תהיות Pre Out וסטריאו...

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

הייתי שמח לקבל מספר הבהרות על נושא שלא ברור לי במאה אחוזים, למרות שחיפשתי וקראתי עליו כמה שיכולתי. יש לי רסיבר די מאסיבי שמספק אותי מאד בכל הנושא של קולנוע ביתי. בכל הקשור למוסיקה, אני פחות מרוצה. רציתי לדעת האם יש יתרון בהוספה של מגבר סטריאו וחיבורו דרך ה-Pre Out של הרסיבר שלי, כך שהרמקולים הראשיים שלי יוגברו באמצעותו. אם כן, לא ברור לי איך העניין עובד בדיוק מבחינת התפעול (הווליום, הכניסות למקורות הושנים וכד').
כמו כן, אני מבין שלמעשה יציאת ה-Pre Out מספקת הגברה חיצונית ולצורך העניין הרסיבר הופך למעין קדם מגבר ומגבר הספק לשאר הרמקולים (אם הבנתי נכון...), לכן האם יש היגיון בלחבר מגבר אינטגרייטד לשם כך, או שאז עדיף פשוט לחבר אותו לכניסה הנוספת ברמקולים (וכמובן להוריד את המחבר).
אני מקווה שלא סיבכתי ואשמח למורה נבוכים קצר בעניין...
תודה מראש.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

בוודאי זה יעזור..

http://www.hometheater.co.il/article00646

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

בהחלט עוזר מאד, תודה!

מה שלא ברור לי, זו הסיבה שבשבילה אני צריך לחבר את מגבר הסטריאו לרסיבר.
אם יש לי שתי כניסה, עליונה ותחתונה (אני מניח שזה נקרא B-Wiring) ברמקולים הקדמיים, אני יכול באותה מידה לחבר אחת לרסיבר ואחד למגבר הסטריאו (שאליו מחובר ה-CD), לא?
האם הדבר מיועד למי שברמקולים שלו אין כניסוה כפולה? או שמא יש יתרון אחר שאני לא מודע אליו?
אני לא חושב שיש ממש צורך בצפייה בקולנוע ביתי שהרמקולים הקדמיים מוגברים על ידי מגבר הסטריאו, אלא אם כן אני טועה...

maor199
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

BI WIRE זה חיבור של 4 כבלים לרמקולים זאת אומרת מהיציאה של הרמקול ברסיבר את מוציא 2 זוגות שחור/ אדום זוג אחד מתחבר למחבר העליון ברמקול זוג שני למחבר התחתון
לי יש את אותה בעיה / דילמה, סאונד מעולה בקולנע ולא משהו במוסיקה
אני בחיפוש אחרי נגן CD איכותי אני חושב שזה יכול לתרום לאיכות במקום לנגן מוסיקה מDVD
הדרך היחידה לשרשור מגבר לרסיבר נמצא בלינק שקיבלת מroy
אני לא מכיר דרך אחרת

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אי אפשר לחבר רסיבר למחבר העליון, לצורך העניין, ולחבר מגבר סטריאו למחבר התחתון (ולהסיר את המחבר הזהוב שבין שניהם)?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #6 

לא. בשום אופן לא...

הרעיון פחות או יותר בחיבור BI WIRE הוא שהמגבר (במגברים תואמים כמובן) מבצע את פעולת פיצול התדרים בין הגבוהים לנמוכים במקום הקרוס המובנה ברמקולים. לכן חיבור כזה אפשרי ע"י 2 כבלים עם 4 מחברים לכל רמקול שיוצאים מאותו המגבר בלבד.
זה בשום אופן לא מיועד לחיבור 2 מגברים שונים לאותו הרמקול...!
אגב... אין חיבור כזה BI WIRE יתרון בהכרח, והכל לפי שמיעה, ומי מבצע את העבודה טוב יותר - המגבר או הקרוס הפנימי ברמקול.

אגב, לא פירטת מה הסט-אפ שברשותך. יכול להיות שהשקעה דווקא בנגן CD יעודי איכותי, בחיבור אנאלוגי דווקא, (במקום לנגן מוסיקה ע"י DVD) תתן לך תוצאות טובות בסטריאו... נקודה למחשבה :idea:

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ריסבר Yamaha RX-V2095 (קצת ישן, אבל כבד וחזק למדי), DVD Pioneer , CD NAD ורמקולים של פולר אודיו (מוניטור 60).
אז כך, ש-CD יש ואני מרוצה ממנו, אבל אין לי ספק שזה הרסיבר שלא נותן את הערך המוסף.
כמובן שמדובר ברמקולים שהם Entry Level אבל החלפתם כרגע לא עומדת על הפרק, אז חשבתי לקבל ערך מוסף עם מגבר סטריאו...

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

barvazol כתב:אי אפשר לחבר רסיבר למחבר העליון, לצורך העניין, ולחבר מגבר סטריאו למחבר התחתון (ולהסיר את המחבר הזהוב שבין שניהם)?
...
אפשר אבל אז מה שאתה מציע הוא BI-AMPING ולצורך זה המגבר סטריאו לא צריך להיות משורשר לרסיבר אלא להיות מחובר במקביל אליו אל המקור שלך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

זה מה שהתכוונתי, רק שאני לא בקיא לגמרי במונחים.
האם זה אפשרי? וכיצד?

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

קודם כל תגדיר לעצמך תקציב שבאמצעותו אתה רוצה לשפר את תחום הסטריאו. אחר כך האזן למספר מגברי סטריאו מחוברים לנגן הCD שלך ולרמקולים שלך והשווה לתוצאה עם הרסיבר. אם תרגיש שיפור גדול אז לך על זה. אם לא עדיף שתחשוב על כיוון אחר לשיפור תחום הסטריאו.

אנסה לעשות סדר בדברים - כדי שתוכל להנות וליישם כמו שצריך את היתרונות של יציאת ה PRE-OUT שיש לך ברסיבר אתה צריך מגבר משולב סטריאו שיש לו גם כניסת PRE-IN או מה שמכונה מעגל AV או BYPASS וכו'..

החיבורים הם : נגן CD מחובר למגבר המשולב, המגבר המשולב מחובר לרמקולים הקדמיים/ הראשיים.
נגן DVD ושאר המקורות (ממיר של הטלויזיה למשל..) מחוברים לרסיבר, הרסיבר מחובר לשאר הרמקולים
(סנטר,אחוריים וסאבוופר), בנוסף, הרסיבר מחובר למגבר המשולב דרך יציאת וכניסת ה- PRE .

כאשר אתה שומע מוסיקה בסטריאו, אתה בעצם מפעיל רק את נגן הCD ואת המגבר המשולב ושומע רק דרך הרמקולים הקדמיים.

כאשר אתה רואה סרט או שומע משהו אחר דרך כמה ערוצי הגברה/ כמה רמקולים, אתה מפעיל את הרסיבר ומפעיל את המגבר המשולב (ומעביר אותו למצב AV או BYPASS ). התוצאה היא למעשה שאתה משתמש ברסיבר כ- PRE (קדם מגבר) של המגבר המשולב (שמחובר לרמקולים הקדמיים כאמור).

היתרונות בחיבור ושימוש כזה הם רבים - קודם כל נוחות, באמצעות הווליום של הרסיבר אתה שולט בווליום של המגבר המשולב מבלי שיש צורך בתיאום עוצמת הווליום.

אתה עושה "הפרדת רשויות" בין הקולנוע הביתי ובין הסטריאו ואמור להפיק איכות צליל טובה יותר מכך.

אני חוזר על מה שהצעתי בהתחלת התגובה..תבדוק אם באמת יש כזה שיפור בסטריאו ..

barvazol פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אני חייב להשתמש במגר עם כניסת Pre-In או שניתן להשתמש באחת הכניסות האחרות לאותו השימוש?

gover
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 837
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #12 

barvazol כתב:אני חייב להשתמש במגר עם כניסת Pre-In או שניתן להשתמש באחת הכניסות האחרות לאותו השימוש?
...
ניתן לעשות זאת אבל צריך לעשות פעם אחת תאום ווליום בין המגבר סטראו לרסיבר. אני חושב שזה מצויין במדריך.
כל יום לומדים משהו חדש

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”