דיליי בצליל
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
האים זה נכון שהקול מקדים את התמונה . למי שיש לו טלויזיה שטוח . כי לוקח זמן לעבד את התמונה . כאשר הצליל יוצא ממערכת קול חיצונית . לי במגבר אין אפשרות לסכרן את הקול .
ואני פוחד שאים אקנה טלוזיה שטוחה . הקול יקדים את התמונה במערכת הסטראו שיש לי היום .וזה ישגע אותי ?
ואני פוחד שאים אקנה טלוזיה שטוחה . הקול יקדים את התמונה במערכת הסטראו שיש לי היום .וזה ישגע אותי ?
רק הטכנאי קרמר
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

מה ניתן לכוון שהתמונה תיזדרז . לא הינתה את השאלה . הממיר מחובר ישר למגבר הצליל .
התומנה לוקי לה זמן עד שהמעבד מיצר אותה . אז הקול היקדים את התמונה
התומנה לוקי לה זמן עד שהמעבד מיצר אותה . אז הקול היקדים את התמונה
רק הטכנאי קרמר
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Joshua_G
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3390
- שם מלא: יהושע גומא
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
אפשר להוציא את הצליל למגבר מהיציאות של הטלוויזיה, לאחר שהוא עבר השהייה.הטכנאיקרמר כתב:מה ניתן לכוון שהתמונה תיזדרז . לא הינתה את השאלה . הממיר מחובר ישר למגבר הצליל .
התומנה לוקי לה זמן עד שהמעבד מיצר אותה . אז הקול היקדים את התמונה...
רק בטרם רכישת טלוויזיה, וודא שהיא אכן מבצעת את זה – איני משוכנע שכל הטלוויזיות מוציאות את השמע לאחר ההשהיה הפנימית שלהן.
.
בברכה,
יהושע גומא
יהושע גומא
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

לפי התשובות היבנתי שאני יהייה בבעייה . אים אקנה טלויזיה שטוח . לא אחליף רסיבר . שמשה את הקול . אבל יש גולש שניתקל בבעייה הזו? שהקול מקדים את התמונה . או שהיון עים ירידת המחירים של הטלויזיות עלה מהירות הזמן של עיבוד התמונה . והצליל זהה .
להוציא צליל מהמסך אז הלך כול הAC3 והסראנד
להוציא צליל מהמסך אז הלך כול הAC3 והסראנד
רק הטכנאי קרמר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
Joshua_G,
לא ראיתי עדיין מסך אחד עם אופציה כזו...
הטכנאיקרמר,
עיבוד תמונה לוקח זמן. בד"כ מדובר ב-FIELD אחד או שניים (אלא אם כן זה אלגוריתם כבד). כלומר, מדובר ב- 1/50 או 2/50 שניה שהעיבוד מעכב את הוידאו שזה 20-40 מילי שניה.
במצב נורמלי, זה בטווח הקליטה האנושית ולכן לא צריך להפריע.
במרבית הרסיברים משתי הדורות האחרונים, יש אפשרות להוסיף DELAY נוסף באודיו.
לא ראיתי עדיין מסך אחד עם אופציה כזו...
הטכנאיקרמר,
עיבוד תמונה לוקח זמן. בד"כ מדובר ב-FIELD אחד או שניים (אלא אם כן זה אלגוריתם כבד). כלומר, מדובר ב- 1/50 או 2/50 שניה שהעיבוד מעכב את הוידאו שזה 20-40 מילי שניה.
במצב נורמלי, זה בטווח הקליטה האנושית ולכן לא צריך להפריע.
במרבית הרסיברים משתי הדורות האחרונים, יש אפשרות להוסיף DELAY נוסף באודיו.
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

בפורום לווינים . יש לנו גולש מנחה שעשוענים בערוץ 2 לא זוכר את שמו . מנחה התוכנית המדוברת היום . עים המישקפיים . שסיפר שיש לו את הדליי ומה עושים . לכן אני לחוץ מעט .
כי מחירי הפלסמות יורדים . ראיתי בעיתונות היום ב3K פלסמה 42' בש"ח כמובן
אין לי ברסיבר סוני 830 מתקן דלי
תודה לעונים
כי מחירי הפלסמות יורדים . ראיתי בעיתונות היום ב3K פלסמה 42' בש"ח כמובן
אין לי ברסיבר סוני 830 מתקן דלי
תודה לעונים
רק הטכנאי קרמר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78902
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
זה חידה? מי מנחה שעשועונים עם משקפיים? ארז טל אולי?
לגבי ה-DELAY, יש אנשים שיותר רגישים לכך. אני למשל סופר רגיש לכך. יש גם מסכים שה-DELAY שהם מוסיפים גבוה, ויש גם מקורות שבהם יש גם בעיה כזו. ביקרתי אצל דני רופ שהיתה לו בעיה בגלל DELAY ברסיבר + DELAY שנוצר בממיר + DELAY במסך והכל הסתכם בהפרש משמעותי שממש הציק לו בעיניים.
במקרה שלו הבעיה היתה קשה יותר כי הסאונד הגיע אחרי הוידאו (מה שאומר, שללא מעבד חיצוני אי אפשר היה לפתור את הבעיה תאורטית).
אם אני זוכר נכון היה צריך להדליק את עיבוד התמונה של הרסיבר ויותר חשוב - לבטל DELAY שהיה כבר ברסיבר ובכך נפתרה הבעיה.
אם משתמשים במסך עצמו גם לאודיו (כלומר, לא מוניטור) אז כמעט אף פעם אין בעיה.
אם משתמשים ברסיברים, נדיר לראות רסיבר מהשנים האחרונות שאין לו אופציה של LIPSYNC DELAY
זה גם תלוי במסך, יש מסכים עם עיבוד תמונה חזק יותר ויש כאלה עם DELAY גבוה יותר.
אגב, מסכים שיש להם GAME MODE, המשמעות שלו היא הורדת ה-DELAY לפחות מחצי FIELD (בכדי לתת יתרון לגיימרים שזקוקים לתגובה מאוד מהירה שנפגעת בגלל עיבוד תמונה שכזה).
לגבי ה-DELAY, יש אנשים שיותר רגישים לכך. אני למשל סופר רגיש לכך. יש גם מסכים שה-DELAY שהם מוסיפים גבוה, ויש גם מקורות שבהם יש גם בעיה כזו. ביקרתי אצל דני רופ שהיתה לו בעיה בגלל DELAY ברסיבר + DELAY שנוצר בממיר + DELAY במסך והכל הסתכם בהפרש משמעותי שממש הציק לו בעיניים.
במקרה שלו הבעיה היתה קשה יותר כי הסאונד הגיע אחרי הוידאו (מה שאומר, שללא מעבד חיצוני אי אפשר היה לפתור את הבעיה תאורטית).
אם אני זוכר נכון היה צריך להדליק את עיבוד התמונה של הרסיבר ויותר חשוב - לבטל DELAY שהיה כבר ברסיבר ובכך נפתרה הבעיה.
אם משתמשים במסך עצמו גם לאודיו (כלומר, לא מוניטור) אז כמעט אף פעם אין בעיה.
אם משתמשים ברסיברים, נדיר לראות רסיבר מהשנים האחרונות שאין לו אופציה של LIPSYNC DELAY
זה גם תלוי במסך, יש מסכים עם עיבוד תמונה חזק יותר ויש כאלה עם DELAY גבוה יותר.
אגב, מסכים שיש להם GAME MODE, המשמעות שלו היא הורדת ה-DELAY לפחות מחצי FIELD (בכדי לתת יתרון לגיימרים שזקוקים לתגובה מאוד מהירה שנפגעת בגלל עיבוד תמונה שכזה).
-
הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

זהו ארז טל . הוא חובב לווינים . וצופה בהרבה ערוצי לוויין . הוא העלה את הבעייה הזו .
הייתה לי תמונה איתו מאחד המיפגשים שעשינו
הייתה לי תמונה איתו מאחד המיפגשים שעשינו
רק הטכנאי קרמר