איזה גירסת סרט תתאים יותר לפלזמה Q9,האם 720p או 1080p?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
שאלה מצויינת,
אני כבר חודשים עסוק בפתרון לשאלה מה עדיף למסך 720P עם רזולוציה טבעית של 768 שורות
מצד אחד קובץ 720P אמור להיות קרוב יותר לרזולוציה הטבעית ולכן בתיאוריה יתאים יותר.
מצד שני אם מדובר בסרט היחס לא יהיה 9:16 והוא יכול להיות 1:2.35 מה שמוריד את קווי הרזולוציה משמעותית.
קובץ 1080 יתן כ 800 שורות בפועל וקובץ 720 יתן כ 570 שורות בערך.
אם עושים את החשבון יוצא שקובת ה 1080 "קרוב" יותר לרזולוציה הטבעית של המסך ולכן הוא יתאים יותר.
המומחים מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה.
ליאור
אני כבר חודשים עסוק בפתרון לשאלה מה עדיף למסך 720P עם רזולוציה טבעית של 768 שורות
מצד אחד קובץ 720P אמור להיות קרוב יותר לרזולוציה הטבעית ולכן בתיאוריה יתאים יותר.
מצד שני אם מדובר בסרט היחס לא יהיה 9:16 והוא יכול להיות 1:2.35 מה שמוריד את קווי הרזולוציה משמעותית.
קובץ 1080 יתן כ 800 שורות בפועל וקובץ 720 יתן כ 570 שורות בערך.
אם עושים את החשבון יוצא שקובת ה 1080 "קרוב" יותר לרזולוציה הטבעית של המסך ולכן הוא יתאים יותר.
המומחים מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
לא יודע מה אומרות התיאוריה או ההיגיון לגבי זה, בפועל, אני עם מסך זהה שלך, ניסיתי כמה פעמים לנגן את אותו התוכן פעם אחת שהמקור הוא קובץ של 1080 ופעם שנייה ב - 720, והעין שלי לא הבחינה ביתרון כלשהו לאחד מהפורמטים.
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
בשני המקרים גודל התמונה היה זהה?creed כתב:לא יודע מה אומרות התיאוריה או ההיגיון לגבי זה, בפועל, אני עם מסך זהה שלך, ניסיתי כמה פעמים לנגן את אותו התוכן פעם אחת שהמקור הוא קובץ של 1080 ופעם שנייה ב - 720, והעין שלי לא הבחינה ביתרון כלשהו לאחד מהפורמטים....
לא שמת לב לשוליים או פסים שחורים שגודלם היה שונה מגרסה לגרסה?
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
טוב נראה לי שקיבלתי תשובה...
The following information is courtesy of CNet reviews.
9. Side by side, how do 720p and 1080p TVs match up in head-to-head tests?
We spend a lot of time looking at a variety of source material on a variety of TVs in our video lab here at CNET's offices in New York. When I wrote my original article two years ago, many 1080p TVs weren't as sharp as they claimed to be on paper. By that, I mean a lot of older 1080p sets couldn't necessarily display all 2 million-plus pixels in the real world--technically, speaking, they couldn't "resolve" every line of a 1080i or 1080p test pattern.
That's changed in the last couple of years. Most 1080p sets are now capable of fully resolving 1080i and 1080p material. But that hasn't altered our views about 1080p TVs. We still believe that when you're dealing with TVs 50 inches and smaller, the added resolution has only a very minor impact on picture quality. On a regular basis in our HDTV reviews, we put 720p (or 768p) sets next to 1080p sets, then feed them both the same source material, whether it's 1080i or 1080p, from the highest-quality Blu-ray and HD DVD players. We typically watch both sets for a while, with eyes darting back and forth between the two, looking for differences in the most-detailed sections, such as hair, textures of fabric, and grassy plains. Bottom line: It's almost always very difficult to see any difference--especially from farther than 8 feet away on a 50-inch TV.
The following information is courtesy of CNet reviews.
9. Side by side, how do 720p and 1080p TVs match up in head-to-head tests?
We spend a lot of time looking at a variety of source material on a variety of TVs in our video lab here at CNET's offices in New York. When I wrote my original article two years ago, many 1080p TVs weren't as sharp as they claimed to be on paper. By that, I mean a lot of older 1080p sets couldn't necessarily display all 2 million-plus pixels in the real world--technically, speaking, they couldn't "resolve" every line of a 1080i or 1080p test pattern.
That's changed in the last couple of years. Most 1080p sets are now capable of fully resolving 1080i and 1080p material. But that hasn't altered our views about 1080p TVs. We still believe that when you're dealing with TVs 50 inches and smaller, the added resolution has only a very minor impact on picture quality. On a regular basis in our HDTV reviews, we put 720p (or 768p) sets next to 1080p sets, then feed them both the same source material, whether it's 1080i or 1080p, from the highest-quality Blu-ray and HD DVD players. We typically watch both sets for a while, with eyes darting back and forth between the two, looking for differences in the most-detailed sections, such as hair, textures of fabric, and grassy plains. Bottom line: It's almost always very difficult to see any difference--especially from farther than 8 feet away on a 50-inch TV.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
היחידים שמתבכיינים שהם חייבים מסכי HD Ready 1080p (שזה המינוח הנכון למה שכולם מכנים בטעות FHD) הם חברים שנופלים בשתי הקטגוריות הבאות:
1. אלו שמשתמשים במסך שלהם כשהוא מחובר למחשב HTPC ולכן הקרנת שולחן עבודה ברזולוציה של 1280x1080 נראית טוב רק במסכי HD Ready 1080p
2. סתם פוצים כמוני שיש להם יותר מידי כסף וגם סובלים מעודף מתן חשיבות לפרטים קטנים. השילוב הקטלני הזה תמיד גרם לי לרכוש דברים שלא ממש צריך אבל שתמיד גרמו לי לחמימות בבטן.
בנוגע לסרטים עצמם: היות ובלתי אפשרי לתת ערך מספרי למונח "איכות", רוב האנשים מחפשים אחרי איזה שהוא מספרי, בעצם כל מספר ערכי, שיכול לכוון אותם כלפי מה יותר טוב. מובן שהמספר הפשוט ביותר להבנה היא הרזולוציה של הסרט ולכן השתרשה הדעה שסרט המקודד ל 1080 שורות טוב בהכרח מזה המקודד ל 720 שורות.
עם קצת ידע והבנה באופן שבו העין האנושית באמת רואה את העולם סביבנו (ואין לזה שום קשר לרזולוציה) אפשר להבין עד כמה ההנחה הזו שגויה. באופן גס אפשר להגיד שהקפדה על קווי מתאר ושמירה על עושר הצבעים והגוונים יש להם השפעה הרבה יותר גדולה על תפיסה של תמונה איכותית מאשר סתם לזרוק עוד כמה מאות אלפי פיקסלים על המסך.
המסקנה אליה הגעתי לאחר לא מעט שעות של צפייה ובחינה היא שאין תשובה מוחלטת לשאלה הזו. מבחנים שבהם מבצעים לכידות של תמונה והשוואות יחסיות שבהם מצביעים בחדווה על כך שבגרסה אחת מצליחים לראות את הזיפים של השפם ובשניה הם קצת מטושטשים הם נטולי כל ערך מעשי לגבי הצפייה עצמה היות והגורם המרכזי בכל המשוואה הוא הצופה עצמו וכל חווית הצפייה היא בעצם חוויה חד פעמית, מאוד סובייקטיבית ושלא ניתן לחזור אליה. יצא לי כבר לראות סרטים שקודדו ל 1080p שנראו בעיני הרבה פחות מוצלחים מגרסאות ה 720p וגם במקרים ההפוכים קשה לי להצביע ולו על מקרה אחד ויחיד שבהם ההבדלים הפילו אותי מהכיסא.
אם אתה רוצה את עצתי, אז אני בדעה שהזמן שייקח לך באיתור והורדת סרטים ב 1080p יינוצל הרבה יותר טוב אם תשתמש בו לכיול המסך שלך כדי שייתן לך את התמונה הטובה ביותר שהוא מסוגל להפיק.
1. אלו שמשתמשים במסך שלהם כשהוא מחובר למחשב HTPC ולכן הקרנת שולחן עבודה ברזולוציה של 1280x1080 נראית טוב רק במסכי HD Ready 1080p
2. סתם פוצים כמוני שיש להם יותר מידי כסף וגם סובלים מעודף מתן חשיבות לפרטים קטנים. השילוב הקטלני הזה תמיד גרם לי לרכוש דברים שלא ממש צריך אבל שתמיד גרמו לי לחמימות בבטן.
בנוגע לסרטים עצמם: היות ובלתי אפשרי לתת ערך מספרי למונח "איכות", רוב האנשים מחפשים אחרי איזה שהוא מספרי, בעצם כל מספר ערכי, שיכול לכוון אותם כלפי מה יותר טוב. מובן שהמספר הפשוט ביותר להבנה היא הרזולוציה של הסרט ולכן השתרשה הדעה שסרט המקודד ל 1080 שורות טוב בהכרח מזה המקודד ל 720 שורות.
עם קצת ידע והבנה באופן שבו העין האנושית באמת רואה את העולם סביבנו (ואין לזה שום קשר לרזולוציה) אפשר להבין עד כמה ההנחה הזו שגויה. באופן גס אפשר להגיד שהקפדה על קווי מתאר ושמירה על עושר הצבעים והגוונים יש להם השפעה הרבה יותר גדולה על תפיסה של תמונה איכותית מאשר סתם לזרוק עוד כמה מאות אלפי פיקסלים על המסך.
המסקנה אליה הגעתי לאחר לא מעט שעות של צפייה ובחינה היא שאין תשובה מוחלטת לשאלה הזו. מבחנים שבהם מבצעים לכידות של תמונה והשוואות יחסיות שבהם מצביעים בחדווה על כך שבגרסה אחת מצליחים לראות את הזיפים של השפם ובשניה הם קצת מטושטשים הם נטולי כל ערך מעשי לגבי הצפייה עצמה היות והגורם המרכזי בכל המשוואה הוא הצופה עצמו וכל חווית הצפייה היא בעצם חוויה חד פעמית, מאוד סובייקטיבית ושלא ניתן לחזור אליה. יצא לי כבר לראות סרטים שקודדו ל 1080p שנראו בעיני הרבה פחות מוצלחים מגרסאות ה 720p וגם במקרים ההפוכים קשה לי להצביע ולו על מקרה אחד ויחיד שבהם ההבדלים הפילו אותי מהכיסא.
אם אתה רוצה את עצתי, אז אני בדעה שהזמן שייקח לך באיתור והורדת סרטים ב 1080p יינוצל הרבה יותר טוב אם תשתמש בו לכיול המסך שלך כדי שייתן לך את התמונה הטובה ביותר שהוא מסוגל להפיק.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אין ספק שחווית הצפייה היא סובייקטיבית וחד פעמית ונלווים אליה גם פרמטרים נוספים מעבר לכמות הפיקסלים על המסך.Catskinner כתב:היחידים שמתבכיינים שהם חייבים מסכי HD Ready 1080p (שזה המינוח הנכון למה שכולם מכנים בטעות FHD) הם חברים שנופלים בשתי הקטגוריות הבאות:
אם אתה רוצה את עצתי, אז אני בדעה שהזמן שייקח לך באיתור והורדת סרטים ב 1080p יינוצל הרבה יותר טוב אם תשתמש בו לכיול המסך שלך כדי שייתן לך את התמונה הטובה ביותר שהוא מסוגל להפיק....
אבל ברשותך אני אנסה להחזיר אותך לכללים התיאורטיים כי ברור שכל מניפולציה על
התוכן עלולה לגרוע מהאיכות ( מ De-interlace ועד DownScale ו Upscale )
הפעולות שציינתי במידה ומבוצעות לא נכון או על ידי מעבד תמונה בסיסי יפגעו קשות בתמונה ולכן נשאלת השאלה הבאה :
מהי המניפולציה הקטנה ביותר שאצטרך לבצע כאשר יש לי מסך בעל רזולוציה טבעית של 768 שורות.
הנתונים המספריים מראים שקובץ 1080 ביחס 1:2.35 יתן כמות קווי רזולוציה הקרובה יותר ל 768 ( עדיין נצטרך לעשות DownScale אבל מ 800 קווים ל 768 ).
קובץ 720 באותו היחס יתן כמות קווים קטנה יותר מ 768 אבל רחוקה יותר ולכן המניפולציה תהיה אגרסיבית יותר ( מאזור ה 570 שורות ל 768 ).
ואני לא נכנס בכלל למה עדיף יותר, upscale או DownScale ויש לי תחושה שגם פה יש עדיפות לתהליך אחד על השני.
בקיצור,
ברור שקובץ ה 1080 בו יש יותר שורות רזולוציה הוא לא בהכרח איכותי יותר מה 720 שבו פחות שורות רזולוציה, אך בהינתן קבצים שונים מאותו מקור שגם עין ביונית לא תוכל להבדיל ביניהם ( כאשר האחד מנוגן על מסך 1080 והשני על 720 בהתאמה ),
נשאלת השאלה איזה קובץ עדיף יהיה לנגן על מסך 720 ..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אתה בעצמך ענית על השאלה. אם אין הבדל בין גרסת ה 1080 על מסך HD Ready 1080p לבין גרסת ב 720 על מסך HD Ready רגיל אז הקרנת סרט ה 1080 על גבי מסך ה HD Ready לא תביא שום שיפור באיכות התמונה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אבל אני מתעקש !Catskinner כתב:אתה בעצמך ענית על השאלה. אם אין הבדל בין גרסת ה 1080 על מסך HD Ready 1080p לבין גרסת ב 720 על מסך HD Ready רגיל אז הקרנת סרט ה 1080 על גבי מסך ה HD Ready לא תביא שום שיפור באיכות התמונה....
מה עם ה DownScale וה Upscale ?
ניגון כל אחד מהקבצים מחייב פעולה של Upscale או DownScale.
מה עדיף ? האם הפעולה הפחות אגרסיבית ? או שיש עוד משתנים ?
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ברמה התיאורטית שאין לה שום השלכה על כלום?
אין לי מושג.
מצד אחד ה delta ברזולוציה בין 720 ל 768 קטן יותר מזה שבין 1080 ל 768. מצד שני downscale יותר פשוט ליישם מ upscale כך שזה בעיקר שאלה של יכולות מעבד הווידאו של המסך ולא "איכות" הסרט.
אין לי מושג.
מצד אחד ה delta ברזולוציה בין 720 ל 768 קטן יותר מזה שבין 1080 ל 768. מצד שני downscale יותר פשוט ליישם מ upscale כך שזה בעיקר שאלה של יכולות מעבד הווידאו של המסך ולא "איכות" הסרט.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
מקווה שאני לא חורג מהנושא
אבל מה עדיף גירסת 1080P עם ביטרייט של 9000 ו-800 פיקסלים גובה ששוקלת 8.5 ג'יגה, ואני צופה במסך של 32" HD READY 1360X768בערך 2.5 מטר מרחק.
או גירסת 720P ששוקלת 8 ג'יגה עם ביטרייט של 7000 , ו530 גובה פיקסלים?
האם כמות הפיקסלים בגובה וההפרשים בביטרייט לא ישחקו תפקיד כאן ויראו פחות טוב על המסך שלי?
עריכה: טוב לאחר שעברתי על השרשור קיבלתי את התשובה פחוט או יותר
והיא בעיני המתבונן
אבל הנטייה היא ללכת על "הגודל כן קובע" אם משקל ה1080P זהה לזה של ה720P
אבל מה עדיף גירסת 1080P עם ביטרייט של 9000 ו-800 פיקסלים גובה ששוקלת 8.5 ג'יגה, ואני צופה במסך של 32" HD READY 1360X768בערך 2.5 מטר מרחק.
או גירסת 720P ששוקלת 8 ג'יגה עם ביטרייט של 7000 , ו530 גובה פיקסלים?
האם כמות הפיקסלים בגובה וההפרשים בביטרייט לא ישחקו תפקיד כאן ויראו פחות טוב על המסך שלי?
עריכה: טוב לאחר שעברתי על השרשור קיבלתי את התשובה פחוט או יותר
והיא בעיני המתבונן
אבל הנטייה היא ללכת על "הגודל כן קובע" אם משקל ה1080P זהה לזה של ה720P
נערך לאחרונה על ידי sheva23 ב 29/11/2008 16:36, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לדעתי עם מסך 32 אינטש - ובהנחה שמי שקודד את שתי הגרסאות לא חירבש אחת מהן - לא תראה שום הבדל.
- sheva23
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 120 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
כן לאחר שעברתי על השרשור שוב בעיון רב יותר הבנתי שממש לא פשוט להבחין בהבדל גם לאחר שנים של ניסיון וחפירות.
מה שכן בחלק מהמקומות ניתן להוריד SAMPLE של הגירסאות השונות ואז לעשות השוואה אם בגירסת 1080P הפסים השחורים מצומצמים יותר מגירסת ה720P או להיפך. למרות שגם כאן הרבה תלוי במי שקידד ובמקור.
מה שכן בחלק מהמקומות ניתן להוריד SAMPLE של הגירסאות השונות ואז לעשות השוואה אם בגירסת 1080P הפסים השחורים מצומצמים יותר מגירסת ה720P או להיפך. למרות שגם כאן הרבה תלוי במי שקידד ובמקור.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זה נכון בתיאוריה אבל פה בדיוק הפרדוקס. 1080 עם יחס 1:2.35 קרוב יותר לרזולוציה הטבעית של מסך 720 ( למעשה יבוצע DownScale מאזור ה 800 שורות ל 768).Catskinner כתב:ברמה התיאורטית שאין לה שום השלכה על כלום?
אין לי מושג.
מצד אחד ה delta ברזולוציה בין 720 ל 768 קטן יותר מזה שבין 1080 ל 768. מצד שני downscale יותר פשוט ליישם מ upscale כך שזה בעיקר שאלה של יכולות מעבד הווידאו של המסך ולא "איכות" הסרט....
קובץ 720 באותו היחס יתן כ 540 שורות ויבוצע לו Upscale ל 768.
המסקנה התיאורטית היא שבמקרה שהיחס הוא אינו 9:16 קובץ 1080 ( שהורד מהרשת ) עדיף על פני קובץ 720 באותו היחס שהורד גם הוא מהרשת.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני לא מבין כיצד הגעת למסקנה הזו. בשני המקרים כאשר יחס הסרט המקורי לא היה 16:9 אתה לעולם לא תגיע לכך שהתמונה תמלא את כל 768 השורות במסך, כי בשני המקרים הסרט יוצג כ 1280x528 במקרה של סרט ביחס 1:2.4
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

צודק,Catskinner כתב:אני לא מבין כיצד הגעת למסקנה הזו. בשני המקרים כאשר יחס הסרט המקורי לא היה 16:9 אתה לעולם לא תגיע לכך שהתמונה תמלא את כל 768 השורות במסך, כי בשני המקרים הסרט יוצג כ 1280x528 במקרה של סרט ביחס 1:2.4...
בעצם אין פה שום upscale או downscale. יחס הסרט נקבע לפי צורת הפיקסל ו"כופה"
את יחס הצפייה. פשוט התבלבלתי והנחתי שכל קווי הרזולוציה יהיו בשימוש.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי