למה הבס נשמע טוב יותר במקומות אחרים בבית? מטריד..
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
כבר מזמן גיליתי שכשאני שומע מוזיקה ומטייל בבית יש מקומות מלבד הסוויט ספוט
שבהם הבס נשמע יותר כמו שאני אוהב - כלומר יותר פאנצ'י,יותר עמוק ואפילו נשמע יותר נמוך!
למשל בחצר,הסמוכה לסלון ממש שומעים תדר שיורד נמוך ועמוק
או במסדרון,איזור סמוך לסלון אף הוא ומוגבל בשני קירות ברוחב מטר וחצי.. שם הבס הרבה יותר פאנצ'י ומרעיד!
מה בעצם המשמעות של זה והאם אפשר איכשהו לגרום לכך שזה ישמע כך טוב גם בסלון,ממש מול הרמקולים?
שבהם הבס נשמע יותר כמו שאני אוהב - כלומר יותר פאנצ'י,יותר עמוק ואפילו נשמע יותר נמוך!
למשל בחצר,הסמוכה לסלון ממש שומעים תדר שיורד נמוך ועמוק
או במסדרון,איזור סמוך לסלון אף הוא ומוגבל בשני קירות ברוחב מטר וחצי.. שם הבס הרבה יותר פאנצ'י ומרעיד!
מה בעצם המשמעות של זה והאם אפשר איכשהו לגרום לכך שזה ישמע כך טוב גם בסלון,ממש מול הרמקולים?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
צריך להזיז את הסאב,
חפש באתר מדריך של מרטין
חפש באתר מדריך של מרטין
תדרים נמוכים הם בעיתיים בנושא הזה. מקסימום תשחק עם המיקום של הרמקולים, או שתעשה
טיפול אקוסטי, או שתוסיף EQ (סליחה מהאודיופילים
).
טיפול אקוסטי, או שתוסיף EQ (סליחה מהאודיופילים
- valer_valer
- חבר ותיק

- תגובות: 1112
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 18 פעמים
אני חושב שתדר נמוך שאתה שומע זהו "גל עומד" שבמקומות יותר קרובים לפינות הרחוקות (מהרמקולים) של החדר יישמע יותר דומיננטי.
ויש כאלה שאוהבים את זה.
אני אישית נלחמתי עם זה זמן ממושך (אני מאלה שמנסים להעלים את זה) עד שניצחתי אותו ע"י ParametricEQ פשוט גזרתי גזרה מאוד דקה שמשתוללת אצלי (זה היה 47Hz) שבמקרה הזה גם מלמין אקוסטי 35 ס"מ לא עזר.
אם אתה מעוניין לבדוק - תריץ Sine Wave בין 30Hz ל - 100Hz בעוצמה אחידה ותגלה באותה פינה האם יש התעצמות בתדר מסויים.
רוב הסיכויים שזה התדר ש - "נשמע יותר כמו שאתה אוהב"
ויש כאלה שאוהבים את זה.
אני אישית נלחמתי עם זה זמן ממושך (אני מאלה שמנסים להעלים את זה) עד שניצחתי אותו ע"י ParametricEQ פשוט גזרתי גזרה מאוד דקה שמשתוללת אצלי (זה היה 47Hz) שבמקרה הזה גם מלמין אקוסטי 35 ס"מ לא עזר.
אם אתה מעוניין לבדוק - תריץ Sine Wave בין 30Hz ל - 100Hz בעוצמה אחידה ותגלה באותה פינה האם יש התעצמות בתדר מסויים.
רוב הסיכויים שזה התדר ש - "נשמע יותר כמו שאתה אוהב"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
המשמעות היא שיש לך גלים עומדים ודווקא נקודת ההאזנה שלך נמצאת בנקודת NULL....
מה שאתה יכול לעשות זה לשנות את המיקומים (רמקולים, נקודת ההאזנה, לסובב את המערכת) כך שבנקודת ההאזנה תשמע טוב.
מעבר לזה, פשוט לשנות את מימדי החדר (לא ממש מעשי).
מה שאתה יכול לעשות זה לשנות את המיקומים (רמקולים, נקודת ההאזנה, לסובב את המערכת) כך שבנקודת ההאזנה תשמע טוב.
מעבר לזה, פשוט לשנות את מימדי החדר (לא ממש מעשי).
-
amit145
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 793
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
תשמע,MartinHSabag כתב:המשמעות היא שיש לך גלים עומדים ודווקא נקודת ההאזנה שלך נמצאת בנקודת NULL....
מעבר לזה, פשוט לשנות את מימדי החדר (לא ממש מעשי)....
זאת חתיכת בעיה..