האם ניתן להקצות ל SB3 חיבור בלעדי לרשת אלחוטית מוצפנת?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

יש לי רשת אלחוטית בבית שכוללת ראוטר שני מחשבים ומודם של הוט.
הרשת כרגע עובדת בשיטת OPEN SYSTEM כלומר ללא הצפנה כך שלצורך העניין כל מי שבאמצעותו מחשב עם כרטיס WIFI יכול לגלוש ע"ח הרשת האלחוטית שלי (למשל דיירים בבניין).ברשותי גם נגן אודיו מדגם SQEEZBOX CLASSIC של לוג'יטק.
אני מעוניין להצפין את הרשת באמצעות סיסמא.הבעיה היא שכאשר מדליקים את ה SQEEZBOX ,הוא מתחבר אוטומטית לרשת ואי אפשר להזין דרכו סיסמת התחברות כך שאני צריך למצוא דרך לאפשר את החיבור שלו אוטומטית לרשת כאשר הוא נדלק,יתכן שבאמצעות כתובת ה MAC של הנגן.
השאלה היא אם מישהו יודע כיצד ואם ניתן להגדיר בראוטר שיזהה את הנגן .?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

אתה יכול לעשות White List, כלומר לבצע Filtering לפי כתובות MAC, וכך מחשב שלא מופיע ברשימה פשוט לא מתחבר. מעבר לזה, לא הבנתי מה מפריע לך לשים הצפנה ברשת (WPA למשל)?

amit145 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 793
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #3 

yairf כתב:אתה יכול לעשות White List, כלומר לבצע Filtering לפי כתובות MAC, וכך מחשב שלא מופיע ברשימה פשוט לא מתחבר. מעבר לזה, לא הבנתי מה מפריע לך לשים הצפנה ברשת (WPA למשל)?
...
יאיר,
את החלק הראשן של התשובה שלך הבנתי - התכוונתי לנסות לשחק עם ה MACים,
בקשר לחלק השני - למה הכוונה אם מפריע לי להצפין את הרשת?
אם אתה שואל למה בכלל אני עושה את זה אז התשובה היא פשוט בגלל שנראה לי שיש פה בבניין שלי כמה בני 15 רעבנים שזוללים לי רוחב פס :?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

אז תפעיל הצפנה, ואם אתה ממש דואג תפעיל גם MAC Filtering

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”