהסוג השני מתממשות אחת לאלף בממוצע
גם אני שבע מההבטחות, כבר כמה שנים אני מתעניין באמת אך ורק בחדשות על השקת מוצר בפועל ולא על "טכנולוגיה עתידית בפיתוח". חדשות מהסוג השני מתממשות אחת לאלף בממוצע
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46389
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
למרות המחירים היחסית זולים כיום של כוננים חיצוניים, המדיה המדוברת צפויה להיות בעלות הרבה יותר נמוכה.
- Huber
- חבר במועדון HT

ד"א, הייתי מעדיף לראות "מימוש" של הדוגמנית מאשר מימוש של המדיה 
ד"א - אני חושב שהיא יכולה לזכות בתואר "החיוך הכי מאולץ בעולם" בקלות - לא?
ד"א - אני חושב שהיא יכולה לזכות בתואר "החיוך הכי מאולץ בעולם" בקלות - לא?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 03/12/2008 10:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

מישוש מוביל למימוש.. לא?
טוב, די, אנחנו "סוטים"
לזיו, עד שהמדיה תצא ועד שהיא תגיע למחירים עליהם אתה מדבר כבר נראה 10 טרה בדיסקים קשיחים חיצוניים
rewritable discs in 2010-2012 and 1TB (1,000GB) disc in 2013, the company indicated
ז"א רק שנה ומשהו עד שנראה מוצר, ואלוהים יודע מה יהיה המחיר ההתחלתי (אני מניח שבהתחלה גבוה מאוד) - ככה שאני לא עוצר את נשימתי.
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=360585
טוב, די, אנחנו "סוטים"
לזיו, עד שהמדיה תצא ועד שהיא תגיע למחירים עליהם אתה מדבר כבר נראה 10 טרה בדיסקים קשיחים חיצוניים
rewritable discs in 2010-2012 and 1TB (1,000GB) disc in 2013, the company indicated
ז"א רק שנה ומשהו עד שנראה מוצר, ואלוהים יודע מה יהיה המחיר ההתחלתי (אני מניח שבהתחלה גבוה מאוד) - ככה שאני לא עוצר את נשימתי.
http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=360585
-
oferlaor
- מנהל

מדיה אופטית טובה תאפשר לנו לקבל תוכן ברמות גבוהות מאוד. תאמינו או לא, יש היום פשרות בבלוריי לגבי מספר ערוצי האודיו הלוסלס הקיימים במביל וגם לגבי איכות התוספים.
בנוסף, בעשור הקקוב יתחילו לדבר כל תוכן ב 4k, פורמטי אודיו עד 11.2 לוסלס, ותלת מימד. מדובר בטכנולוגיות עתירות מידע
בנוסף, בעשור הקקוב יתחילו לדבר כל תוכן ב 4k, פורמטי אודיו עד 11.2 לוסלס, ותלת מימד. מדובר בטכנולוגיות עתירות מידע
- Huber
- חבר במועדון HT

דבר נוסף שעלה לי בראש, אם יצליחו להביא את זה כמוצר מוגמר במחיר שפוי, אורך החיים של הבלו ריי כמדיה פיזית יעלה פלאים מ 3-4 שנים כצפי כיום לפי 2 או יותר.
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אבל איך נוריד?oferlaor כתב:מדיה אופטית טובה תאפשר לנו לקבל תוכן ברמות גבוהות מאוד. תאמינו או לא, יש היום פשרות בבלוריי לגבי מספר ערוצי האודיו הלוסלס הקיימים במביל וגם לגבי איכות התוספים.
בנוסף, בעשור הקקוב יתחילו לדבר כל תוכן ב 4k, פורמטי אודיו עד 11.2 לוסלס, ותלת מימד. מדובר בטכנולוגיות עתירות מידע...
- Huber
- חבר במועדון HT

לפני 4-5 שנים, מי חשב על להוריד סרט של 8-32 גיגה? והיום? הכל מתפתח...
-
oferlaor
- מנהל

1. יהיו ריפים קטנים יותר (כמו MKV רק בגודל של 40-50G, אני מעריך)
2. רוחב הסרט יגדל עד אז, במקומות שונים בעולם יש כיום שירות FIOS או אחרים שמגיע ל-100Mbps ויותר.
2. רוחב הסרט יגדל עד אז, במקומות שונים בעולם יש כיום שירות FIOS או אחרים שמגיע ל-100Mbps ויותר.
- Star-Blazer
- חבר ותיק

- תגובות: 1104
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
יאלללה נשבר לי כבר...
עוד פעם לשדרג הכל?!?!?!?!?!?!
מה אין התחשבות בנו?!....
עוד פעם לשדרג הכל?!?!?!?!?!?!
מה אין התחשבות בנו?!....
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
אם אתם זוכרים את האינטרנט של פעם....
היינו שולחים מלל בלבד! ( בדיחות מודפסות )
אח"כ עברנו לקבצי וורד
אח"כ שלחנו מצגות PPT
ועכשיו אנחנו כבר שולחים קבצי וידאו של בערך 6 מגה כל אחד , מבלי לחשוב פעמיים.....
היינו שולחים מלל בלבד! ( בדיחות מודפסות )
אח"כ עברנו לקבצי וורד
אח"כ שלחנו מצגות PPT
ועכשיו אנחנו כבר שולחים קבצי וידאו של בערך 6 מגה כל אחד , מבלי לחשוב פעמיים.....
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
-
oferlaor
- מנהל

tobenary,
אני עדיין משתמש ב-YOUSENDIT ומעלה את הוידאו ליוטיוב...
עניין של פרנציף
אני עדיין משתמש ב-YOUSENDIT ומעלה את הוידאו ליוטיוב...
עניין של פרנציף