עצתכם בבחירת ראש
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
td,
יש לי הרגשה שיש לך אולי בעיה בחיבורי הפטפון כך שאחד הערוצים בחיווט הזרוע הוא הפוך ואתה מקבל פזה הפוכה שמורידה חזק את הבסים. תבדוק את העניין הזה. אני לא בטוח שעם ראש אחר זה ישפר את הבסים דרמטית אם התקלה קיימת ולא תוקנה.
יש לי הרגשה שיש לך אולי בעיה בחיבורי הפטפון כך שאחד הערוצים בחיווט הזרוע הוא הפוך ואתה מקבל פזה הפוכה שמורידה חזק את הבסים. תבדוק את העניין הזה. אני לא בטוח שעם ראש אחר זה ישפר את הבסים דרמטית אם התקלה קיימת ולא תוקנה.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
זה ראש מצוין, עם צליל מלא, אמין ומאוזן. קרא עליו חוות דעת כאן:
http://www.google.com/search?hl=en&q=sh ... e+m97xe%22
שים לב שחלק מחוות הדעת נכתבו מזמן והמחירים ירדו בינתיים.
http://www.google.com/search?hl=en&q=sh ... e+m97xe%22
שים לב שחלק מחוות הדעת נכתבו מזמן והמחירים ירדו בינתיים.
חשבתי שיהיו קצת יותר תגובות
זה מידע שיכול להועיל להרבה אנשים.
מה לגבי AT110E, AT120E
ראשים של Ortofon, Goldring, Grado ,דנון
מה לגבי AT110E, AT120E
ראשים של Ortofon, Goldring, Grado ,דנון
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 13 פעמים
ראשים וזרועות
קשה מאוד לקבל מידע יעיל בנושא של ראשים וזרועות מסיבות פרקטיות.
בניגוד למכשור אחר, אי אפשר להשוות במיידי שני ראשים על פטיפונים זהים, כך שאתה מוגבל ל:
1) השוואה שנעשתה מזיכרון, בטווח זמן לא קצר.
2) גם מי שהחליף במערכת שלו ראש בראש אחר, ומן הסתם כן שומע את ההבדלים, מוגבל בכך שהוא שומע את הראש החדש לפני הרצה, ובכך שכנראה מדובר בשדרוג ולכן ההשוואה לא יעילה מבחינת מי שרוצה לשאול מה יותר טוב בתקציב X.
בגדול, תוכל לשמוע ברוב המקרים תגובות של אנשים שמרוצים או לא מרוצים מהצליל של הראש שלהם במערכת הנוכחית - ולך תדע אם הם מרוצים מהראש או מכלל המערכת.
ובנוסף, כמובן, אתה לא יכול לדעת אם בעיה מסוימת שעליה מדווח מישהוא, לא נובעת מכוון לא נכון שנעשה בהתקנת הראש - אולי המיקום על ה - SHELL לא טוב, אולי ה - VTA א נכון וכ"ו.
בקיצור, זו בעיה ואין לה ממש פתרון.
בניגוד למכשור אחר, אי אפשר להשוות במיידי שני ראשים על פטיפונים זהים, כך שאתה מוגבל ל:
2) גם מי שהחליף במערכת שלו ראש בראש אחר, ומן הסתם כן שומע את ההבדלים, מוגבל בכך שהוא שומע את הראש החדש לפני הרצה, ובכך שכנראה מדובר בשדרוג ולכן ההשוואה לא יעילה מבחינת מי שרוצה לשאול מה יותר טוב בתקציב X.
בגדול, תוכל לשמוע ברוב המקרים תגובות של אנשים שמרוצים או לא מרוצים מהצליל של הראש שלהם במערכת הנוכחית - ולך תדע אם הם מרוצים מהראש או מכלל המערכת.
ובנוסף, כמובן, אתה לא יכול לדעת אם בעיה מסוימת שעליה מדווח מישהוא, לא נובעת מכוון לא נכון שנעשה בהתקנת הראש - אולי המיקום על ה - SHELL לא טוב, אולי ה - VTA א נכון וכ"ו.
בקיצור, זו בעיה ואין לה ממש פתרון.
איל פור
אני לא מסכים איתכם
זה נכון שזה נושא סובייקטיבי אבל לכול ראש חתימת
צליל שאותה ניתן לתאר, למשל חנן, האם לא ניתן לומר על
ה-440 שאתה מאוד אוהב שהוא בעל צליל מאוד פתוח, יכולת
עקיבה מעולה ויכולת להפיק צליל מאוד נקי ?
עקיבה מעולה ויכולת להפיק צליל מאוד נקי ?
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
Re: ראשים וזרועות
חלילה לא מתיימר (אני בהחלט מעריך את הידע שלך בתחום)אילפור כתב:קשה מאוד לקבל מידע יעיל בנושא של ראשים וזרועות מסיבות פרקטיות.
בקיצור, זו בעיה ואין לה ממש פתרון....
אבל לדעתי אפשר לקבל פורפורציות על איכויות ראש בהקלטה למחשב.
ז"א להקליט כל ראש באותם תנאים ואח"כ להשוות את ה TRACKS.
לא הייתי מגדיר זאת כמבחן ממש מהימן אבל תוכל לקבל רשמים כללים.
(בטוח שלגבי GAIN בסים וכ')
שאין ברירה אין ברירה:)
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
td כתב:
אני מקווה שזה נותן לך הסבר על הבעייתיות.
אתה צודק. אבל זה מעט בעייתי כי זה לא מצביע בעליל שהטעם שלי בצליל תואם את הטעם שלך. ישנם כאן חברים בפורום שלא אוהבים את הצליל של ה-440 על אף הפירוט שלו. לטעמי, עד היום לא שמעתי ראש יותר טוב ממנו (ואני בטוח שיהיו כאן אנשים שיגחכו או ירימו גבה וזה בסדר). ייתכן שהראש 440 בסט-אפ אצלי הוא שילוב "מנצח" שעושה כימיה עם השמיעה שלי. והנה אצלך אותו הראש לא משביע רצון ולא משנה מה הסיבה. אני יכול לומר לך שאותו ראש מותקן אצלי על שתי מחרשות שונות והצליל שונה. ראש אחד מותקן על ה-JVC והראש השני מותקן על ה-GARRARD. ב-JVC הוא נשמע ממש מצוין בעוד שעל ה-GARRARD הוא קצת פחות טוב. עלי לציין ששני הפטפונים מחוברים לסטאפים שונים ואולי כאן ההבדל. בשני הסטאפים הוא נשמע נקי וצלול, אבל בגוון מעט שונה.זה נכון שזה נושא סובייקטיבי אבל לכול ראש חתימת
עקיבה מעולה ויכולת להפיק צליל מאוד נקי ?...
אני מקווה שזה נותן לך הסבר על הבעייתיות.
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!